Iseljenička viza za Ameriku I-130

Cao Mika,
da dodam da sam ostala duze ,nesto manje od god dana,tacno 11 meseci I 20 dana,sto znaci ako imam overstay da li se on brise u oktobru 2013,kada ce biti proci 3 godine?I kako oni zanaju kada sam ja izasla,kad mi u US niko osim obezbedjenja nije pogledao pasos,a u Srbiji mi cak nisu stavili ni pecat?pozz

Iimigracioni sluzbenik odsecak obrasca I-94 zahefta u pasos na ulasku u USA. Ostatak obrasca ostaje kod njega, Kada izlazis iz USA, na aerodromu treba da ti uzmu odsecak iz pasosa. Ako je ostao u pasosu, postoji procedura kako da ga vratis americkoj vladi, zajedno sa dokazom kada si izasla. U tvom slucaju, americka vlada uopste ne zna da si ti uopste izasla jer nikada nije dosao nazad I-94. To znaci da ti nije mogao ni biti banovan ulaz. Ne znam sta da ti kazem, mozda je najbolje da pretrazis internet ili se konsultujes sa imigracionim advokatom. U svakom slucaju, ne vredi da lazes jer je teret dokazivanja kada si izasla iz USA na tebi..

Cao Mika,
da dodam da sam ostala duze ,nesto manje od god dana,tacno 11 meseci I 20 dana,sto znaci ako imam overstay da li se on brise u oktobru 2013,kada ce biti proci 3 godine?I kako oni zanaju kada sam ja izasla,kad mi u US niko osim obezbedjenja nije pogledao pasos,a u Srbiji mi cak nisu stavili ni pecat?pozz

Zbog tog jednog 'prekoracenja' si sada mozda ugrozila green card. Nista savetujem ti da ides u proces u ambasadu pa da vidis kako ce ispasti. Tebi ce verovatno isteci 3 godine zabrana kao sto kazes ali ne znam da li ce ti odobriti green card.

Oni svakako znaju kad si usla u US tako da znaju i kad bi trebalo da si izasla. Ti treba sama da im das I-94 ako ti nisu uzeli (nakon izlaska).

Poslednja izmena:
hahahah,e Vrhunski slatko si me nasmejao,ja sam ti samo takav kriminalac:hahaha:Mislim da se taj i-601 podnosi ako te odbiju,u svakom slicaju pokusavam da stupim u kontakt sa nekim nasim advokatom u Chikagu,da vidim sta mi je ciniti.Vise me interesuje da li je neko imao slicno iskustvo,sa bilo kojom drugom vizom,jer sam cula da su se neki tako vracali bez problema,cak je jedan momak ostao par godina preko,i dobio green card na lutriji,vratio se ovde ,uzeo je,vratio se u US.U svakom slucaju hvala ti na odgovoru,javicu se ako dodjem do nekih informacija.Pozz

hahahah,e Vrhunski slatko si me nasmejao,ja sam ti samo takav kriminalac:hahaha:Mislim da se taj i-601 podnosi ako te odbiju,u svakom slicaju pokusavam da stupim u kontakt sa nekim nasim advokatom u Chikagu,da vidim sta mi je ciniti.Vise me interesuje da li je neko imao slicno iskustvo,sa bilo kojom drugom vizom,jer sam cula da su se neki tako vracali bez problema,cak je jedan momak ostao par godina preko,i dobio green card na lutriji,vratio se ovde ,uzeo je,vratio se u US.U svakom slucaju hvala ti na odgovoru,javicu se ako dodjem do nekih informacija.Pozz

Sve su to price rekla-kazala, ne treba da se vodis pricama iz trece ruke. Overstay je ozbiljan prekrsaj i tako treba da se i postavis. Znaci, moj savet je: PRE nego sto odes u ambasadu, temeljito prouci sta su ti mogucnosti i kakve su ti sanse. Ako nisi nacisto, nadji advokata koji ima dobru reputaciju o imigracionim pitanjima. Verovatno ces uspeti nesto da izmuvas ali se potrudi da ne napravis neku glupu gresku koja ce te kostati.

@mika_hakkinen slazem se samo bih dodao jos i to "pogotvo sto ti je green card nadomak ruke".

@mitrama
If you are inadmissible to the United States and are seeking an immigrant visa, adjustment of status, certain nonimmigrant statuses or certain other immigration benefits, you must file this form to seek a waiver of certain grounds of inadmissibility. Please refer to the instructions to determine whether you should use this form.

Dakle lepo kaze AKO ti nije dozvoljen ulazak u United States and seeking immigrant visa YOU MUST FILE this FORM to seek a Waiver.
Dakle prekoracila si b1/b2 turisticku vizu, nije ti dozvoljen ulazak u US a hoces da apliciras za imigracionu DV vizu (na osnovu random selekcije) moras da fajlujes taj Form i da platis taj fee koji traze. Posle toga oni ti kao oproste tvoje grehe i dozovole ti da apliciras za tu vizu.

Ja ti isto savetujem u pitanju je green card, sve je ovo lepo sto sam ti ja napisao i sve je to u teoriji ali da bi videla da li je tako i u praksi treba ti dobar advokat. Ja se ne bih zezao sa time. Kad nadjes advokata obavezno proveri njegove reference na yelp-u ili na avvo.com. Nemoj nikako uzimati specijalizovanog imigracionog advokata samo zato sto ti je neko rekao da je dobar.

Druga opcija je da pozoves ambasadu i sve im ispricas oni daju savete na tom nekom broju telefona nakon sto uplatis za pin.

Poslednja izmena:
Razumela sam ja to vrhunski,ali "AKO'' imam,a ja nemam nikakvu zabranu,cak i da je imam ona ce proci u oktobru ove godine,znaci prvo treba da me odbiju pa onda da popunim taj I-601,ja to tako kapiram,a mozda i gresim,najbolje je ipak da pitam advokata.

Slazem se pitaj advokata. Ja ipak mislim da ide to ovako. Prekoracenjem ti trigerujes automatski ban na 3 godine ako je do 180 dana prekoracenje.
Ti vec imas zabranu koja je automatski dodeljena tebi u sistemu. E sad ti to mozes da trazis da ti poniste nakon sto fajlujes I-601 i platis fee.

Sacekaj tamo odgovor nekog od advokata i vidi stupi u kontakt sa njima.

Btw advokati kostaju $200 za sat vremena konsultacija. Tebi ce trebati par sati + priprema dokumentacije. Naplatice oni to debelo. Plus ovaj fee od $580.

Poslednja izmena:
Eto kao sto rekoh dobila si prve odgovore.
http://www.avvo.com/legal-answers/i...sa-for-11-months--1229983.html?published=true
Treba da uradis molbu za waiver da bi mogla u opste da dodjes u ambasadu i da podneses zahtev za vizu.

Problem je sto ti kad dodjes u ambasadu na red za DV vizu tebi treba da budu uklonjene sve prepreke. Tj moras da uradis ovaj waver ODMAH (danas odmah jer ne verujem da ces stici) kako bi ti situacija bila cista i kako bi mogli u ambasadi da ti daju vizu.

Bas je zeznuta situacija.
Kontaktiraj tu zenu
http://www.avvo.com/attorneys/32216-fl-kyndra-mulder-1293866.html?ref=qad_answer_name
Ima solidno dobru reputaciju.

Hvala mika!
Malocas sam zvala ambasadu da se informisem u vezi toga da li cu od njih dobiti e-mail ili pismo (kao sto mi se cini da je ranije bilo) sa daljim uputstvima o tome sta trebam poneti na interviju i adresama med.ustanova...ali,oni mi rekose da nista vise od njih ne ocekujem-to sto sam dobila od NVC-a je sve...taj attachment sadrzi linkove i sve sto mi je potrebno.Tacno je to da sadrzi ,ali to je nekako oskudno objasnjeno ,pise da trebam poneti current police certificate a taj koji sam ja prilozila NVC-u je vazeci jos uvek..da li da vadim novi ili to vazi samo za one kojima ce istici do datuma intervijua...ne znam..Ja sam ocekivala pismo licno meni namenjeno u kome ce sve lepo pisati za moj slucaj"ponesite to i to...."kad ono ..uopsteni e-mail od NVC-a od par stranica od kojih pretposlednja ovako izgleda:

Document Status Description

A = Applicant must acquire this document and present it at the time of the interview.

C = Direct inquiries to your consulate / embassy

D = Certified document received

F = This form is not necessary for this application.

G = I-601A withdrawn by applicant.

H = Photos not required for EP case.

I = The required form is incomplete. Please ensure that a complete form is presented at

the interview.

O = The original document has been received and accepted as meeting post

requirements.

P = The police certificate must be requested by the applicant. If you have already

applied for this document, no further action is required. The issuing police authority

will send the police record directly to the appropriate US Embassy to have on hand

at the time of the interview.

R = The electronic DS-260 form has been submitted and reviewed.

S = Scanned document received. The original document must be presented at the time

of the interview.

T = An acceptable document has been received, but a translation is required as the

submitted document is not in English or the official language of the processing post.

The applicant must present a certified translation at the time of the interview.

U = The applicant has informed the NVC that the required document is unavailable.

X = The required document is unobtainable for this country

a na poslednjoj konkretno za moj slucaj isto u ovim oznakama koje ovde trebam prevoditi sta koja znaci....i to tome ja ne trebam nista nositi(kad to prevedem sve je prilozeno u Nvc-u),osim taj policijski dokument za koji pise uopsteno za sve...ovo stvarno nisam ocekivala...A oni kazu: "Pise vam sve ".

Bojim se da nesto vazno ne izostavim i ne odem nespremna na interviju.

Radi se o CR-1 vizi.Imas li ti ili bio ko odavde savet sta trebam poneti...

POMOC,danas sam imao intervju za Bringing Family Members F-1 vizu,sve je proslo ok ali mi fali papir od keve income taxes for 2009 and 2012,da li neko zna koji je to papir za cega je ta taksa???i da li neko zna koliko to sad traje ako ja naprimer u ponedeljak njima posaljem taj papir DHL-om,kad bi me oni otprilike mogli zvati................preko glave mi je vise cekanja...Pozdrav..

Hvala mika!
Malocas sam zvala ambasadu da se informisem u vezi toga da li cu od njih dobiti e-mail ili pismo (kao sto mi se cini da je ranije bilo) sa daljim uputstvima o tome sta trebam poneti na interviju i adresama med.ustanova...ali,oni mi rekose da nista vise od njih ne ocekujem-to sto sam dobila od NVC-a je sve...taj attachment sadrzi linkove i sve sto mi je potrebno.Tacno je to da sadrzi ,ali to je nekako oskudno objasnjeno ,pise da trebam poneti current police certificate a taj koji sam ja prilozila NVC-u je vazeci jos uvek..da li da vadim novi ili to vazi samo za one kojima ce istici do datuma intervijua...ne znam..Ja sam ocekivala pismo licno meni namenjeno u kome ce sve lepo pisati za moj slucaj"ponesite to i to...."kad ono ..uopsteni e-mail od NVC-a od par stranica od kojih pretposlednja ovako izgleda:

Document Status Description

A = Applicant must acquire this document and present it at the time of the interview.

C = Direct inquiries to your consulate / embassy

D = Certified document received

F = This form is not necessary for this application.

G = I-601A withdrawn by applicant.

H = Photos not required for EP case.

I = The required form is incomplete. Please ensure that a complete form is presented at

the interview.

O = The original document has been received and accepted as meeting post

requirements.

P = The police certificate must be requested by the applicant. If you have already

applied for this document, no further action is required. The issuing police authority

will send the police record directly to the appropriate US Embassy to have on hand

at the time of the interview.

R = The electronic DS-260 form has been submitted and reviewed.

S = Scanned document received. The original document must be presented at the time

of the interview.

T = An acceptable document has been received, but a translation is required as the

submitted document is not in English or the official language of the processing post.

The applicant must present a certified translation at the time of the interview.

U = The applicant has informed the NVC that the required document is unavailable.

X = The required document is unobtainable for this country

a na poslednjoj konkretno za moj slucaj isto u ovim oznakama koje ovde trebam prevoditi sta koja znaci....i to tome ja ne trebam nista nositi(kad to prevedem sve je prilozeno u Nvc-u),osim taj policijski dokument za koji pise uopsteno za sve...ovo stvarno nisam ocekivala...A oni kazu: "Pise vam sve ".

Bojim se da nesto vazno ne izostavim i ne odem nespremna na interviju.

Radi se o CR-1 vizi.Imas li ti ili bio ko odavde savet sta trebam poneti...

Nina,Ja sam sve ponovo izvadio orginale i ako mi u pismu isto kao i tebi oznaceno sa slovima sta treba da ponesem,i od svega su mi treazili police certificate,lekarski i takse od keve....

Nina,Ja sam sve ponovo izvadio orginale i ako mi u pismu isto kao i tebi oznaceno sa slovima sta treba da ponesem,i od svega su mi treazili police certificate,lekarski i takse od keve....
Zasto takse?Zar to nije bilo prilozeno u AOS paketu?

- - - - - - - - - -

Zasto takse?Zar to nije bilo prilozeno u AOS paketu?
Jesu li ti bile oznacene te takse slovima da ih trebas poneti?

Bile su mi oznacene da fale ,keva je predala za 2011 i 2010,sad mi traze za 2009 i 2012...to su valjda takse da je platila porez za te godine
Mozes li mi reci koliko se unapred treba zakazati i gde si obavio lekarski?Koje si vakcine primio,da li si imao karton o dosadasnjim vakcinacijama i da li ga traze uopste,cene lekarskog i cene vakcina?
Hvala unapred na odgovorima.

Mozes li mi reci koliko se unapred treba zakazati i gde si obavio lekarski?Koje si vakcine primio,da li si imao karton o dosadasnjim vakcinacijama i da li ga traze uopste,cene lekarskog i cene vakcina?
Hvala unapred na odgovorima.

Privatni lekar u Ordinaciji opšte medicine
Tel: 2451-919 ili 064/199-8867 (9:00-13:00)
Lekarsko ti vazi 6 meseci,ja sam zakazao u sredu za petak,primio sm dve vakcine i nemam pojma koje ,to svima daju i ne treba ti karton zato sto nikom ne traze,cena lekarskog ti je 150 $ i 2 vakcine 4000 dinara,vade ti krv,snimaju pluca i opsti pregled sve ti zavrse za par sati i odma dobijes rezultate,i pitas je jel su svi rezultati u redu posto ti to zapecati u koverti i ne smes da otvaras....

Nina: ponesi ono sto je napisano, za svaki slucaj mozes poneti i originale ostale dokumentacije, ne trosi pare na prevodjenje.
Skeleaca: Poreske prijave tvoje majke traze da bi ustanovili koliki su joj prihodi. To je vazno da bi mogli da odredee da li je ona kvalifikovana da bude sponzor ili ne. Ako joj prihodi nisu dovoljni ne panicari, uvek se moze naci joint sponzor.

Nina: ponesi ono sto je napisano, za svaki slucaj mozes poneti i originale ostale dokumentacije, ne trosi pare na prevodjenje.
Skeleaca: Poreske prijave tvoje majke traze da bi ustanovili koliki su joj prihodi. To je vazno da bi mogli da odredee da li je ona kvalifikovana da bude sponzor ili ne. Ako joj prihodi nisu dovoljni ne panicari, uvek se moze naci joint sponzor.

OK.Hvala.

Dragi Mika,evo kako je proslo otprilike opet pola godine vrijeme da se opet javim.U februaru sam dobio mail kako su u NVC stigli svi potrebni papiri i kako sad trebam čekati pismo o tom kad ce biti intervju i za ljekarski,Prije tog mail-a sam dobio mail kako mi sponzori nisu dovoljno dobri.Dvije sestre i netjak svi preko praga prelaze.Za nas četvero vjerovatno nije dovoljno ali nemoze se skupit vise.Naime interesuje me na kojem se jeziku radi intervju i koliko je bitno poznavanje engleskog,i sta uopste se pita na tom intervju-u.I ako neko zna koliko se ceka za intervju.Nekad umoran od cekanja kazem sam sebi kako mi je vise dosta cekanja i neizvesnosti a onda mi se dese neke stvari da bih pobjegao i u ... daleko sto dalje gdje netrebaju pilule za spavanje.Pozdrav svima

Back