Iseljenička viza za Ameriku I-130

Postovani Mika, molim te da me posavetujes. Moji roditelji su u USA vec 15 god. dobili su drzavljanstvo prosle godine i odmah su predali obrazac I-130 za mene i moju porodicu. Posto pratim bilten (zahvaljujuci tebi) jasno mi je da ce moj slucaj doci na red tek za 11 godina. Roditelji su mi stari a ni ja nisam mlada. Zelela bih da ih posetim ali ne znam da li postoji bilo kakva smetnja da apliciram za posetilacku vizu bez obzira na podneti zahtev I-130. Dok sam bila mladja trazila sam vizu 3 puta i bila odbijena, bez nekog konkretnog razloga. Poslednji put sam vizu trazila pre 14 god.
Unapred hvala!

Cao Mika jos jedno kratko pitanjce. Pratila sam i citala skoro sve sto si pisao. Pomenuo si da ukoliko Obama donese zakon o ukidanju F4 postoji mogucnost o skracivanju roka cekanja mislim na F3. Da li nesto znas u vezi toga, u protivnom za mene nema nade. Pozdrav

To sto su tvoji roditelji podneli peticiju za tebe nema nikakve veze sa izdavanjem B1/B2 vize. Ovo pisem iz licnog iskustva. Problem ce biti ako slazes i odgovoris negativno na pitanje da li ste podneli molbu za uselenje. Istog momenta ces biti odbijena za vizu, takve stvari se ne oprastaju. Ako imas porodicu i posao, ne bi trebalo biti problema. Apliciraj sama, deca su dovoljna garancija da ces se vratiti.

Drugo, novi imigracioni zakon je blokiran zbog politickih razloga. Republikanci imaju vecinu u oba doma a ne zele da Obama profitira od novog zakona. Ne moze se predvideti sta ce se dogadjati u narednom periodu. Predsednik ima mehanizme da privremeno odblokira proces donosenja zakona ali bez podrske republikanaca ne moze nista uraditi. Ne vidim zasto gubiti nadu? Mozes otici sa porodicom u USA na drugu vrstu vize i tamo cekati svoj red za useljenicku vizu. Recimo, viza E2 bi bila idealna. To nije useljenicka viza ali moze trajati prakticno neograniceno, sve dok imas biznis u USA.

Postovani, @mika_hakkinen
Posto vidim da ste upoznati sa svi uvezi sa iseljenickom vizom molim vas da mi pomognete. MOje pitanje je:
Spadam u kategoriju F4 viza, case numeber je BLG2009753xxx, a Priority date je 04APR2005
Sta sledece mogu da ocekujem i kada da se nadam dobijanju vize?
Unapred zahvalna!!

Postovani, @mika_hakkinen
Posto vidim da ste upoznati sa svi uvezi sa iseljenickom vizom molim vas da mi pomognete. MOje pitanje je:
Spadam u kategoriju F4 viza, case numeber je BLG2009753xxx, a Priority date je 04APR2005
Sta sledece mogu da ocekujem i kada da se nadam dobijanju vize?
Unapred zahvalna!!

Sledece je da izaberes agenta koji ce te zastupati a podnosilac da potvrdi affidavit of support. Kako sada stvari stoje, do tada jos ima vremena, tvoja je 2018. godina.

zdravo ja imam jedno pitanje moj brat je pre 11 godina podneo zahtev za mene muza i moju decu za familijarnu vizu f4 e sad je poroblem sto je moja cerka napunila 21 godinu dali i ona i dalje spada u familijarnu vizu ili ne?

Vasa kcerka vise nije podobna za useljenje po osnovu porodice jer je napunila 21 godinu. Na srecu, Vama moze pomoci Child Status Protection Act. Ukratko, kada vas slucaj dodje do faze intervjua za vizu, starost vase kcerke ce se racunati tako da se od njenih godina oduzme vreme koje je bilo potrebno USCIS-u da odobri Vas slucaj. To znaci, ako vasa kcerka bude imala u vreme intervjua 23 godine i 6 meseci, a USCIS je vas slucaj odobrio nakon tacno 3 godine od dana fajlovanja peticije, to znaci da ce se racunati da je vasa kcerka stara 20 godina i 6 meseci, tj. bice podobna za dobijanje vize.

To sto su tvoji roditelji podneli peticiju za tebe nema nikakve veze sa izdavanjem B1/B2 vize. Ovo pisem iz licnog iskustva. Problem ce biti ako slazes i odgovoris negativno na pitanje da li ste podneli molbu za uselenje. Istog momenta ces biti odbijena za vizu, takve stvari se ne oprastaju. Ako imas porodicu i posao, ne bi trebalo biti problema. Apliciraj sama, deca su dovoljna garancija da ces se vratiti.

Drugo, novi imigracioni zakon je blokiran zbog politickih razloga. Republikanci imaju vecinu u oba doma a ne zele da Obama profitira od novog zakona. Ne moze se predvideti sta ce se dogadjati u narednom periodu. Predsednik ima mehanizme da privremeno odblokira proces donosenja zakona ali bez podrske republikanaca ne moze nista uraditi. Ne vidim zasto gubiti nadu? Mozes otici sa porodicom u USA na drugu vrstu vize i tamo cekati svoj red za useljenicku vizu. Recimo, viza E2 bi bila idealna. To nije useljenicka viza ali moze trajati prakticno neograniceno, sve dok imas biznis u USA.

Hvala na brzom odgovoru i savetu, ali za E2 vizu ne znam nista. Znam samo da je za investiranje u USA. Ne znam kolika je minimalna suma novca za investiranje, koliko zaposlenih moras imati itd. Ako ikako mozes objasni mi u kratkim crtama nesto o toj vizi ili gde se mogu bolje informisati o svemu. Pozdrav

Hvala na brzom odgovoru i savetu, ali za E2 vizu ne znam nista. Znam samo da je za investiranje u USA. Ne znam kolika je minimalna suma novca za investiranje, koliko zaposlenih moras imati itd. Ako ikako mozes objasni mi u kratkim crtama nesto o toj vizi ili gde se mogu bolje informisati o svemu. Pozdrav

stanko76, tomatelo14, hvala. I vama zelim, kao i ostalim forumasima, da se ostvare vase zelje u 2015. godini.

E1 i E2 viza su trgovinska i investorska viza. Na internetu ces lako naci detalje. Kod E2 vize se ne radi o tako mnogo novca, a moze da ti obezbedi legalan boravak u USA dok cekas useljenje po osnovu porodice. Mozda tvoji roditelji mogu da pokrenu biznis zajedno s tobom?

stanko76, tomatelo14, hvala. I vama zelim, kao i ostalim forumasima, da se ostvare vase zelje u 2015. godini.

E1 i E2 viza su trgovinska i investorska viza. Na internetu ces lako naci detalje. Kod E2 vize se ne radi o tako mnogo novca, a moze da ti obezbedi legalan boravak u USA dok cekas useljenje po osnovu porodice. Mozda tvoji roditelji mogu da pokrenu biznis zajedno s tobom?

Hvala puno, ako bude nekih novina javljam. Pozdrav

Postovanje Mika!
Imam jedno pitanje, mama mi je podnijela zahtjev za I130, F1 prioirity date1 juli 2008,a 8 marta 2011 je dobila od USCIS da je peticija odobrena i poslana u NVC. kad sam provjeravao slucaj na netu stoji POST DECISION ACTIVITY i to je tako stojalo, medjutim 2013 sam se ozenio, mama je obavijestila USCIS,NVC, te im poslala vjencani list i rodni list supruge,a oni su odgovorili da su zaprimili izmjene. Medjutim, ne pise jeli mi promjenjen status vize iz F1 u neku drugu kategoriju i do kad cu jos cekati? lijep pozdrav

Postovanje Mika!
Imam jedno pitanje, mama mi je podnijela zahtjev za I130, F1 prioirity date1 juli 2008,a 8 marta 2011 je dobila od USCIS da je peticija odobrena i poslana u NVC. kad sam provjeravao slucaj na netu stoji POST DECISION ACTIVITY i to je tako stojalo, medjutim 2013 sam se ozenio, mama je obavijestila USCIS,NVC, te im poslala vjencani list i rodni list supruge,a oni su odgovorili da su zaprimili izmjene. Medjutim, ne pise jeli mi promjenjen status vize iz F1 u neku drugu kategoriju i do kad cu jos cekati? lijep pozdrav

USCIS je svoj posao odradio 08.03.2011. Zato stoji obavestenje POST DECISION ACTIVITY. To znaci da je slucaj kod NVC. Kome je mama poslala papire? Pretpostavljam da je NVC. Postoji precina procedura za slanje dokumenata koja mora biti ispostovana. U drugom slucaju NVC nece znati na koji slucaj se dokumenti odnose. Pretpostavljam da imas NVC case number (BLG2011xxxxxx). Preporucujem ti da se naoruzas strpljenjem i pozoves NVC. Kada dobijes zivog operatera, detaljno se raspitaj za svoj slucaj.

Postovan Mika! Posto vidim da svakome rado pomognete savjetima,javljam se u nadi da cete i meni pomoci,naime nakon sto se vjencam sa svojom djevojkom i nakon sto se ona vrata u Usa,jasno mi je da treba da prvo da posalje onaj i-130,mene zanima da li sa sobom treba da ponese neke dokumente iz bosne i da ih prilozi uz to tipa kopija vjencanoga lista?

Imam pitanje za vas gospodine Hakinen.Dali postoji mogucnost kupovine nekretnine u USA ako ja nemam boravak tamo.Ja se nalazim u Srbiji i hteo bih da kupim kucu u Cikagu.Sad me interesuje dali je to uopste u mom slucaju izvodljivo i koji bi tu bio postupak.Naravno da bih to odradio morao bih predati za vizu i otici tamo ali nisam siguran za koju vrstu vize trebam aplicirati.Ako vi ili neko sa foruma zna nesto o tome bio bih vam zahvalan na svakoj informaciji...

Imam pitanje za vas gospodine Hakinen.Dali postoji mogucnost kupovine nekretnine u USA ako ja nemam boravak tamo.Ja se nalazim u Srbiji i hteo bih da kupim kucu u Cikagu.Sad me interesuje dali je to uopste u mom slucaju izvodljivo i koji bi tu bio postupak.Naravno da bih to odradio morao bih predati za vizu i otici tamo ali nisam siguran za koju vrstu vize trebam aplicirati.Ako vi ili neko sa foruma zna nesto o tome bio bih vam zahvalan na svakoj informaciji...

Stvar je jednostavna. Izvadis B1/B2 vizu, sednes na avion. U Cikagu nadjes dobrog real estate agenta koji ce ti kvalitetno zavrsiti celu stvar.
Samo, pitanje je da li se isplati kupovati sada kada je dolar skocio za vise od 30%.

Back