banjaluka1966
Početnik
- Poruka
- 13
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cao Mika jos jedno kratko pitanjce. Pratila sam i citala skoro sve sto si pisao. Pomenuo si da ukoliko Obama donese zakon o ukidanju F4 postoji mogucnost o skracivanju roka cekanja mislim na F3. Da li nesto znas u vezi toga, u protivnom za mene nema nade. Pozdrav
Postovani, @mika_hakkinen
Posto vidim da ste upoznati sa svi uvezi sa iseljenickom vizom molim vas da mi pomognete. MOje pitanje je:
Spadam u kategoriju F4 viza, case numeber je BLG2009753xxx, a Priority date je 04APR2005
Sta sledece mogu da ocekujem i kada da se nadam dobijanju vize?
Unapred zahvalna!!
zdravo ja imam jedno pitanje moj brat je pre 11 godina podneo zahtev za mene muza i moju decu za familijarnu vizu f4 e sad je poroblem sto je moja cerka napunila 21 godinu dali i ona i dalje spada u familijarnu vizu ili ne?
To sto su tvoji roditelji podneli peticiju za tebe nema nikakve veze sa izdavanjem B1/B2 vize. Ovo pisem iz licnog iskustva. Problem ce biti ako slazes i odgovoris negativno na pitanje da li ste podneli molbu za uselenje. Istog momenta ces biti odbijena za vizu, takve stvari se ne oprastaju. Ako imas porodicu i posao, ne bi trebalo biti problema. Apliciraj sama, deca su dovoljna garancija da ces se vratiti.
Drugo, novi imigracioni zakon je blokiran zbog politickih razloga. Republikanci imaju vecinu u oba doma a ne zele da Obama profitira od novog zakona. Ne moze se predvideti sta ce se dogadjati u narednom periodu. Predsednik ima mehanizme da privremeno odblokira proces donosenja zakona ali bez podrske republikanaca ne moze nista uraditi. Ne vidim zasto gubiti nadu? Mozes otici sa porodicom u USA na drugu vrstu vize i tamo cekati svoj red za useljenicku vizu. Recimo, viza E2 bi bila idealna. To nije useljenicka viza ali moze trajati prakticno neograniceno, sve dok imas biznis u USA.
Hvala na brzom odgovoru i savetu, ali za E2 vizu ne znam nista. Znam samo da je za investiranje u USA. Ne znam kolika je minimalna suma novca za investiranje, koliko zaposlenih moras imati itd. Ako ikako mozes objasni mi u kratkim crtama nesto o toj vizi ili gde se mogu bolje informisati o svemu. Pozdrav
stanko76, tomatelo14, hvala. I vama zelim, kao i ostalim forumasima, da se ostvare vase zelje u 2015. godini.
E1 i E2 viza su trgovinska i investorska viza. Na internetu ces lako naci detalje. Kod E2 vize se ne radi o tako mnogo novca, a moze da ti obezbedi legalan boravak u USA dok cekas useljenje po osnovu porodice. Mozda tvoji roditelji mogu da pokrenu biznis zajedno s tobom?
Postovanje Mika!
Imam jedno pitanje, mama mi je podnijela zahtjev za I130, F1 prioirity date1 juli 2008,a 8 marta 2011 je dobila od USCIS da je peticija odobrena i poslana u NVC. kad sam provjeravao slucaj na netu stoji POST DECISION ACTIVITY i to je tako stojalo, medjutim 2013 sam se ozenio, mama je obavijestila USCIS,NVC, te im poslala vjencani list i rodni list supruge,a oni su odgovorili da su zaprimili izmjene. Medjutim, ne pise jeli mi promjenjen status vize iz F1 u neku drugu kategoriju i do kad cu jos cekati? lijep pozdrav
Postovani,
Jedna molba oko popunjvanje forme i130
Dali treba pod ( f) da unesem podatke ili ne?
Da jesam, ja sam svatio da ukoliko neko u moje ime popunjuje formular (advokat i sl) da tad treba da se unesu podatci, a posto ja sam pettioner da ne treba, ali ni sam siguran
Imam pitanje za vas gospodine Hakinen.Dali postoji mogucnost kupovine nekretnine u USA ako ja nemam boravak tamo.Ja se nalazim u Srbiji i hteo bih da kupim kucu u Cikagu.Sad me interesuje dali je to uopste u mom slucaju izvodljivo i koji bi tu bio postupak.Naravno da bih to odradio morao bih predati za vizu i otici tamo ali nisam siguran za koju vrstu vize trebam aplicirati.Ako vi ili neko sa foruma zna nesto o tome bio bih vam zahvalan na svakoj informaciji...