Iseljenička viza za Ameriku I-130

@mika .. Ja sam mislio da mi posalje garancija da on garantuje za mene ( i moja familija) i da ce mi on obezbediti posao.. Moj ujak ima svoju firmu oko 15god i radi u gradjevinu.. Imas neku ideju kako da delujemo...
Hvala puno...

Zavisni sta si po zanimanju, postoje i takve vrste viza (biotechnology, chemistry, architecture, engineering, mathematics, physical sciences, social sciences, medicine and health, education, law, accounting, business specialties, theology, and the arts).

Druga mogucnost je da otvoris svoj vlastiti biznis i investiras u USA.

Zavisni sta si po zanimanju, postoje i takve vrste viza (biotechnology, chemistry, architecture, engineering, mathematics, physical sciences, social sciences, medicine and health, education, law, accounting, business specialties, theology, and the arts).

@mika
Molim te reci mi vise oko dobijanje viza po put sponzorstva....

Da budem iskren i neznam bas nista oko sponzorstva,, mislio sam ako ima neka solucija da moj ujak bude meni nekakav sponzor, pa osnovu tome da dobijem nekakva viza. Molim te ako mozes da mi malo to objasis. Ili ako ima neka druga jednostavnija opcija. Prilicno sam neupucen oko ovo :D ....

Vec sam ti objasnio da ne postoji nacin da tvoj ujak bude sponzor tebi. On moze biti sponzor svojoj sestri (tvojoj majci).
Ujak ti moze pomoci da registrujes svoj biznis i dobijes E2 neuseljenicku vizu na osnovu biznisa.

Pozdrav,Mika molio bih te za odgovor.Ranije sam vam objasnjavao svoj slucaj pa da osvjezim.Naime moj otac je umro ali je prethodno podnijo za mene i moju porodicu I-130.Nakon sto je umro moja sestra je kontaktirala neki od ureda INS-a te objasnila kako ona zeli da bude moj novi sponzor,oni su joj objasnili kako treba da posalje smrtni list od oca i njene neke dokumente na neku adresu u Californiu sto je ona i uradila te da napise zasto ona hoce {zeli}da bude moj novi sponzor.Nakon sto je uradila sve sto su trazili do danas nikad nisu obavjestili da su zaprimili dokumente.Danas sam provjeravo svoj case status i stoji ovo:On March 13,2015,we approved your Form I-130 Immigrant Petition for Relative,Fiance or Orphan itd.E sad sta da radim ?Da li da ponovo kontaktiram INS ili da pustim da sacekam dok posalju sestri na adresu posto tamo stoji :We will mail your approval notice .Please follow the instructions in the notice. Mika molim te za odovor,unaprijed hvala.

Postovani Mika
Molim te reci mi vise oko ovaj tip na viza po osnovu zanimanja. Imeno moja sopruga je ekonomist i ima sertifikat za ovlasteni smetkovodza. Molim te reci mi dali i kako mozemo da delujemo osnovu tome.
Hvala puno....

Postovani Mika
Molim te reci mi vise oko ovaj tip na viza po osnovu zanimanja. Imeno moja sopruga je ekonomist i ima sertifikat za ovlasteni smetkovodza. Molim te reci mi dali i kako mozemo da delujemo osnovu tome.
Hvala puno....

Makedonija je jedna drzava a USA druga. Njen sertifikat iz makedonije ne vredi u Americi. Ova zanimanja iz finansijsko-administrativnog sektora su podobna za konkurisanje za H1B:

Accountants, Auditors, And Related Occupations,
Budget And Management Systems Analysis Occupations,
Purchasing Management Occupations,
Sales And Distribution Management Occupations,
Advertising Management Occupations,
Public Relations Management Occupations,
Personnel Administration Occupations,
Inspectors And Investigators, Managerial And Public Service,
Other Administrative Occupations

Naravno, put je dug...

Postovani gospodine Mika...

Nov sam na forumu pa bih prije svega zelio da pozdravim Vas i sve ucesnike u diskusiji, kao i da im pozelim puno srece i strpljenja u vezi imigracije u Ameriku!

Dobio sam GC na lutriji prosle godine i vec sam u Americi, mislim da cu i samu "karticu" dobiti na adresu za koji dan. Iako nemam obicaj da se informisem na ovakav nacin, procitao sam skoro sve poruke, i odlucio da postavim pitanje jer mislim da su Vase informacije precizne i pouzdane. Interesuje me koliko bi moja moja buduca supruga cekala na vizu nakon vjencanja? Mislim da sam negde usput procitao da su u pitanju 2 god. ali ipak zelim da potvrdim. jer svasta sam procitao. Dosta inf. po forumima je staro par godina, plus ima ljudi koji i danas prenose takve informacije a mislim da je od tada sve dosta ubrzano. Napominjem da sam se informisao i na zvanicnim sajtovima ali zbog "ogranicenog engleskog" zelim da potvrdim i cujem od nekog ko zna sta prica. Takodje, ako se ne varam, ja ne moram biti sponzor tj. moze i neko drugi? Pored toga, zanima me, ukoliko znate, koliko se obicno ceka background check za posao? U pitanju je prvi posao, pa je vjerovatno malo komplikovanije i duze traje a strpljena i novca nestaje. :) Hvala unapred!

Dramla, po ovome sto si napisao, tvoja supruga bi trebalo da pripada kategoriji F2A. U toj kategoriji backlog je najmanji.Trenutno se procesuiraju slucajevi iz Jula 2013. godine. To znaci da bi slucaj koji se preda danas mogao doci na red za otprilike 1,5 godina.

Sponzor moras biti ti ali ako ne zadovoljavas uslove, potrebno je naci joint sponzora. To moze biti bilo koja osoba koja ispunjava uslove o licnim prihodima.

Zdravo,nova sam na forumu alividim da ima puno korisnih saveta vezanih za temu-americka iseljenicka ineiseljenicka viza.Potrudicu se da detaljno objasnim svoju situaciju kako bidosla do potrebnih informacija,kako vidim Mika mi moze puno pomoci jer je covek i vise nego dobro informisan i potkovan potrebnim informacijama.Da ne duzim;moj brat je otiso u Ameriku kao student maja 2008.godine,i nije se vratio posle onih5-6 meseci.Nakon par god.se ozenio(snaja je tada imala zelenu kartu-sada ima i pasos).Za njihovo vencanje nisam pokusavala da trazim turistickuvizu zato sto sam bila na zameni u banci i ne bi mi dali godisnji odmor.2002 sam podnosila zahtev za turisticku vizu sa jednim ddetetom,a drugo dete i suprug su trebali da ostanu u SRBIJI.Odbijene smo.2014 maja smo podneli porodicno :ja,suprug i 2 maloletne cerke i ponovo su nas odbili.JUna sam ja sma podnela zahtev i na jedvite jade su mi dali turisticku vizu na 1.god-istice mi jula ove godine.Bila sam 28 dana,koliko sam imala odmor i uredno se vratila u Srbiju.Moj brat u americi radi kao prevoznik(ima nekoliko kamiona i planira otvaranje kompanije),inace i on za nekoliko meseci dobija pasos,u medjuvremenu su dobili i bebu-hocu da kazem da ima pravi brak.Kako sam videla sebe u U.S.tj da bi volela da moja deca tamo odrastaju i da se skoluju interesuje me koje su sve mogucnosti da odem sa porodicom,tj da dobijemo useljenicku ili neku radnu vizu.Procitala sam u predhodnim postovima da ako brat aplicira za mene -kaosrodnika to traje oko 12 godina,a slozicete se da je to puno,tada bi moja cerka imala 25 i ona bi otpala.
Koje sumiopcije i sta predlazete kao najizvodljivije.Da pomenem da sam i prosle god igrala lutriju za green card,ako me izvuku to je najbolje resenje ali....
Pozdrav za Mika i Florrie

Molim nekog da mi pomogne!!! Ja sam supruga americkog drzavljanina, sklopili smo brak 2013. godine u Srbiji. On je bio 10 dana i vratio se za USA. Predao je u USCIS i odobrili su nam, prosli smo i NVC, i odobrili su i poslalai sve u BG Ambasadu i zakazali intervju za 25 februar 2015. god. Ja nisam mogla da odem na intervju iz licnih razloga i obavestila sam ih, i trazila da mi dozvole intervju za februar ove godine, Zakazali su mi bili za 31. februar intervju, otisla sam, i odbili su me za vizu. Sve sam donela sto sam mislial da treba. Lekarsi naravno, slike sa vencanja, izvestaje od western uniona koliko mi je para suprug slao, za sve vreme. 3 sata me je konzul ispitivao, i na kraju mi je vratio pasos i dao papir na kome je napisao da sam odbijena za vizu jer nisam ispunila emigracione uslove i napisao je da treba da mu dostavim full skype history i izjavu na engleskom jeziku da razumem njihove zakone oko iseljenicke vize putem braka, i izjavu takodje na engleskom jeziku zbog cega sam se bila predomislila i trazila novi datum ako sam vec jednom odustala bila od zakazanog intervjua 25 februara. Ja sam im to sve dostavila u roku od 3 dana. Zatim je konzul zvao telefonom mog supruga u USA i pitao ga svakakva pitanja. Tipa, sva sto je pitao mene na intervju pita je i njega na telefon. Zatim mu je konzul rekoa da ce mene da zove telefonom da pita neka pitanja prosle nedelje ali me niko nije zvao. Ja ne znam sta ce d bude, da li neko zna ili ima slicna iskustva da mi kaze da li cu ikada moci da vidim svog supruga :((((((((((((((((((((??

Poslednja izmena:
Zdravo,nova sam na forumu alividim da ima puno korisnih saveta vezanih za temu-americka iseljenicka ineiseljenicka viza.Potrudicu se da detaljno objasnim svoju situaciju kako bidosla do potrebnih informacija,kako vidim Mika mi moze puno pomoci jer je covek i vise nego dobro informisan i potkovan potrebnim informacijama.Da ne duzim;moj brat je otiso u Ameriku kao student maja 2008.godine,i nije se vratio posle onih5-6 meseci.Nakon par god.se ozenio(snaja je tada imala zelenu kartu-sada ima i pasos).Za njihovo vencanje nisam pokusavala da trazim turistickuvizu zato sto sam bila na zameni u banci i ne bi mi dali godisnji odmor.2002 sam podnosila zahtev za turisticku vizu sa jednim ddetetom,a drugo dete i suprug su trebali da ostanu u SRBIJI.Odbijene smo.2014 maja smo podneli porodicno :ja,suprug i 2 maloletne cerke i ponovo su nas odbili.JUna sam ja sma podnela zahtev i na jedvite jade su mi dali turisticku vizu na 1.god-istice mi jula ove godine.Bila sam 28 dana,koliko sam imala odmor i uredno se vratila u Srbiju.Moj brat u americi radi kao prevoznik(ima nekoliko kamiona i planira otvaranje kompanije),inace i on za nekoliko meseci dobija pasos,u medjuvremenu su dobili i bebu-hocu da kazem da ima pravi brak.Kako sam videla sebe u U.S.tj da bi volela da moja deca tamo odrastaju i da se skoluju interesuje me koje su sve mogucnosti da odem sa porodicom,tj da dobijemo useljenicku ili neku radnu vizu.Procitala sam u predhodnim postovima da ako brat aplicira za mene -kaosrodnika to traje oko 12 godina,a slozicete se da je to puno,tada bi moja cerka imala 25 i ona bi otpala.
Koje sumiopcije i sta predlazete kao najizvodljivije.Da pomenem da sam i prosle god igrala lutriju za green card,ako me izvuku to je najbolje resenje ali....
Pozdrav za Mika i Florrie

1. lutrija - znace se za 15 dana
2. kad brat dobije pasos da podnese peticiju za vase useljenje - trenutno proces traje 12 godina ali bi trebalo u skorije vreme da dodje do usvajanja novog zakona koji planira ubrzano rasciscavanje zaostalih slucajeva (i ukidanje kategorije F4).
3. Investorska viza - brat moze osnovati kompaniju na tvoje ime, kao da si ti investor. Sa stotinjak hiljada dolara investicije i par zaposlenih amerikanaca nece biti problem da se dobije E-2 viza za celu porodicu.

Hvala na pomoci :)
Sto se tice investitorske vize procitala sam da je potrebno uloziti 500 000 $ i zaposliti obavezno 10 U.S citizens, lawful permanent residents, or other immigrants authorized to work in the United States, not including the investor and the investor’s spouse, sons, or daughters.Da li je to obavena min suma?
Da li u tih 10 mozemo racunati i mog brata i snaju? I za kooliko se moze uraditi takva viza,znam da moze zavisiti od slucaja do slucaja,ali okvirno?(mada je to mnogo novca)
Ako ne budemo u mogucnosti da izvedemo to,da li postoji neka opcija da brat otvori kompaniju a da kasnije kada prosiri biznis,za godinu 2,on kao poslodavac zeli bas nas da zaposli i da tako dobijemo neku radnu vizu?(ovo sam mozda neprecizno pitala ali valjda razumete na sta sam mislila :-) ?)
Jos jednom hvala na pomoci

Postovani Mika,

Stanko ovde (F3 sa PD nov 8th,2004)
Po poslednjem VB F3 rade samo 2 weeks per month, mislim da necu dobiti COA ni u 2015. :-(
Ovo je katastrofa, F4 se procesuira 6 nedelja za mesec, dok F3 samo 2...
Da li Vi i dalje mislite da cu dobiti COA u 2015?
Sladje je cekanje posle COA, znas da si tu negde, papiri, checklist...drugacije je..
Hvala i sve najbolje...

Hvala na pomoci :)
Sto se tice investitorske vize procitala sam da je potrebno uloziti 500 000 $ i zaposliti obavezno 10 U.S citizens, lawful permanent residents, or other immigrants authorized to work in the United States, not including the investor and the investor’s spouse, sons, or daughters.Da li je to obavena min suma?
Da li u tih 10 mozemo racunati i mog brata i snaju? I za kooliko se moze uraditi takva viza,znam da moze zavisiti od slucaja do slucaja,ali okvirno?(mada je to mnogo novca)
Ako ne budemo u mogucnosti da izvedemo to,da li postoji neka opcija da brat otvori kompaniju a da kasnije kada prosiri biznis,za godinu 2,on kao poslodavac zeli bas nas da zaposli i da tako dobijemo neku radnu vizu?(ovo sam mozda neprecizno pitala ali valjda razumete na sta sam mislila :-) ?)
Jos jednom hvala na pomoci

500.000 za useljenicku vizu. za investorsku ce biti dovoljno 100K i 2 zaposlena amerikanca.

- - - - - - - - - -

Samo se prisecam pitanja i pitanja i pitanja.....Ako bibrat podneo za f4 vizu pa to potraje par godina da li se moze,dok je f4 u postupku podneti zahtev za investicionu ili neku drugu vizu?

naravno da moze.

Back