Iran napao američke baze u Kataru

Ne znam. Zaključujem na osnovu onoga što vi pišete ovde.
Za Amere nisam siguran koliko bi bili efikasni da krenu na Iran kao Rusija na Ukrajinu. Da krenu sa nuklearkama, ni oni ne znaju na šta bi to ispalo.
Niko nigde i nikad posle Hirošime neće krenuti sa nuklearkama jer bi to značilo totalno uništenje. Ta priča je završena 45-te.

Naravno, nuklearke imaju funkciju u smislu demonstracije sile i proizvodnje straha, i to će ostati.

Ne znam. Zaključujem na osnovu onoga što vi pišete ovde.
Za Amere nisam siguran koliko bi bili efikasni da krenu na Iran kao Rusija na Ukrajinu. Da krenu sa nuklearkama, ni oni ne znaju na šta bi to ispalo.
o cemu priocas? pa jel kaze tomahavci, 30 komada ispalio? ne secas da smo i mi njih dobijali po glavama? iran isto ispaljuje prvo stare rakete
iran je ta 7 zemlja jos od kada nam vesli klark rece o planu,. pa sada ako je neko glup da proverava da li bi bolje prosao od iraka, ja stvarno ne znam sta da kazem, verovatno mogu da naude izraelu, ali sta ce posle? amer bi ih sredio za svagda

Verski fanatizam i realpolitika ne idu zajedno. Umesto da se Iran sada pomirio da je poražen i odrekao nuklearnog programa, te nastavio sa razvojem i proizvodnjom dronova, hipersoničnih raketa i jačajući PVO; sada će ih Izrael na Mediteranu zajedno sa Izraelom preko okeana tek vratiti u kameno doba. Kad popovi i hodže počnu da vode politiku, narodu se crno piše. Ko je kriv za današnju šiptarsku većinu na Kosovu i Metohiji? Srpski patrijarsi i vladike koji se dogovarali sa Bečom protiv sultana i Turaka, dizali ustanke..., pa izazvali velike seobe našeg naroda skoro do današnje Budimpešte.

o cemu priocas? pa jel kaze tomahavci, 30 komada ispalio? ne secas da smo i mi njih dobijali po glavama? iran isto ispaljuje prvo stare rakete
iran je ta 7 zemlja jos od kada nam vesli klark rece o planu,. pa sada ako je neko glup da proverava da li bi bolje prosao od iraka, ja stvarno ne znam sta da kazem, verovatno mogu da naude izraelu, ali sta ce posle? amer bi ih sredio za svagda
Ne kapiram!? Veću efikasnost Irana očekuješ kasnije kad krene sa upotrebom novijih raketa?

Šta je skupo u najavljenom napadu na prethodno evakuisane baze? Ispalili projektila koliko su i Ameri ispalili na njih i to naglasili u zvaničnom saopštenju, koliko vidimo sve su oborene od strane Katara. Korišteni su zastareli projektili,laka meta za Patriot naročito kada znaju gde lete.. A videli smo u udaru na Izrael da imaju mnogo bolje od toga. Šteta nije bila cilj.

Katar je još ranije zatvorio vazdušni prostor. Bukvalno je sve dogovoreno da ne bi bilo žrtava.Katar je inače možda jedina zemlja zaliva koja ima solidne odnose sa Iranom, na neki način politički izopštenik od zalivske bratije. Savršen za predstavu.

Nije to prodaja kože nego "save face" akcija i pokušaj pregovora. Rekoh na drugoj temi najverovatniji rezultat, Iran će odustati od nuklearnog programa bez promene režima. Svi će naravno proglasiti pobedu, ali ovo gore je suština. Sve što gledate je samo predstava do toga. Živi bili pa videli. Inače bih voleo da sruše režim mula, i voleo bih da grešim, ali politička logika ide u tom pravcu.

I pored tihijevih orgazama niko nije napao ni Bahrein ni Kuvajt ni SA. Iran je odigrao, sada ako Tramp bude iskulirao sledi brzo smirivanje, barem između USA i Irana.

Egzaktli, ništa za dodati

Za ložače na globalnu kataklizmu i WW3 otvoriti posebnu temu i sve dalje rasprave preusmeriti tamo

Takođe za Izrael vs. Iran fanove, otvoriti posebnu temu "Šta sam ja tebi srušio a šta ti meni" za dnevnu patkometriju

Takvi su mi utisci, trenutno. Ali čekaj malo, tek je počelo, videćemo kasnije, o čemu se radi. Videćemo kako Rusi izveštavaju, valjda oni ne bi lagali.
Neću ni da komentarišem ovo o Rusima i laganju :lol:

Neće biti nastavka.

Izlazna karta za Trampa...velike šanse su da će je uzeti. Jeftinije ne može.

Egzaktli, ništa za dodati

Za ložače na globalnu kataklizmu i WW3 otvoriti posebnu temu i sve dalje rasprave preusmeriti tamo

Takođe za Izrael vs. Iran fanove, otvoriti posebnu temu "Šta sam ja tebi srušio a šta ti meni" za dnevnu patkometriju
Резултат је 1-1 у сумњивим нападима. САД су напале иранска подземна нуклеарна постројења са сумњивим резултатима. Иранци су подједнако помпезно напали америчку војну базу са сумњивим резултатима.

Иранци су уклонили своје нуклеарне материјале из својих нуклеарних постројења пре америчких удара, а Американци су уклонили људе и опрему из базе пре удара.

Иначе, Иранци тврде да нису 3, већ 6 иранских ракета погодиле Ал-Удеид.

У сваком случају, Иран остаје једина земља у последњим деценијама која је директно напала америчке војне базе. Не узимамо у обзир нападе талибана и терориста.

Pa zašto? Svestan sam bio da će to nekima tako uzgledati, ali zašto bi Rusi lagali da je uništena baza, ako nije uništena, pa da ispadaju smešni u očima kako zapadnjaka, tako isvojih saveznika?!
Zato što lažu, po default-u :D

I inače im je poslednjih 10-tak godina propagandna mašinerija poput Vučićeve, a od kad traje rat sa Ukrajinom, propaganda radi na kubni :D

Bukvalno poslednji od kojih bih očekivao objektivnost u izveštavanju, su Rusi :D

Ne kapiram!? Veću efikasnost Irana očekuješ kasnije kad krene sa upotrebom novijih raketa?
oni su sve ulozili u rakete, niti se brane, niti imaju pvo, niti avione, racunaju da ce se rastrkati i trpeti udare, a izrael posle da se cuva - mogu da ga uniste, naravno svi uvek prvo trose stare rakete, iscrpu i zalude pvo, pa onda koriste novije

amerika se umesala zato sto izrael vec zapomaze, racunali smo da ce kasnije, ali sada da kazemo 1:1, i ako se hoce mir, da se svira kraj, ali se ja bojim da sve ovo moze da potraje kao i ukrajinski rat, godinama, da su jednaki religiozni fanatici na svim stranama, a nema ko to da im kaze u lice, osim ovi nasi sto prozivaju samo mule

oni su sve ulozili u rakete, niti se brane, niti imaju pvo, niti avione, racunaju da ce se rastrkati i trpeti udare, a izrael posle da se cuva - mogu da ga uniste, naravno svi uvek prvo trose stare rakete, iscrpu i zalude pvo, pa onda koriste novije

amerika se umesala zato sto izrael vec zapomaze, racunali smo da ce kasnije, ali sada da kazemo 1:1, i ako se hoce mir, da se svira kraj, ali se ja bojim da sve ovo moze da potraje kao i ukrajinski rat, godinama, da su jednaki religiozni fanatici na svim stranama, a nema ko to da im kaze u lice, osim ovi nasi sto prozivaju samo mule

Zapravo se uvek u prvim udarima koristi najnovije i najmodernije oruzje.

Neću ni da komentarišem ovo o Rusima i laganju :lol:

Neće biti nastavka.

Izlazna karta za Trampa...velike šanse su da će je uzeti. Jeftinije ne može.
moze biti, ali racunaj da imamo posla sa religioznim fanaticima, i da ako su zamislili da se rat nastavi, budi siguran da ce naci nacina
dancingisraelis911.jpeg

Back