To sto ti pises je kontradiktorno,
sa jedne strane hvalis Jerusalem Post, a sa druge, pobijas navode iz njegovog clanka.Kao da ga je pisao neko ko zeli namerno da proturi neistinu da bi se Izrael predstavio kao netolerantno drustvo. Pa, zasto bi neki novinar izmisljao celu stvar oko
nemogucnosti dobijanja drzavljanstva za Jevreje, konvertite u hriscanstvo?Mislim, kakva to nema nikakve logike, a isti taj slucaj pratili su i drugi izraelski listovi i po tebi svi oni lazu, jedino ti pricas istinu?

Ponovicu ti jos jednom, posto me, ocigledno, ponovo nisi razumela. J
evrejin po majci moze dobiti izraelsko drzavljanstvo, samno u slucaju da nije konvertovao u hriscanina.
Apropo price o toleranciji, evo ti jedan svezi primer
http://www.theglobeandmail.com/news/world/gunman-shoots-up-gay-club-in-tel-aviv/article1239083/ Dakle, ubijena su dva lika u Gay klubu, sto, moram priznati, nije da bas opravdavam, ali mogu da razumem gnev protiv sve otvorenijeg propagiranja homosexualnosti. Ali to ipak govori o netolerantnosti ultraortodoxnih Jevreja spram sekularnih.
P.S. Ne znam kako smo dosli do toga da pricamo o toleraciji u Izraelu na temi o Iranu, ali, bice da je to zbog toga sto si ti pocela da prikazujes iransko drustvo kao izuzetno netolerantno, a istovremeno "mahala" izraelskom putovnicom

, pa rek'o, 'ajd' da se malo pozabavimo i tvojom drugom domovinom i tolerancijom u njoj