Iran kakvog nema na CNN

Titus.

Ističe se
Banovan
Poruka
2.276
Obicno, kad se u zapadnim medijima prikazuje Iran, mogu se videti ovakve propratne slike. Dakle, Iran se prikazuje kao nekakva zaostala zemlja u kojoj su zene jos "kamenom dobu" , pa je, shodno tome i cela drzava nalik nekakvom zaostalom drustvu koje vode verski poglavari i fanatici ...

Ali, evo Irana, kakvog, verujem, vecina vas na ovom forumu nije dosad videla.

Mozda ova tema nije bas politicka, ali, nalazim da je interesantna i ima poprilicno dodirnih tacaka sa politikom, a u svetlu propagande i medijske satanizacije ove zemlje na zapadu. Vi, koji ovde tako zdusno navijate da se Iran bombarduje i vrati u "kameno doba", kada odgledate ove slike, javite mi da li i dalje to isto zelite.

URL=http://img515.imageshack.us/i/azaditower2.jpg/]
azaditower2.jpg
[/URL]

Znam par ljudi koji su proslog leta bili u Iranu, ljudi nisu mogli da stanu sa pricom o toj zemlji.
To je nesto sto nas covek ne moze sebi da predstavi. UI sred pustinje napravljena je predivna zelena oaza, svuda zelenilo. Benzin je prejeftin, ali bas prejeftin, i ljudi voze ko na vodu. Zene su im obrazovane, oni su licno upoznali neke lekarke; samo sto se oblace drugacije nego u ovom delu sveta. Arapi inace jako postuju zene:mrgreen:. Ali, sta su njima njihovi domacini rekeli: da im je jako drago da iko iz njihove zemlje direktno odnese neku informaciju o njima jer ... Cilj je onom delu sveta koji hoce naftu da ih predstavi crno.
E da to za oblacenje, na njihovoj klimi je takav nacin oblacenja odlicna stvar, ta garderoba stiti i od sunca i od vrucine.
A i ako se pazljivo pogleda, izgleda jako lepo. Arapkinje su inace lepe.

pa sta treba ove slike da dokazu......da imaju dobar standard? pa plate su im manje nego nase...
a u svakoj zemlji ima lepih zgrada ili riba.............pa stavi slike iz kneza ili sa terazije pa bi neko pomislio da je Srbija bogata zemlja

Daj bre dečko, kako možeš, pa umotaj ti svoju ženu na 38 stepeni u čaršave...

To je tiranija...:rtfm:
aj sto je tiranija ,al sto smrde pod tim sranjem u letnjim danima :confused: par puta sam imao nesrecu da se u Parizu i Lionu nadjem u neposrednoj blizini tih totalno zabradjenih drugarica , ono nije normalno kako se cuje ,na 20 metara :sad2:
mada je moj sehidski brat Titus sa ovom temom donekle u pravu jer je istina da Iran nije neka zaostala selendra u svakom segmentu ,vec da su u odredjenim stavkama veoma napredni i moderni ,a standrad im je daleko bolji od nekih drugih zemalja u regionu
a sa druge strane po politickom uredjenju i celokupnoj serijatskoj ideologiji i nekim pravilima i dalje ostaju jedna od najmracnijih vukojebina u svetu

kako bi imao sve uslove da sa uzivanjem gledam na CNN krvavi sukob Hrvata i alpskih Srba
a ovaj sada tu poziva na neko gejasko smirivanje situacije

hehe

jel je magarac rođen u Lipici lipicanac?

kao Dubai-sagraden sa strane njemaca američana kanadčana kineza sa param koji imaju arapi samo što su tamo britaci našli nafto i u dobrovoljstvu dali arapima pravice

alsmešno ovi iranaci me baš spominjajo na neke europljane

aj sto je tiranija ,al sto smrde pod tim sranjem u letnjim danima :confused: par puta sam imao nesrecu da se u Parizu i Lionu nadjem u neposrednoj blizini tih totalno zabradjenih drugarica , ono nije normalno kako se cuje ,na 20 metara :sad2:
mada je moj sehidski brat Titus sa ovom temom donekle u pravu jer je istina da Iran nije neka zaostala selendra u svakom segmentu ,vec da su u odredjenim stavkama veoma napredni i moderni ,a standrad im je daleko bolji od nekih drugih zemalja u regionu
a sa druge strane po politickom uredjenju i celokupnoj serijatskoj ideologiji i nekim pravilima i dalje ostaju jedna od najmracnijih vukojebina u svetu

Iran je bio dosta moderan i 60' godina, dok islamisti nisu svrgli prozapadno orijentisanog kralja...

Ko zna gde si se ti vucarao, po kakvim sumnjivim kvartovima,trazeci prenociste, dobro nisi koleru zapatio:mrgreen:

Evo ti slikica jedne Iranke, za koju pouzdano tvrdim da se ne "cuje" kao one tvoje iz predgradja Pariza i Liona;)

Ko zna gde si se ti vucarao, po kakvim sumnjivim kvartovima,trazeci prenociste, dobro nisi koleru zapatio:mrgreen:

Evo ti slikica jedne Iranke, za koju pouzdano tvrdim da se ne "cuje" kao one tvoje iz predgradja Pariza i Liona;)

ma kakvo pregradje crni Tituse, pa ti znas da se ja samo od Monparnasa do Trokadera krecem :cool: mada sam bio i po predgradjima al tu su uglavnom braca Alzirci i Senegalci koji ne yebu te feredze i ostale gluposti

molim?
bas...interesantno
naime, ja nemam takvo...paranormalno iskustvo, a bila sam
medju tim "totalno zabradjenim drugaricama"...i to na njihovoj teritoriji...
tj. ako ovdje nesto i smrdi ne bih rekla da su to..."zabradjene drugarice"...:lol:

molim?
bas...interesantno
naime, ja nemam takvo...paranormalno iskustvo, a bila sam
medju tim "totalno zabradjenim drugaricama"...i to na njihovoj teritoriji...
tj. ako ovdje nesto i smrdi ne bih rekla da su to..."zabradjene drugarice"...:lol:

to sto ovde sve i svasta smrdi to je druga prica o kojoj bi se dao pisati petotomni eleborat
al to ne menja cinjenicu da sam imao nazalost prilike da par puta u vozovima i metroima osetim i svu lepotu i pogotovo miris totalno zabradjenih buli i to u kasno prolece i jos gore u najvrelije leto
naravno ne mislim tu na one sto su obucene normalno i imaju samo maramu oko glave , vec na one koje su totalno pokrivene da im se samo lice vidi , ono je stvarno imalo neki smek izmedju crknute macke od 5 dana i gomile neispraznjenih kontejnera u julu
dozoljavam da je neko imao i drugacija iskustva , na toj "njihovoj teritoriji " ma gde to bilo , al cenim da ne smrde toliko po Egiptima , Alzirima i ostalim Etiopijama posto je tamo i pored vreline suv vazduh i mnogo se to lakse podnosi ,nego u vlaznoj zapadnoj Evropi .

Te slike koje si video su iz Teherana ili vecih gradova. Zivot u Iranu nije bas ono sto ti mislis da je. Ja sam bila vise puta tamo. Inace, najpre nisam mogla da udjem, jer imam izraelski pasos. Lakse je islo sa nasim. Teheran je relativno kosmopolitski grad, naravno, cetvrti, kao sto su kod nas centar grada, Dedine, Senjak, N. Bgd, Zemun. Ali, vec malo dalje odatle to i nije tako. Dalje, te hotele sto si slikao, mogu da koriste samo stranci. Ranije muskarci nisu mogli da nose kosulje kratkih rukava.
Kada odes u unutrasnjost, to je neka sasvim druga prica, cak i slike CNN-a su blage sta sve mozes da vidis. Meni je bilo strasno, kada sam videla, kako su upregnute cetiri zene, koje oru njivu, posto covek, nije imao ni konja, ni volove. Tamo je bicovanje svakodnevan pojava. Na istoku, prema Avganistanu i na severu prema Iraku, tu gde su siiti, zene moraju da budu skroz umotane. I u Teheranu, iako sam bila strankinja, morala sam da imam maramu oko glave.
Persijska civilizacija je nesto sasvim drugo od Irana, koji se tebi svidja, koji prikazuje CNN, a koji se tebi ne svidja i od stvarnog zivota. Tamo ljudi jako bedno zive, klima je prilicno surova, a zivot ljudi zavisi od dobre volje lokalnih svestenika.

to sto ovde sve i svasta smrdi to je druga prica o kojoj bi se dao pisati petotomni eleborat
al to ne menja cinjenicu da sam imao nazalost prilike da par puta u vozovima i metroima osetim i svu lepotu i pogotovo miris totalno zabradjenih buli i to u kasno prolece i jos gore u najvrelije leto
naravno ne mislim tu na one sto su obucene normalno i imaju samo maramu oko glave , vec na one koje su totalno pokrivene da im se samo lice vidi , ono je stvarno imalo neki smek izmedju crknute macke od 5 dana i gomile neispraznjenih kontejnera u julu
dozoljavam da je neko imao i drugacija iskustva , na toj "njihovoj teritoriji " ma gde to bilo , al cenim da ne smrde toliko po Egiptima , Alzirima i ostalim Etiopijama posto je tamo i pored vreline suv vazduh i mnogo se to lakse podnosi ,nego u vlaznoj zapadnoj Evropi .

hmm...iskreno, mislim da... pretjerujes, najozbiljnije...:)

Znam par ljudi koji su proslog leta bili u Iranu, ljudi nisu mogli da stanu sa pricom o toj zemlji.
To je nesto sto nas covek ne moze sebi da predstavi. UI sred pustinje napravljena je predivna zelena oaza, svuda zelenilo. Benzin je prejeftin, ali bas prejeftin, i ljudi voze ko na vodu. Zene su im obrazovane, oni su licno upoznali neke lekarke; samo sto se oblace drugacije nego u ovom delu sveta. Arapi inace jako postuju zene:mrgreen:. Ali, sta su njima njihovi domacini rekeli: da im je jako drago da iko iz njihove zemlje direktno odnese neku informaciju o njima jer ... Cilj je onom delu sveta koji hoce naftu da ih predstavi crno.
E da to za oblacenje, na njihovoj klimi je takav nacin oblacenja odlicna stvar, ta garderoba stiti i od sunca i od vrucine.

Iranke nisu isto sto i Arapkinje. Iranci su indoevropski narod, a Arapi su Semiti.

1.У Ирану нису Арапи!
2.Нису Арапкиње...да си то рекао-ла Иранцу...главу би у коферу донео-ла!
3.Иран је био слободна земља док мухамеданци нису узели власт.
4.Иран је сада она ствар на бициклу, економија им пропада(због санкција)а ове слике из пар њихових градова..као да си Србију упоредио са БГ и Новим Садом...и то у деловима око Студењака...и Кнеза..ваууууууу...а шта је са 99% друге Србије...Србије у кредитима, са половним намештајем..одећом из секнд хенд шопа..итд...?

У овим поређењима...немам појма ко је гори...амерољупци или мухамедољупци!

3dflagssrb00010003art4.gif

3dflagsisr00010003act4.gif

Poslednja izmena:

Back