Iran kakvog nema na CNN

Iran je jako aktuelna tema u americkom drustvu, odn. politici, ljudi bi trebalo da dobiju informacije od nekog. Ko je brzi, taj brze i napravi reportazu. Mi znamo za CNN, a postoji jos hiljade drugih, manjih kuca u Americi, koje emituju program i pri tom prav ereportaze o svemu i svacemu.
Niko nece citirati neke dnevne novine iz nekog malog grada u Srbiji sa tirazom od 1000 primeraka, vec neki list koji prelazi 100 hiljada. Tako i ti mislis da se ljudi u Americi informisu samo preko CNN - a. To sto kod nas postoje dvoje novina i dve tv stanice, koje oblikuju zivot i kulturu, ne znaci da je tako svuda u svetu.

Ma lepo je to, samo onaj ko dodje na CNN obicno nayebe :D

Ја ја...тако сте и 92-95 приликом Србске критике мухамеданског погрешног учења говорили..па сте се покупили ко мишеви!
После плакали странцима..и убијали Србске цивиле...!

п.с

Искрено се надам да си из Бихаћа или Сарајева...
Naznam kako bih te nazvao ako temu o Iranu želiš da skrenaš na rat i agresiju na Bosnu i Hercegovinu.
Pogledaj bolan nebio one Sinagoge i krščanske objekte u "nedemokratskom" reežimu Irana.
Nemoj da nas vračaš na srušenu pravoslavnu crkvu u Bugojnu i sve porušene đamije u "demokratskoj" RS.
Završi taj "demokratski"rat već jednom u svojoj glavi mirnije ćeš spavati.

Naznam kako bih te nazvao ako temu o Iranu želiš da skrenaš na rat i agresiju na Bosnu i Hercegovinu.
Pogledaj bolan nebio one Sinagoge i krščanske objekte u "nedemokratskom" reežimu Irana.
Nemoj da nas vračaš na srušenu pravoslavnu crkvu u Bugojnu i sve porušene đamije u "demokratskoj" RS.

Аман туре...гледај своја посла..и купи кофере за Иран, ако ти се свиђа!

A on je bio super.

@Titus: Bila sam turistkinja. Tebi to ne izgleda tako, jer si putovao na letovanja u paket aranzmanima u prtljagu sa majicama, parizerom i cajnom kobasicom.
Persijska kultura je prebogata kultura. Postoji gomila gradjevina, dokumenata, arheoloskih nalazista, imas i ski centre, plaze, luksuzne hotele, koji su za tebe pokazatalj razvoja jednog drustva.

A, ne, gresis.Najmanje uzivam u takvim paket aranzmanima, a kobasice uopste ne jedem ( vegeterijanac sam:) ) Nisam bio u Iranu, OK, ali je zato bio moj rodjak, i ostao je tamo mesec dana. Doduse, davno je to bilo, pre dvadesetak godina, ali ono sto mi je on ispricao, totalno je suprotno od onog sto ti tvrdis. Naravno da Iran, kao i svaka druga zemlja,ima i ruralnih podrucja, pa i zaostalih ljudi u svakom smislu, ali, ono sto je na njega ostavilo narociti utisak, to je izuzetno dobra putna infrastruktura, supermoderna podzemna zeleznica i dosta prelepih urbanih gradjevina u samom Teheranu. Naravno, utisak, u smislu modernizacije drustva, a, poseban dozivljaj su relikti drevnih gradjevina i arheoloska nalazista.Na mene su,zaista ove impresivne fotografije koje sam linkovao ovde, ostavile utisak o razvijenosti iranskog drustva.Ne znam sta bi drugo moglo da bude pokazatelj razvoja, jer, u Teheranu zivi trecina Iranaca, a, on je, bar prema prilozenim fotkama, poprilicno razvijen grad.

Imaju i jedno mesto u parlamentu. Ipak, situacija je mnogo drugacija. Nece da se vrate u Izrael, jer idu u Ameriku, Kanadu i Australiju. Njih ima oko deset hiljada, sto je sacica i kod nas od 10 miliona, a ne u Iranu, gde ih ima 70 miliona. Njih oni tu drze, eto, da bi prestavljali versku raznolikost u Iranu. Inace su prilicno ugrozeni i obespravljeni. U verskim skolama im je zabranjeno da uce hebrejski. Prilicno su getoizirani. Ne mogu da dobiju pasose, a to sto odlaze je kada dobiju iseljenicku vizu. Ja sam imala izraelski pasos, kada sam isla prvi put u Iran i nisu mi dozvolili ulazak, ispalo je da sam teroristkinja, ali sam sa sobom imala i srpski pasos, a nas prijatelj je jedan funkcioner u drzavnoj administraciji, pa sam prosla sa srpskim pasosem. I kod njih postoji ta licemerna politicka korektnost, dok bi u Saudiskoj Arabiji resili "jevrejsko pitanje" zauvek.

Da, i da ne zaboravim da te pitam, kad vec pricamo o verskim slobodama i zalazemo se za iste. Kako komentarises nasrtaje pojedinih Jevreja na Hriscane u Jerusalimu i pljuvanje po njima?Zar to nije izraz krajnje verske netolerancije i primitivizma, protiv koga si, kako kazes i ti?Ja sam otvorio temu koja je, nazalost, zakljucana, i bas steta sto je tako, jer su na temi ucestvovali i pojedini Jevreji ( doduse mnogo netolerantniji od tebe ), koji bi mogli da unaprede kvalitet rasprave i, mozda daju odgovore na neka pitanja, vezano za izraelsko drustvo. No, sta je, tu je, idemo dalje...

1.У Ирану нису Арапи!
2.Нису Арапкиње...да си то рекао-ла Иранцу...главу би у коферу донео-ла!
3.Иран је био слободна земља док мухамеданци нису узели власт.
4.Иран је сада она ствар на бициклу, економија им пропада(због санкција)а ове слике из пар њихових градова..као да си Србију упоредио са БГ и Новим Садом...и то у деловима око Студењака...и Кнеза..ваууууууу...а шта је са 99% друге Србије...Србије у кредитима, са половним намештајем..одећом из секнд хенд шопа..итд...?

У овим поређењима...немам појма ко је гори...амерољупци или мухамедољупци!

3dflagssrb00010003art4.gif

3dflagsisr00010003act4.gif

Ja Iran nikada nisam ni zamišljao kao zemlju gde tucaju kamenje. Još prošle godine, kada je kretala kriza, upravo su Iran i Turska pomenute kao zemlje koje će nakon krize doživeti veliki uspon, i za razliku od nas, koji smo izolovani od sveta zbog tajkuna, njih jeste izolovala politika, ali to, usled krize može da bude i dobro, izuzev ako "miroljbivi" Izrael ne krene da spašava svet od divljeg Irana.
Par podataka:
1) Kako se zove zemlja gde je rasizam još uvek legalan: Izrael
2) Koja zemlja je jedina još uvek spremna da interveniše u Iranu, iako nema nikakvih dokaza da Iran pravi nuklearno oružje: Izrael
3) Iako su se složili da je Jerusalim zajednički grad, iako Istočni Jerusalim treba da bude prestonica Palestine, ko gradeći naselja u njemu seje seme novog konflikta: Izrael
4) Koja zemlja je jedina pozivajući se na antički poredak dobila svoju državu, gaseći pritom celu jednu arapsku zemlju i kradući teritoriju od susednih zemalja, a pritom njen narod uopšte nije bio u većini: Izrael.

Nisam protiv Jevreja, niti protiv izraelske države, ako se tako svi dogovore, ali Izrael je agresor, kome jedino SAD mogu da pariraju. Jedini napadaju protiv međunarodnog prava, jedini bombarduju CIVILNA NASELJA tražeći možda jednog teroristu. To je moderna jevrejska država...

Аман туре...гледај своја посла..и купи кофере за Иран, ако ти се свиђа!

Marti nije poenta da li ih neko voli ovde ili ne voli.Poenta je da nije istina kako ih amerikanci predstavljaju.Isto su to radili i sa nama-i kakvu je sliku svet dobio o nama Srbima a od njih, ,tako se u svetu i govori da smo koljaci,krvozednici,da smo ne civilizovani,da ubijamo sve sto nije srpsko i sta vec jos..A sve to rade samo iz sopstvenih interesa-nafta,ratna indistrija,profit.

Ja Iran nikada nisam ni zamišljao kao zemlju gde tucaju kamenje. Još prošle godine, kada je kretala kriza, upravo su Iran i Turska pomenute kao zemlje koje će nakon krize doživeti veliki uspon, i za razliku od nas, koji smo izolovani od sveta zbog tajkuna, njih jeste izolovala politika, ali to, usled krize može da bude i dobro, izuzev ako "miroljbivi" Izrael ne krene da spašava svet od divljeg Irana.
Par podataka:
1) Kako se zove zemlja gde je rasizam još uvek legalan: Izrael
2) Koja zemlja je jedina još uvek spremna da interveniše u Iranu, iako nema nikakvih dokaza da Iran pravi nuklearno oružje: Izrael
3) Iako su se složili da je Jerusalim zajednički grad, iako Istočni Jerusalim treba da bude prestonica Palestine, ko gradeći naselja u njemu seje seme novog konflikta: Izrael
4) Koja zemlja je jedina pozivajući se na antički poredak dobila svoju državu, gaseći pritom celu jednu arapsku zemlju i kradući teritoriju od susednih zemalja, a pritom njen narod uopšte nije bio u većini: Izrael.

Nisam protiv Jevreja, niti protiv izraelske države, ako se tako svi dogovore, ali Izrael je agresor, kome jedino SAD mogu da pariraju. Jedini napadaju protiv međunarodnog prava, jedini bombarduju CIVILNA NASELJA tražeći možda jednog teroristu. To je moderna jevrejska država...

:dash: :dash: :dash:

Ne razumem sta je toliko neshvatljivo u Dustovom postu?
Ja bih ga ovako odoka potpisao od reci do reci. A moz` bit` da sam jednostavno ljubomoran na to da se i Jevreji nalaze u isto tako neprijateljskom okruzenju kao Srbija samo se mnogo bolje snalaze i sa svima rade sta pozele :rumenko:

Marti nije poenta da li ih neko voli ovde ili ne voli.Poenta je da nije istina kako ih amerikanci predstavljaju.Isto su to radili i sa nama-i kakvu je sliku svet dobio o nama Srbima a od njih, ,tako se u svetu i govori da smo koljaci,krvozednici,da smo ne civilizovani,da ubijamo sve sto nije srpsko i sta vec jos..A sve to rade samo iz sopstvenih interesa-nafta,ratna indistrija,profit.

Наравно да је поента..то је изразито мухамеданска земља која убија Православне мисионаре..ако покушају да сведоче Јеванђеље...
Православни по мухамеданским земљама живе у сталној смртној опасности...као у време прогона Хришћана од стране пагана..
Док сам се ја по Израелу шпетао са Крстом од метар без проблема...и када су ме напали мухамеданци код џамије Алаксе...и кренули пљувати(у сатром делу Јерусалима) притрчала су два Израелска војника да ме чувају од којих је један био Православац!
Толико..
Ја све што пишем , пишем из искуства ..а не рекла казала извора!

Poslednja izmena:
Ja sam postavio neke, a, inace, slike su preuzete odavde http://otvoreniforum.com/showthread.php?t=222

Zamolio bih ostale ucesnike da postave poneku, oduzelo bi mi mnogo vremena da ih sam sve postavim.Priznajte da se ima sta videti...
Da nemas slucajno neke iz 70-ih ,cini mi se,
kad su Iranke nosile mini suknje,
i isle u diskoteke,i svi konzumirali alkohol,
i niko nije nosio feredze i marame,
kad je Teheran slicio najmodernijoj evropskoj prestonici,
bile su par puta reportaze,
nisam mogla da verujem,
da se pokaze kako je Iran "disao" pre 40-50 godina,
ko ga je onda "modernizirao",
i kako i ko ga je sad vratio u kameno doba

Znam par ljudi koji su proslog leta bili u Iranu, ljudi nisu mogli da stanu sa pricom o toj zemlji.
To je nesto sto nas covek ne moze sebi da predstavi. UI sred pustinje napravljena je predivna zelena oaza, svuda zelenilo. Benzin je prejeftin, ali bas prejeftin, i ljudi voze ko na vodu. Zene su im obrazovane, oni su licno upoznali neke lekarke; samo sto se oblace drugacije nego u ovom delu sveta. Arapi inace jako postuju zene:mrgreen:. Ali, sta su njima njihovi domacini rekeli: da im je jako drago da iko iz njihove zemlje direktno odnese neku informaciju o njima jer ... Cilj je onom delu sveta koji hoce naftu da ih predstavi crno.
E da to za oblacenje, na njihovoj klimi je takav nacin oblacenja odlicna stvar, ta garderoba stiti i od sunca i od vrucine.
A i ako se pazljivo pogleda, izgleda jako lepo. Arapkinje su inace lepe.
Da ,jako su lepe,imam jednu prijateljicu iz Irana,
pozvala me pre par godina da idem s njom u Teheran,
nazalost,propustila sam priliku,
i kako stvari stoje,nece se uskoro ukazati nova:(

Наравно да је поента..то је изразито мухамеданска земља која убија Православне мисионаре..ако покушају да сведоче Јеванђеље...
Православни по мухамеданским земљама живе у сталној смртној опасности...као у време прогона Хришћана од стране пагана..
Док сам се ја по Израелу шпетао са Крстом од метар без проблема...и када су ме напали мухамеданци код џамије Алаксе...и кренули пљувати(у сатром делу Јерусалима) притрчала су два Израелска војника да ме чувају од којих је један био Православац!
Толико..
Ја све што пишем , пишем из искуства ..а не рекла казала извора!

Ovim sto si napisao nisi pobio niti jednu jedinu tezu koju je postavi Dust, sabiras zabe i babe.
Hocu da kazem da nosenje krsta po Jerusalimnu nema nikakve veze sa nacinom na koji se Jevreji odnose prema palestincima. Mozda nam to moze biti drago da su te eto njihovi vojnici zastitili, ne menja stvar da se Isus Hrist u njihovoj zvanicnoj religiji smatra za sarlata :D

Овако...

Шта је Јеврејин који није јудејац..а КРСТИО СЕ!

Па Јеврејин Хришћанин!

Значи..отац му јудејац из Израела.. Јеврејин, мајка исто тако..
Он официр ИДФ-а, Крштен у Православној Цркви...
Ја га упознао...и многе друге Јевреје Хришћане...када сам био у Израелу...шта вам није јасно?

п.с
Човек је националиста...жешћи... патриота и Офоцир ИДФ-а!
Још има пра њих на високим положајима у Израелу...али неби да спомињем имена..
Pa valjda je Izraelac,a ne Jevrej,
Jevrej moze biti samo onaj koji je krsten ili sta vec,
po jevrejskim obicajima,
a svi ostali drugih religija su Izraelci

To je samo jedan dokaz vise,
da vi sa arapima,Irancima,i ostalim muslimanima,
nemate nista zajednicko,
mislis da je dovoljno izgraditi dzamiju,i arlaukati alaaaaaaaah
da bi bio isti sa ljudima koji imaju jednu od najstarijih zivilizacija i kultura,
vi ste srpski otpad,koji nece niko da tretira kao sebi iste

Ovim sto si napisao nisi pobio niti jednu jedinu tezu koju je postavi Dust, sabiras zabe i babe.
Hocu da kazem da nosenje krsta po Jerusalimnu nema nikakve veze sa nacinom na koji se Jevreji odnose prema palestincima. Mozda nam to moze biti drago da su te eto njihovi vojnici zastitili, ne menja stvar da se Isus Hrist u njihovoj zvanicnoj religiji smatra za sarlata :D

Cлушај...Израел је Израелска земља, арапи(палестинци) су дошли када су раселили Јевреје..тако исто..су прошли Срби на КиМ-у..и за стотину(надам се и мање) година..када се ми вратимо..наће се неки идиот..да прича како смо ми фашисти јер арбанасе терамо да поштују Србију!

Poslednja izmena od moderatora:
Шабаноти...слушај...Израел је Израелска земља, арапи(палестинци) су дошли када су раселили Јевреје..тако исто..су прошли Срби на КиМ-у..и за стотину(надам се и мање) година..када се ми вратимо..наће се неки идиот..да прича како смо ми фашисти јер арбанасе терамо да поштују Србију!

nismo dosli da se vredjamo...valjda
mada u nedostatku argumenata...
i...ovo je naravno zadnja diskusija

Ako moze link,posto mi ne zvuci logicno,
blagodarim:manikir:

Слушај Сестро..седео сам са Јеврејима Православцима, официрам ИДФ-а, политичарима и полицајцима...изразити националисти Израелски..и воле своју отаџбину, заклетву полажу на Новом Завету...нико им ништа није бранио...истина због хасида и др..нису толико јавни....више воле да се за њих не говори...

Док су ме Арапи (палестинци) мухамеданци напали....и пљували..јер сам Хришћанин, можда теби Хришћанство није битна ставка..а мени је Но.1
Битно је да је неко Хришћанин(Православац) па поосле национална и др..одреднице.
Кда то сконташ..лепши ће ти свет бити!

Свако добро!

Истина има и Арапа Православних...а они су протерани од стране мухамеданаца арапа...и више има у Израелу, него у палестинским територијама!

To je samo jedan dokaz vise,
da vi sa arapima,Irancima,i ostalim muslimanima,
nemate nista zajednicko,
mislis da je dovoljno izgraditi dzamiju,i arlaukati alaaaaaaaah
da bi bio isti sa ljudima koji imaju jednu od najstarijih zivilizacija i kultura,
vi ste srpski otpad,koji nece niko da tretira kao sebi iste
Ti o Nama i Vama o "vašem" otpadu........
Otpad je onaj koji bilo koji narod naziva nečijim otpadom iako u svakom narodu i toga ima.
Očito ja i ti nismo niti ćemo kad biti ravni.
Na kraju ovo je tema o zemlji koja nema nikakve veze samnom a, sem diplomatskih, ni sa mojom zemljom.

Слушај Сестро..седео сам са Јеврејима Православцима, официрам ИДФ-а, политичарима и полицајцима...изразити националисти Израелски..и воле своју отаџбину, заклетву полажу на Новом Завету...нико им ништа није бранио...истина због хасида и др..нису толико јавни....више воле да се за њих не говори...

Док су ме Арапи (палестинци) мухамеданци напали....и пљували..јер сам Хришћанин, можда теби Хришћанство није битна ставка..а мени је Но.1
Битно је да је неко Хришћанин(Православац) па поосле национална и др..одреднице.
Кда то сконташ..лепши ће ти свет бити!

Свако добро!

Истина има и Арапа Православних...а они су протерани од стране мухамеданаца арапа...и више има у Израелу, него у палестинским територијама!

Messianic Jews detained at Ben-Gurion

A director of the US Union of Messianic Jewish Congregations and his wife were detained Sunday at Ben-Gurion Airport by Interior Ministry officials amid allegations he is involved in illegal Christian missionary activity.

Ben Gurion Airport [illustrative].
Photo: Ariel Jerozolimski
SLIDESHOW: Israel & Region | World

It is illegal in Israel to proselytize among minors. It is also prohibited to engage in missionary activities among adults when economic incentives are offered.

After over eight hours of detention, Jamie Cowen, a former president of the union, and his wife, Stacy, were permitted to enter Israel only after they agreed to sign a document that they would not engage in missionary activities during their stay.

The Cowens are in Israel to visit their two daughters, one of whom is an Israeli citizen. The other is in the process of obtaining citizenship after she and a group of other Messianic Jews won a Supreme Court case against the state.

The Cowens and their daughters all identify as Jews but believe that Jesus is the messiah.

"This type of religious discrimination would be expected of Iran, not Israel," said Jamie Cowen, a US immigration lawyer, a few hours after he was released by immigration police.

"In the US we imprison individuals suspected of terrorism. Here apparently one can be jailed for his religious convictions. This is a case of blatant discrimination against basic rights. It is a story of a bureaucracy run amok. Someone has to crack down and bring in people of integrity."

Cowen said he had visited Israel about 10 times, and had been active in social causes via the Knesset Social Lobby.

"I've brought $100,000 in humanitarian aid to Israel. We've provided lone IDF soldiers with about $50,000 in aid. This is unbelievable," he said.

The Interior Ministry, which directed the police to arrest the Cowens, said they had classified information regarding missionary activity.

"The Immigration and Population Authority has reliable information that the Cowens were involved in missionary activity prohibited by Israeli criminal law during their last visit to Israel," a ministry spokesman said.

"This is the reason they were detained. As soon as they agreed to refrain from any missionary activity they were allowed in."

The Cowens arrived in Israel on a flight from Frankfurt at 3 a.m. They were arrested at passport inspection and placed in detention at the airport.

"As an immigration lawyer I have visited many detention facilities for illegal immigrants. This one was particularly dirty, smelly and overcrowded," Cowen said.

According to Cowen, the Union of Messianic Jewish Congregations has 90 member congregations with membership ranging between 50 and 400 per congregation.

Calev Myers, founder and chief counsel of The Jerusalem Institute, which provides legal advice and representation to messianic Jews, said the Interior Ministry was filled will clerks who identified with a strictly Orthodox definition of who is a Jew.

"During the years that Shas controlled the ministry they made sure to appoint clerks who were willing to carry out their policies," Myers said.

"As a result, Israel is the only Western country where basic freedom of religion is denied. Today those who being discriminated against are messianic Jews. Tomorrow it will be Conservative and Reform Jews."

Myers said anti-missionary organizations such as Yad Le'achim often tipped off Interior Ministry officials regarding messianic Jews attempting to enter the country.

However, Meir Cohen, a Yad Le'Achim activist, said that while it was true that his organization did provide the ministry with information, they were not involved in the Cowens' case.

Cohen said the ministry had its own intelligence unit that gathered information on missionaries and on messianic Jews who were ineligible for Israeli citizenship due to their religious convictions.

The Supreme Court has ruled that Jews who embraced Christianity are not eligible for Israeli citizenship. However, the court has also ruled that people who are not Jews according to Orthodox standards, but who are eligible for Israeli citizenship under the Law of Return do not forfeit this right if they adopt Christian beliefs.

http://www.jpost.com/servlet/Satelli...cle/ShowFull

OK, a sad ti meni objasni ovo boldirano.

Blagodarim.

P.S. Ako ne znas engleski, da pomognem...Prema izraelskom zakonu, Jevreji koji su primili hriscanstvo, ne mogu dobiti izraelsko drzavljanstvo. Clanak je, inace, iz "Jerusalem Post-a", da ne bude zabune.

Poslednja izmena:

Back