Ipak Srbi

...и ти ГРЦИЗМИ тј ЦИНЦАРИЗМИ су провалили у наш језик после уништења Пећке Патријаршије од стране грчких фанаријота, иначе и ми смо, баш као и Руси, говорили ТИСУЋА, ГРАХ, МРКВА, итд....
Negde nekada davno sam pročitao da je reč tisuća u stara vremena na našim prostorima označavala plemićku titulu. Ali se slažem da su to sve slovenske reči, u današnjoj hrvatskoj su zaspuljene jer je tamo bio slabiji otmanski uticaj, oni su čak i uzeli naše mesece u godini, čak govore za administrativnu jedinicu - ŽUPA. A ko je bio STEFAN NEMANJA, bio je veliki ŽUPAN!? Hrvati pričaju čistije srpski jezik od nas samih. Šteta je samo što su naši vodeći lingivisti oteli od nas ikavicu, koja je deo jednog sveta. LEPO, LIPO I LIJEPO su latice jednog cveta. Mada to ne čudi sa obzirom na činjenicu da su upravo naši sunarodnici izmislili makedonsku i crnogorsku kao i bošnjačku gramatiku i jezik, uz pomoć naravno..

Glumac Mladen Sekulovic otac mu je Hercegovac, i majka isto...
Не знам му фамилију лично па морам да се ослоним на интернет где каже да му је мајка, Minnie Sekulovich ( рођена Sebera), била Чешка кројачица и глумица. Отац му се звао Петар и родом је био од Билећа, БИХ. Такође каже да је Младен причао само на србском док није кренуо у предшколско. Такође да је певао у црквеном хору Карађорђе при цркви Светог Саве у Чикагу. Име је променио кад је имао 22 године, јер су га терали због посла, тако што је прешалтовао Младен у Малден а име Карл је узео од деде (ваљда по мајчиној страни?).

Буди прецизнији. Ради се о Лужичким Србима који су са нама сродни онолико колико су и Чеси, Пољаци, Словаци...

Luzicki Srbi su pravi 100% etnicki Srbi, to i sami govore, antroplogija i genetika etnicnost je najtipicnija cista srpska.
Oni sebe zovu samo Srbi, Nemci ih zovu Zorben, a mi smo ih prozvali luzicki Srbi da bi mogli da ih razlikujemo. Narod Luzicki Srbi ne postoji, jer Luzicki kao naziv naroda ne postoji, samo Srbi je naziv naroda.

Luzicki Srbi su pravi 100% etnicki Srbi, to i sami govore, antroplogija i genetika etnicnost je najtipicnija cista srpska.
Oni sebe zovu samo Srbi, Nemci ih zovu Zorben, a mi smo ih prozvali luzicki Srbi da bi mogli da ih razlikujemo. Narod Luzicki Srbi ne postoji, jer Luzicki kao naziv naroda ne postoji, samo Srbi je naziv naroda.
Добро, нек су они прави Срби. Ал зато може да се деси да ти ниси етнички Србин иако вероватно мислиш да јеси. Ценим да се ослањаш на генетику јер су Срби у Лужици католици и не причају србски језик.

Који Мартин Лутер? Онај из 15. века?
martin-luther-9389283-1-402.jpg

Тај нема везе са овим
IMG_0939-e1560493363379.jpg

Добро, нек су они прави Срби. Ал зато може да се деси да ти ниси етнички Србин иако вероватно мислиш да јеси. Ценим да се ослањаш на генетику јер су Срби у Лужици католици и не причају србски језик.
Шта причају? Конвенцијом усвојене називе два језика
ДОЊЕ и ГОРЊЕ ЛУЖИЧКОГ? Они говоре једним од
наречја СРПСКОГ језика јер су СРБИ, само су РОДА
ЛУЖИЧКОГ!!!

Шта рећи на овог?
Јован Дамјанић=Janos Damjanich
Опет проблеми са учитељем писмености!!!https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Јован_Дамјанић
Скроз интересанто. Нисам знао. Него, читам ту су и Чернојевићи, загрижени Мађари. Јел то они од Арсенија Чернојевића, правог Србина, што остави убоги и незаштићени србски народ на Косову да га Турци и Арбанаси начисто урнишу?

Шта причају? Конвенцијом усвојене називе два језика
ДОЊЕ и ГОРЊЕ ЛУЖИЧКОГ? Они говоре једним од
наречја СРПСКОГ језика јер су СРБИ, само су РОДА
ЛУЖИЧКОГ!!!
Ко што рекох. Ако су они прави Срби онда народ у Србији већински није Србски. Биће исто као и са Бугарима. Дођу добро организоване војне трупе и надену своје име домаћем становништву.

Скроз интересанто. Нисам знао. Него, читам ту су и Чернојевићи, загрижени Мађари. Јел то они од Арсенија Чернојевића, правог Србина, што остави убоги и незаштићени србски народ на Косову да га Турци и Арбанаси начисто урнишу?
Ко остави СРБЕ у Хрватској да их усташе покољу, покрсте, протерају???
Нема где нас нису урнисали, сви око нас!!!
Ко је пош'о пош'о!!! Остатак на немилост непријатељу који нас мрзи из дна
душе, био он Бугарин, Арбанас,Хрват,Бошњак,Турчин,Мађар, Грк...
Сви су нас ТРЕБИЛИ!!!

Ко што рекох. Ако су они прави Срби онда народ у Србији већински није Србски. Биће исто као и са Бугарима. Дођу добро организоване војне трупе и надену своје име домаћем становништву.
Сви смо ми ПРАВИ СРБИ па чак и Хрвати,
само су нас натерали да будемо неко други.
Што би рекао Његош 'обука се у туђе аљине'.

Back