Ipak Srbi

Много си уско отворио тему, јер има неких који имају србско само име или само презиме.
РЕЦИМО ТВОРАЦ ПАСМИНЕ НЕМАЧКИ ОВЧАР, г-дин Max von Stephanitz
https://en.wikipedia.org/wiki/Max_von_Stephanitz
http://gsrelite.co.uk/the-history-origin-of-the-german-shepherd-dog/

са прелепом И2-Дин ЈУГ лобањом! школски пример!

220px-Max_von_Stephanitz.png

Много си уско отворио тему, јер има неких који имају србско само име или само презиме.

Ovo nisam znao! Odlično idemo dalje...

Evo npr, Angela Merkel je Kašuptkinja slovensko (srpsko pleme).

Ovo ne moraju da budu meritorni podaci ali nek se zna:
Skoro je bivši ambasador Bugarske u Japanu izjavio da je Tramp po poreklu šop, srpski šop (oblast oko granice sa Srbijom pojas dug 60km sa gradom Sofijom,gde su srbi živeli odvajkada).

Onda naprimer Vladimir Putin, imali smo Putine u današnjoj okolini Temišvara, a i ko je čitao "život i priključenije, Dositej spominje nekog svog drugara po prezimenu Putina.

Eto nije argumentovano, ali može da se spomene..

Како бре ТРАМП шоп? Зар није чисти немац из Немачке? 3-4 колено мислим?
Да, АНЂЕЛА тј ВЕСНА МРКЕЛА је србкиња тј словнека пореклом! ОТАЦ јој се изјашњавао као Кашуб!
...

Одма' се види да је наш.

10348630_800125190027805_6740723753880771512_n.jpg

Evo npr, Angela Merkel je Kašuptkinja slovensko (srpsko pleme).

Ovo ne moraju da budu meritorni podaci ali nek se zna:
Skoro je bivši ambasador Bugarske u Japanu izjavio da je Tramp po poreklu šop, srpski šop (oblast oko granice sa Srbijom pojas dug 60km sa gradom Sofijom,gde su srbi živeli odvajkada).

Onda naprimer Vladimir Putin, imali smo Putine u današnjoj okolini Temišvara, a i ko je čitao "život i priključenije, Dositej spominje nekog svog drugara po prezimenu Putina.

Eto nije argumentovano, ali može da se spomene..

Путинови су пореклом из Сремског села Путинци.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Путинци

Буди прецизнији. Ради се о Лужичким Србима који су са нама сродни онолико колико су и Чеси, Пољаци, Словаци...
Lužnički srbi su isto srbi koliko i mi. Kada kažem sloveni ja mislim na srbe bas kao i svi cuveni slavisti, iako je danas to nepopularno reći..U davna vremena svi sloveni su bili SRB. O zajedničkom jeziku,kulturi ne treba ni polemisato da je to nekada bio jedan narod. Čak u 12 veku imamo u spisima Nemanjica, da se pominju ruski konjanici kao serbski po rodu.

Lužnički srbi su isto srbi koliko i mi. Kada kažem sloveni ja mislim na srbe bas kao i svi cuveni slavisti, iako je danas to nepopularno reći..U davna vremena svi sloveni su bili SRB. O zajedničkom jeziku,kulturi ne treba ni polemisato da je to nekada bio jedan narod. Čak u 12 veku imamo u spisima Nemanjica, da se pominju ruski konjanici kao serbski po rodu.
Прво, ниси рекао Словени него Срби. Друго, теорија да су сви Словени Срби је лабава у постави а неприхваћена од свих Словена осим Срба са Балкана. Коњаници родом Срби у Русији у било које доба не значи да су сви Руси Срби. Не можеш (ни ти а нарочито не они који те тако уче) да примењујеш прост пример дедукције; школска табла је зелена, зелена је трава, трава је школска табла.

Буди прецизнији. Ради се о Лужичким Србима који су са нама сродни онолико колико су и Чеси, Пољаци, Словаци...

Какве везе има да ли су ЛУЖИЧКИ или балкански Срби? Срби су Срби, без обзира на географију. Наравно да сада више имају сродности са Чесима или Пољацима, ал то не мења ствари. ДА постоје ЛУЖИЧКИ ХРВАТИ убеђен сам да би овде и на Б92 и на Н1 све прштало од тога да су род рођени!

Ovo nije nikakav dokaz. Čudno je jer piše da je mrzeo srbe, pa normalno kada je germanizovani srbin, germani su mrzeli sve sto je slovensko, jer im je bilo bitno jako i pre ujedinjenja da sto veci broj ljudi asimiliuju i usade im mržu prema vlastitom rodu. Očiti primer je sa poljskim jezikom, pokusaj..
Не знам зашто хоћеш пошто пото да угураш Бизмарка у Србе? Што не пробаш Хитлера? Рођен у Аустрији, у Астрији живе Корушки Словенци. Словенци=Срби. Хитлер је Србин.

Какве везе има да ли су ЛУЖИЧКИ или балкански Срби? Срби су Срби, без обзира на географију. Наравно да сада више имају сродности са Чесима или Пољацима, ал то не мења ствари. ДА постоје ЛУЖИЧКИ ХРВАТИ убеђен сам да би овде и на Б92 и на Н1 све прштало од тога да су род рођени!
Лужички Срби су генетски другачији од већинског србског становништва на Балкану. Ако су нам Лужички Срби наметнули име (јер су генетски различити од нас а ми се овде нисмо пре тога изјашњавали као Срби већ под другим именима) онда је то исто као што су Бугари наметнули име староседеоцима (доказано историјски) "Србима".

Не знам зашто хоћеш пошто пото да угураш Бизмарка у Србе? Што не пробаш Хитлера? Рођен у Аустрији, у Астрији живе Корушки Словенци. Словенци=Срби. Хитлер је Србин.
Ti se sprdaš sa ovim stvarima. Nisam ja rekao da je Bizmark srbin, ali ne osporavam ništa. Činjenica je da je u ondašnjoj nemačkoj bilo mnogo slovenskih plemena. Da si čitao te spise znao bi da se napominje da su isti po rodu, i da se mogu sporazumeti, cak u 12 veku. Teorija da su svi sloveni srbi, je toliko očigledna samo ti verovatno ne poznaješ semetniku, istoriju, genetiku, arhologiju, onomastiku, kulturu i tradiciju itd.. Moraš da posmatraš iz više različitih uglova ako želiš da dođeš do istine. Ja te lično ne poznajem, ali ne volim autošoviniste i ljude koji su svo "znanje" stekli u takozvanim školskim institucijama, ispranih se mozgova.

Ne treba zaboraviti da je Katarina Velika, ruska carica koja se pre prelaska u pravoslavlje zvala Sofija Anhalt-Cerbstska, to jest Srpska.
Istoričari ruski su na sav glas govorili: ”Katarina Velika, carica ruska, nije Njemica, već prava i plemenita SRPKINjA”.
Time ona još više omili ruskom rodu i narodu.
( Na ovu temu pariski ”Figaro”,od 8.jula1984.godine, doneo je zanimljiv tekst).

Како бре ТРАМП шоп? Зар није чисти немац из Немачке? 3-4 колено мислим?
Да, АНЂЕЛА тј ВЕСНА МРКЕЛА је србкиња тј словнека пореклом! ОТАЦ јој се изјашњавао као Кашуб!
...
Ne znam, to je izjava ambasadora. Objasni mi molim te ovo VESNA MRKELA sta ti je to?

Ti se sprdaš sa ovim stvarima. Nisam ja rekao da je Bizmark srbin, ali ne osporavam ništa. Činjenica je da je u ondašnjoj nemačkoj bilo mnogo slovenskih plemena. Da si čitao te spise znao bi da se napominje da su isti po rodu, i da se mogu sporazumeti, cak u 12 veku. Teorija da su svi sloveni srbi, je toliko očigledna samo ti verovatno ne poznaješ semetniku, istoriju, genetiku, arhologiju, onomastiku, kulturu i tradiciju itd.. Moraš da posmatraš iz više različitih uglova ako želiš da dođeš do istine. Ja te lično ne poznajem, ali ne volim autošoviniste i ljude koji su svo "znanje" stekli u takozvanim školskim institucijama, ispranih se mozgova.
Извињавам се за Бизмарка, превидео сам ко га је уврстао у Србе.
Твој пренагљени закључак да нисам читао "праве" списе, те да сам знање стекао у школској клупи су типична "СРПСКА ПОСЛА" кода хоће нешто или некога да дискредитују. Како је такву пропаганду Гебелс довео да савршенства, могао би да користиш тај пример као доказ да су Немци бивши Срби? Тачно је, не знаш ме лично да би могао да ме класификујеш дал јесам или нисам Србин. Нисам сигуран ни да ли уопште знаш како да препознаш правог Србина ако се не крсти с три прста, слави славу и по могућству пева о Косову уз гусле у дугим зимским ноћима?

Ne znam, to je izjava ambasadora. Objasni mi molim te ovo VESNA MRKELA sta ti je to?

Па ВЕСНА је Анђела на србском, АНГЕЛ је ВЕСНИК на србском, а ЈЕВАНЂЕЉА су БЛАГОВЕСТИ на србском.
А МРКЕЛА мислим да је њено изворно презиме, тј МЕРКЕЛ, очигледно има основу МРК.
Мркеле су Далматинци, а има презимена која су изворно пренета из Пољске тј Немачке у Далмацију тј херцеговину.
Нпр. БОШ-ковић, па Острог, па 1000х имена места и имена...

...и ти ГРЦИЗМИ тј ЦИНЦАРИЗМИ су провалили у наш језик после уништења Пећке Патријаршије од стране грчких фанаријота, иначе и ми смо, баш као и Руси, говорили ТИСУЋА, ГРАХ, МРКВА, итд....

Људи бре Бизмарк није био Србин ни мало, није био НИ НЕМАЦ, био је ПРУС! А то је литвански народ...чисто да нам не подмећу нешто за шта би нас после правили будалама...омиљено...

Back