Jedi Master
Ističe se
- Poruka
- 2.288
Ko je tebe dir'o? Ala radi copy/paste...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Где сам и шта сам ја први почео, када употребљаваш то вама.
Увек сам наступао против фашиста и нациста какви су ови који одржавају скуп
7 октобра.
Али подједнако су ми огавни комунисти и криптокомунисти.
Фашисти, комунисти мање више исти.
Chovek pobrkao neke stvari...odakle ti to da je Jedi komunista???
ochigledno nisi shvatio serijal kad ti je on Sit 8)
После италијанског напада на Грчку Недић је од кнеза Павла захтевао да га пошаљу за команданта Треће армије, па да он, Недић, како је рекао кнезу Павлу, "натера прво Италијане у Јадранско море, а потом да се окрене против Немаца, и под борбом да се повуче у Грчку".
Zar nije četnička priča da su oni zapravo pre Tita počeli ustanak? Nedić i Ljotić su poznati saradnici okupatora, samo što je Ljotić obožavao Nemce još pre rata. Nije mi jasno zašto pravdaš Karađorđa za ubistvo oca, a imaš razumevanja za Ljotića i Nedića koji su takođe sarađivali s okupatorom. U Kragujevcu nije ubijeno 7000 dece, nego ljudi ukupno, a ono za nabijanje je izmišljotina.
Koji velikodostojnik, kad je to rekao? Imaš link?
To sto je u Srbiji vladao mir prije nego je dosao Tito, se svodilo na ovo, pokupe te iz kuce, odvedu u Banjicu, Staro sajmiste ili negi drugi logor i u miru ubiju, kad je Tito dosao, nisu vise mogli Nedic i Ljotic na mirnu da odvode ljude. Tito je dao nadu narodu, dok je Draza kalkulisao amo-tamo, Tito je bio bez kompromisa, i zato ga je narod masovno podrzao, a vi neonacisti puknite od muke. Srbija je jasno tih godina rekla: Bolje rat nego pakt! Bolje grob, nego rob!
Ovu stoku koju je Hitler odlikovao ne vrijedi ni komentarisati. Doktor nauka, malo sutra, gdje je taj doktorirao? Zasto lazes?
A, ako je tacno to sto kazes, onda zamisli budalu koja ode iz Srbije u London pa stane na sred ulice i prica o Srbima? hahahaha... jel' na Srpskom ili na Engleskom? Danas bi ga vjerovatno Englezi spratili u nadleznu medicinsku instituciju.
Псујеш свеца а вероватно се ниси ни усудио да прочиташ барем једну његову књигу.
Не, устанак је почео у јулу 1941 г. кад је Стаљин дао миг.
Недић и Љотић су сарађивали са окупатором да би спасили српски народ. Вермахт је у Недићу видео правог српског патриоту који је знао да ће рат бити одлучен на другим фронтовима.
У Данској је током другог св. рата страдао само један Данац! Какви сарадници са окупаторима!
Не, нажалост немам линк. За све који хоће да сазнају нешто о биографији нашег свеца нека погледају ДВД Николај Велимировић.

Sedi, jedan.Karadjordjev otac nije hteo da sluzi Turcima, vec je hteo da ostane u SRbiji, za razliku od svog sina koji je hteo da pobegne u Austriju ne bi li spasao zivu glavu; e, posto , kad su hteli da predju preko reke, otac nije hteo da predje, Karadjordje je lepo naredio da ga ubiju, sto je i ucinjeno.
Ubilo se sto su bili patriote.Njihova JEDINA primedba na postojanje logora na Starom sajmistu bila je sto njih dvojica nemaju veca ovlascenja pri odlucivanju ko ce da bude poslat u logor, a ko ne; ako nisi upucen, a nisi, sa Starog sajmista su redovno odlazili vozovi puni Srba pravo za Jasenovac, na klanje.Postoje faksimili dokumenata, otpravne liste i slicno.
Koliko se ja secam, jeste doktorirao, i bio jedno vreme pro-evropski orijentisan, ali mu je onda nesto kvrcnulo u glavi.
U svakom slucaju, neko koga Hitler odlikuje, i ko moze da izjavi da je Hitler za Nmece ono sto je Sv. Sava za Srbe, ne zavredjuje uopste nikakvu paznju ovog naroda.
Tako da sa punim pravom, poslje procitanog mogu da kazem da ga je@em nacistickog i njega i onog ko ga imenova za sveca.
Ви сви заборављате да га је Хитлер потом и стрпао у логор. Играо се политике штапа и шаргарепе. А то што је Владика рекао за Хићу вероватно је само производ дневне политике и то не би смело да се узима као јак аргумент против Николаја. Данас је главна фора оптужити неког да је фашиста, нациста и шта ти ја знам...
Evo jos malo o NIkolaju:
-HItler ga je odlikovao kako na osnovu vec pomenute izjave, tako i na osnovu toga sto je NIkolaj 1926. obnovio nemacko vojno groblje u Bitolju.
1944 odveden je u logor Dachau, gde je imao tretman ''Ehrenhaftling'', to jeste, ''pritvorenik sa specijalnim tretmanom''.
-u Dachauu je napisao svoje cuveno delo ''Kroz zatvorski prozor'' u kojem tvrdi da su demokratija, strajkovi, socijalizam, ateizam, tolernacija prema drugim verama, pacifizam, revolucija, komunizam i kapitalizam stvoreni od strane Jevreja, ili kako on sam kaze, ''Civuta''.
-suprotno opstenarodnom verovanju, Nikolaj nije spasao mnogo Jevreja; samo je jedan slucaj dokumentovan: Ela Trifunovic, rodj. Neuheus, koja je napisala pismo SPC u kojem tvrdi da je provela 18 meseci u manastiru Ljubostinja.
-u svom govoru u manastiru Ravanica, 28. juna 1939., NIkolaj kaze da su SRbi ''Arijevci'' po krvi, i da ne treba da se obaziru na druge narode ''jadnog porekla i nize vere''
-u intervjuu datom u Americi 1953. NIkolaj je tvrdio da je on siva eminencija iza ultradesnicarskog pokreta Zbor, cije je vojno krilo Srpski Dobrovoljacki Korpus, vodilo borbe na strani Nemaca protiv cetnika i partizana, i ucestvovalo u brojnim masovnim streljanjima, ukljucujuci i Kragujevac i Kraljevo.
Naravno, poricati dokumentovanu istinu je vasa osobina.
...sto pokazuje nase nepoznavanje istorije, jer NEMA prilike da nas Rusi nisu ostvaili na cedilu, onako mucki i iza ledja.
ma nemoj mi reci...:wink:Лажете тј. изврћете историјске чињенице обојица.
Не зна се ко више.
У Другом св. рату ослободили нас Руси.
.
Лажете тј. изврћете историјске чињенице обојица.
Не зна се ко више.
NIje bio Ehrenhaftling u Dachau, antisemitizma nema u pomenutom delu?Maaajde...
Заробљеништво за време Другог светског рата
Капитулација старе Југославије затекла је Николаја у манастиру Жичи. Од првих дана окупације Владика је, као и манастир Жича, делио судбину свога народа.
Николај је ухапшен 1941. године и одмах затворен у манастир Љубостињу, а затим је пребачен у затвор у манастир Војловицу код Панчева и заточен тамо заједно са Патријархом Српским Гаврилом Дожићем, строго контролисани оружаном немачком стражом. (Сачуван је из тих дана, у једној свесци, Николајев "Молбени канон и Молитва" Пресветој Богородици Војловачкој, као и касније написане, у Бечу јануара 1945. већ познате "Три молитве у сенци немачких бајонета", забележене на корицама Јеванђеља у Српској цркви у Бечу).
14. септембра 1944. године Немци су Владику Николаја и Патријарха Гаврила спровели из Војловице у концентрациони логор Дахау. Тамо су они третирани боље од осталих и имали статус посебних заточеника (Ehrenhafling). У Дахауу остају три месеца, до децембра 1944. године када их Немци ослобађају. Путују заједно са Миланом Недићем и немачким генералом Херманом Нојбахером у Словенију. Патријарх се одатле браћа у земљу, док Николај одлази прво у Аустрију, па потом у Америку.

На њиховом тенку је дошао Ј.Б.Тито у Србију.
Љотићевац, буди доследан ил 'си клерофашиста или ниси.
Одлучи се већ једном, збуњен си.
...после тога, Никола је био изабран од стране Цркве да са другим питомцима, државним стипендистима, пође на даље школовање у Русију или Европу. Изабрао је тада рађе студирање у Европи, на старокатоличком факултету у Берну, а затим је прошао студирајући и Немачку, Енглеску и Швајцарску, а нешто касније и Русију.
Своје студије у Берну Николај је, у својој 28. години, окончао докторатом из теологије, одбранивши дисертацију под насловом "Вера у Васкрсење Христово као основна догма Апостолске Цркве".[1] Следећу 1909. г. Никола је провео у Оксфорду, где је припремао докторат из философије и затим га у Женеви, на француском, и одбранио ("философија Берклија").