Bre preteraste....
Pola od vas je ***** na bicikli i svesno ili podsvesno zelele biste da imate obsesivnog fana...
Sve ste smuckali u jednu kasu....
Na zalost ja znam za mnogo slozenije slucajeve od ovih vasih naricaljki koje i nisu nesto bitne...
Ali da idemo redom...
-Stalker na forumu je nesto sto se forsira...
Cak imate opciju da vidite koje teme pratite i gde je sve postovao neki korisnik...
---Ja imam stalkere, ali ih ne shvatam kao nesto ruzno.
Mnogi od njih cak i ne postuju vec samo citaju,preko pp vidim da su dugo stalkeri, a sad mogu i preko reputacija da vidim...i ni oni ne kriju...
---Naravno postoje stalkeri koji su tu da bi vas ponizili, jer su bili povredjeni nekim vasim recima...
I tu sam poznat mnogima, kad jednoumlje zenske emancipacije analitikom dovodim do apsurda...
Pa neko ne moze da se uzdrzi, pa reaguje stalkerski, npr lexa....
---Tu su i stalkeri momenta, to je kad ste ga zicnuli na nekoj njegovoj temi, pa onda prati gde da vam istrese to nazad...prepucavanje...
Sve su to stalkeri...
Medjutim , ja ovo ne bih ozbiljnije resavao, iako je neprijatno , zato sto se prostim kulturnim formama posta ovo nekako odrzava...
Ta osetljivost sta vam je neko napisao, je vas problem, a ne stalkerisanje...
Da vecina ovde na temi prisutnih radi stalking, vidi se kad pokrenete neku temu koja im smeta, to odmah krene miniranje teme i skretanje ka zatvaranju od strane moderatora....(uzimam da ta dva nisu povezana, tj da je moderator samo uocio masu nebuloznih postova i zatvorio temu , iako se ponekad moze postaviti pitanje da li je drugarica drugarici odradila stvar, ali ja ipak ostajem pri tome da moderatori to odrade po povrsnom ociglednom principu...
Ono sto je stalking, je kad virtuelno predje u realno....kad sukob iz virtuelnog polako prelazi u realno.
A to sam vidjao.
Video sam kod jednog kolege, koji ima dar da ume da uvredi, ali kod mene je koristio realne cinjenice koje prenaglasi, ali tu se ne mogu ljutiti, ipak su one istinite, i stvarno ih neko moze tako tumaciti.
Medjutim mnogi to ne mogu da podnesu, i licno sam prisustvovao prelasku sukoba iz virtuelnog (koji je krenuo po meni bezazleno , tj kolega nije nista posebno kriv) u realno , pa je na kraju tu bilo umesano svega, i fakulteta i policije i suda i drugara , samo nije bilo tuce, ali je bilo pretnji koliko zelis...
Sa druge strane slican nacin ponasanja na drugom sajtu je doveo do toga da poznanici koji su dolazili jedan kod drugog kuci, a iz kraja su , pocnu da smestaju jedan drugom preko curki, tj riba na netu...
Taj fenomen riba na netu, gde one ocekuju paznju i tetosenje i takodje se postavljaju u poziciju biranja zna i ovde i na tom sajtu da napravi probleme....
Tako da su na kraju tu bile dve ekipe, sa opasnim fajtom , zbog gluposti...
Mislim da su problem stvorili oni koji zele da postuju zenske bez obzira na to kako se zenske ponasaju....tj koji ne umeju da procitaju zenske i ponekad i drsko da im kazu , sta sejes to ces i dobiti...
Posto vecina ovde nije pomenula to prelazenje iz VR u RL , to pretpostavljam da se ovde radi o VR stalkerisanju...
To je onda stvar vaseg tumacenja odnosa i onog sto je receno ....
A tu je problem sto ste vi forum shvatili kao zivot, ili slicno zivotu, pa hocete i ovde da imate licnost.
Tako se javlja problem aliasa, problem tog stalkinga, koji u mnogo slucajeva i nije to....
Hocete anonimnost a hocete odredjenost i potvrdu identiteta sagovornika...????
To je moguce na sajtovima sa proverom identiteta,a to nije za forume...
Doduse postoje i forumi sa proverom identiteta...
U svakom slucaju radi se o povredjenoj sujeti, a pridrzavanje pravila postovanja ce ublaziti bilo kakvu zloupotrebu...osim neaktivnosti i povrsnosti moderatora...
Mnogo je bitnija ideja od forme, ali nazalost u Srbiji se ne moze racunati na razumevanje ideje od strane moderatora, zato sto je mnogo ljudi koji demagoski misle, pa i moderator prelazi na mediokritetski nacin razmisljanja bilo zbog svog kapaciteta ili zbog straha od javnih reakcija....
--------------------------------------------------
Vecina misli da je forum njihov....pa onda mogu da pricaju kao kafenisanje na forumu, da melju neke gluposti , da chatuju na temama, ali je forum lepsi , jer chat ostaje zapisan, za razliku od irc chata...
Kao sto njih pogadja kad ih neko izvredja tako i neke druge vredja to kad oni u izlivu svog samoljublja prodju i zapisaju neke teme svojim zaebancijama....
Posto vidim da cete i to na kraju ubaciti u stalking, kao nesto sto je preteca teorije zavere....red bi bilo da vam neko pojasni koje to licnosti imaju sklonost ka pronalazenju teorija zavere, tj aktivnosti uperenih prema njima....
Mislim da bi sam pravilnik krstarice bio dovoljan, nedozvoljena forma i spamovanje tema bi bile blokirane, ali primetio sam da moderatori rade sledecu stvar, ne brisu spam, vec zakljucaju temu...
Ponekad i brisu spam, valjda koliko imaju vremena ili kako su raspolozeni...
Ova razlika u ponasanju prema nekim temama je nesto sto se zove CENZURA.
Na krstarici je mnogo ima, a vidim i ova tema je jedna u nizu koja cenzuru treba i da poveca...
Ova tema se moze nazvati teznjom ljudi da se poveca jednoumlje....jer zele na neki nacin da od foruma naprave forumsku zajednicu, a kad pravite zajednicu , onda zelite i morate da ukidate slobode, ali oni ne bi da ukidaju svoje, a bi da ukidaju tudje....
Koliko ja znam postoji mogucnost pravljenja grupe,
ima mogucnosti pp, a vi bi i da vam neko napravi kopiju second life sistema, pa da ovde idete i u bioskop, da budete sef smene, da imate zanimljivo drustvance koje se uz kaficu zeza i chatuje....
Zato ako nije ovo sto sam opisao, sta je onda stalking koji vi ovde primecujete...?
Cak i ne krijem realni identitet od nekih clanova...Od drugih krijem zato sto procenjujem da su sujetno nestabilni pa bi reagovali onom cuvenom protiv coveka, a ne protiv argumenta....
Uzimanje na zicer nije stalking....to je samo neslaganje misljenja i sujetni obracun dva pojedinca, koji ako se produzi, obojica su krivi...