Inteligencija i psihički poremećaji?

Kada govoris o Srbiji onda prvo moras da imasu vidu veliku kolicinu individualaca, ali i sistematsko 70 seto godisnje postavljanje nesposobnih ljudi na mesta gde se odlucuje. Takvi ne postizu rezultate, jer su prosto nesposobni. Pa se tu ne radi o zatucanosti sredine, nego zaveri.
Takvoj zaveri pogoduje sto manja Srbija jer je cenovni razred pojedinca nizak, pa tako moze neka muslimanka da odredjuje politiku u sportu, kada u timu ima dve srpkinje koje zbog brojcane slabosti moraju da se povinuju, ako hoce da igraju. Isto je u svim oblastima. Ta politicka zavera funkcionise i kod prosecnosti gde se uspesan Srbin uvek uvlaci u prosecne politicke zaverenike. Ako recimo postavis Ceha da vodi tim, a on ne zeli uspeh srpskog tima, pridobijanjem prosecnih drzi natprosecnog u statusu proseka. Cak i kod individualnog nastupa zavisis od nekog tima gde odlucuje snaga vecine...

Da li inteligentni ljudi češće imaju psihičke probleme od normalnih? Meni se čini da da. Neke osobe koje poznajem i smatram pametnim dosta su ogorčeni na okolinu. Trude se da budu pozitivni, ali vidi se ta neka napaćenost u govoru i očima, da im se ne sviđa kuda ide svet oko njih. Takođe češće su introvertni, anksiozniji...
Ne znam da li je to zato jer viša inteligencija bolje vidi, bolje misli, pa je samim tim i veća nervoza i lakše se stvaraju poremećaji. Moja misao je da je to istina, da retko ko visoko inteligentan nema baš neki poremećaj u tom smislu. Nemam naučne dokaze tako da ne mogu tvrditi da li je istina.
Inteligentniji ljudi imaju češće poremećaje raspoloženja od opšte populacije .
Pisci ,pesnici naročito.
Jak emotivni odgovor na okolinu.

Mislim da je Munk to najlepše objasnio, bez reči

Edvard_Munch,_1893,_The_Scream,_oil,_tempera_and_pastel_on_cardboard,_91_x_73_cm,_National_Gal...jpg

Da li inteligentni ljudi češće imaju psihičke probleme od normalnih? Meni se čini da da. Neke osobe koje poznajem i smatram pametnim dosta su ogorčeni na okolinu. Trude se da budu pozitivni, ali vidi se ta neka napaćenost u govoru i očima, da im se ne sviđa kuda ide svet oko njih. Takođe češće su introvertni, anksiozniji...
Ne znam da li je to zato jer viša inteligencija bolje vidi, bolje misli, pa je samim tim i veća nervoza i lakše se stvaraju poremećaji. Moja misao je da je to istina, da retko ko visoko inteligentan nema baš neki poremećaj u tom smislu. Nemam naučne dokaze tako da ne mogu tvrditi da li je istina.
pa da, jer previse razmisljaju.. ovi drugi sve prihvataju zdravo za gotovo..

Druže, ja nisam nigde rekao da primitivniji ljudi ili nešto ne mogu da imaju problem. Mada i ono, to što je neko hirurg/zemljoradnik nije merilo inteligencije. Imaš jako inteligentne zemljoradnike zapravo.
Samo sam govorio da mislim da inteligentniji ljudi imaju mnogo veće šanse da imaju problem u glavi.
a još veće šanse da im se prišije da imaju problem u glavi, i time im se zalepi etiketa, koja se dalje koristi za željeno preskakanje. Ili, u vidu poslovice: prvo ih spuste na svoj nivo, a onda ih dotuku iskustvom.

Pretpostavljam da ljzdi koji su pametniji vise i primecuju, pa kad primecujes vise stvari, kako da se ne rastuzis kad vidis u kakvom svetu zivimo

Previse pameti mora negde da pukne.

Ово ми је занимљиво.
Јесу ли успели? Замераш ли им? Јеси ли имао осећај издаје?
Žao mi je bilo, što moji nisu imali razumevanja i što su me pretvarali u ateistu, ali sam se pomirio sa sudbinom, no ateista nisam postao, ali su me od miroljubivog pravoslavca, ptetvorili u okultistu :)

u pravu si. Ovo zlo ne vide samo oni sa platama preko 1000 eura. Oni zive samo za te plate i zabole ih za atomske bombe, armagedon, nestanak celih drzava, covecanstva.......................Ko je gledao film "izgubljeni u vremenskoj rupi", mogao je zapaziti da , kada onaj karijerist , u momentu svetske kataklizme, nestajanja covecanstva.........stalno ponavlja "ja moram telefonirati......moram telefonirati...." jer ga cekaju na poslovnoj konferenciji u Njujorku pa ako ne stigne tamo, izgubice posao...........A SVET SE RASPADA NA SVEMIRSKE KRHOTINE................

Back