Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Intelov po meni najbolji procesor Intel Core i7-3770K ivy bridge po razumnoj ceni oko 280 evra. 3DMark11 Score : 8340
AMD FX-4170 kosta oko 110evra 3DMark11 Score : 6620

Intel je brzi, nema govora. Ali s druge strane mozete kupiti skoro tri AMD-a za jedan intel...
Inace koristim intel!

Poslednja izmena:
Jako je tesko odluciti jel sve zavisi od subjektivne potrebe...Neko ce preferirati Intela zbog toga i toga a neko ce ici na AMD zbog ovog i ovog....

Oba vendora nude neke svoje stvarcice tako da kako odluciti sta je bolje je vrlo zeznuta polemika.

Benchmark lista moze da pomogne oko donosenja odluke

Znam da sajtovi nisu dozvoljeni ali ovo je samo info sajt i nadam se da moderatori nece obrisati ovaj post.

http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

Ovo pocinje da prelazi u bespotrebno prepucavanje.Logika je jednostavna.Shodno novcu tj. licnom budzetu
dobijamo ekvivalentne performanse hardvera.
Ranije sam imao vishe love i bio "na Intelu", a sad kad sam slabijeg budzeta tu je AMD.

Sto je najgore ovde se vodi polemika o dva vrhunska rivala,a da jedan od njih ne valja odavno bi ispao iz price... Znaci tu su negde, mozda neko prednjaci u necemu, ali svako bira model CPU-a po svojoj meri.
I nikad se ne moze reci ovaj ili onaj :D ne valja.

O modelu se moze polemisti, ali o proizvodjacu...

Poslednja izmena:
Ne mozete da kazete da AMD daje isto kao INTEL za manje para... Necu da sad krenem da navijam za INTEL kao sto je neko gore rekao da pocinjemo da se prepucavamo kao grobari i delije.... Ja jedino sto imam da kazem jeste da je INTEL uvek bio za jedan korak ispred AMD-a i sada je i INTEL stavlja vecu cenu zato sto su njegovi procesori kvalitetniji iako ima AMD procesora koji mogu da zavrse posao kao i INTEL.... Sledeci video sve objasnjava.....

Ne mozete da kazete da AMD daje isto kao INTEL za manje para... Necu da sad krenem da navijam za INTEL kao sto je neko gore rekao da pocinjemo da se prepucavamo kao grobari i delije.... Ja jedino sto imam da kazem jeste da je INTEL uvek bio za jedan korak ispred AMD-a i sada je i INTEL stavlja vecu cenu zato sto su njegovi procesori kvalitetniji iako ima AMD procesora koji mogu da zavrse posao kao i INTEL.... Sledeci video sve objasnjava.....
bože moj , pa da li si ti normalan , svoje tvrdnje potkrepljuješ videom iz 2007 čija se fabula radnje odvija na krševima iz pre 2004-e godine.

Back