Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mozda, prvo kakav je to bench test ?
Drugo, 2600k ce ti pruziti 4.5 ghz za 3 min cackanja i za dz, a u glavnom i dosta vise ako volis da se igras.
Trece kolko srce taj fx? Da ne pominjem ako pozelis da ga nateras preko onog na sta ga je fabrika stavila.

Evo jedna igrica koja je optimizovana da koristi 6 threadova. FX procesori se jako dobro snalaze.
U novi PS4 ide procesor sa 8 jezgara, tako da će nove igrice znati da ih koriste, pa je bolje uzeti FX 8350 nego Intel.

72139c0e_Crysis-3-Test-CPUs-VH-720p_zps7575ef2a.jpg

Poslednja izmena:
Evo jedna igrica koja je optimizovana da koristi 6 threadova. FX procesori se jako dobro snalaze.
U novi PS4 ide procesor sa 8 jezgara, tako da će nove igrice znati da ih koriste, pa je bolje uzeti FX 8350 nego Intel.
Ne vidi se ništa... bolje ti je kad ubacuješ sliku većeg formata da ostaviš onu opciju "retrieve remote file and reference locally" ODČEKIRANU, da bi slika bila učitana sa originalne lokacije i da bi je videli u pravoj veličini.

Postoje i slabiji FX procesori koji odradjuju posao,...ali gledajuci i7 naravno da je 8350 vishe nego isplativo reshenje.

Ja koristim Phenom II 945 i mogu da kazem da sam prezadovoljan performansama, mada je svakako isplativiji 965 ili 970
gledajuci razliku u ceni.

slažem se 960 će svoj posao raditi svugde u prevodu ako vam treba zver za igranje uzmite fx8350a ne neki drugi procesor zašto ? zato što corei7 3960 košta 1100 evra a fx8350 košta 170 evra
Pa dobro, i Porsche 911 je samo 50km/h brži od Opel Calibre, a košta dvadeset puta više... da li to znači da treba da kupimo Calibru ako imamo pare za Porsche jer su oba dovoljno brza kad idemo na pijac?.... :mrgreen:

Pa dobro, i Porsche 911 je samo 50km/h brži od Opel Calibre, a košta dvadeset puta više... da li to znači da treba da kupimo Calibru ako imamo pare za Porsche jer su oba dovoljno brza kad idemo na pijac?.... :mrgreen:

Ako kupis kalibru mozes doci za isto ili pak zanemarljivo duze vreme, ako gledas na prevoz sto i jeste svrha auta.
A porse je za kurcenje, niko ga ne kupuje da bi pre stigao od tacke A do tacke B.

Ozkud onda tolika razlika u frejmovima između Phenoma II 965 BE i FX 8350, kad je testiranje rađeno sa istom grafuljom?

Zato sto je rezolucija 1280 x 720

- - - - - - - - - -

slažem se 960 će svoj posao raditi svugde u prevodu ako vam treba zver za igranje uzmite fx8350a ne neki drugi procesor zašto ? zato što corei7 3960 košta 1100 evra a fx8350 košta 170 evra

Niej ti jasno zasto ?
Ja sam misli oda si ti malo pametniji covek, bez uvrede.
A da ti objasnjavam zasto se intelu moze da naplacuje prozivod kakv samo on ima, ne mogu.
Inace kome i dalje nije jasno, nek pogleda ono sto stvano proizvodjacima donosi zaradu, a to su serveri i koje procore stavljaju u njih danas.
AMD je puska, snizavaju cene jer sam otako mogu da prodaju nesto, al nece to jos dugo
tuzno al realno

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 274746

to sto ima osam jezgra ne znaci da ces imati igre koje koriste tu arhitekturu osim mozda dve tri sonijeve...na mom mac pro-u sa 12 jezgra su jedino photoshop i fcp kolko tolko optimizovani kao i hendbrejk i slicni softveri za konverzije... masina je 60 posto neiskoriscena

Poslednja izmena:
......................

Sto se tice PS-a iznenadio sam se najavama da je vec odavno chetvorka u razvoju i blizu izlaska...
ocigledno im je PC i njegova HIGH rezolucija zasmetala pa bi da poprave utisak...mada ni
PS3 nije zaziveo...zanimljiva odluka kompanije.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Niej ti jasno zasto ?
A da ti objasnjavam zasto se intelu moze da naplacuje prozivod kakv samo on ima, ne mogu.
Inace kome i dalje nije jasno, nek pogleda ono sto stvano proizvodjacima donosi zaradu, a to su serveri i koje procore stavljaju u njih danas.
AMD je puska, snizavaju cene jer sam otako mogu da prodaju nesto, al nece to jos dugo
tuzno al realno
kao prvo da si pratio moje postove ne bi odvaljivao onako kako sada odvaljuješ ovde , ja sam napisao koja je sadašnja realnost.
A to je da corei7 kupovina ne opravdava tih 1 - 2% više koliko dobiješ za minimalnu razliku naspram fx8350 a najmanja razlika je oko 110evra , prvi procesor koji pokazuje neko extremno poboljšanje i to od 20% - u pojedinim programima je 3930 ali on je 3 puta skuplji nego fx i košta 480 evra , jedina kupovina u ovom mometu koja iole opravdava kupovinu corei7 3960 je profesionalno renderovanje gde on u veoma kratkome roku može sebe da otplati sve ostaloje ispušavanje na cenama jer on košta 1100 evra .
ako nisi ozbiljan dovoljno to i sam da shvatiš tada mi nemamo šta da pričamo u novijim igrama zasada taj core i7 nema šta da traži .

meni nikad nece biti jasno da ljudi kupuju ekstremno brz hardver da bi igrali igre...imas bre trojku i uzivas, sve prilagodjeno i bolje radi no na kompu... skupe graf. karte i procesori sa vise jezgra ko sto rece kolega iznad su jedino za prof rad. aj moze tu i tamo da se odigra nesto al komfor konzole je nezamenljiv

pa dobro znam ja za to... imam jednog malog koji kad je cuo da mi masina ima 12 jezgra na bootcampu instaliro ono sto igra... ludovo dva dana i kad je cuo da 9 fenova rade ko boingov propeler iako igra nije optimizovana :lol: ja skonto da ce mi xeoni riknu zbog zaebancije i dobio je ekspres nogu u dupe :lol:

pa dobro znam ja za to... imam jednog malog koji kad je cuo da mi masina ima 12 jezgra na bootcampu instaliro ono sto igra... ludovo dva dana i kad je cuo da 9 fenova rade ko boingov propeler iako igra nije optimizovana ja skonto da ce mi xeoni riknu zbog zaebancije i dobio je ekspres nogu u dupe

Chuvaj mashinu, da ne odu Xeoni u vechna lovishta. :D

inače tec sindicate je testirao fx8350 i rezultati su zapanjujućiu

u 9 od 10 testova fx je tukao intel konkurente

Bravo za video.AMD Forever!

- - - - - - - - - -

Niej ti jasno zasto ?
tuzno al realno

1a27226e_qQpVGOc_zps14e25a80.jpeg

Prilozi

• 1a27226e_qQpVGOc_zps14e25a80.jpg
    1a27226e_qQpVGOc_zps14e25a80.jpg
    27,8 KB · Pregleda: 0

Back