Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Za desktop racunare, AMD je odlican, jeftiniji je, a radi dobro, ali za laptop racunare nikako! Zavisi na koliko vremenski menjate laptop, ali ja ne planiram da svake dve godine dajem 500 eura za to, tako da Intel rules! Mnoooogo duze traje od AMD-a, jer se AMD greje znatno vise nego Intel.

A ja bas razmisljam u zadnje vreme. Kupio sam Athlon 3000+ 1.8 kada je bio bomba i super je radio, a kupio sam i Intel i3 (laptop verzija) takodje kada je izasao i kada je bio bomba i takodje super radi. Evo, bukvalno nemam zamerke ni Intelu ni AMD-u, da me covek pita sa bih kupio sledece ne bih znao. Besmislena je ova debata nekako. Toliki su nivo dostigli i jedni i drugi da mozda samo nijanse odlucuju oko nekih stvari, koje na kraju krajeva i nisu toooliko bitne.

Опростите ми цијењени дискутанти што ћу на овој теми отићи у одређену врсту офа,али желим само упитати онако лаички (јер руку на срце информатичка наука ми не иде баш нешто нарочито,осим оног основног). Занима ме је ли могуће промјенити ИП адресу и како? Надам се искреном одговору и позитивном,јер бих волио промјенит ИП адресу,надам се само да неће једини начин бити да се преселим у други град, да се преселим у неки други стан или да купим нови рачунар ;) :)

Опростите ми цијењени дискутанти што ћу на овој теми отићи у одређену врсту офа,али желим само упитати онако лаички (јер руку на срце информатичка наука ми не иде баш нешто нарочито,осим оног основног). Занима ме је ли могуће промјенити ИП адресу и како? Надам се искреном одговору и позитивном,јер бих волио промјенит ИП адресу,надам се само да неће једини начин бити да се преселим у други град, да се преселим у неки други стан или да купим нови рачунар ;) :)

Kakav imaš internet ako imaš ADSL vrlo je verovatno da imaš dinamčku adresu i ip možeš promeniti jednostavnim resetovanjem rutera ali ako imaš wireless ili mobilni internet čini mi se da je kod njih uvek isti ip i nemožeš ga promeniti (za sbb internet nisam siguran) a ako ti za nešto treba drugi ip možeš jedino da probaš sa nekim proxy-jem mada on ti je samo za pregledanje internet strana nije za download ako to hoćeš.

Kakav imaš internet ako imaš ADSL vrlo je verovatno da imaš dinamčku adresu i ip možeš promeniti jednostavnim resetovanjem rutera ali ako imaš wireless ili mobilni internet čini mi se da je kod njih uvek isti ip i nemožeš ga promeniti (za sbb internet nisam siguran) a ako ti za nešto treba drugi ip možeš jedino da probaš sa nekim proxy-jem mada on ti je samo za pregledanje internet strana nije za download ako to hoćeš.

Поштовани реципјенту ;), прије свега ти хвала што си ми донекле појаснио неке ствари,волио бих да ми још додатно појасниш остатак и дилеме.
Тренутно ми је кабловски интернет, тј. преко кабла у оквиру пакета преко ког користим и кабловску телевизију (не желим рекламират Елта кабел) и интернет. Имајући у виду да сам сам радио на једном порталу,дакле имао сам увид своје ИП константно и просто без обзира с чега сам покретао с Опере,Хрома,Мозиле,Експлорера, ИП је иста. Немојте ме погрешно схватити или се подсмјевати због могуће конфузије у објашњењу :).
Из неких мени битних разлога волио бих да је промјеним ( да се разумијемо нисам никакав терориста не дај боже,лопов, човјек с друге планете) ,већ ето волио бих промјенит. С тим као што већ рекох нисам упознат по ком принципу се то ради,а не бих да чачкам сам,занима ме оне основе које би требао познават и принцип по ком би се могла промјенит адреса на овом мом кабловском оператеру? Наравно могуће последице и остало? Унапријед захвалан.

Poslednja izmena:
Поштовани реципјенту ;), прије свега ти хвала што си ми донекле појаснио неке ствари,волио бих да ми још додатно појасниш остатак и дилеме.
Тренутно ми је кабловски интернет, тј. преко кабла у оквиру пакета преко ког користим и кабловску телевизију (не желим рекламират Елта кабел) и интернет. Имајући у виду да сам сам радио на једном порталу,дакле имао сам увид своје ИП константно и просто без обзира с чега сам покретао с Опере,Хрома,Мозиле,Експлорера, ИП је иста. Немојте ме погрешно схватити или се подсмјевати због могуће конфузије у објашњењу :).
Из неких мени битних разлога волио бих да је промјеним ( да се разумијемо нисам никакав терориста не дај боже,лопов, човјек с друге планете) ,већ ето волио бих промјенит. С тим као што већ рекох нисам упознат по ком принципу се то ради,а не бих да чачкам сам,занима ме оне основе које би требао познават и принцип по ком би се могла промјенит адреса на овом мом кабловском оператеру? Наравно могуће последице и остало? Унапријед захвалан.

Malo sam istražio i trebalo bi da imaš dinamičku adresu osim ako nisi izabrao da imaš statičku a to se plaća 3 KM mesečno više, trebalo bi da možeš da promeniš svoj ip resetovanjem rutera.

Malo sam istražio i trebalo bi da imaš dinamičku adresu osim ako nisi izabrao da imaš statičku a to se plaća 3 KM mesečno više, trebalo bi da možeš da promeniš svoj ip resetovanjem rutera.

Просто не знам из ког разлога ми не приказује цијелу поруку,већ само пола поруке је у посту приказано????
Но осим овог наведеног и цитираног,дакле занима ме процес промјене (могуће) ИП адресе,последице,да ли је уопште могуће на кабловском прикључку то урадит, машина ми није нешто нарочито јака? Унапријед захвалан. Сваки савјет је користан и добродошао.....

Просто не знам из ког разлога ми не приказује цијелу поруку,већ само пола поруке је у посту приказано????
Но осим овог наведеног и цитираног,дакле занима ме процес промјене (могуће) ИП адресе,последице,да ли је уопште могуће на кабловском прикључку то урадит, машина ми није нешто нарочито јака? Унапријед захвалан. Сваки савјет је користан и добродошао.....

Bio je odgovor kad sam postovao nezna šta se desilo anyway istražio sam malo na sajtu tvog provajdera piše da u sve pakete po defaultu je dinamička adresa osim ako ti nisi tražio da imaš statičku a to se plaća 3KM više svakog meseca tako da bi trebalo da možeš da promeniš ip resetovanjem rutera.

Bio je odgovor kad sam postovao nezna šta se desilo anyway istražio sam malo na sajtu tvog provajdera piše da u sve pakete po defaultu je dinamička adresa osim ako ti nisi tražio da imaš statičku a to se plaća 3KM više svakog meseca tako da bi trebalo da možeš da promeniš ip resetovanjem rutera.

Хвала ти. До прије 4 мјесеца ми је био АДСЛ и није ме ни занимала ИП,сада ми је овај кабловски. Када сам узимао код већ наведеног, нисам постављао захтјев да ми буде статичка нити динамичка (глупо с моје стране ваљда) :). Тако да нисам плаћао никакав вишак (већ потписан уговор на годину минимум по некој солидној брзини. Опрости ако ћу бити толики лаик и бленто :) Шта ти је рутер? Те можда превише питам (имам ту ману ***) како се ресетује,је ли то може урадит обичан лаик попут мене или ипак неког да зовем и плаћам? Је ли скупо? Кад будеш могао одговори не мораш данас ако немаш времена,хвала још једном.

Pa ruter ti je onaj uređaj preko koga ide internet iz njga ide kabal u tvoj kompjuter ima najverovatnije gomilu lampica na sebi koje svetluću ,uglavnom na zadnjoj strani njega trebalo bi da ima dugme za gašenje samo ga ugasiš sačekaš koju sekundu i ponovo ga upališ onda sačekaš neki minut da se konekcija uspostavi i trebalo bi da imaš novi ip ,recimo ovo je primer nekog rutera :)

g_00223288.jpg

Ма у мом селу се то зове ма колико рурално звучало " модем за интернет". Е хвала ти пуно,сконтао сам те дакле оно дугме позади на кутији требам изгасити и поново упалити ?! надам се да ће бит успјешно и да ћу моћ славит неку нову ИП адресу,ова ми није била нешто сретна.......

Ја данас баш навалио са питањима ( *** што кажу лаику свака инфо злата вриједна ) а иначе нисам овај рутер никад прије гасио :), неће ми се ништа зезнути,ту прије свега мислим на рад на нету,тј. све оне шифре, профили и остало на друштвеним мрежама ће и даље важити без обзира на нову ИП адресу?

Хвала ти много. Пуно си ми данас ваљао,што ће значит да и у будућности ће ми ово итекако требати,наравно уколико нисам те среће да не успјем у промјени,то јест да ми оператер не подржава такав вид радње. Хвала још једном ;)

Problem je socket,amd puca na trziste umesto da unapredi socket...i to ne instrukcijama pa bi imali am4 na starim chipsetovima gde je n0vina samo u podrsci vec totalno novi koji bi izvukao snagu iz bulldozera...pogledajte kako kod liana nov chipset radi radnju

Back