Info Subotice

Ko kaže da je Subotica jadna, moliću fino? :D

8258688-61038419.jpg

nema dovoljno zelenila, jel'?

8258688-61038420.jpg

DukeofSerbia:
Сад си у конфликту :).

Суботица има по званичном попису 99981 становника. Палић се не рачуна у тај попис већ иде посебно и не може никако бити градско становништво.

Који је статус Александрова?

Ma ti mene nisi razumeo. Opstina Subotica ima dva gradska naselja : Suboticu i Palic. Subotica ima 99981 st. a Palic 7745 stanovnika. Saberi broj stanovnika u ova dva gradska naselja opstine Subotica i dobijas 107726 st. tj. to je broj gradskog stanovnistva opstine. To su 2002. godine bila razdvojena naselja,a pitao sam kako je danas? Dakle i dalje nisu spojeni... Uh,kada smo to razresili... :)

Palic je gradsko naselje. Kako ne moze biti gradsko stanovnistvo u Palicu? :confused:

Saint Andrew:
Ma ti mene nisi razumeo. Opstina Subotica ima dva gradska naselja : Suboticu i Palic. Subotica ima 99981 st. a Palic 7745 stanovnika. Saberi broj stanovnika u ova dva gradska naselja opstine Subotica i dobijas 107726 st. tj. to je broj gradskog stanovnistva opstine. To su 2002. godine bila razdvojena naselja,a pitao sam kako je danas? Dakle i dalje nisu spojeni... Uh,kada smo to razresili... :)

Palic je gradsko naselje. Kako ne moze biti gradsko stanovnistvo u Palicu? :confused:

ОК, разумели смо се, АЛИ мени и даље није јасно како Палић може бити градско насеље са тако малим бројем становника? :-?

DukeofSerbia:
ОК, разумели смо се, АЛИ мени и даље није јасно како Палић може бити градско насеље са тако малим бројем становника? :-?

Moze i Alibunar koji ima 3500 stanovnika... Velicina nema mnogo veze sa statusom... Niti je velicina presudna (znamo to prijatelju i ti i ja iz obicnog zivota,al to je za neku drugu temu) :lol: ...

Najmanji grad u Srbiji po broju stanovnika ima 206 stanovnika... Belanovica kod Ljiga. Nije selo,jer ima gradsku infrastrukturu,a varos je i zbog tradicije. Inace,nista drugo...

U opštini se nalaze sledeća naseljena mesta: Bački Vinogradi, Bikovo, Đurđin, Stari i Novi Žednik, Kelebija, Ljutovo, Mala Bosna, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Šupljak, Čantavir, Višnjevac, Bačko Dušanovo, Bajmok, Mišićevo, Palić, i Hajdukovo.

Opština Subotica
Opšte informacije
Površina (2004.)
Poljoprivredna površina ¹
Šume 1.007 km²
88.740 ha

3.453 ha
Stanovništvo (2002.) 148.401 stanovnika
Prirodni priraštaj (2004.) -5 %
Broj naselja 19

determinanta:
U opštini se nalaze sledeća naseljena mesta: Bački Vinogradi, Bikovo, Đurđin, Stari i Novi Žednik, Kelebija, Ljutovo, Mala Bosna, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Šupljak, Čantavir, Višnjevac, Bačko Dušanovo, Bajmok, Mišićevo, Palić, i Hajdukovo.

Subotica je najseverniji grad u Republici Srbiji, drugi po broju stanovnika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Po popisu iz 2002. godine ima 99.471 stanovnika

Izvor Vikipedija

Zahvaljujem... To su prvi rezultati popisa pokazali... Konacni kazu 99981 (gde pobegose tih 20 da SU bude opet preko 100 000). Koliko li danas SU ima stanovnika? Vise ili manje? Kako to ide kod vas? Ako nekome nije dosadno da o ovome pise,nek napise...

Био сам данас на бувљаку. Аууу, која туга. :shock: Не мош' пронаћи ни играчке, једва да ико продаје.

Видим скела постављена на позориште... Лепо. :p

Ал' Галерија је мнооого лепа.

Ma najveci kraljevi su Aga Vaga, ludi Stipan i Stiven Braun, a kraljice - ona matora fuxa iz Patrije sto sad radi u trafici kod Green Food-a i ona sa staklenim okom sto ordinira kod Mlecne pijace! hehehe ;-)

DukeofSerbia:
АЛИ мени и даље није јасно како Палић може бити градско насеље са тако малим бројем становника? :-?

Palic moze biti gradsko naselje, a i jeste! Pod gradskim neseljem se smatra ono naselje cije stanovnistvo se vise bavi industrijom nego poljoprivredom. Na Palicu se najveci broj stanovnistva bavi turizmom, a posto se turizam ne moze svrstati u poljoprivredu...Zakljucak je da se vecina stanovnistva na Palicu bavi industrijom.

Back