Info Subotice

Subotica je najseverniji grad u Srbiji, druga je "varoš" po broju stanovnika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodina. Nalazi se na 10 km udaljenosti od jugoslovensko-mađarske granice, na sjevernoj širini od 46°5'55" i istočne dužine od 19°39'47".
Na severu od grada se nalazi pešcara sa plodnim voćnjacima i vinogradima na
južnim predelima, a na plodnoj zemlji crnici se razvija poljoprivreda. To je grad smešten u srce Panonske nizije koji ima dugu tradiciju i bogato kulturno nasledje. Opština, koja obuhvata grad i 18 prigradskih naselja,
prostire se na površini od 1.008 kvadratnih kilometara.
map_serbia.jpg

Subotica. broj stanovnika 148401, na selu 40675, u gradu 107726

Partyholic:
I svi znaju da je Subotica do drugog svetskog rata posle Beograda i Zagreba imala najvise stanovnika u kraljevini Jugoslaviji i jednu od najacih ekonomija na Balkanu..Medjutim kada su Sovjeti usli u Madjarsku,a Jugoslaviji Sovjeti postali najveci neprijatelji sve razvijene fabrike su se iz Subotice preselile u unutrasnjost Jugoslavije,a sa njom i stanovnistvo i sve ostalo zbog straha od invazije...

Nisam znao za iseljavanje stanovništva.

Eh, i Sombor je imao berzu između dva rata...

Psihologue:
Bio u Subotici 7 dana i kao i ostali srpski gradovi, jedno veliko gradilište..
Vade vas dve fontane u centru...

Pa trenutno jeste veliko gradiliste, ali kada se sve izgradi ima da budu prelepo... I blje da se gradi, nego samo da se rusi...
Inace uskoro ce i zelenu fontanu da renoviraju...

determinanta:
Subotica je najseverniji grad u Srbiji, druga je "varoš" po broju stanovnika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodina. Nalazi se na 10 km udaljenosti od jugoslovensko-mađarske granice, na sjevernoj širini od 46°5'55" i istočne dužine od 19°39'47".
Na severu od grada se nalazi pešcara sa plodnim voćnjacima i vinogradima na
južnim predelima, a na plodnoj zemlji crnici se razvija poljoprivreda. To je grad smešten u srce Panonske nizije koji ima dugu tradiciju i bogato kulturno nasledje. Opština, koja obuhvata grad i 18 prigradskih naselja,
prostire se na površini od 1.008 kvadratnih kilometara.
map_serbia.jpg

Subotica. broj stanovnika 148401, na selu 40675, u gradu 107726

Sve ove informacije sam ja iskoristio za seminarski,pa cak i tu slike sto si stavila

Subotica je predivan grad,lepo izgradjen i sredjen. Nekako mi je zao sto je malo zapostavljen u odnosu na NS i BG,jer ovaj grad zasluzuje malo vise paznje.

P.S : Kada sam bio u par navrata,moram priznati samo da se nisam bas najbolje snasao sa jezikom pred Madjarima,posto oni nisu bas voljni da govore srpski,koliko sam primetio... Znas ono,stanes i pitas jednog od njih na srpskom za neku ulicu a on ti odgovara na madjarskom. Mislim jedino to nije u redu. Ostalo je sve OK

No hard feelings... Pozdrav svim Suboticanima!

DukeofSerbia:
Нису. Суботица има 99 000 (не знам тачно последње три цифре).

Палић је месна заједница и није спојен са Суботицом.

Subotica je 2002. imala 99981 stanovnika (za 19 pa 100 000 ). Palic se smatra kao gradsko naselje,i kad sve saberes, Od 148401 stanovnika opstine, gradsko stanovnistvo cini 107726 stanovnika,koji zive u Subotici i Palicu. Ostala naselja su seoske mesne zajednice...

Сад си у конфликту :).

Суботица има по званичном попису 99981 становника. Палић се не рачуна у тај попис већ иде посебно и не може никако бити градско становништво.

Који је статус Александрова?

Back