IN MEMORIAM

Jao mimis, kakva nesreća :(
I meni je pre pet godina jedan pit bul napao mače koje smo tada čuvali.
Polomio je mom Mišiću kičmicu i morali smo da je uspavamo.
I uvek je to kuče dolazilo do moje bašte i lajalo, valjda je htela još neko mače da povredi, ali joj nije uspelo. Uspeli smo ostalo dvoje mačica da sačuvamo od nje, ali su nam ih kasnije ukrali neki neljudi :(
Nikada neću prežaliti Mišića i njene sestrice.
Vlasnik tog psa nam je rekao, kada smo otišli kod njega da mu ****** sve po spisku, da je to psima u krvi i nije nam čak rekao ni da mu je žao.
Ali ipak pravde ima... ovog proleća, još se nisam bila vratila iz Amerike, taj pas je pao kao pokošen od srčanog udara u blizini moje bašte.
Onaj gore ipak vidi sve.
Nemojte da me pogrešno shvatite, ja volim sve životinje, imam sada moju kucu Mili, ali vlasnike treba kriviti što pogrešno vaspitavaju svoje ljubimce, ako se to može nazvati vaspitanjem, dresurom, sta god...

Znam na šta misliš, Kišice. Istog tog terijera koji je zaklao moju Mazu će neko da otruje ili udavi kad ga uhvati u svom kokošinjcu. Mačke ostavljaju nama, "čaršijanima" da se bakćemo s njima i žalimo ih. I tačno je da pravda postoji, da je spora ali dostižna. Ni ja ne krivim psa, jednostavno, to mu je u genima.

U subotu sam morao da uspavam mog macora Svetozara. Imao je pan leukopeniju i nije mu bilo spasa iako je terapija krenula na vreme. Ja inace nisam bio neki ljubitelj macaka dok Svetu nisam dobio i on me je naucio kako da zavolim i volim macke. Zahvaljujuci njemu sada imam totalno drugu sliku o mackama i bude li mi neko rekao nesto tipa, macke sve rade samo da bi njima bilo dobro i tome slicno, pa ugasio je. Imam 30 godina, moze se reci da sam skolski primer muskarca sa Balkana, a dusu sam isplakao u veterinarskoj ordinaciji kada su ga uspavali. Prethodna dva dana sam gutao sedative da bih se smirio. Strasno mi nedostaju njegove kandze na mojim sakama, jutarnje budjenje mijaukanjem, guranje glave pod moj vrat i predenje dok ga ceskam po stomaku. Tandrkao je kao pokvareni traktor kad bi poceo da prede... Satima sam bio u stanju da ga slusam dok to radi. Uzasno mi nedostaje!!!

Zao mi je za Svetozara, veoma,ovaj zivot je cudan sve sto volimo uglavnom ode,saosecam se sa tobom davno sam imala macku Jelenu bila je kao dete,spavala je u krevecu pored mog kreveta bila je divna sarena razumna umrla je na porodjaju jer veterinar je zakasnio,to je bilo pre deset godina ali jos uvek je se secam i cuvam njene masne prsluke i cinije .:(:(

Prelep macak. Obozavam macke.Uopste sve zivotinje... U stanu imam macora i jednog velikog papagaja. Moram da priznam da mi je macak drazi. Ne znam sta bih radio kada bi mu se nesto desilo:cry:

Zao mi je Zuce bio je prelep:(,moj Srecko je nestao pre sedam meseci bio je crn svuda sam ga trazila ali bezuspesno,imala sam i macku marinu nju je neko ukrao bila je u kuci stalno i jednom je izasla i nestala,mnogo patim i razmisljam dali uopste vise da uzimam macke na cuvanje jer ocigledno nemam srece sa macama.:(

Bio je star 14 godina.Noge su mu otkazivale i nije mogao da hoda :(
krenuo je "kuci" i stao da se odmori pored ulice u blatu kod semafora...
Nazalost video ga je neki manijak i popeo se kolima na trotoar,preshao mu preko zadnjeg dela tela i nastavio dalje.
Dok sam ja to sve saznala jedna zena je sa nekim odnela psa,ne znam gde i ne znam sta je sa njim bilo.
Znam samo da je ostao ziv kada je pregazen.Ostaje mi jedino da se nadam da su uradili nesto da se ne bi muchio.
:(

stvarno jadan pas:(

Moram da se izjadam negde,jednostavno moram....

Pre neki dan kada sam krenula u grad ujutro videla sam na ulici jadno malo sivo mace,bilo je tako lepo.Ali,posto sam bila u zurbi,nisam mogla da ga ponesem kuci,pa sam odlucila da uvece dodjem po njega.Vracala sam se iz grada i opet je bilo tu,ali isla sam kod drugarice,pa sam rekla sebi da cu ga uzeti kad podjem kuci.Posle nekih sat vremena,krenula sam po njega,a ono je lezalo mrtvo na putu,udario ga je auto:(:(:(
I nema ga vise,a bilo je tako malo i bespomocno.....I nikad necu oprostiti sebi sto ga nisam uzela ranije...Tako sam kriva.......:dash:

Jadno mace:cry:

Poklanjamo štene staro 3-4 meseca, nismo sigurni, ali mnogi kažu da je NLT, što na kraju krajeva nije ni bitno, jer je mnogo sladak i dobar.

Prilozi

• SP_A1105.jpg
    SP_A1105.jpg
    10,5 KB · Pregleda: 28
  • SP_A1113.jpg
    SP_A1113.jpg
    11 KB · Pregleda: 20
  • SP_A1118.jpg
    SP_A1118.jpg
    11,6 KB · Pregleda: 18
  • SP_A1122.jpg
    SP_A1122.jpg
    12,8 KB · Pregleda: 25
Mačori su uvek zauzimali posebno mesto u mom životu mada sam imao i jednu macu koja je doživela duboku straost...
ne znam kako sam ga zvao ovoga tigrastog sa slike...bilo je to davno...
mislim 87 ili 88 godina kada je nastala ova slika...nije dugo posle toga poživeo,
Sahranio sam ga u dvoristu pored cveća koje je i danas tu...
BEŠE DAVNO ALI NEKA BUDE TU, ZASLUŽUJE :)

IMG_0077-1.jpg

IMG_0076-1.jpg

I ima ko da ti nedostaje! :( Teši se da si joj pružila lep život i odaberi, šta ti više odgovara, da je i dalje tu, s tobom, ili da je otišla na bolje mesto. A na tebi je da pružiš isto toliko ljubavi i pažnje nekoj maloj maci, sad još malo im je sezona pa će ih biti na svakom koraku.

Imala sam malu macu kojoj je bilo nedelju dana kada je mama macka ostavila. Bila je toliko mala da mi je spavala na dlanu, prezivela je i pocela polako da raste. Izasla je jedno vece i iza ledja nestala zauvek u roku od 5 min. a taman je porasla da stane u moje obe sake :heart: :cry::cry::cry:
Mnogo mi nedostaje, puno je ljube zaba i brat Garfild gde god da je :cry:

Imala sam malu macu kojoj je bilo nedelju dana kada je mama macka ostavila. Bila je toliko mala da mi je spavala na dlanu, prezivela je i pocela polako da raste. Izasla je jedno vece i iza ledja nestala zauvek u roku od 5 min. a taman je porasla da stane u moje obe sake :heart: :cry::cry::cry:
Mnogo mi nedostaje, puno je ljube zaba i brat Garfild gde god da je :cry:

Joj pa što si je puštala napolje?...čekaj, nisam razumela šta se desilo?

Joj pa što si je puštala napolje?...čekaj, nisam razumela šta se desilo?

U wc smo je pustali ali i vracali unutra, pustili smo je napolje i cekali da zavrsi pa da ide unutra, i dok si reko keks iza nasih ledja je nestala izasla iz dvorista a kod komsije bili gosti pa pretpostavljamo da je neko odneo posto je prelepa i negovana maca bila, kucna. To mi je nekako logicno jer nije joj se moglo nista drugo desiti u tih par minuta i jos u trenutku nase nepaznje...srce moje malo:heart:
I to mi tako lici na njih, sto posto sam sigurna da su oni krivi

Poslednja izmena:

Back