IN MEMORIAM

Zelim da podelim sa vama celu pricu o mojoj Mazi
http://img132.imageshack.us/my.php?image=p10100527qg4.jpg
Mazu sam ja licno donela u moj blok kada smo drzali kao klinci kucice ispred zgrade
imali smo kucicu za njih i sva deca su se brinula o njima i branila ih svi smo se rasporedili po terminima kad ce ko da ih hrani
Maza je bila mali antihrist i bila je najstarija, ne mnogo, od svih psica u parku imala je i prednost sto je visoka
posto je mucila ostale kuce, tu je bilo mucenbje sa nase strane ali ona kao starije kuce nije imala osecaja za manje, odneli smo je drugoj deci u susedni blok koji su se takodje brinuli o kucicima. Nije proslo ni 4 sata ti isti klinci koji su je prihvatili oberucke su je i vratili sa recima >znamo zasto ste nam je i dali< maza se vremenom naucila da se kontrolise i da ne napada tj da se ne igra toliko grubo sa ostalim psima. vremenom je rasla i stekla svoju najbolju drugaricu kety
*kety je bila stene jedne agresivne keruse od koje je i poprimila narav od 11stenaca ona je jedina prezivela bila je zima hladno vreme kerusi prvi okot i desavalo se da kerusa sama legne na njih i .... al eto kety mi je zbog toga i bila miljenica pored maze.
Njih dve kao dve harambase muce ostale psice obe lude i slatke prizor za pamcenje
onda kada su odrasle tu se od jednom pojavljuje moj ogica od svih pasa koji su bili tamo samo njih dve su porasle-slucajevi su bili da psice zgaze kola retko koje je uginulo od neke bolesti a vecina je udomljena-
ogica je nemacki prepelicar pas koji je veoma razmazen dosao je za njima dvema kada su bile u teranju i naravno moja maza se spari sa njim termin joj je bio u novrembu a pre 5 godina su bile uzasno hladne zime, ma znate i sami kako je bilo, i plus su nam pretili zbog kety jer je napadala ljude. kety sklonimo u pansion gde svi psi i rasni i mesanci provale ogradu i pobegnu. kety smo nasli u zemunu videla sam je i pozelela da opet taj tandem spojim. maza zajedno sa ogijem je bila odvedena na sterilizaciju. sve smo sredili i onda ih odveli u tu radinu kucu u vrcinu
i eto sta se desi moje mazule strada ogi ostade sam tandem nije ni stigao da se ponovo spoji....
secam se jedne scene maza i ogi samnom idu do tc. kula da kupim hranu za ribice
posle prodavnice barbus-akvaristicka radnja- znali su da obavezno idemo dole do pet shopa rosh gde im ja kupujem friskes hranu za macke koje obozavaju
maza koja me nigde nije pustala samu stoji ispred radnje i cvili ko blesava ja naplacujem a maza ko razbojnik upada u radnju -vrata su naravno bila zatvorena- i pravac dzak sa hranom ko noj u pesak gura glavu i jede tu dolazi i moj glupi razmazen ogica
gde mi svi zaprepasceni i uplaseni akcijom gledamo dok prodavacica komentarise ``ma neka nema veza`` dok ja pokusavam da im njuske izvadim iz dzakova
maza je uvek bila pametno brzo kuce a ogica spor i glup
kada su ih tukli narkomani koji se skupljaju ispred moje zgrade i koji piju pivo
maza uoci akciju u bezi ko luda a ogi dok ukapira pokupi par sutiranja nogom
od samog pocetka sam se nervirala zbog toga a posle sam im samo spustila caleta dole koji radi u zandarmeriji nasilja sa njihove strane su prestala al tu su bili i drugi ....

Јованице, драга, све ја то разумем! Само, сестра ти је мало исхитрена па то почиње да смета људима ... без обзира да ли је твоја сестра или не. Ја сам тебе прихватила и твој љубав према животињама и самим тим и покушавам да ти ставим до знања да схватам како се осећаш (мада знам и то да свако такве несреће доживљава на свој начин). То чисто да ти буде малкице лакше, када знаш да постоји још неко ко је пролазио кроз такве ствари, а не да ми неко говори да ли могу или не могу да схватим неке ствари. У ствари где се не разумем или немам искуства, ја се не мешам.

Mili:
Јованице, драга, све ја то разумем! Само, сестра ти је мало исхитрена па то почиње да смета људима ... без обзира да ли је твоја сестра или не. Ја сам тебе прихватила и твој љубав према животињама и самим тим и покушавам да ти ставим до знања да схватам како се осећаш (мада знам и то да свако такве несреће доживљава на свој начин). То чисто да ти буде малкице лакше, када знаш да постоји још неко ко је пролазио кроз такве ствари, а не да ми неко говори да ли могу или не могу да схватим неке ствари. У ствари где се не разумем или немам искуства, ја се не мешам.

Izvini MIli ali ocito si me malo (vise) pograseno razumela i izgleda da svi pogresno tumace ili ni ne primete ono sto ja napisem...ne mislim nista lose, i kad citiram neki post to je dobronamerno a to sto se vecina ljudi tripuje to je vec vas problem a ne moj! I malo ti je glupo sto govoris mojoj sestri kakva sam ja a i ne poznajes me! I nisam rekla da ne mozes niti da mozes da shvatis neke stvari. Sledeci put procitaj par puta pre nego sto nesto odgovoris i nemoj da se nerviras za dzabe samo kidas sebi zivce. :lol: :-D :)

ivana_nbg:
Veruj mi ne mozes ni da zamislis kako je Jovani a kamoli kako je tek meni! :-( :( :cry:

Evo šta si ti napisala, a pošto NE POZNAJEŠ Mili kako možeš da znaš šta ona može, a šta ne može?

I nije tačno da ljudi ne čitaju šta napišeš, evo ja sam pročitala ovo više puta. Čak sam htela i odmah da prokomntarišem način na koji reaguješ na Milinu izjavu, ali sam odustala. Vidim da je Mili odreagovala, a ja sad ovde samo malo glumim njenog drvenog advokata... Stvarno me nervira što se tema gde se priča o uginulim i ubijenim ljubimcima pretvara u nekakvo glupo prepucavanje!

ljudi juce je opet doslo do trovanja otrovali su nam jos jednog psa sutra pravimo zasedu sve se dogadja kada rada nije tu sto nam daje do zakljucka da neko zna gde i kada ide tako da cu sve naopacke sutra da prevrnem

bili su opet inspektori Cuni je odnet na obdukciju zeludac mu je explodirao od prevelike kolicine otrova
ma kazem vam ja da je murija imalo pametna do sada bi sve resila ja znam taktiku i pokusacu sutra da uradim nesto po njoj....

Jovana obavezno nam javljaj kako ide hvatanje tog bolesnika. I drzim vam palceve da ga sto pre uhvatite....dabogda crko u istim mukama kao i te sirote kuce. :evil:
Btw jel ne moze neko od komsija da vam kaze nesto vise?

Јел знате да тај отров угрожава и људе, а да не спомињем децу? Инсистирајте, стално зовите милицију па ће ваљда и одреаговати! Надам се да ће те ухватити злотворе! И обавезно нам јављајте шта се дешава!

Ako bih rekla žao mi je to bi bilo izlišno.U meni ovakvi činovi izazivaju dve emocije odnosno reakcije, tugu pomešanu sa agresijom.Ne znam šta se dešava u glavama takvih ljudi?Da li su oni uopšte predviđeni za život u civilizovanom društvu.I kao što je rekla Mili ovo je opasnost i za decu.Dakle,mi ovde govorimo o bezobzirnim ljudima koji nemaju nimalo skrupula.Definitivno treba preduzeti nešto protiv takvih ... uh ne znam kako bih ih nazvala.Možda bi psihopate bila adekvatna reč.

goddes to su sve male reci za takve ljude njih ne mozemo opisati recima
ja sutra ujutru idem spremam zasedu i cekacu ko kreten al ce se isplatiti radu cemo kao poslati negde tom ulicom sto izlazi na glavni put pa ce je sigurno videti nek ode negde samo da se skloni a mi cemo doci sporednim putem da nas niko ne vidi
da izvinu moderatori ali najebacumu se cele familije ako ga uhvatim
ovo je vise otislo van kontrole
nisu moja dobra tri psa nista skrivila ako hoce Radmilu da otera odande nek nju prebije zena je plasljiva pa ce otici a ne da mi dira moje neduzne pse
zato i otvaram novi azil
samo sto nam problem stvara plac
dal neko zna ko bi nam dao na rate ili poklonio plac u okolini beograda!!!
neka nam iko pomogne da spasimo te kuce odande svaka informacija je korisna treba naci samo plac jer ko zna koliko cemo morati da cekamo opstinu!!!

a sto se tice otrova kreozan se koristi za zaprasivanje vocnjaka i pacove a on ih rasipa po ulici tamo nema u okolini azila mnogo dece ali ima ih nekolicina
sutra nosim palicu sa sobom razbicu ga ko beba zvecku i onako sam u top formi sada bez obzira sto sam bolesna malkice
uhh aj necu vise poludecu

Jovana ne znam da li ćete ovo značiti, ali kontaktiraću jednu drugaricu koja radi na tv Novi Sad.Imala je već jednu emisju o kućnim ljubimcima.Doduše o ovakvim groznim stvarima nije bilo ni reči.Nadam se da ću uspeti ne mogu ništa da obećam.Mislim da javnost treba da sazna što više i o azilima i o tretiranju životinja.

Ljudi sad sam cula trac kako Eko san u saradnji sa gradom baca zuti prasak po opstinama. Ne znam da li je to tacno ili ne, ali ako jeste onda mi je jasno zasto murija nista ne radi povodom toga. :evil: :evil:
I zato Jovana samo napred, i polomi mu obe ruke da ne moze da podigne ni salvetu a kamoli otruje nekog psa. :twisted:

:sad: kako mi je zao kada cujem ovako nesto.
svaki put kad setam psa u nekom sam grcu da ce pojesti nesto zatrovano.
ti ljudi sto tako surovo ubijaju zivotinje su cudovista,unakazeni umovi i psihopate :x
uvek se razbesnim kada cujem ovakve price :evil:
ja isto mislim da treba da obavestite policiju.ti retardi ne samo sto ubijaju zivotinje nego ugrozavaju i ljude :x

Goddess of the far east:
Zar je kod vas toliko strašno?Ispada da ovde kod mene životinje imaju bolji tretman od strane ljudi.Mada ni ovde nije savršeno do pre par godina lovci su ubijali pse lutalice.

Ovde kod mene to bacanje otrova ide u talasima. Recimo sest meseci se nista ne desi i onda odjednom cujem otrovao se pas ovde, pa posle dva dana jos jedan, i tako krene. Naravno ima dvorista gde se otrov nikad ne baca, ali je problem onda sto psi iz takvog dvorista odu u ono gde je bacen otrov....recimo u mom dvoristu niko do sada nije bacio nista slicno, i mi imamo dva psa koji su ovde godinama, svi ih vole hrane itd. Medjutim jedan se otrovao tako sto je krenuo samnom i mojim psom u setnju i negde usput pokupio. Na srecu spasen je.

Pre 10. dana mi je uginuo macak. Imao je 13,5 godina i nije mu bilo spasa. Odrasla sam sa njim i jako sam bila vezana za njega. Jako mi nedostaje i jako sam tuzna. Da li je neko od vas bio u slicnoj situaciji? Vecina ljudi ne moze da razume, kazu dugo je i ziveo ili ne mogu da razumeju zasto placem zbog macke. A meni je tesko, tesko, tesko... Jos mi se cini da ga vidim u kuci.

Ja te potpuno razumem...
Imali smo Floru 15 godina,uginula je od starosti....Jedva smo to preboleli.
Nekoliko godina nakon toga dobili smo jednu brundicu koja je bila sa nama 3 godine , i jednog dana bili neki gosti....kada su odlazili ,ona se provuce kroz noge i trk na vrata...pravo na magistralu....Uginula je mami na rukama...Znaci kada ti ovo pisem , naviru mi suze a to je bilo pre dve ipo godine. Svi smo bili istraumirani, ja sam danima plakala...kazem ti , sada kada pomislim da Medu ja placem jer ne mogu da verujem.
Prema tome, potpuno te razumem.

Back