IN MEMORIAM

Bas te poteralo. :( Nadam se da je ona zatvorila ovo poglavlje, da vise nece biti tako ruznih epizoda, bar jos nekoliko godina.
Bas tezak period za mene. :(
Uzasno mi je tesko.

Ja imam jos maca i neizmerno ih volim sve. Najdivnija stvorenja na planeti su mace.
Probala sam da mace drzim u kuci ....tada su mnogo sigurnije ali onda one nemaju slobodu. Mace su mnogo srecne kada su slobodne i kada mogu da budu u prirodi i da love. Ne znam sta je pametnije. Da li je pametno da mace budu nasi robovi i stalno budu zatvorene i nesrecne ili ih treba pustiti da zive svoj zivot. Imam jako veliko dvoriste i u pitanju je periferija gde nema mnogo automobila ima dosta travnate povrsine i stvarno je idealno za mace...jedino psi predstavljaju opasnost. Imam jos malih maca ali sad imam strah ....da se i njima to ne dogodi. Ja moje mace cuvam zatvorene dok su male i dok ne porastu tek sa 7-8 meseci im dozvoljavam da malo izlaze napolje. Da li je pametnije da mace zive 15 i vise godina kao nasi robovi ili da zive krace u prirodi i da uzivaju u svom zivotu? Bas me interesuje vase misljenje.

Jako mi je žao, znam kako ti je:( i moje mace izlaze napolje, ali baš zbog toga postoji mnogo veći rizik po njih, pa su ovakve situacije neminovne, teško sam podnela gubitak svake od njih, pa, iskreno, ne znam da li postupamo pravilno.

spava dusa mala :(
lucko:(
Slika0166.jpg

Slika0170.jpg

Poslednja izmena:
Ljudi, krenuše mi suze dok sam čitala ovu temu... Jako tužno... :cry: :sad2:
Ja sam odrasla uz jednu divnu kucu, punih 16 godina mi je bila najbolji prijatelj... Nažalost više je nema... :sad2: Iako je od tad prošlo više od 3 godine, svaki dan mi nedostaje... I ne mogu da je prežalim... Niti da tako zavolim drugog psa kog imam. Nek mi je živ i zdrav, ali to nije to... :(

• Podržavam
Reactions: h20
Ništa, dobri ljudi,
čuvajte u srcima svojim velikim vaše upokojene ljubimce i često se (pri)sećajte lepih, srećnih i radosnih trenutaka provedenih sa njima !!

Imajte nove ljubimce i volite ih koliko god možete, jer će svaki novi da ublaži bol i žal za prethodnim i vratiće osmehe na vaša lica i radost u vaše duše !!

I (o)praštajte mogućim krvnicima, trovačima i ubicama vaših ljubimaca, da i vas ne zaklopi ta čelična šaka mržnje, koja je svoje kandže duboko zarila u njihove prazne živote iz kojih rapidno isisava i ono malo preostale,ustajale im energije !! ...

Pozdrav od Fillea i njegovog dlakavog, četvoronožnog brata Arčija :mazipsa:
:heart2:

Poslednja izmena:

DUGIN MOST...

Sa ove strane Raja
Postoji mesto po imenu
Dugin most.

Kada umre zivotinja
Narocito bliska
Nekome ovde
Taj ljubmiac odlazi
Na Dugin most.

Tamo su brda i proplanci
Za sve nase posebne prijatelje,
Da mogu da trce
I igraju se zajedno.
I mnostvo hrane,
Vode i sunca,
Toplo im je i udobno.

Svi bolesni i stari
Opet su zdravi,
Povredjeni i osteceni,
Ponovo snazni i celi.
Bas kako ih se secamo
U snovima
Iz minulih dana
I proslih vremena.

Srecni su i zadovoljni,
Sem jedne sitnice...
Svima fali neko...
Vrlo poseban...
Ko je morao da ostane ovde.

Svi oni trce
I igraju se zajedno
Dok ne dodje dan...
Da stane i pogleda
U daljinu...

Bistre oci se sire,
Celo telo je u iscekivanju,
Iznenada,
Pocinje da trci.

Napusta grupu, pocinje da trci
Leti preko trace
Koliko ga noge nose
Sve brze i brze!
Primetio te je!

I kad se ti i tvoj
Posebni prijatelj
Konacno sastanete...
Zagrlite se radosno
Da se vise nikad ne rastanete...

Radosni poljupci
Ti obasipaju lice,
Tvoje ruke opet
Miluju voljenu glavicu

I jos jednom pogledas
U verne oci
Svog ljubimca
Koji tako dugo
Nije bio tu.
Ali nikad stvarno odsutan
Iz tvog srca.

Onda zajedno predjete
Dugin most.

Znam da je Beta za tebe bila taj posebni ljubimac, placem i ja sad jer znam kako je. :zag: Mozda ti bude lakse sad, kad smo podelile suze.

:( uzas!
jedino da si zvala policiju da izvrsi uvidjaj, cisto u nadi da ce se malo komsije strecnuti, ili da postavis kamere, a to ne znam koliko kosta... u svakom slucaju, grozno je kad neko tako iz ciste pakosti naudi drugom zivom bicu :( mnogo mi je zao maca...

Pre tri godine i jednog dana si rešio da više ne kriješ da te boli. Pre tačno tri godine smo ostali nasamo ti, ja i injekcije da te više nikad ništa ne zaboli. Uživaj kod Duginog mosta, najbolji druže. :heart:

DSCN0178-1.jpg

Back