Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Šta kažeš na jasno priznanje Kule da je Jahve ispravnije od Jehova?Meni je izgovor nebitan.
Ali mi je bitno da se ime vrati tamo gde je Bog rekao da bude.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta kažeš na jasno priznanje Kule da je Jahve ispravnije od Jehova?Meni je izgovor nebitan.
Ali mi je bitno da se ime vrati tamo gde je Bog rekao da bude.
Da li si video izvorni rukopis?Jhvh Jhvh
Jezekilj 7,5 Ovako veli Gospod Gospod: zlo, jedno zlo, evo ide.
Ne vidim tu sigurnost u priznanju. Kažem meni to nije bitno.Šta kažeš na jasno priznanje Kule da je Jahve ispravnije od Jehova?
Nije ti bitno što Kula nakon sto godina mantranja o imenu Jehova priznaje da to ime nije ispravno ali je odomaćeno pa je prihvatljivo?Ne vidim tu sigurnost u priznanju. Kažem meni to nije bitno.
Rekao sam šta mi je važno.
Koristio si argumente da se pravi izgovor ne može znati a sada si siguran da je Jahve a ne Jehova.Nije ti bitno što Kula nakon sto godina mantranja o imenu Jehova priznaje da to ime nije ispravno ali je odomaćeno pa je prihvatljivo?
Prihvataš varinatu onih koji se bore za pogrešno ime. Ako može Jehova zašto ne bi mogli i Juhiva ili Johave?Koristio si argumente da se pravi izgovor ne može znati a sada si siguran da je Jahve a ne Jehova.
Ja prihvatam varijantu onih koji se bore za Božije ime a ne ovih drugih kojima ono nije važno.
mislis MojsijuBog je ljudima objavio svoje ime Jehova
a zasto se onda Hristos nije pozvao na Mojsija nego na ovu trojicu?
Ne ne Maki.. Može se pojaviti i sto drugih varijant, kao što će se i pojaviti da bi se istina sakrila.Prihvataš varinatu onih koji se bore za pogrešno ime. Ako može Jehova zašto ne bi mogli i Juhiva ili Johave?
coce, mi ako priznamo da smo pobrisali svuda jahvu., pa pobecice nam stado svo u sekte, bez obzira sto bi rekli da smo izbrisali da se ne huliPrihvataš varinatu onih koji se bore za pogrešno ime. Ako može Jehova zašto ne bi mogli i Juhiva ili Johave?
Vidimo koliko se bore.Ne ne Maki.. Može se pojaviti i sto drugih varijant, kao što će se i pojaviti da bi se istina sakrila.
JS su danas jedini koji se bore za Božije ime.
Kod njih nema plagijata...istina izlazi na videlo.
Kom Bogu služi Jelisej, Marija Isusova majka, Jovan krstitelj?coce, mi ako priznamo da smo pobrisali svuda jahvu., pa pobecice nam stado svo u sekte, bez obzira sto bi rekli da smo izbrisali da se ne huli
samo da insistiramo ajde gde ga Hristos pominje, pa neka navedu
Tako što ga vrate tamo gde je Bog dao da se zapiše .Vidimo koliko se bore.
Isus je osudio Jevrejske religiozne vodje prvog vekamislis Mojsiju
a zasto se onda Hristos nije pozvao na Mojsija nego na ovu trojicu?
ajde reci, jel Isus negde rece nesto za Jehovu?
a o Bogu Ocu je dosta rekao, samo ne pomenu Jehovu, a zasto?
https://www.jw.org/hr/biblioteka/knjige/Najveći-čovjek-koji-je-ikad-živio/Vaš-je-otac-Đavo/
Vise puta. JHWHDa li si video izvorni rukopis?
pa kom? pazi u Hristovo vreme imamo fariseje i sadukejeKom Bogu služi Jelisej, Marija Isusova majka, Jovan krstitelj?
Sve su to novozavetne ličnosti da ne nabrajam dalje.
Ne bih rekao.Vise puta. JHWH
Starozavetnom Bogu.pa kom? pazi u Hristovo vreme imamo fariseje i sadukeje
ajde gde ih Isus hvali da znaju kome sluze?
naprotiv, kaze im vas je otac djavo!
danas isto, jel mislis da znaju kome sluze?
pa mi bi bili u njihovoj veri, i ja bih bio u tvojoj denominaciji da mislim da vi znate kome sluzite
Krstitelj ko zna u kojoj sekti je bio, Eseni moze biti?
pa da, i hvali Avrama Isaka i Jakova, njihovog Boga, a ne Mojsijevog Boga, jer je znao da tek od Mojsija imamo ime JHVH.Isus je osudio Jevrejske religiozne vodje prvog veka
Misliš moraju se uprljati svim onim što nije od Boga.Ajde ne brukaj se ljudi se moraju detoksikovati kad pobjegnu iz kandži vaše organizacije.
Pa ti verujes kuli.Ne bih rekao.
Ne, ne iznosiš činjenice. Idalje si zaluđen jehovističkim pogledom na svijet i gledaš kroz tu prizmu. Razumijem nije lako izaći iz te priče kad su te vjv godinama filovali da ako napustiš Jehovinu organizaciju ili te izbace da si izgubljen, Jehova će te uništiti ali nije tako. Kakve veze može Raselova i Raderfordova organizacija nastala 1920ih imati sa apostolskim hrišćanstvom? Kako organizacija koja je niz puta promašila kraj svijeta (1914, 1925, 1975) može biti ispravna? Kako se niko nije sjetio u 1930 godina hrišćanstva da insistira na jevrejskom imenu za Boga?Ja iznosim samo činjenice Maki. Ne prebacuje sad.
Sam si rekao da tvojoj denominaciji nije važno 'ime' koje je sam Bog dao da se zapiše.
Nekom nije nikom jeste. Mislim da je i više nego jasno ko se za tog Boga bori.
Nisi ti kriv. To je ono što moraš shvatiti. Organizacija te čini svojim mentalnim zarobljenikom. Šta si uradio ne znam i zašto su te odbacili ne znam ali to ti je prilika da otreseš prašinu sa nogu i završiš sa organizacijom. Organizacija nije nikakav Jehovin razboriti rob. Nikad nije bila. Njeni osnivači su prevaranti, lažni učitelji koji su sebe bogatili na račun sljedbenika. To kad shvatiš indoktrinacija organizacije će nestati. Neće te Bog uništiti. Bog će Se obradovati da se jedna duša spasila zabluda jeretika a pogotovo ako dođeš u okrilje Božje Crkve.Misliš moraju se uprljati svim onim što nije od Boga.
Tu se slažem s'tobom. Imam lično iskustvo.