Ime Boga Jehova

Eto recimo da znamo to ime.
Ovako kako ga JS koriste je krdenje 3 zapovesti

Oni samo sto ne igraju stoni tenis sa tim imenom.

To ime ne bi smelo da se koristi u svakom trenutku.
Verovatno nas je Bog i sacuvao da ga ne znamo.

2. Mojsijeva 20,7Ti neces uzalud uzeti imena Gospoda Boga svojega; jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime njegovo uzalud.
Елена Вајт је име Јехова користила у својим дјелима око 3000 пута. Кршење Треће заповијести?

Je li Bog rekao zapisivačima njegove reči da se njegovi ime zapiše? Jeste.
И записано је као Господ.

Znamo ko ga izbrisao i zašto.
Јевреји.

Ali zašto vi ništa ne uradite da se ispravi nepravda koja je načinjena, ni manje ni više nego prema živom Bogu?
Ако је то толика неправда зашто Христос није то име спомињао и инсистирао на његовој употреби?

Biblija otkriva da Božje ime glasi Jehova.
https://www.jw.org/hr/biblijska-ucenja/pitanja/tko-je-jehova/
vi ste biblicari, a niste hriscani, jer Hristos zna za Svevisnjeg, EL-ELJON, zna za ELI, ELI lama sabatini, ali ne zna za JEHOVU, nigde ga ne pominje, a zasto jel nebeski Otac zasluzio da ga Isus ignorise?

Isuse tko je jehova, ko je njihov bog otac?

“Vaš je otac Đavo”

Pogledajte prilog 1474579
JW.ORG
https://www.jw.org › Najveći-čovjek-koji-je-ikad-živio

No je li Bog doista bio njihov Otac? “Kad bi Bog bio vaš Otac”, odvratio im je Isus, “ljubili biste mene, jer sam ja od Boga došao i sad sam ovdje

vama je samo stalo do biblije i da se jehova ubaci, ali kako cete Isusu da ga stavite u usta ostaje pitanje
To ti vidi sa prevarantom što ti Evu prevario.

Za početak hajde da se složimo i da ime vratimo tamo gde je Bog rekao da bude.
Imamo manuskripte, znači niko ništa ne radi napamet ni na svoju ruku.

A siguran sam da ćemo na takav način mnogo bolje razumeti Hrista.

Елена Вајт је име Јехова користила у својим дјелима око 4000 пута. Кршење Треће заповијести?

Јевреји.

Ако је то толика неправда зашто Христос није то име спомињао и инсистирао на његовој употреби?
😄 Ne 4001.
Zato jer su mnogi prevodi tada tako prevodili i njih je citirala.
Ona ne zna ine Bozje.

Za početak hajde da se složimo i da ime vratimo tamo gde je Bog rekao da bude.
gde je rekao
Imamo manuskripte, znači niko ništa ne radi napamet ni na svoju ruku.
imamo sa mrtvog mora dead sea scrolls, 1. vek
A siguran sam da ćemo na takav način mnogo bolje razumeti Hrista.
sta ima da razumemo, zna sva bozija imena. Svevisnji je Elyon koga pominje, a moli se El-u, samo ne zna jahvu/jehovu, a to znaci da mu on nije otac, a ako nije njemu, onda nije ni meni, nego vama, vas otac je djavo/djaval/djehouval, a nas je Svevisnji - ELJON

Eto recimo da znamo to ime.
Ovako kako ga JS koriste je krdenje 3 zapovesti

Oni samo sto ne igraju stoni tenis sa tim imenom.

To ime ne bi smelo da se koristi u svakom trenutku.
Verovatno nas je Bog i sacuvao da ga ne znamo.

2. Mojsijeva 20,7Ti neces uzalud uzeti imena Gospoda Boga svojega; jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime njegovo uzalud.
Koje ime Izraelci nisu smeli da uzimaju uzalud?

Gde je to ime zapisano u tvojoj Bibliji, pokaži mi ga.
Ako ga nema, zašto ga nema?

A ko to ovde cak slika na zidovima JEHOVA?
Screenshot_20240102_000025_Chrome.jpg
Screenshot_20240102_000025_Chrome.jpg

ne, pise na vasem sajtu SVEVISNJI = EL-ELYON, samo ti neces da citas sajt JW, sinovi Elyona, a ne pise sinovi Jehove; na kraju se moli EL-u opet, kada misle da zove Iliju
Pa to su sve titule, nema veze sa imenom Boga.

Sagledaj kontekst celog pisma. Zašto izvlačiš samo jedan delić pisma i donosiš konačne zaključke?!
Šta ćemo sa 7.000 mesta gde stoji JHVH...i to sigurno znamo.

Gde nesta Bog JHVH?

Били код мене једном ти Јеховини сведоци. Нека мамине тетке пријатељица ваљда заглавила у ту секту, па ајде као да их примимо да мало причају са нама. Мама и тетка,ајде да учине пријатељици и угосте их.
Они, стварно не могу да кажем онако, били фини, нису ништа галамили, лепо и полако причали. И сад ј једном тренутку, видим ја, кренули они да ,, баре" маму и тетку. И тако испричаше они ту њихову причу и питали нас као шта ми мислимо о томе.
Е, онда се укључим ја и кажем им овако: ,,Људи, ја и ове наше Свеце нмг да попамтим, има их колко оћеш, те слава, те преслава, те Имендан, а све то да се спреми и угосте гости, само нам још и тај ваш Јехова фали на све њих. Нека лепо, испричали смо се ми фино, али нисмо ми за ту причу".
И после више нису долазили.

А имао сам и једног колегу исто члан те јеховиста. Звали смо га ,,Јеха". :lol:
Nisi tek tako Srbenda.

Srbi su stariji narod od Biblije, i tradicije njihove su isto vrlo stare, pre Hrišćanstva su isto postojale...

Jel Jehova postajao pre starog zaveta?

A opet dočekati armagedon...
U maju mi rekoše Kineskinja i Ukrajinka na Hongkonkškom terminalu, smarah ja njih ko vas ovde...

Tri maja od tada prošla,
Aj da vidimo hoće li četvrti biti srećan kraj za Jehovine svedoke...

Po meni kao agnostiku sve su to zablude...
Ali dobro. Neko je zaluđen mnogo glupljim idejama...

Елена Вајт је име Јехова користила у својим дјелима око 3000 пута. Кршење Треће заповијести?

Јевреји.

Uvijaš Maki.

Zapisano je JHVH. Zašto ga ne vratite tamo gde je Bog piscima rekao da ga zapišu?

Znaš Oče naš. Hrist veoma insistira na tom imenu. Imaš li i direktnu zapovest...

Pa to su sve titule, nema veze sa imenom Boga.

Sagledaj kontekst celog pisma. Zašto izvlačiš samo jedan delić pisma i donosiš konačne zaključke?!
Šta ćemo sa 7.000 mesta gde stoji JHVH...i to sigurno znamo.
to 7000x, za dan dva je neko prepravio
Gde nesta Bog JHVH?
nikad on nije ni bio u pismima, dok ga nisu ubacili, i zato im kaze da je njihov otac djavo, pismoznalcima, samo vi svi lazete da je svo pismo od bofa dok se utrkujete ko ce vise da ga prepravi - to svi rade, ne mislim na 1 denominaciju

ne gde nesta jhvh, nego kad ga ubacise, ako pre mojsija nisu znali za njega, kao fol nije im se tako predstavio, a ovamo vidimo da ni Isus ne zna za njega, samo ste napisali da ga zna apostol pavle iznad

Rimljanima 10:13

13 Jer “svatko tko prizove Jehovino* ime, bit će spašen”.a

odatle i ta rimokatolicka crkva napisa jehovah

ali ja vas pitam kako Isus nigde ne izusti JEHOVA, a kazete OTAC? jes, otac samo vas djavo, djahouvo:D

gde je rekao

imamo sa mrtvog mora dead sea scrolls, 1. vek

sta ima da razumemo, zna sva bozija imena. Svevisnji je Elyon koga pominje, a moli se El-u, samo ne zna jahvu/jehovu, a to znaci da mu on nije otac, a ako nije njemu, onda nije ni meni, nego vama, vas otac je djavo/djaval/djehouval, a nas je Svevisnji - ELJON
Rekao je na 7.000 mesta gde stoji JHVH.

Naprotiv...Kula je rekla da je Jehova.

I ponavljam po deseti put. Imate svitke i vi sedite skrštenih ruku i štampate plagijate.

Pozdrav i svako dobro :)
Pa kako rekla kad smo videli da kaze da nijr?
A, to je bilo pre toga.
Tada je rekla.
Napravili su indoktrinaciju tada i sada ti vidis i dalje da je Jehova iako kula sada kaze da nije.

to 7000x, za dan dva je neko prepravio

nikad on nije ni bio u pismima, dok ga nisu ubacili, i zato im kaze da je njihov otac djavo, pismoznalcima, samo vi svi lazete da je svo pismo od bofa dok se utrkujete ko ce vise da ga prepravi - to svi rade, ne mislim na 1 denominaciju

ne gde nesta jhvh, nego kad ga ubacise, ako pre mojsija nisu znali za njega, kao fol nije im se tako predstavio, a ovamo vidimo da ni Isus ne zna za njega, samo ste napisali da ga zna apostol pavle iznad

odatle i ta rimokatolicka crkva napisa jehovah

ali ja vas pitam kako Isus nigde ne izusti JEHOVA, a kazete OTAC? jes, otac samo vas djavo, djahouvo:D
Nije rekao Jeliseju koji je služio u Jehovinom hramu u Jeruzalemu. Već farisejima i sadukejima, njihov otac je đavo...jer ne služe Jehovi na ispravan način kao Jelusej.

Moraš to imati u vidu.

to je titula, a ime je Bozije Isus, nema drugog pod kapom nebeskom kojim bi se mogli spasti.
Djela apostolska 4,10Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav.
Djela apostolska 4,11Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija;
Djela apostolska 4,12Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti.

e, a vi cete da iznegirate Petra i da podmetnete Pavlu JEHOVU, ali hajde gde Hristos pominje JEHOVU? DOBICU ODGOVOR MALO SUTRA

argument JW sa njihovog sajta

Jeremija 23:27

27 Svojim snovima koje pričaju jedni drugima žele navesti moj narod da zaboravi moje ime, kao što su njihovi očevi zaboravili moje ime zbog Baala.a
znaci prorok kaze koji je razlog zaboravljanja imena Bozijeg - Baal.
pisac laznog otkrivenja koga Jeremija ovde raskrinkava, vidi nize, ne navodi razlog zasto daje novo ime Boga Oca i Sina Božijeg [OTK. 3,12], koje niko ne zna [OTK. 19,20], pa se njime i ne može spasti, ne on trazi pobedu u krvi, ne nudi spasenje:
Otkrivenje 3,12Koji pobijedi učiniću ga stub u crkvi Boga svojega, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svojega, i ime novoga Jerusalima, grada Boga mojega, koji silazi s neba od Boga mojega, i ime moje novo.
Otkrivenje 19,12A oči su mu kao plamen ognjeni, i na glavi njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kojega niko ne zna do on sam.

V MOJSIJEVA 29,18 ... neka ne bude medju vama korena na kom bi rastao otrov ili PELEN.
JEVREJIMA 12,15 Pazeći da ko ne ostane bez Blagodati Božije, da ne bi nekakav koren GORČINE uzrastao i napravio nemir, i njime se zarazili mnogi.
NA UDARU JE PASUS U OTKRIVENJU 8,11 A ime zvedi beše PELEN. I 1/3 voda posta PELEN, i mnogi ljudi pomreše od voda, jer postadoše GORKE.
  • JEREMIJA 23,15
  • Zato ovako veli Gospod nad vojskama o tim prorocima: evo ja ću ih nahraniti pelenom i napojiću ih žuči; jer od proroka jerusalimskih izidje oskrnvljenje po svoj zemlji.

Back