Imam 37 godina i nikad nisam imao devojku

Veruj mi da sam čuo i za starije likove od mene koji nikad nisu imali devojku.
Nisam ja jedini mnogo muškaraca se žali na odbijanje, ima mnogo samih muškaraca danas i starijih i mlađih od mene.
Recimo neka koja je i sama u sličnoj situaciji, ili neka kojoj to ne bi smetalo.
Znao sam da će neko to da mi savetuje, ali to je kod mene apsolutno isključeno.
Jbg ne mogu biti sa nekim ko me bar malo ne privlači, a drugo uopšte i ne mora da bude top riba kako ti kažeš nego je bitno da se meni svidi.
Ima ih sigurno dosta i to ne samo da ovom forumu, mnogi od blama i ne smeju da priznaju.
Nisam ja jedini, ima i gorih, sigurno ih ima dosta, ja to ne bih mogao, kod mene je to isključeno...
Meni nekako jasno što nemaš ni posao ni ženu. Može lock.

Problem je što većina ljudi hoće da "preskoči nivoe". Ode u klub, svidi mu se najlepša devojka u prostoriji, ništa ne uradi i onda zaključi da "nema sreće". A zapravo je pokušao da pređe boss-fight bez ikakvog treninga.

Samopouzdanje ne pada s neba. Prvo se gradi kroz osnovne, male stvari: da budeš društven, da pričaš sa ljudima koji ti možda nisu zanimljivi, da imaš prijatelje, da se navikneš na interakciju, da ti razgovor postane prirodna stvar. Kad imaš krug ljudi, muških i ženskih, kad si opušten i kad si prisutan u društvu, automatski postaješ privlačniji i onima "sa strane".

Ali mnogi neće da "investiraju" u to. Nije im zanimljivo. Neće da pričaju ni sa kim osim sa najlepšom u lokalu. Neće da obrati pažnju na "obične" devojke, neće da bude deo ekipe, neće da gradi socijalne veštine. I onda stoje u ćošku, čekaju da im top riba priđe sama, što se, naravno, nikad ne desi.

Ne ide tako. Privlačnost dolazi kao posledica društvenosti, ne obrnuto. Samopouzdanje se gradi "zaobilazno", kroz ljude i interakcije, a tek onda se ulazi u priče sa onima koje stvarno želiš. To je proces, ne prečica.
Naravno da nije zanimljivo provoditi vreme s nekim ko tebi nije zanimljiv ili interesantan na bilo koji nacin niti ima ista lose u tome sto zeli da prica i interaguje sa samo jednom osobom. Biti deo ekipe tek da bi bio negde prihvacen je debilizam bez premca. Jos debilnije je i sa zenske strane kad ti je neko privlacan tek kad postane prihvatljiv drugima.

Naravno da nije zanimljivo provoditi vreme s nekim ko tebi nije zanimljiv ili interesantan na bilo koji nacin niti ima ista lose u tome sto zeli da prica i interaguje sa samo jednom osobom. Biti deo ekipe tek da bi bio negde prihvacen je debilizam bez premca. Jos debilnije je i sa zenske strane kad ti je neko privlacan tek kad postane prihvatljiv drugima.
neće biti privlačan ženama kada bude bio prihvatljiv drugima, nego kad bude naučio da se ponaša kao muškarac

Jbg, ne ide se pred đevojke praznih ruku. Ili si šmeker ili si bogat ;)

baš takvih kao on ne verujem da ima mnogo
i ako ih ima, sumnjam da procvetaju eto tako sami od sebe
on je neko ko je toliko učauren da je tu potreban ozbiljan i lični trud i pomoć sa strane da bi se pomakao sa mrtve tačke
ima ih brate, samo ti to niko nece reci. E sad ok, on kaze ima jednog prijatelja, sigurno on zna druge ljude ali kaze da smatra jednu osobu za prijatelja. Sto i nije toliko strasno.
Nije strasno ni otici i kod profesionalca za razgovor ali nekako sumljam da ce mu profesionalac pomoci. Do sada nisam video da ima neki dr prof dipl ing koji pomaze muskarcima da nadju devojke pa i tim savetima, nadji posao osamostali se, koji i ne bi bio los savet ali nece preterano pomoci na ovom drugom polju.

ima ih brate, samo ti to niko nece reci. E sad ok, on kaze ima jednog prijatelja, sigurno on zna druge ljude ali kaze da smatra jednu osobu za prijatelja. Sto i nije toliko strasno.
Nije strasno ni otici i kod profesionalca za razgovor ali nekako sumljam da ce mu profesionalac pomoci. Do sada nisam video da ima neki dr prof dipl ing koji pomaze muskarcima da nadju devojke pa i tim savetima, nadji posao osamostali se, koji i ne bi bio los savet ali nece preterano pomoci na ovom drugom polju.
nisam rekla da ide kod lajf kouča koji će da mu kaže da treba da bude najbolja verzija sebe
nego kod profesionalaca koji znaju i mnogo teže stvari da reše

vidiš kakva sam, punih nedelju dana pamtim pokušaj uvrede
nego, od tebe sam ja više očekivala, a ne da dovodiš u pitanje uspešnost psihoterapije
Kada je ljubavni zivot nekoga , pogotovu na balkanu, da, dovodim u veliki znak pitanja.
I to ne zbog predrasuda prema nauci, vec zbog toga sto je psihologija deo sociologije a sociologija ima drusveno nametnute norme koje su u konfliktu sa covekovom prirodom. I ne moze ni jedan profesionalac da mu kaze: slazi brate. Kazi da imas posao ili da se nesto dobro kuva na tom planu. Ili da mu kaze, da njemu treba bukvalno dobar seksalni zivot jer odatle nastaje i emocionalni sklad kako i integritet. Ali to onda zalazi u eticke norme nametnute u nasem drustvu.

Kada je ljubavni zivot nekoga , pogotovu na balkanu, da, dovodim u veliki znak pitanja.
I to ne zbog predrasuda prema nauci, vec zbog toga sto je psihologija deo sociologije a sociologija ima drusveno nametnute norme koje su u konfliktu sa covekovom prirodom. I ne moze ni jedan profesionalac da mu kaze: slazi brate. Kazi da imas posao ili da se nesto dobro kuva na tom planu. Ili da mu kaze, da njemu treba bukvalno dobar seksalni zivot jer odatle nastaje i emocionalni sklad kako i integritet. Ali to onda zalazi u eticke norme nametnute u nasem drustvu.
pa naravno da ne može, a ni ne treba to da mu kaže
on mora prvo da reši neke druge probleme, ne može takav među svet
neće naći ni posao, ni ženu dok se ne sredi u glavi

pa naravno da ne može, a ni ne treba to da mu kaže
on mora prvo da reši neke druge probleme, ne može takav među svet
neće naći ni posao, ni ženu dok se ne sredi u glavi
Da ali on je vec medju svet. Plus potcenjujes seksualnu frustraciju kao deo energetskog sistema coveka. On ce otici na taj posao, naci neki posao i tamo ce mu pihcccgaa (legitimno) biti u glavi. Gurace neki viljuskar u paletu i poobarati ceo magacin dok mu se ceo kolektiv bude smejao i prepricavao u nardenim godinama sto slede. I zenski i muski. :D Pa ce mu onda doca davati neke lekove da se smiruje umesto da mu kaze: bajo, tebi treba puchhgaa! pusi. :D

Da ali on je vec medju svet. Plus potcenjujes seksualnu frustraciju kao deo energetskog sistema coveka. On ce otici na taj posao, naci neki posao i tamo ce mu pihcccgaa (legitimno) biti u glavi. Gurace neki viljuskar u paletu i poobarati ceo magacin dok mu se ceo kolektiv bude smejao i prepricavao u nardenim godinama sto slede. I zenski i muski. :D Pa ce mu onda doca davati neke lekove da se smiruje umesto da mu kaze: bajo, tebi treba puchhgaa! pusi. :D
ne, on bukvalno nije među svetom
sedi u stanu godinama i ne preduzima ništa po pitanju bilo čega

Moram dodati da nije baš tačno da nisam pokšavao da nađem posao, na birou sam od 2009 godine i išao sam na mali milion tih beskorisnih razgovora za posao. Skoro sam bio u jednoj fabrici i nisam prošao testiranje jer slabije vidim na levo oko i lakši sam invalid, izgleda je i za mene i za druga jedina šansa Nemačka pošto i on nema stalan posao.

Moram dodati da nije baš tačno da nisam pokšavao da nađem posao, na birou sam od 2009 godine i išao sam na mali milion tih beskorisnih razgovora za posao. Skoro sam bio u jednoj fabrici i nisam prošao testiranje jer slabije vidim na levo oko i lakši sam invalid, izgleda je i za mene i za druga jedina šansa Nemačka pošto i on nema stalan posao.

Дакле, сврати до НСЗ. Распитај се какве погодности имају за лица са инвалидитетом. Подносиш неки захтев, затим изађеш на комисију, па, ако прођеш, онда послодавац који се запосли има неке окашице у погледу плаћања доприноса. Тако да ћеш, уз тај програм, лакше да нађеш посао.

Back