Imaju li robotaksiji budućnost?

Ako vozi preko Google mape onda ima live datu o svim zakrcenjima .. Ne treba se protiviti napretku..Šofer je posao prošlosti kao i onaj sto je po ceo dan stajao u liftu )
Nisi razumeo, oni prave zakrčenja i zato su ljudi besni svuda gde se pojave.
Šofer nije posao prošlosti kao što nije ni pilot iako automatski piloti postoje u avionima više od 50 godina.

Kod mene ih jos nema u Kini piće uveliko ..Tako da nemam pojma a to sto neko piše ne mora biti istina ..
Imaš gomile snimaka. Taj Uber koji bi hteli da s tim potope je prvi krenuo s tom pričom pa kad su zgazili nekoliko biciklista i pešaka prikočili su. Lično sam gledao snimak kako Uberov auto gazi ženu na biciklu i ona je preminula.
E sad, u demokratskim državama se zbog takvih slučajeva digne frka pa onda političar mora dobro da razmisli da li će to da dozvoli.
U Kini se to zataška, a i političar ne mora da misli na izbore.

…pa i avion sleće bez pilota kad zatreba, rakete lete pre-programiranim rutama, brzi vozovi i metro su bez vozača…
Prema tome,nije uopšte pitanje da li će, nego kada će autonomna vožnja poštati svakodnevna pojava (bar komercijalna).

Do tada, kao sto sam već rekao, kome se ne svidja, ne mora da ih koristi.

Meni to deluje nesigurno u smislu lične bezbednosti

Sve je to u redu, nova tehnologija, prakticno se još razvija…
Niko ne mora da je koristi ako neće. Treba ukloniti predrasude i probati (koga zanima), a ne citati neke tekstove i na osnovu toga oformit mišljenje. Tekstovi na kraju krajeva, mogu biti i plaćeni od konkurencije.
Ja se sećam kad je Uber i Lyft fosao u nas grad, šta su sve taksisti govorili i pisali protiv njih, samo jer se plaše konkurencije i ukidanja njihovog monopola na vožnju.

Sve u svemu, kad god sam u SF, nema sumnje da ću ga ponovo koristiti, jer je veoma zabavno iskustvo.

Ne sleću avioni sami sve je ručno sem leta k
I navođenja ka pisti
Znam da si ti i pilot izmedju ostalih zanimanja koje posedujes, ali izgleda da nisi odavno leteo... avion sposoban sa sleti sam, proces se zove autoland, i koristi se u prilikama kada je vidnjovost minimalna.

Elem, to i nije bila poenta mog posta, nego da buduccnost gleda ka autonomnoj voznji, u vecem ili manjem obliku.

Back