Imaj na umu novu gumu

Kako menjate gume tokom godine

• Leti letnje, a zimi zimske

• Stalno zimske

• Stalno all season gume

• Napred menjam u skladu sa sezonom, a nazad stalno zimske ili m+s

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
235.051
1. novembar se blizi, a to je kao sto znamo dan kada postaje obavezna upotreba zimskih ili bar svesezonskih guma. Dobro, ako nema snega mogu i dalje letnje, mada na veoma niskim temperaturama postanu jako tvrde i onda recimo put kocenja zna da se dosta produzi. To onda moze da bude razlika izmedju sudara i izbegavanja istog,a to priznacete nije malo.
Sta je bolje, voziti stalno all season ili menjati na polugodistu u zavisnosti od sezone? Sa stanovista bezbednosti bolje je ovo drugo, ama teska su vremena, sirotinja je raja, pa daj samo sta moze da prodje tehnicki pregled i strog pogled policajca na drumu. Neki voze nazad all season, a napred menjaju, sto se meni cini veoma razmnim kompromisom. Sta vi mislite i kako cinite? Ja trenutno imam upravo tu kombinovanu varijantu.

Da zimske gume valjaju koristile bi ih i gradske komunalne sluzbe.
Gradski prevoz, policija, hitna, elektrodistribucija... furaju samo letnje
Ne bih bas rekao. To je veoma opasna praksa. Bar da se uzmu one Starfire univeralke. Ja ih imam nazad, proletos sam uzeo. Za vecinu ovih obicnih kola koja se voze ovde kostaju oko 4000. Napred cu staviti winteru, to imam od ranije. Te su bile na kolima kad sam ih kupio.

Ne bih bas rekao. To je veoma opasna praksa. Bar da se uzmu one Starfire univeralke. Ja ih imam nazad, proletos sam uzeo. Za vecinu ovih obicnih kola koja se voze ovde kostaju oko 4000. Napred cu staviti winteru, to imam od ranije. Te su bile na kolima kad sam ih kupio.

Не брини ништа, још од како је Тито умро, главна фора у комуналним службама су "фантомске набавке"
Да их све провериш има да испадне како су сваке године купили бар иљаду гума о трошку грађана.
И сад шта? Одоше паре а гуме ћелаве. 1цм снега и колапс ГСП-а
Мене кад би метли за каквог директора било које кумуналне слуџбе ја би и до 4 пута годишње купово гуме.
Летње, Зимске, Пролећне и Јесење
Има и паметнијих од ових што мислу да јесу.

Не брини ништа, још од како је Тито умро, главна фора у комуналним службама су "фантомске набавке"
Да их све провериш има да испадне како су сваке године купили бар иљаду гума о трошку грађана.
И сад шта? Одоше паре а гуме ћелаве. 1цм снега и колапс ГСП-а
Мене кад би метли за каквог директора било које кумуналне слуџбе ја би и до 4 пута годишње купово гуме.
Летње, Зимске, Пролећне и Јесење
Има и паметнијих од ових што мислу да јесу.

Vidis, nikad nisam zagledao njihove gume. No dobro, to su njihova posla, nego sta cemo mi? Imas li kola, kakve gume planiras?

Evo jedno moje iskustvo, doduse iz druge ruke: vozio me je drugar po Fruskoj gori prosle zime. Bilo je dosta snega, ali je auto svejedno grabio bez greske. Gume behu Kama, ruske, zimske. Medjutim, kad smo izasli na normalan rasciscen put to je tako urlalo kao da su mu svi lezajevi tockova otisli do djavola. A nisu. Naravoucenije: za onog ko cesto vozi brdskim, ruralnim i nerasciscenim putevima ovo moze biti prava guma, dok onaj ko sneg na putu vidi retko ili nikad bolje da potrazi nesto drugo. Inace je cenovno pristupacna, tu negde izmedju 3,5 i 4 hiljade za tocak 15 koji je ovde sad verovatno najcesci.

Brate ako imas pare kupi hankook to su dobre gume svi kazu. Malo jesu skuplje ali vrede. Ako nemas kupi lasu, nije losa uopste za te pare bolje ti je nego da kupis tigar, sava ili nesto drugo iz nize klase. Mada opet zavisi gde zivis kako vozis. Pireli, Miselin, Bridgestone, Goodyear, i tu se drzi Hankook koji je malo jeftiniji moze se naci, nema greske ako imas da platis to. Altenzo all season ti je kao m/s guma, kao za sve sezone sto ti nije preporucljivo za nase podneblje da koristis kao zimske jer sam cuo od dosta ljudi da stim zimi lose prolazi. Altenzo Australijska guma, tamo imas dva nasa godisnja doba, leto 40 do 50 stepeni i jesen kad pada kisa i sve mokro. Ja mozda probam sa letnjim setom jednu turu. A pitaj ih na fb da li imaju velicinu koja ti treba cisto da proveris.

gledajuci testove po autobildu

od povoljnijih guma fulda i kleber se pokazuju prilicno konkurentne skupim gumama.

meni su letnje kleber , nemam zamerki , malo cvrsce

a zimske kama , malo slabije po ledu , za ostale uslove sam zadovoljan

Cuveni trap sa 5 kugli po tocku.
Dobar je dok je dobar a kad krene onda malo malo pa neka kugla ne valja.
Nekad je bilo poprilicno skupo da se komplet promene obe strane i svih 10 kugli.

Мени се чује неки звук кад на крају низбрдице окренем волан десно, као да нештокрцне негде, јел би то могле да буду кугле

Ko-Ometator dvoumim se izmedju BFG i Hankook. Gledam za BFG i razlika u ceni nije mala. Ne znam da li je zato sto u nazivu kod jedne ima G-Grio GO, sta znaci GO.
https://www.internet-prodaja-guma.com/bf-goodrich-205-55-r16-g-grip-91v-120719.html
http://www.beoguma.com/product/g-grip-go-91v/1550/

https://www.kemoimpex.com/20555-16-letnje-gume-hankook/hankook-k125/205-55-16-hankook-gume-beograd

Evo ti Hankook u kemoimpexu 6600 uzmes i miran si. Ekstra cena.

Мени се чује неки звук кад на крају низбрдице окренем волан десно, као да нештокрцне негде, јел би то могле да буду кугле

Sa kuglama se ne treba igrati.
Imao sam jedan Peugeot 206 koji je lupkao kad se vozio a ja se opustio i gasirao ga a kad sam odvezao auto do majstora ovaj mi kaze da sam imao srece jer se kuglaje bila jako losa i samo sto se nije raspala. Naravno da sam je promenio jer sam prodavao auto pa nisam zeleo da coveka dovedem u neprijatnu situaciju a i cena kugli za Peugeot je smesna.Nesto oko 700-800 dinara.

Back