Imaginacija, tripovi i obojeni vertrovi

Koliko paznje posvecujete mastanju, uopste svom imaginarnom svetu?

Da li imate uopste neki zamisljeni svet u koji mozete da se sklonite kad rl postane previse tezak ili ste tipicni materijalista?

I da li ponekad brkate ta 2 sveta?

Imam svoj svet i povlacim se u njega u skoli kada mi je dosadno... Cesto to izaziva podsmehe jer ionako izgledam debilno, a kada sam u tom svetu, jos gore...

A desi se i da pomesam nekad realnost i mastanje...

"Mašta je važnija od znanja", govorio je Ajnštajn. Samo, po mom tumačenju ove rečenice više je mislio na kreativnost nego na moć uobrazilje... U tom smislu se to tvrđenje uklapa prilično u moje shvatanje sveta. Ako je reč o prostoj mašti, onda ne. Ipak, ja sam inače više materijalista. Zapravo potpuno... Ne budem to samo u umetnosti... Inače u percepciji sveta strogo se držim jedinstvene realnosti.

Da li imate uopste neki zamisljeni svet u koji mozete da se sklonite kad rl postane previse tezak ili ste tipicni materijalista?

Imao sam period kada sma živeo u svom svetu, a onda me je zasuo tuš objektivnog sveta. (svakoga to snađe, samo je pitanje vremena)
Od tada sam promenio mišljenje, jedini zamišljeni svet je ono što bih voleo da ostvarim/vidim u stvarnosti,s obzirom da je ostatak prilično beskoristan, a ono za šta bi koristio može lako da se nađe zamena i u RL

Mastam samo pred spavanje, pustim muziku na mp4 i mastam...

Nemam zamisljeni svet, a i trenutno mi rl nije uopste tezak, ne dotice me...mozda kasnije napravim neki zamisljeni svet...

Pred spavanje - obavezno. Makar minimalno.
Volim da maštam, ali nikad nisam imala potrebu da se zatvaram u taj svoj svet.
Lep mi je i ovaj stvarni. :)

To je to...

Sve što ne mogu da ostvarim u ovom svetu zamišljam u mom, i to uveče, kada legnem da spavam.
Imam iskonstruisane cele priče i događaje. (:
Postoje neke stvari za koje u stvarnosti nisam dovoljno hrabra da ih izvedem, pa onda zamislim da sam ih izvela.
Bude mi lakše, imam utisak da je stvarno došlo do neke promene.
Generalno, imam svoju viziju kako bi svet trebao da funkcioniše, i ma koliko ponekad nerealna bila, trudim se da je održim.

A posebno maštam dok čitam. Zato ne volim filmove nastale po književnim delima, uglavnom mi sruše ideju kako bi sve to trebalo da izgleda.

Sve što ne mogu da ostvarim u ovom svetu zamišljam u mom, i to uveče, kada legnem da spavam.
Postoje neke stvari za koje u stvarnosti nisam dovoljno hrabra da ih izvedem, pa onda zamislim da sam ih izvela.
Generalno, imam svoju viziju kako bi svet trebao da funkcioniše, i ma koliko ponekad nerealna bila, trudim se da je održim.

A posebno maštam dok čitam. Zato ne volim filmove nastale po književnim delima, uglavnom mi sruše ideju kako bi sve to trebalo da izgleda.

Isto...uopste ne volim takve filmove, uvek je nesto puno losije od onoga sto sam ja zamisljao u glavi...ali dobro, mi stvaramo ideje po nasim slikama iz secanja, a reziseri po njihovim...

Uglavnom na ovaj način i maštam... :aha:
Nekoliko puta se čak desilo da me to maštanje ohrabri da izvedem te neke stvari...
U tim trenucima shvatim da ovako samo gubim vreme i da bi trebalo što pre da uradim ono što sam do tad odlagala.

Back