Наравно. Мораш се помирити са чињеницом да таква знања једноставно нису сви људи способни да разумеју.
Коа што је рекао Бергсон:
Ето, овај YHNK је добар пример тога. Пре ће камила проћи кроз иглене уши него што ће он разумети идеалност секунадарних квалитета, о Барклијевој корелативности и да не говоримо.
Тако да ако наиђеш на такве не губи време, нити се, уопште, надај да ће икада ово знање постати опште познато међу људима.
Evo opet ta nadmenost idealiste!
Sad kad bih bio emotivan ,ja bih planuo i reakcije bi mi bile za pod kamion...

Ali,hajde ozbiljno...
Mislim da Ynyk sasvim dobro shvata Berklijevu korelativnost subjekta i objekta.
Obzirom da vam je izneo neoborivu pozitivističku kritiku solipsizma!
Pa čemu onda buna? Daj kontra dokaze!
Pakazao vam da se Sunce ne okreće oko Zemlje i da se nije okretalo iako u svesti
svih
mislećih ljudi jedne epohe jeste,te da Zemlja nije ravna ploča(
Pozor Ozi-ti još uvek tvrdiš da jeste?)
iako je celo čovečanstvo milenijumima bilo ubeđeno da jeste,a o Kini da ne pričamo !
Vaša bi možda primedba bila i da su njegove primedbe samo njegova predstava? Ali time
zatvarate vrata za sobom i ne možete s njim komunicirati,a kako to da i dalje komuniciramo?
Pa da li komuniciramo ili ne? ? ?
Ili smo i mi samo predstave u našoj svesti zajedno s tim "komunikacijama"?
.gif)
Vidiš Ozi kako jedan solipsizam narasta u opšti geometrijskom progresijom!
I ti onda reci da neko ne razume korelativnost subjekta i objekta-mene i mojih misli.
Štos je samo u tom što ti misliš na primitivan način -regresiju misliš,vraćaš svoje misli
na mesto nastanka i tamo ih pokušavaš zadržati nihilirajući spoljne informacije...
Psihologija ima naziv takvog stava-to je introvertni stav,samodovoljan koliko je to
moguće u društvenim uslovima...
Inače otkriće "unutrašnjeg" sveta-"razgovor" neurona interno umnoženim sinapsama
intelektualca nije zanemarljiva sposobnost,mada je u stvari nekovrsna nabildovanost
mozga! Hegel je Fenomenologijom duha pokazao kakav domet može imati um s velikim
brojem sinapsi-u bezbrojnom nizu porađa nove misli kao odnos primarnih misli...
Autopsijom A.Ajnštajna su američki patolozi ustanovili da ovaj u mozgu ima mnogo puta više
sinapsi od prosečnog čoveka...Kad bi svaki neuron u mozgu (megaprocesor inače!) bio
sinapsama vezan za svaki neuron imali bi supermozak,ali je pitanje šta bi taj mogao bez
SPOLJAŠNJIH INFORMACIJA!
Još kako mi dobro shvatamo idealizam,mada ne svi (ima i ovde pangli-što nije greh

) samo
nam je ograničavajuć i nedelotvoran te tako nedovoljan! Davno sam rekao:mi širimo krila,a
vama podsečena-sami ste sebi podsekli...