Можда ћу мало да одем у неку мистику, али имао сам неколико пута нека... искуства, која не знам како бих описао него неку врсту неограничене свести, нечега што заиста јесам... када не мислиш ништа, нема никаквих речи или слова у глави, већ само ћутиш и конташ... Тад сам доживео своје тело буквално као тамницу, и не само тело, већ све оно што ја јесам, од начина размишљања, схватања емоција, погледа на свет - ма све. И тај осећај неког, да тако кажем, незадовољства над оним каквом сам личношћу самог себе направио, тера ме и опомиње на то колико је битно радити на себи, и да је уствари једино што својим постојањем можемо створити јесте наша личност, без обзира на то да ли се она нашом смрћу бесповратно губи, или су тачне религијске приче о неком накнадном суђењу о том нашем делу. А та искуства која сам споменуо... не могу и никад нећу моћи неког другог у то да убедим, али ја сам, бар што се мене тиче, уверен да је то питање свести нешто можда најчудесније у нашем постојању, а да оно шта смо ми уствари, оно неко истинско "ја", није толико везано за овај материјални свет, барем онако како га ми данас схватамо.