ima li hopera????

Gandalfka:
greyjaguar:
Doors k'o Doors- neprolazna klasika. Za sve one koji hoce da saznaju nesto vise o Jimu i bendu, procitajte "No One Here Gets out Alive" Jerry Hopkinsa i Dany Sugermana, dvojice ljudi koji su imali priliku da ih dobro upoznaju. Elem, knjiga je prevedena na srpski, i izdata kod nas (gle divnog cuda). Po misljenju vecine fanova, to je daleko najbolja i najrealisticnija knjiga o Jimu & co.

Inace, Jim nije sahranjen ispod statue koja mu je posvecena na Per la Chaise-u, u Parizu, nego u grobu nasuprot njemu- ironija ga ne napusta ni posle smrti- ljudi stavljaju cvece na grob ko zna kome. Tek da se zna.

Nedavno su gradske vlasti Pariza razmatrale mogucnost da izmeste njegov grob, ali se od toga u poslednjem trenutku odustalo- cak se i Chirac zalozio da Jim "ostane" u Parizu.

To ne mora da znaci da je tacno.
Pa, znas da isto tako neki tvrde da nije tada i tamo ni umro, vec da se povukao iz 'javnog' zivota, da pise poeziju i td.
Zbog tolikih prica vise se ni ne zna sta je istina.

Gandalfka, tacno je, Jim je sahranjen (bez obelezja i sama sahrana je bila na brzinu) nasuprot grobu na kom je, docnije, podignut prigodni spomenik. Sto se teze o tome da se povukao iz javnog zivota ziv i zdrav da pise poeziju zivi daleko od estrade i gungule, knjiga koju sam citirao nudi vise nagovestaja da je to bilo moguce, pa cak i da je sam Morrison najavljivao takav rasplet. Autori su u prvoj verziji cak, nudili DVA zavrsetka od kojih bi jedan bio da je nasuprot zvanicnoj verziji, naprosto njegova smrt, lazirana, vesto, uz pomoc Pamele Courson i nekoliko prijatelja iz Pariza, ali se posle odustalo od toga zbog straha od tuzbi i drugih mogucih kontroverzi koje bi sigurno usledile. E sad, pre nego sto nastavimo, da kazem odmah da privatno nisam narocito naklonjen teorijama zavere, ni pricama tipa "Bruce Lee je ziv, pobegao je od honkonske mafije i vezba u dzunglama Laosa", ili "Hendrix je i dalje aktivan, samo je plasticnom operacijom promenio izgled, i sad svira dzez u pariskim klubovima". Znaci, za mene su oni jednostavno, mrtvi, nisu zrtve zavere i stvar i JESTEonakva kakvom se cini. Medjutim, kad je u pitanju Morrison, stvari malo drugacije stoje. Evo zasto:

-JM je bio duboko nezadovoljan radom Doorsa u vreme "smrti", a bend cak nije ni postojao- on je ziveo u Parizu, a sa ostalim clanovima nije ni imao direktan kontakt, Takodje mu ni koncerti ni javnost nisu prijali

-cesto je bliskim prijateljima pricao o mogucnosti "nestanka", ili lazne smrti, sto je moguce uz pomoc dosta novca u kom nije oskudevao

-sa advokatima je razgovarao o tome kako bi bilo moguce izvesti "nestanak"- u prakticnom smislu

-uprkos slavi ponasao se sve vise odsutno i sve manje drustveno u vreme nestanka

-iako je imao iskustava sa lakim drogama i tabletama(o alkoholu da i ne govorimo), JM NIJE (za razliku od Hendrixa i Janis Joplin) bio intravenski narkoman, sto su potvrdili i svi koji ga poznaju, imao je samo 27 god. i bio prilicno dobrog zdravlja

-smrtovnicu je potpisao lekar kojeg nikad nisu uspeli da pronadju, sahrani je prisustvovalo izuzetno malo ljudi- samo oni koji su obavesteni, a glavni ocevidac, Pamela Courson, je odavno pokojna

- uzrok smrti je, navodno, srcani udar, koji retko nastupa kod coveka starog 27.god., retko moze nastupiti usled preterivanja u alkoholu, a JM nije imao nikakve srcane probleme niti se lecio

- Jimovo telo pre polaganja u kovceg NIKO osim Pamele i lekara kojeg je nemoguce pronaci- (smrtovnica- falsifikat?) NIJE VIDEO.

Ha? Kazi sad sta mislis?

Na kraju, mislim da je tvoj stav da se ne zna sta se desilo zato sto se svasta prica naprosto okrenut naglavce- svasta se prica bas zato STO SE NE ZNA STA SE DESILO. Uostalom, o svakoj kontradiktornoj stvari ima vise verzija- zato i jeste kontradiktorna. Procitaj ponesto, pa onda sudi, a pre toga razmisli- motivi, smisao, prirodnost onog sto se dogodilo itd- uostalom, dogadjaju se i cudnije stvari.

morrison_baby:
Stante ljudi,stante lako reci pisi morrison textove...a na kakvu poeziju da se ogranicim.S obzirom na punk imidz ocemo nesto tipa Sex pistols i to,mladost,divljanje...ili mozda ....ili vise neki darkerski stil u fazonu neshvacena umetnica u kafani.....ili mozda nesto lepo tipa Tagore(bas citam Gradinara)......

Nije lako pisati takstove za onakvu umetnicu kao Stoya, to stoyi, ali bas zato je taj odgovoran i tezak zadatak i poveren tebi, a ne nekom drugom. Znas kako, dodaj malo tekstova a la "navik'o sam ja na nocni zivot" (samo na engleskom), malo punka i buntovnistva, a kao kontrast- dark tonovi i kultni umetnik. 8) :D Tagorea izostavi- ne konkurisemo za Nobela. :lol: OK? :wink:

Ohh I would kill for a beer
Dark or light,never mind
Ohhh I will kill if I don’t get a beer
I will drink any kind

Irish Pub here I come
Dashing through the snow
I know I’m welcome
Any time I feel low

Oh observe the beer
In all his fame
I’m not an alkoholic my dear
From heaven it came

Pesma se zove Hail The Beer i mislim da treba da bude prvi singl :D

Anonymous:
SVIRKA, DOM OMLADINE, 22.02.2004. NEDELJA

NA HITU 202 U ŽIVO SVIRAJU BJESOVI, CRASH/EX ENJOY SARMA/, WATCHOUT, AZAZEL, GUNS AND ROSES TRIBUTE BAND.
DODJITE DA IZABEREMO JOŠ JEDAN HIT 202.
POČINJE U 18 SATI. ULAZ 100 DINARA
Drage volje ali nema se para jer za nedelju dana od tad opet ttreba ici na svirku u dom. . .

Brate sajt nije nista specijalno, kad si vec uzeo gotovo dizijn koji ti ljudi sa "dzaba" hostinga nude mogo si bar da se iscimas, pa da one slike lepo optimiziujes poslazes kako treba, txtove i ostale gluposti lepo sredis, a ne ovako..

E evo ga ja samo da kazem par rechi. Pa pazi ono sto si vec rekao ne bi trebali da se porede sa tim se slazem jer ipak kad uzmes u obzir malo JMT pripadaju ovoj novoj skoli, dok TCQ su old schooleri.. Mislim oni su sljakali jos krajem 80-ih sa De La Soulom, '90 su izbacili prvi album (ako ne gresim), dok JMT prvi album izbacen '96. Mislim stilovi su razliciti i suvise da bi se sad tu ono moglo reci ko je jaci. Tako da ne znam rspct za old school, mada JMT je*e keve.
BTW, najavljen je TCQ-ov album za zimu 2004, pa sad videcemo sta ce biti od toga.

Ernesto_Che:
ma najbolje uzmi alkohol i onako ih malo istrljaj...
nisam znala da plocice smeju da se kupaju? jel si siguran da ih necu skenjati tako? jer, ako mi se desi da ijedna zbog toga pocne da *, naci cu te gde god da si i preklati na spavanju... :roll: :roll:
ha ha ha, slobodno ih okupaj, ali ih ne drzi dugo pod mlazom vode kako ti se etiketa ne bi odlepila i ne preporucujem nikakvu hemiju...

morrison_baby:
Ohh I would kill for a beer
Dark or light,never mind
Ohhh I will kill if I don’t get a beer
I will drink any kind

Irish Pub here I come
Dashing through the snow
I know I’m welcome
Any time I feel low

Oh observe the beer
In all his fame
I’m not an alkoholic my dear
From heaven it came

Pesma se zove Hail The Beer i mislim da treba da bude prvi singl :D

Oh, Yeeeeaaaaaah! That's the way to go, :D Babe!
I knew you wouldn't disappoint me!
So,here we've got Stoya's very first single after her spectacular comeback penned by Morrison Baby ! :lol: :lol: :lol:

Back