Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Владајући слој тј. настањени ткз. Латини су себе звали Ромејима и сасвим природно источно Римско царство Ромејско!
Грчки језик Ромејски???????:think:

"Современ грчки Rhōmaiikos од класичниот грчки Rhōmaïkos, Роман (на империјата Источна) од Rhōmē, Рим од класичниот латински Ромите"

da ne bih gubio vreme, idi na Google pa trazi pod "romaiki ellas".

http://www.google.com/#hl=mk&q=romaiki+ellas&fp=4b7dcaf124c1e6de

Што не споменеш да су сами Армени кавкаски први примили Хришћанство на арамејском??????

Dali uopste znas sta je "armenski", a sta "aramejski", i dali uopste pravis neku razliku ?????????????????????????

A, kad su Armeni (Jermeni) primili hriscanstvo, t.s. oficializirali religiju:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Jermeni

Jel je to Apostol Pavle ziveo u 3 veku ????

Dali uopste znas sta je "armenski", a sta "aramejski", i dali uopste pravis neku razliku ?????????????????????????

A, kad su Armeni (Jermeni) primili hriscanstvo, t.s. oficializirali religiju:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Jermeni

Jel je to Apostol Pavle ziveo u 3 veku ????

Па ти то ниси разликовао већ сам те ја научио ради се о преузимању Хришћанства као званичне религије који су Армени преузели читав век пре Рима!
Опет демагогија и кривљење и деформисање појмова , бацање прашине у очи!
Умеш вала да се правиш блесав , свака ти част!
Поздрав!

Па ти то ниси разликовао већ сам те ја научио ради се о преузимању Хришћанства као званичне религије који су Армени преузели читав век пре Рима!
Опет демагогија и кривљење и деформисање појмова , бацање прашине у очи!
Умеш вала да се правиш блесав , свака ти част!
Поздрав!

Kakve to veze ima: "ради се о преузимању Хришћанства као званичне религије који су Армени преузели читав век пре Рима!", sa aktivnostima Apostola Pavla u Makedoniji i prihvatanjem hriscanstva od strane Makedona ?

Makedon-Armani (Makedoni, Cincari) imaju potpuno svoju AUTOHTONU terminologiju povezanu sa hriscanstvom, razlicitu od one koja se oslanja na latinski jezik.

Osnovne hriscanske termine koji etimoloski pripadaju makedon-armanskom jeziku, preuzeli su i Grci, a u odregjenom procentu i drugi narodi.

Ovo valjda nesto govori o tome ko je kad, i ko je pre koga prihvatio hriscanstvo ?

Kakve to veze ima: "ради се о преузимању Хришћанства као званичне религије који су Армени преузели читав век пре Рима!", sa aktivnostima Apostola Pavla u Makedoniji i prihvatanjem hriscanstva od strane Makedona ?

Makedon-Armani (Makedoni, Cincari) imaju potpuno svoju AUTOHTONU terminologiju povezanu sa hriscanstvom, razlicitu od one koja se oslanja na latinski jezik.

Osnovne hriscanske termine koji etimoloski pripadaju makedon-armanskom jeziku, preuzeli su i Grci, a u odregjenom procentu i drugi narodi.

Ovo valjda nesto govori o tome ko je kad, i ko je pre koga prihvatio hriscanstvo ?

Апостол Павле се обрача Маћедонцима као Коринћанима , кроз посланицу Коринћанима!
Опет Армањи и у устима Апостола Павла!???

Ти мало виа Драјзер врло очигледан душевни проблем , после свега што си изјавио на предходној страни мене би било срамота да пишем на српском форуму!
Као и да лажем све око себе да сам пријатељ Срба ти си отворени антисрбин и непријатељ српског рода! Амин!
Воздра!

Апостол Павле се обрача Маћедонцима као Коринћанима , кроз посланицу Коринћанима!
Опет Армањи и у устима Апостола Павла!???

Ти мало виа Драјзер врло очигледан душевни проблем , после свега што си изјавио на предходној страни мене би било срамота да пишем на српском форуму!
Као и да лажем све око себе да сам пријатељ Срба ти си отворени антисрбин и непријатељ српског рода! Амин!
Воздра!

1. Nigde nisam napisao da sam neciji "prijatelj" ili "neprijatelj", vec da me samo istina interesuje.

2. Koliko znam radi se o forumu Politike.

3. A sto se tice Apostola Pavla i njegovom vezom sa Makedonima i Makedonijom, uzmi Bibliju u ruke pa je malo prolistaj.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Malo da pomognem:

http://mk.wikipedia.org/wiki/Света_Лидија_Македонка

Kad je formirana prva crkva u Makedoniji ????

Poslednja izmena:
1. Nigde nisam napisao da sam neciji "prijatelj" ili "neprijatelj", vec da me samo istina interesuje.

2. Koliko znam radi se o forumu Politike.

3. A sto se tice Apostola Pavla i njegovom vezom sa Makedonima i Makedonijom, uzmi Bibliju u ruke pa je malo prolistaj.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Malo da pomognem:

http://mk.wikipedia.org/wiki/Света_Лидија_Македонка

Kad je formirana prva crkva u Makedoniji ????

Па ово је на македонском словенском не армањском хвала на помоћи овде и Македонци својатају!
Не мораш ни да се изјашњаваш само ниси на Луњини а сама Луњина је сајт српско-цинцарског пријатељства али од тога ништа!

Ако баш хоћеш ниси на политици али ниси ни на псеудо историји тј. алтернативној историји и ако ти је тамо место!
само још да докажеш да су Цинцари живели у Македонији пре 17 и 18 века?!!?

Poslednja izmena:
Па ово је на македонском словенском не армањском хвала на помоћи овде и Македонци својатају!
Не мораш ни да се изјашњаваш само ниси на Луњини а сама Луњина је сајт српско-цинцарског пријатељства али од тога ништа!

Ако баш хоћеш ниси на политици али ниси ни на псеудо историји тј. алтернативној историји и ако ти је тамо место!
само још да докажеш да су Цинцари живели у Македонији пре 17 и 18 века?!!?

Slovenizirani Makedonci ne svojataju nista od onoga sto je napisano.

Naprotiv naucni krugovi u R.Makedoniji U POTPUNOSTI verificiraju anticko poreklo Makedon-Armana. To uce i deca u skoli.
-----------------------------------------------------------------------------------------

U Makedoniji nikada nisu ziveli "Cincari".

U Makedoniji i to na prostoru koji obuhvata Istorijska Makedonija, su oduvek ziveli Makedoni (Makedon-Armani).
---------------------------------------------------------------------------

Cincari zive iskljucivo u Srbiji.

Poslednja izmena:

Naprotiv naucni krugovi u R.Makedoniji U POTPUNOSTI verificiraju anticko poreklo Makedon-Armana. To uce i deca u skoli.
-----------------------------------------------------------------------------------------

U Makedoniji nikada nisu ziveli "Cincari".

U Makedoniji i to na prostoru koji obuhvata Istorijska Makedonija, su oduvek ziveli Makedoni (Makedon-Armani).
---------------------------------------------------------------------------

Cincari zive iskljucivo u Srbiji.

Које Македонци зову и признају као Влахе!

Da, to je residiv predhodnog rezima koji nije hteo ni da se pomene nase postojanje, a danas istu politiku "teraju" nasi "veliki patrioti" (posto su vec prodali dusu).

Ali sa Institucijama i casnim gragjanima nije bas tako.

Ustav garantuje pravo samoimenovanja, i to brojni pojedinci praktikuju.

Prema tome, ako je neko sam nesposoban, kriv, ili "prodao dusu", nemojmo druge optuzivati.

Каква држава такви и научни кругови, до мојега. Не могу да читају између редова да су Цинцари плаћени од стране Грчке да разводне проблем македонске нације. Зато и правите овакву халабуку.

Da, ovo je apsolutno tacno. U Makedoniji bukvanlo ne znaju sta je to Cincar, vec samo nazivaju Vlasima. Cak i Arm'ni sebe kad govore na Makedonskom zovu Vlasima...
Ja stvarno dosta toga ne znam o svom narodu, zbog cega mi je jako zao. I zao mi je sto nas narod nije malo ranije poceo da vodi neke spise o svom poreklu itd. vec smo se oduvek stapali sa ostalima i prihvatali tudju istoriju kao svoju...
Ako nadjete narod koji ima slicne karakteristike - verovatno vucemo iste korene :D Elem, primetio sam neke zajednicke morfoloske karakteristike kod velike vecine Cincara : 1. Uglavnom smo nizeg rasta, ko je preko 180cm smatra se za visokog :) 2. Kosa je ili plava ili svetlo braon, skoro nikad crna. 3. Ten bled ili bukvalno zuckast. 4. Oci su vecini blaze (skoro neprimetno) ili vise zakosene. Ma da sam ovu karakteristiku primetio kod skoro svih Makedonaca (Pogledajte npr. oci Djurovskog, Karoline Goceve, Elena Ristevska...Tose..Oni su mi prvi pali na pamet) 5. Lice je uglavnom "kockastog" oblika 6. Nos kraci i sirok....Ne znam nikog nosatog :)

Каква држава такви и научни кругови, до мојега. Не могу да читају између редова да су Цинцари плаћени од стране Грчке да разводне проблем македонске нације. Зато и правите овакву халабуку.

Do "malopre" ta "македонске нацијa" za tebe nije ni postojala, bila je "nesto drugo", a vec sledeceg trenutka "nesto si se mnogo zabrinuo".

Ne brini se mnogo za "македонскy нацијy", bila ona slovenizirana ili izvorna ona je bila i bit ce makedonska.

Do "malopre" ta "македонске нацијa" za tebe nije ni postojala, bila je "nesto drugo", a vec sledeceg trenutka "nesto si se mnogo zabrinuo".

Ne brini se mnogo za "македонскy нацијy", bila ona slovenizirana ili izvorna ona je bila i bit ce makedonska.

Прошли пут кад сте имали прилику да решавате, завршило се са Пиндским принципатом .С обзиром на твоје племенито порекло од Дабижива, ценим да ћеш сад да кренеш са обновом неке монархије?
А за ово претходно имаш право, нација као нација и даље не постоји, али скрећем пажњу на драматургију целокупне ситуације и некомпетентност људи који би требало да перципирају Тројанског коња унутар својих зидина уместо да упиру прстом на непостојећу опасност од "северног суседа". Али шта ћеш, кад су прутићи извађени из снопа лако се ломе, нарочито они најтањи.

Poslednja izmena:
Прошли пут кад сте имали прилику да решавате, завршило се са Пиндским принципатом .С обзиром на твоје племенито порекло од Дабижива, ценим да ћеш сад да кренеш са обновом неке монархије?
А за ово претходно имаш право, нација као нација и даље не постоји, али скрећем пажњу на драматургију целокупне ситуације и некомпетентност људи који би требало да перципирају Тројанског коња унутар својих зидина уместо да упиру прстом на непостојећу опасност од "северног суседа". Али шта ћеш, кад су прутићи извађени из снопа лако се ломе, нарочито они најтањи.

Problematika koju izlazes deo je teme "politika", ali ukratko:

1. Momentalna situacija ne nalaze upiranje prstom ma bilo prema kom susedu, a posebno ne prema "severnom".
2. Mi, Balkanci, smo pod budnom kontrolom Evrope i SAD koji ne bi dozvolili ni najmanje turbulencije.
3. "Trojanski konji" ?
Nemojmo traziti u tome da ih drugi podmecu. Glavni "Trojanski konji" proizlaze iz same nase sredine (iz nasih redova).
Turci imaju jednu poslovicu: "Od seljaka beg ne postaje, a i kad bi postao, ne lici mu".
Na zalost u nasim drustvima vlada drugo uverenje: "Od gamadi lideri nastaju, a bogami kad se pogledaju u zrcalo, vide da im i lici".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No, manimo se politike i vratimo se problemima koje obragjuje tema.

Contact Us
Foreword by the President of the Hellenic Republic
At first glance, Asterios Koukoudis’s Studies on the Vlachs is a huge index of all the Vlach villages in the southern Balkans, an index that includes a historical review of the ancestral Vlach villages and a lengthier account of the history of the Vlach villages in Central Macedonia. In order to amass this vast quantity of material, Mr Koukoudis worked not only in libraries and archives, but with the Vlachs themselves. The sheer volume of material alone makes this work commendable; but its contribution to the history of the Vlachs is much greater.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

As he recounts and records the history of the dense Vlach diaspora, from its ancestral villages along the spine of the Pindos Mountains to the furthermost reaches of the southern Balkans, and even beyond, Mr Koukoudis reveals how much the Vlachs have contributed to the development of the Greek urban class in this region. And this means that the Vlachs should not be regarded as a Hellenised group or as a group divided among the various forms of early twentieth-century national propaganda, but as a genuine branch of Romiosyni.

Mr Koukoudis asserts that questions relating to the Vlachs’ origins and their genuine or falsified identity are superfluous. This is because, both in central and northern Greece and in the neighbouring Balkan countries, whatever the Greeks have to be proud of in the spheres of educational, economic, and revolutionary activity, from at least the end of the eighteenth century to the collapse of the Ottoman Empire, was achieved to a very great extent with the fundamental assistance of the Vlachs.

I do not say this to flatter the Vlachs. It is a historical fact. For various historical reasons, from the middle of the Ottoman period onwards, capital and authority in central and northern Greece were concentrated in the Pindos Mountains and their wider area, which was where the remnants of the Roman and Byzantine Latin-speakers survived. Thus, the Vlachs emerged onto the stage of modern history as a class of prosperous stockbreeders and traders, but also as klefts and armatoles. From their ranks came many of the nation’s teachers and fighters in Thessaly, Epiros, and Macedonia, as also large numbers of merchants and craftsmen, who were pillars of the Greek Orthodox communities in urban centres all over the Balkans.

All this, together with what Mr Koukoudis has to say, makes it clear that the Vlachs cannot be regarded either as a picturesque remnant of the vanished pastoral life of the mountains, a kind of museum piece, or as a minority easily manipulated by shrewd patrons. The Vlachs are not a minority, nor are they just fustanella-clad Vlach-speakers; they are primarily city-dwellers spread over almost the entire Greek mainland, and have made an enormous contribution to building this Greek homeland of ours. The evidence is there, from the impressive neoclassical buildings in Athens to the schools in the Macedonian market towns; from the first prime minister of Greece, Ioannis Kolettis, and the illustrious national benefactors to the forever unsung heroes from the Vlach villages who were slain during the Macedonian Struggle and the Axis Occupation.

Konstandinos Stefanopoulos
President of Hellenic Republic

Da, ovo je apsolutno tacno. U Makedoniji bukvanlo ne znaju sta je to Cincar, vec samo nazivaju Vlasima. Cak i Arm'ni sebe kad govore na Makedonskom zovu Vlasima...
Ja stvarno dosta toga ne znam o svom narodu, zbog cega mi je jako zao. I zao mi je sto nas narod nije malo ranije poceo da vodi neke spise o svom poreklu itd. vec smo se oduvek stapali sa ostalima i prihvatali tudju istoriju kao svoju...
Ako nadjete narod koji ima slicne karakteristike - verovatno vucemo iste korene :D Elem, primetio sam neke zajednicke morfoloske karakteristike kod velike vecine Cincara : 1. Uglavnom smo nizeg rasta, ko je preko 180cm smatra se za visokog :) 2. Kosa je ili plava ili svetlo braon, skoro nikad crna. 3. Ten bled ili bukvalno zuckast. 4. Oci su vecini blaze (skoro neprimetno) ili vise zakosene. Ma da sam ovu karakteristiku primetio kod skoro svih Makedonaca (Pogledajte npr. oci Djurovskog, Karoline Goceve, Elena Ristevska...Tose..Oni su mi prvi pali na pamet) 5. Lice je uglavnom "kockastog" oblika 6. Nos kraci i sirok....Ne znam nikog nosatog :)

Па добро има их високих ја их знам , имају карактеристичне црте лица кошчата изражена лица , тамније очи које се пресијавају на плаво и зелено , неки да кажемо италијански тип.
Мој кум има нос већи али не јеврејски:D
Једног знам који је долазио код њега из Крушева , он је ћелав , светлоок и крупан а коленима уназад је "Цинцар" из Крушева.
Имам једног друга презива се Цинцаревић , вероватно би се увредио кад би му неко рекао да је Цинцар , има фацу ко Октавијан или неке римске скулптуре са мало троугластом главом и мало орловским носем , оригинал ко неки римски император.:hahaha:

Poslednja izmena:
Дакле ово се битно не разликује од онога што сам ја писао!

Da, tu ste negde blizu.

A, i onaj koji je pisao potice iz iste sredine, zato sam predhodno dao izlaganje Predsednika Grcke Konstandinos Stefanopoulosa koji je na osnovu "Asterios Koukoudis’s Studies on the Vlachs is a huge index of all the Vlach villages in the southern Balkans" izneo svoje vigjanje stvari.

Pogledaj, i analiziraj dobro sta je napisao Predsednik Grcke Konstandinos Stefanopoulos, i sta je posebno POTENCIRAO I DOPUNIO u odnosu onoga sto je bio napisao Asterios Koukoudis.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, surfajući po netu sam naišao na ovu interesantnu temu koja vidim, traje već 10 godina ovde...

I ja sam poreklom Cincar, po ocu. Njegovi roditelji (moji baba i deda) su između 2 svetska rata došli iz Kruševa za Beograd. Ja lično sam već više od 20 godina van Srbije i slabo imam kontakta sa Beogradom (iako sam rođen dole), a još manje sa Kruševom. Cincarski jezik nepoznajem uopšte, a voleo bih da ga upoznam.

Čitam da se više ljudi javilo iz Kruševa sa cincarskim korenima. Bilo bi mi veoma drago kada bih uspostavio kontakt sa njima, jer smo verovatno rodbina, možda čak i bliža.

Pozdrav svima iz Eindhovena Holandija!

Pozdrav svima, surfajući po netu sam naišao na ovu interesantnu temu koja vidim, traje već 10 godina ovde...

I ja sam poreklom Cincar, po ocu. Njegovi roditelji (moji baba i deda) su između 2 svetska rata došli iz Kruševa za Beograd. Ja lično sam već više od 20 godina van Srbije i slabo imam kontakta sa Beogradom (iako sam rođen dole), a još manje sa Kruševom. Cincarski jezik nepoznajem uopšte, a voleo bih da ga upoznam.

Čitam da se više ljudi javilo iz Kruševa sa cincarskim korenima. Bilo bi mi veoma drago kada bih uspostavio kontakt sa njima, jer smo verovatno rodbina, možda čak i bliža.

Pozdrav svima iz Eindhovena Holandija!

posalljite poruku na licnoj adresi i dobicete sva obavestenja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back