Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.

Mi smo to sto smo ODUVEK BILI MAKEDONI.

Preuzeto sa web sajta Saveta Makedonarmana (bivseg Saveta Armana) , krovne organizacije Cincara sirom sveta.

http://makedonarman-council.org/structure/council-members/

Council Members

Member Organisations

Armân Business Union “MANDRA” – Albania, founding member;
Center for Armân Language and Culture in Bulgaria(CALCB) – Bulgaria, founding member;
Armân Community of Romania – Romania, founding member;
Armân League of Macedonia – R. of Macedonia, founding member;
Association of French Armâns – France, founding member (www.armanami.org);
Armân Union of Albania – Albania
Macedonarmân Union of Germany – Germany( www.makedonarman-germany.org );
Association “Lunjina”(Arman-Serbian Association) – Serbia( www.scd-lunjina.org );
Armân Culture Association – Albania
Association of Armân Intellectuels of Albania – Albania

Ocigledno je da neko pokusava da NAUCI clanice Saveta i siroke narodne mase Armana kako pravilno treba da se zovu,
jer oni to vec nisu naucili do sada , niti imaju korektan naziv sopstvenog naroda zapamcen u kolektivnom secanju!!!!

Nesto me ovde neodoljivo podseca na uvodjenje novokomponovanog hrvatskog jezika forsiranog od strane vlade Hrvatske.
Ili na stvaranje "nezavisnog" crnogorskog jezika ovih dana.

Cudna logika pokretaca ove ideje. Mozda racunaju da Armani u danasnjo situaciji imaju vremena na pretek da se sopstveni
narod edukuje kakvo mu je ime. A koliko ce vremena tek trebati da se i ostatak sveta nauci na novo ime i da nam pomogne
da ne dozivimo sudbinu Hazara i drugih nestalih naroda.

Gospodo iz SA, opametite se i usmerite svoje znamje i napore ka stvaranju uslova za bolju buducnost armanskog naroda.

Da rekapituliramo "MESSAPOS" = "MESS + APOS".

"mese + apos" = "srednja voda", "sredishnja voda", "srednje vodena".... zavisno od reci iz okruzenja.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vidite kako ste vrlo lako utvrdili znacenje reci, koje su u jednom tako dugom periodu OSTALE APSOLUTNO NEIZMENJENE.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Elem, ovo me(i)so je kod Italijana mezzo. Tako da kod mese nema dileme.
Dilema je u tome što se preko jezika neko povezuje sa nekim ljudima od pre hiljadu godina.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nije rec o "nekim ljudima od pre hiljadu godina", VEC O NASHIM PREDCIMA OD PRE 3.500 godina.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZASTO JE OVO ZNACAJNO:

1. Rec "APa" danas je u upotrebi jedino u arm'n makedonskom i rumunskom jeziku, A POSTOI I KAO OSNOVNA REC U SANSKRITU.

2. Imamo dokaz o jezicnom kontinuitetu od 3.500 godina.

3, Imamo "ZIVI" dokaz da je tu rec koristio i LEGENDARNI MINOS sa Krita.

4. Imamo otkrice jednog "stranca", Bendziha Hroznija, i to od prije dva veka, TAKO DA NIKO, APSOLUTNO NIKO NE MOZE DA PRIGOVORI DA SE RADI O NEKAKVOJ NAMESHTALJKI.

5. Pored "HIDRONIMA", "MESSAPOS", sa glinenih tablica iz Minosove arhive, kako moze da se vidi iz prilozenog faksimila, Bendzih Hrozni je identifikovao i termine "BATAN, STABAYA" koje pokazuju srodnost sa ilirskim "BATO,BATUS, BATYS", t.e. "STOBOI" (Stobi), pa onda ime grada "GORTYNA" sa doline reke "Axiosa" (Vardara) potpuno identicno sa imenom grada "GORTYNA" sa Krita iz Minosove epohe, koje pominje Homer.

- ZNACI POTVRDZUJE SE DIREKTNA lingvisticka VEZA ZITELJA MAKEDONIJE POSEBNO sa doline reke "Axiosa" (Vardara) sa onima sa Krita.

6. Ako imamo u obzir analize DNK koje su radili experti iz Madrida kojima se potvrdzuje da postoji neverovatna podudarnost DNK zitelja Krita sa DNK zitelja iz Makedonije, onda imamo dovoljno argumenata kojima se potvrdzuje da Kricani, dobrim delom poticu iz Makedonije.

7. Pisanje profesora iz Halea, Thunhman.J. u “Untersuchungen uber die Geschichte der ostlichen europaischen Volker”, Lepzig, 1774.p174.:
Koi kaze da: “su mnogobrojni narod koi sacinjava ½ ukupne populacije Trakie i ¾ ukupne populacije Makedonije i Tesalije; kao i da su mnogobrojni na Peloponezu i ostrovima posebno Evbei i Kritu.”

8. Znaci 1774 godine dobar dio zitelja Krita je gogorio istovetan jezik sa nashim.

9. Ako postoje dokazi o identicnosti jezika prije 3.500 godina, a i pre 250 godina, o podudarnosti DNK, postavlja se pitanje: SHTA TO TREBA DA ZNACI?

ODISTA, SHTA TO TREBA DA ZNACI????

Žitelji Krita su dugo bili pod Venecijom zato se govorio isti jezik, koja bolest:per:
venecija je poznata po nasilnoj jezičkoj asimilaciji svih delova koje je držala, poznat je veliki problem u Dalmaciji kojoj je falilo par decenija i skroz bi bila asimilirana da nije prešla u ruke Austrijanaca.

Poslednja izmena:
Svi indoevropski jezici imaju sanskritsku podlogu i bliski su mu slovenski jezici a narocito jezici Baltickih slovena ima i dosta srodnih reci i sa Srpskim.

http://www.scribd.com/doc/8122863/Branislava-Bozinovic-Recnik-srodnih-sanskritskih-i-srpskih-reci

TAKO JE PO POSTOJECEM "NAUCNOM" PRISTUPU.

U realnosti proces ima suprotan smer.

Od Evrope ka Indiji.

Sanskrit predstavlja sloveno/armansko (pelasgisko)/indusku meshavinu.

Sacinjen je od IZVORNIH slovenskih/armanskih i induskih reci.

Kad bi bilo onako kako kaze "nauka", tada bi ISTA sanskritska podloga BILA PRISUTNA KOD veceg broja reci koje susrecemo u date EVROPSKIE JEZIKE.

A, TOGA NEMA.

Fakt je da se radi o procesu koji ima obrnuti smer. OD EVROPE KA INDIJI t.e. sanskrit je jedan euroindiski jezik.

TO JE ISTO KAO I TEORIJA LATINIZACIJE.

NISU RIMLJANI LATINIZOVALI DZETE (DAKE) I ARM'N MAKEDONE, VEC FAKT JE DA JE POTEKLO RIMLJANA SA BALKANSKIH PROSTORA.

PA SHODNO TOME, LATINSKI JEZIK PRVOSHODNO POTICE SA BALKANA, A ONDA SE POSLE 1.100 GODINA KAO ITALO/BALKANSKI KONGLOMERAT VRACA NA BALKAN.

Ali i dalje (Jordanes "Getika") nastavlja da se zbogacuje pozajmljujuci reci od arm'n makedonskog (antickog) jezika.

DA, I U VREME Minosa PRE 3.500 GODINA.

Nema shta GENIJALAC,

pronadze Venecijance na Kritu pre 3.500 godina.

Ja , genijalni "istraživaču", falsifikatoru ,govorim o situaciji iz 1774. godine. Čudo jedno, armnjski se govori na venecijanskom Kritu 1774, govorio se i u Dalmaciji do 1848.
Što se tiče ovih falsifikata, o tome postoji i knjiga pod nazivom "Venecijanski Krit i mit o etničkoj čistoći".
Inače, moj stav je jasan, nikakav latinski jezik nije postojao pre Rima, stvoren je posle 743. p.n.e. zato što Rim nisu podigli Latini već njihove gazde.

Svi indoevropski jezici imaju sanskritsku podlogu i bliski su mu slovenski jezici a narocito jezici Baltickih slovena ima i dosta srodnih reci i sa Srpskim.

http://www.scribd.com/doc/8122863/Branislava-Bozinovic-Recnik-srodnih-sanskritskih-i-srpskih-reci
Niče, to je posledica, uzrok je došao sa Balkana u Indiju i stvorio taj isti Sanskrit.
Balkan i srednja Evropa su kolevka indoevropskog jezika. Naravno, to se desilo mnogo pre naseljavanja ovih "astraganaca".

Poslednja izmena:
Lesandar prosto se divim mržnji koju imaš prema nama:per: Ali od takvih kao ti, to mi nekako imponuje.
Nije ti lako:evil:
Nisi u pravu, ne mrzim ja nikoga osim lažove. Da li sam nešto loše napisao o Ciganima, ne zato što ljudi znaju ko su i kad su došli, znaju svoju ulogu u istoriji i veoma cenim njihov doprinos, naročito Sintski, muzici Evrope. Veliki sam fan evropskog swinga koji su sintski muzičari doterali do savršenstva.

Aa, to te muči. Nismo na onom mestu koje si nam ti sam dodelio.
Jel ceniš doprinos "astragana" srpskoj i evropskoj umetnosti i kulturi? Imaš li u našem slučaju neki lep primer da navedeš?
Naravno, astraganci su dosta doprineli kulturi u Srbiji. Ja ne sporim doprinos za vreme Vizantije u zajedničkim pobunama, pa onda pred dolazakTuraka, zajedničku seobu u zapadne krajeve, u poslednjim danima i posle vremena Turaka, ali smešno je i razgovarati o postojanju bilo kakvog oblika Cincarske nacije i jezika pre Rimljana, to je osnova mog protivljenja a ista je i vodilja ove teme, pogrešan čovek je uzeo da vas uči o drevnoj istoriji, koja nije postojala. Kažem ti, to je sve smislio Nikolae Densusianu ali je namenjeno Rumunima i Cincarima koje je smatrao delom rumunskog naroda. Potpucavali su vas Rumuni još u 19. veku, Pindski principat je i stvoren na osnovu škola koje su vam Rumuni otvarali, školovali vas i indoktrinirali. Novi Rim je prevara.

Baš ti hvala što si nas, "slabašne", uzeo u zaštitu od ovih što nas potpucavaju.
Samo, čini mi se da ovde ne dobijaš dovoljno na širini. Ipak je ovo samo tema.
Nego, sviđa mi se kako poznaješ temeljito uticaj Roma na muzičke pravce Evrope. Vidi se da se u materiji iz ljubavi i naklonosti.
Pretpostavljam da poznaješ uticaje i drugih naroda. Da li znaš nekoliko konkretnih primera tog uticaja "astraganaca", "polu-albanaca" itd, na kulturu i umetnost Evrope i Srbije? Imaš valjda par primera.

Ja , genijalni "istraživaču", falsifikatoru ,govorim o situaciji iz 1774. godine. Čudo jedno, armnjski se govori na venecijanskom Kritu 1774, govorio se i u Dalmaciji do 1848.
Što se tiče ovih falsifikata, o tome postoji i knjiga pod nazivom "Venecijanski Krit i mit o etničkoj čistoći".
Inače, moj stav je jasan, nikakav latinski jezik nije postojao pre Rima, stvoren je posle 743. p.n.e. zato što Rim nisu podigli Latini već njihove gazde.

Kako ja vidim stvari, govorimo i o 1350 pre Hrista.

Kako to MINOS sa Krita pije "APa",

a ne "VODE" ili "NERO"????

pa makar da je i "AKUA"????

A, on navalio pa pije,li pije SAMO "APa".

Pa i oni "Venecijanci" nisu na Krit doneli "AKVU", vec i ONI NAVALILI PA PIJU "APa".

Cudni neki Minos,

jos cudniji Venecijanci????

Baš ti hvala što si nas, "slabašne", uzeo u zaštitu od ovih što nas potpucavaju.
Samo, čini mi se da ovde ne dobijaš dovoljno na širini. Ipak je ovo samo tema.
Nego, sviđa mi se kako poznaješ temeljito uticaj Roma na muzičke pravce Evrope. Vidi se da se u materiji iz ljubavi i naklonosti.
Pretpostavljam da poznaješ uticaje i drugih naroda. Da li znaš nekoliko konkretnih primera tog uticaja "astraganaca", "polu-albanaca" itd, na kulturu i umetnost Evrope i Srbije? Imaš valjda par primera.
Ne uzimam vas u zaštitu nego kritikujem takve stavove i objašnjavam izvor.
Opšte poznate stvari nemam običaj da citiram, dakle ima ih, dovoljno, srazmerno veličini populacije.
Ovo za Sinte sam citirao zato što se slabo poznaje.

Poslednja izmena:
A koj imaju tu Haplogrupi?:per:
Pa konkretno, u tvom komšiluku imaju Makedonci ali oni slovenski, Vlatko Stefanovski, i njemu slični. Bugaraši nemaju, a nemate ni vi. Ovde mislim an većinski udeo u stanovništvu, tako da ono što neko od Armnja ima tu haplogrupu a recimo kovrdžavu crnu kosu ili kriv nos, ne mogu da garantujem s kim se mama zabavljala.

Poslednja izmena:
Pa konkretno, u tvom komšiluku imaju Makedonci ali oni slovenski, Vlatko Stefanovski, Tijana Todevska i njima slični. Bugaraši nemaju, a nemate ni vi.

800px-HaplogroupI2.png

Kao sto mozemo da vidime Hrvatite Bosancite imaat dominantno ilirski geni :D Sloveni imaju R1a1:D
Batice, ne znaš ti ništa. Hrvatite i Bosancite imaju svoje poreklo, tamo gde je najveća koncentracija I2a2 rođeni su svi Nemanjići.
A u Moskopolju, vidim, ispod 10%
I drugo, dokaži u kojoj slovenskoj zemlji nema ove haplogrupe, a u kojoj neslovenskoj ima, i ne vataj se za Rumuniju i Moldaviju, oni su slovenski falsifikati sa latinizovanim jezikom koji je veštački nametnut.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back