Ili-ili

Svaki ishod, tj osim onog da Kapetanova lista dobije bar 250% glasova?
ceka vas robija i odgovornost

kako ko naravno...

ti si mnogo mrznje sejao ovde... obmanjivao narod sa udbaskim gnjidama pajicevom gruhonjicem marijom vasic pretio nekim odvajanjem vojvodine... i ako nas u ns ima 81 % srba...
unosio si mrznju...

rezimske sluge ce odgovarati

Za brzu & ekspeditivnu demokratiju? Bezizbornu, kao tvoji Čeda & Čanak?
Koji Čeda i Čanak. Za demokratiju gde je rok trajanja bilo kome 4 ili maks 8 godina. Sa ovim političarima koji su doživotno na funkcijama nema ni demokratije ni normalnog života. I zašto odmah samo napadaš i prozivaš tvoj ovaj ili onaj. Nije moj niko. Ja bi sve njih da posle mandata da ispratim u privatan sektor. Da idu ljudi da rade kada se maknu sa vlasti. A ukoliko su vršili krivicna dela odmah sa vlasti u zatvor. Sta je po tebi rešenje? Imati jedne te iste i vrteti ih u krug po 30 godina? Tamo gde se vlast ne menja nema života. Kad to ljudi shvate i kad krenu na 4 godine da menjaju vlast mozda nam i svane nekad.

Poenta je što niko nikada nije imao na umu reprizu 5.oktobra ,mislim na studentske proteste. Ovde nije počela pobuna krađom glasova već opštom situacijom u celoj zemlji. Mnogo je veći broj nezadovoljnih ljudi nega tada. Jer sada su krađe javne a i imamo i koruptivmo ubistvo.
Krađe glasova nije bilo, činjenica je da Đilasu više odgovaraju mantre o “izbornoj krađi” nego pitanja o njegovim “kadrovima” kao što je Ponoš od 17%, Marinika i da se ne pominje.

Posle agresivne građanističke agende (tj borbe za ciljeve okolnih nacionalizama, svim sredstvima i po svaku cenu), Đilasovo “političko manevrisanje” (Ponoš & Tepić Inc.) su glavni faktor dugovečnosti režima vladajućih lopova.

Koji Čeda i Čanak. Za demokratiju gde je rok trajanja bilo kome 4 ili maks 8 godina. Sa ovim političarima koji su doživotno na funkcijama nema ni demokratije ni normalnog života. I zašto odmah samo napadaš i prozivaš tvoj ovaj ili onaj. Nije moj niko. Ja bi sve njih da posle mandata da ispratim u privatan sektor. Da idu ljudi da rade kada se maknu sa vlasti. A ukoliko su vršili krivicna dela odmah sa vlasti u zatvor. Sta je po tebi rešenje? Imati jedne te iste i vrteti ih u krug po 30 godina? Tamo gde se vlast ne menja nema života. Kad to ljudi shvate i kad krenu na 4 godine da menjaju vlast mozda nam i svane nekad.
Rok trajanja lopova na vlasti se neprekidno produžava agresivnim građanizmom, uz po koji penal koji AV-u namesti Đilas. Možda ljudi planiraju Đilasa za zajednickog kandidata 2027?

Posle protesta jednostavno se mora zauzeti stav..ili ste ovi ograđeni i ograničeni ili ste ovi slobodni, izbor je vaš. Opaske tipa: ja nisam ni za koga al ne nasilju su smešne posle svih režiranih pokušaja da se narod koji se buni predstavi nasilnicima i rušiteljima.

Ja sam protiv protiv onih koji nisu dete vaspitali,
a sad ga još i podržavaju.

Iako je očigledan dekret.

Iskreno, ne može, nismo švajcarska koja se ne dira da bi se tu čuvala lova.
Kult vođe je prosto način rukovođenja, npr niko ne pljuje republikance već trampa.
U francuskoj je recimo sistem "predsednik " čak su mu još više uvećali moć.
Po meni ali to je za sada nemoguće, vratiti monarhiju i tu se gubi taj tzv kult vođe. Englezi nisu glupi, treba se ugledati na njih za sistem

Ne znamo da li je nemoguće. Izbori za Ustavotvornu Skupštinu pokazali bi procenat ljudi koji su za vraćanje monarhije kao državnog uređenje i koji je procenat protiv.

Ne znamo da li je nemoguće. Izbori za Ustavotvornu Skupštinu pokazali bi procenat ljudi koji su za vraćanje monarhije kao državnog uređenje i koji je procenat protiv.
Sto se tiče Ustavotvorne skupstine, za to nema elementarnih uslova, time bi se samo baš svakome ko dođe na vlast dao izgovor da svoj privatno saziv Skupštine proglasi za “ustavotvorni”, onda oktroiše svoj privatni ustav i pa da nadalje vlada po milosti božjoj…

Vreme da se razluči žito od kukolja.
Vreme da se ignorišu svi botovi (uglavnom državne jasle, na grbači naroda).
Pa nek se piskaraju po malijevom b52 i ostalim qririma.
Ne posvećujte im minut vremena.

Ali ja nisam za ovakav način i u tome se ne slažemo.
Vidiš kod Engleza, nemaš pojma ko je premijer a svi znaju ko je kralj. A kralj se ne pita za politiku. Samim tim se gubi kult a stranke bi vodile državu. I oni imaju dugu tradiciju u tome, podeljeni su u dva bloka ali spoljna politika u suštini je ista.
Mi to ne možemo pa makar i vratili monarhiju. To nam ostalo od Nemanjića da gledamo u jednog.
Moramo svest da menjamo, ovo je pogrešan put, skinuti jednu lopinu postaviti drugi i opet Jovo nanovo.
Nažalost pesimista sam po tom pitanju biće isto sranja i kad drugi dođu na vlast.
Kad sam bio mlađi verovao sam u te bajke "biće bolje samo ovog da sklonimo"

E svi li smo narodni treneri
i znamo kakvog bi efekta koji postupak izazvao.

Oduvek smo takvi, a socijalizam nas je još izoštrio
i moramo da probamo na svojoj grbači sve sisteme ...

Skoro ceo zivot sam mislio da mi treba da budemo evropska monarhija i podrzavao sam prestolonaslednia(podrzavam ga i sada) iako znam da vecina ljudi ne moze ocima da ga vidi... Ali sam promenio stav sto se tice nas kao monarhije....Mi ne mozemo da budemo monarhija kakvu ja zamisljam, jer nemamo aristokratiju, kod nas bi pola Beograda znalo sta kralj i kraljica rade u spavacoj sobi...Monarhija bez aristokratije je dakle komedija...
Sada samo podrzavam ono sto narod zeli i zasluzuje...A narod zasluzuje ovu vlast, ona je slika i prilika naroda...Pa kad se on promeni, veoma ce lako doci do pravih promena u sistemu...Sve ostalo su trvenja u sluzbi i promene u okviru nje, malo drugacija preraspodela...

Posle protesta jednostavno se mora zauzeti stav..ili ste ovi ograđeni i ograničeni ili ste ovi slobodni, izbor je vaš. Opaske tipa: ja nisam ni za koga al ne nasilju su smešne posle svih režiranih pokušaja da se narod koji se buni predstavi nasilnicima i rušiteljima.

Treba se pomiriti sa mracnom realnoscu. Narod je nemocan. Vucic i njegova mafija su suvise jaki.
Tu se nista ne moze uciniti osim oni koji mogu da napuste Srbiju
kao i mnogi pre njih a ostali da da se pomire da budu kmetovi koji ce da sluze
za racun tiranina i njegove mafijaske vlastele. Znam da zvuci tuzno ali je nazalost tako.
:(

...Vucic i njegova mafija su suvise jaki...
Samo dok imaju kredita sa zapada. Sad se zadužuju kod mikrokreditnih zapadnih banki po najnepovoljnijim kamatama.
Sve je musliu rasprodao i iznad i ispod zemlje..još ga zapad održava zbog litijuma.
Nema razloga da se iko seli iz Srbije jer mu je kraj blizu.
I Al Capone je pao kad je prestao dotok novca.

Vreme da se razluči žito od kukolja.
Vreme da se ignorišu svi botovi (uglavnom državne jasle, na grbači naroda).
Pa nek se piskaraju po malijevom b52 i ostalim qririma.
Ne posvećujte im minut vremena.
Ali stanje svesti grupe koja se zove zitelji Srbije je ocajna...vi to ne mozete ni da zamislite...jer se ne uocava, svakko se prikriva..

To je gomila polusvesnih , nemam pojma zasto nisu svesne osobe, ali je provereno , na prvi pogled izgledaju kao normalna osoba koja pritiska dugme na tramvaju , ide u kupovinu i sabira 2 i 2....ali nije tako..
To su osobe, i to cini vecinu zitelja Srbije, koje imaju 4 svesne tacke, i tu je prisutan priucen interes...obicno oko posla koji imaju , a sve ostalo je u grcu koji ne osecaju , ali se tako kaze jer vaze sve posledice anksioznog ponasanja...

Sve te osobe blebecu kao zene koje znaju sve, samo zato sto gledaju i prenose detalje sa tv ili sa svojih tik tok ili youtube short pregleda...
Ali tu nema osim prividno ni grama svesti...a navikli smo svi da ima..
Nema..

Ja paralelno uvek radim neka istrazivanja cisto da budem u toku , to radim i sa sobom , covek se menja pa svake nedelje je pomalo drugacija osoba, ako nije, onda se zapustio , vise ne zna ko je bar 10%, a sto ne bi znao sebe u 99%...
I u skorije vreme bukvalno je moguce, da izaberete bilo koju osobu , manje od 1 na 100 je greska, i da vam izgleda svesna, sirokog uma i normalna i da krenem sa pricom sa tom osobom i da nadjem tacno gde su granice svesti te osobe...i sve preko toga imate samo mantre, floskule, uopste osoba ne moze da razjmislja i ne razmislja..nego samo izbacuje nelogicnosti , pazite tu je caka, isto kao neki glupson sto ce vam opisati svoj zivot u detalje, ali kod glupsona ranije je bilo da je vecina detalja prosla kaljenje glupsona, tj na pokusajima i greskama je isprobao to , morao je svuda da plati cenu te svoje PIG metode...

A ovde imate busanje i ocekivanje na osnovu nekog kvazi elokventnog izrazavanja da je osoba svesna, a onda vidite da je domet tog svesnog manji nego nekad kod glupsona...i to onog , izvini jel ti upada kisa u usta zbog tog vilicnog deformiteta, ne, gornja vilica mi izbacena, a ti si debil tebi je donja vilica izbacena...ha ha ha..

To ne umanjuje zelju svih tih osoba da neku sliku i analizu okruzenja proture kao svoju , a prilicno su ograniceni u shvatanju..
Ko ima iskustva sa shizofrenicima, bas tako izgleda cim prodjes tih 5,6 tacaka svesti kod prosecnog stanovnika danas...
Takvo stanje nije van Srbije, a ako se gleda moralno , moze se desiti da se ne primecuje neka razlika sebican Srbin na svoj nacin , sebican koja god hoces pozicija u svetu na svoj nacin...
Ali broj tacaka svesti je drugaciji ....primitivizam je u istom nivou...to moze da bude...samo znate da je svaki primitivizam za svako okruzenje drugaciji ...to je posledica raznih skracenih kodova kao kod mobilnih mreza...tj dobijanja brzih moralnih instrukcija bez ulazenje u to zasto kako i da li je to stvarno dobro...

Tu mozda dolazimo zasto je ovako u Srbiji , tj zasto je nestanak Morala, veliko M, proizveo kad ga nema 30 godina, do toga da su posle 2022 ljudi degradirali i mentalno...emotivno su napukli pre toga, ugazio ih ko gov.. zivot, veliki opseg gazenja sopstvenih vrednosti i onda su se povukli iz razmisljanja...a povlacenje iz razmisljanja koje traje dugo ostavlja posedice i na emotivno i tu imamo nebuloze, da ne kazem psihoze, i na intelektualno stvaraju se deformacije u percepciji i u emo logici , a i u onoj koliko su 2 i 2 zavisi sta od toga imam ja , prakticnoj logici..

Da li je moguce da je postojanje morala koji podrzava sistem vrednosti toliko vazan detalj da bi covek bio svestan?
Ili da bi mu se odrzala kognitivna sposobnost?

Ili je sve ovo posledica kovid i vakcinacija pa je od prosecnog inteligentnog cela nacija zagazila u 70 74 IQ prosek...

Dokazi?
Koliko god hoces ih ima...ko god zna i ima isustva kako se razlicito postavljaju u razgovoru i zakljucivanju razliciti nivoi inteligencije...
Opsti prelazak na emotivnu logiku , npr , to je vise nego simptomaticno , argumenti su tako treba, budimo ljudi , a ustvari niko se ne drzi nijednog ljudskog principa zaokruzeno , tj na svim tackama, nego samo u jednom slucaju , a u 10 drugih ne...
To se cesto vidi kad u prevozu hocete da udjete a guzva je, ako to iskazete, ajmo ljudi pomerite se da udjem , bice pomeranja, ako zele da vam ucine, simpa ste...
Ako kazete i vec ste usli , ali kazete, ajmo ljudi pomerite se da udje jos 2 osobe, znaci ne borite se za svoj ulazak nego za ulazak jos nekog, ko mutav cuti , ili cak se i ubaci posle toga, nece biti pomeranja..
Nijansa, ali bitna, izmedju drustveno odobrenog licnog sebicnog cilja i neprihvatljivog opsteg podizanja odnosa na neprihvatljivu cenu...i nepozeljnu cenu ..opste kulture...
Bilo koji dogovor vise od 10 ljudi....
Cak niko i ne pokusava to vise, bez ucesca novca...jer dogovorom koji bi se zasnivao na razgovoru , to je nemoguce u Srbiji..

Mene sve vreme ubeđuješ da ljudi odavde mrze sve iz RS, da ljudi odavde pogrešno pokušavaju da promene vlast, upoređuješ moje mišljenje sa mišljenjem neprijatelja Srba, nabacuješ mi da okrivljujem ''nekog drugog'' , možda Srbe iz RS, da su Srbi iz RS ovde uvek neprijateljski dočekivani ili sam ja sve to pogrešno shvatila? Ja zaista ne znam kako se to zove u komunikaciji...
То што ти радиш у комуникацији се зове подметање, извртање исл, да не употребљавам јаче ријечи, стварно немам жеље да се спупштам на тај ниво комуникације па ћу завршити овдје.

A zašto uopšte lider i čemu taj kult ''vođe''?
Rekao bih da to najbolje funkcioniše kod nas, ono ljudi su već navikli na to.
Kontam da bi ovde kod našeg naroda najveći prolaz imao neko ko je poput Tita - vođa, lider, diktator, psihopata.
Ali da je za razliku od njega Srbin!
Može li neki drugi oblik vladavine, parlament recimo?
Ne vidim baš kako bi i to moglo da se pokaže kao efikasno/uspešno, najpre treba nenormalan period da se tako nešto organizuje, onda je tu i faktor ljudi koji bi tako nešto činili.

Po meni da bi nam bilo bolje moralo bi da se formira nešto unikatno tipa:
Transparentnost 100% - ugovori, odredbe, nema tajnih dilova, glasanja nisu tajna ...
Maksimalne i okrutne kazne - pogotovu u državnom sektoru, ništa se ne prašta, a ako je neko na državnoj funkciji cela njegova porodica bi trebala da trpi sankcije ako mu padne na pamet da zloupotrebi funkciji zarad interesa, materijalne koristi i sl.
Efikasna birokratija - jednostavni, jasni, a neophodni zakoni i regulative.

Back