Ili-ili

Po meni ali to je za sada nemoguće, vratiti monarhiju i tu se gubi taj tzv kult vođe. Englezi nisu glupi, treba se ugledati na njih za sistem
Neuporediva situacija, monarhija u Britaniji je pre svega ceremonijalna, ne mesaju se u politiku vec su svojevrsne”celebrity” zvezde koje su medijski pracene i doprinose budzetu na taj nacin.
I u domu lordova- sami lordovi su apsolutna manjina i postepeno im smanjuju broj.
U Srbiji bi monarh predstavljao samo jos jedan teret na grbaci drzave.

Eto, vidiš da smo došli do istoga. Možda nam metode nisu iste, ali slažem se sa ovime. Možda kao Engleska.
Ali ja nisam za ovakav način i u tome se ne slažemo.
Vidiš kod Engleza, nemaš pojma ko je premijer a svi znaju ko je kralj. A kralj se ne pita za politiku. Samim tim se gubi kult a stranke bi vodile državu. I oni imaju dugu tradiciju u tome, podeljeni su u dva bloka ali spoljna politika u suštini je ista.
Mi to ne možemo pa makar i vratili monarhiju. To nam ostalo od Nemanjića da gledamo u jednog.
Moramo svest da menjamo, ovo je pogrešan put, skinuti jednu lopinu postaviti drugi i opet Jovo nanovo.
Nažalost pesimista sam po tom pitanju biće isto sranja i kad drugi dođu na vlast.
Kad sam bio mlađi verovao sam u te bajke "biće bolje samo ovog da sklonimo"

kog kralja? onog mutavog? :lol: pa da nam zivi 200 stotine leta i da mu se klanjamo ko englezi pokojnoj im babi. ja odmah da se izrazim da sam protiv, umesto kulta zvala (ili koji god predsednik nam bio), imali bismo kult kralja.
To i ja kažem da još nemamo svest. Šta briga mutavog ima kraljev tretman kao da je kralj a sve iz naših džepova.
Sad imamo dva kralja jednog koji se sve pita i jednog koji parazitira u debelom hladu

Neuporediva situacija, monarhija u Britaniji je pre svega ceremonijalna, ne mesaju se u politiku vec su svojevrsne”celebrity” zvezde koje su medijski pracene i doprinose budzetu na taj nacin.
I u domu lordova- sami lordovi su apsolutna manjina i postepeno im smanjuju broj.
U Srbiji bi monarh predstavljao samo jos jedan teret na grbaci drzave.
Još jedan? Pa ti ga već nosiš na grbači :D

to bi se poprilicno resilo tako sto bi svi morali da izadju na izbore i da ako neko ne izadje mora da ima debelo opravdanje zasto nije. recimo da je u komi. plus da sistem bude takav da se izmeni broj procenata za pobedu.
ovako mene recimo ne moze niko da natera da izadjem na izbore i glasam, ali kada bih zakonski morala izasla bih i vrv glasala tjah ne bih ostavila prazan listic.
Ja bi nacrtao mudo :D
I opet bi bilo 40% nevažećih listova, okreni obrni isto.

To i ja kažem da još nemamo svest. Šta briga mutavog ima kraljev tretman kao da je kralj a sve iz naših džepova.
Sad imamo dva kralja jednog koji se sve pita i jednog koji parazitira u debelom hladu

zato sam i napisala da ne podrzavam ni jedne, ni druge...jer ne postoji svest. ovo je nevezano za kralja...ne znam koliko je poznato, ali u nekim privatnim vrticima vaspitacice ne mogu da idu kuci dok im ne skoci t na 38, iako su zarazene i bolesne. isto tako ako im sanitarni nalaz nije u redu i dalje moraju da rade, jer vlasnici vrtica to zahtevaju, a radna i sanitarna inspekcija okrecu glavu. slicno je i u restoranima nadju kuvaru salmonelu, namesta mu se druga smena da bi radio, jer tad sanitarna inspekcija ne dolazi. vlasnik insistira da mu zaposleni i takav, zarazen radi u otovrenom kontaktu sa hranom. a da svaki takav vlasnik objekta ima imalo morala ne bi dozvolio da mu zarazeni rade, vec da sede na bolovanju dok ne ozdrave.
da svako od nas podje od sebe i uradi ono sto je ispravno i da je svako tako radio mi danas ne bismo imali problem ili bi problem bio znatno manji.
i sad se nerviram za dzabe pola bg blokiranu...sutra je ponedeljak, ljudi masovno idu na posao, kuda li ce proci...po gradu i nekako, ali pancevac, a hiljade ljudi dnevno zavisi od tog mosta. stvarno mi se ne svidja u kom pravcu sve ovo ide sa svih strana.
idem da pustim muziku i slusam.

Kad su u RS bili ovakvi protesti ko u Srbiji od 90-ih do danas?
Па прије неких шест, седам година, не могу да се сјетим тачно, алеја у Бањалуци је прилично широка, а колона је била негдје од поште до зграде владе што је неких петсто метара, углавном приличан број људи, били су организовани и контрамитинзи у парку Младен Стојановић, прилично слично овоме што се дешава сад у Србији, само што је све то краће трајало, неколико шетњи, свака следећа мања, све са разводнило за неких мјесец дана без икаквог видљивог ефекта.
Било је и 96-те или 97-е, возање аутобусима и доласци у Бањалуку, али све се завршавало на ситним чаркама.

Sa pitanjima možemo u nedogled, to je opšte poznato, no nije ih sramota postaviti kako često naši bi rekli "ne budi dosadan i ne filozofiraj", ne mora čovek da mnogo priča, a ništa ne kaže, dovoljno je uzeti 5 minuta životu i stati i razmisliti pre bilo kakvog poduhvata, pet, pet pa opet, kasnije deset, sve zavisi.

Ne treba niko da ga uči, nije malo dete u pitanju. Čovek ako misli igde da stigne kroz život, mora da izvlači pouke na tom putu. Mnogi se busaju u prsa kako imaju životnog iskustva, ali to se nešto postidelo i ne pokazuje se, jel uopšte stvarno? Više bih rekao da je potrebnije razumeti mesto i vreme stvari, i znati gde se uputiti sam, a gde uz druga/saradnika. Šta znam ja sam običan NEET.
9 од 10 Срба - "Лако ћемо" и "само ће"
ђаволска и вражја филозофија

Па прије неких шест, седам година, не могу да се сјетим тачно, алеја у Бањалуци је прилично широка, а колона је била негдје од поште до зграде владе што је неких петсто метара, углавном приличан број људи, били су организовани и контрамитинзи у парку Младен Стојановић, прилично слично овоме што се дешава сад у Србији, само што је све то краће трајало, неколико шетњи, свака следећа мања, све са разводнило за неких мјесец дана без икаквог видљивог ефекта.
Било је и 96-те или 97-е, возање аутобусима и доласци у Бањалуку, али све се завршавало на ситним чаркама.
Znači neuporedivo.Srbi prečani nisu baš skloni mjenjanju vlasti i demonstracijama.

Ja sam za to da se svi ovi ulicari samozvani studenti pohapse i odgovaraju za rusenje drzave. Vi ste po svim parameteima cisto teroristicka organizacija, a zna se kako se sa teroristima postupa.
Ovako zvuči govor mržnje prema nekome ko ne misli isto, ovako zvuči neko ko je ili dobro plaćen ili besmisleno ubeđen u reči glavnog velikog ''vođe''. Kad neko tuđu decu nazove teroristima, šta očekivati od takve osobe osim mržnje?

Супер, настављаш и даље у истом маниру учитавања нечеге чега није било, хајде реци гдје сам ја то било кога убјеђивао да боље познајем ту некакву ситуацију, само сам рекао да је чудно како се намјештате на зицер и допуштате да дође до нереда, а за то кривите неког другог, зашто не спријечите то, овако имате контраефекат, али ако ви сматрате да тако треба и да ћете нешто постићи на тај начин, само напријед.
Mene sve vreme ubeđuješ da ljudi odavde mrze sve iz RS, da ljudi odavde pogrešno pokušavaju da promene vlast, upoređuješ moje mišljenje sa mišljenjem neprijatelja Srba, nabacuješ mi da okrivljujem ''nekog drugog'' , možda Srbe iz RS, da su Srbi iz RS ovde uvek neprijateljski dočekivani ili sam ja sve to pogrešno shvatila? Ja zaista ne znam kako se to zove u komunikaciji...

zato sam i napisala da ne podrzavam ni jedne, ni druge...jer ne postoji svest. ovo je nevezano za kralja...ne znam koliko je poznato, ali u nekim privatnim vrticima vaspitacice ne mogu da idu kuci dok im ne skoci t na 38, iako su zarazene i bolesne. isto tako ako im sanitarni nalaz nije u redu i dalje moraju da rade, jer vlasnici vrtica to zahtevaju, a radna i sanitarna inspekcija okrecu glavu. slicno je i u restoranima nadju kuvaru salmonelu, namesta mu se druga smena da bi radio, jer tad sanitarna inspekcija ne dolazi. vlasnik insistira da mu zaposleni i takav, zarazen radi u otovrenom kontaktu sa hranom. a da svaki takav vlasnik objekta ima imalo morala ne bi dozvolio da mu zarazeni rade, vec da sede na bolovanju dok ne ozdrave.
da svako od nas podje od sebe i uradi ono sto je ispravno i da je svako tako radio mi danas ne bismo imali problem ili bi problem bio znatno manji.
i sad se nerviram za dzabe pola bg blokiranu...sutra je ponedeljak, ljudi masovno idu na posao, kuda li ce proci...po gradu i nekako, ali pancevac, a hiljade ljudi dnevno zavisi od tog mosta. stvarno mi se ne svidja u kom pravcu sve ovo ide sa svih strana.
idem da pustim muziku i slusam.
ŽAan pjer Papen je žensko. Šokiran sam

Srbi iz Srbije su tradicionalno protiv vlasti.
od 45 te smo odrodjeni
Srbi prečani tradicionalno uz vlast.
srbi iz bosne najvise su stradali u ndhaziji i zbegom u sume oni koji su pretekli najvise su cinili titoisticke partizane, u sumi ih docekali titoisti

isprani mozgovi

i uteran strah od diktature

izlecice se to bez brige to je ipak nas narod

Ja sam za brzu smenu vlasti. Znači brzu. Ne za 2, 3, 5 ili 10 godina nego za brže. Pošto nikome to ne odgovara i pošto to niko ne zagovara onda jbg ja nemam gde da se svrstam. Mene ne zanimaju osobe koje planiraju da grade karijere na protestima i protivljenju Vučiću. Ne zanimaju me samoproglašene mesije koje imaju iste šifre kao on. Mene zanima brza promena ove vlasti i redovno menjanje vlasti u budućnosti. Što češće to bolje. Mene zanimaju samo ljudi koji bi njega brzo makli sa vlasti i poslali u Zabelu. Sve osim rušenja režima i hapšenja zlikovaca me ne zanima. Nikakve filozofije. Prvo i osnovno to pa onda sve drugo što treba. Znači lustracija i bez opraštanja. Svako ko je učestvovao u korupciji i kriminalu da bude kažnjen i sprečen da ikada ponovi to. Mi sa ovim čovekom imamo problem od neke 1995 godine i on mora iz rešetaka. Nikakav drugačiji scenario ne spašava ovu teritoriju.
Za brzu & ekspeditivnu demokratiju? Bezizbornu, kao tvoji Čeda & Čanak?

Back