Ko laze? Vucic ili Marta Kos?

1000011449.jpg

Можда би то боље стајало чак. Когнитивна дисонанца структуре мима (види ме како користим велике речи хехе) је у незамислива. Урсула нема додирне тачке са унутрашњом културом Србије, јер мим некако подразумева да Урсула има неког појма о томе шта је то Дијана Хркаловића у контексту српског друштва. Јако чудно, не знам, бар с моје стране гледишта.

stara fora najvećeg lažova
ke nja kako ćemo da pomremo, kako nam se bliži sudnji dan, ali eto on će naći rešenje i spasiti nas!!
fora je što u ove laži babe, dede i glupa Ćacad veruju!!!

Словачка и Мађарска припремају тужбу против владе ЕУ, јер су одлуке Бриселтерне направиле велике штете не поштовањем потписаних гасних уговора

Не знам.

Кажу да се припремају, тражиће накнаде за губитке, које нису остварили уговором због одлука Комесара и осталих у Коминтерни и Политбироу !

Да нема Европске уније, не би имали коме да је туже.

Та дивна Европска унија. Основала је и суд који штити државе чланице од самовоље извршних институција ЕУ.

ChatGPT said:​

Суд правде Европске уније (СПЕУ), који се налази у Луксембургу, решава у различитим врстама поступака који се тичу примене и тумачења права Европске уније. Он осигурава да се право ЕУ једнако тумачи и примењује у свим државама чланицама.

Ево главних врста поступака у којима СПЕУ одлучује:

1.Поступак због повреде обавеза (infringement procedure)​

• Покреће га Европска комисија или друга држава чланица.
  • Против кога? Против државе чланице која није испунила обавезе из права ЕУ.
  • Циљ: Утврдити да ли је дошло до повреде права ЕУ.
  • Могуће последице: Ако држава не испоштује одлуку, може се изрећи новчана казна.

2. Поступак по захтеву за претходно тумачење (preliminary ruling)​

• Покрећу га национални судови држава чланица.
  • Циљ: Тумачење одређене одредбе права ЕУ.
  • Сврха: Обезбедити уједначено тумачење права ЕУ широм Уније.
  • СПЕУ даје тумачење, али не решава сам спор.

3. Поступак поништења (action for annulment)​

• Покрећу га: државе чланице, институције ЕУ или, у неким случајевима, појединци.
  • Против: Акта неке институције ЕУ (нпр. регулације, директиве).
  • Циљ: Поништити акт који је у супротности са Уговорима ЕУ.

4. Поступак због пропуста (action for failure to act)​

• Покрећу га: институције, државе чланице или појединци.
  • Против: институције ЕУ које нису предузеле обавезну радњу.
  • Циљ: Утврдити да ли је институција прекршила обавезу деловања.

5. Поступак накнаде штете (action for damages)​

• Покрећу га: појединци или правна лица.
  • Против: Европске уније.
  • Циљ: Добијање накнаде због штете коју је проузроковала нека институција ЕУ својим противправним поступањем.

6. Жалбени поступак (appeals)​

• Покрећу се: против одлука Општег суда (General Court), који је део СПЕУ.
  • Циљ: Испитати да ли је дошло до повреде права у поступку пред Општим судом.

Onda tek nismo ludi da ulazimo u EU, ako ćemo da imamo gas samo pod uslovom da nismo njihov član :D

Vi niste ludi da ulazimo u EU jer tamo nećete moći da se satirete od korupcije i da se bavite medijskim manipulacijama. Sve je to lakše dok smo u blatu izolacije.

Inače sve države EU imaju i gas i energente a mi ćemo uskoro da sipamo na kantice i da vozimo par/nepar.

Ne bi me čudilo da se već sada gorivo razblažuje kako bi se razvuklo više. Ima svima da nam uništite motore.

Back