Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 82.118
Da li ima nekih formalnih razloga za to?Moraju biti pre EKSPO, zato je u suštini najavio tokom zime 2026/27.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li ima nekih formalnih razloga za to?Moraju biti pre EKSPO, zato je u suštini najavio tokom zime 2026/27.
Kako bre pozajmica profila? Šta mutite?Ne, samo pozajmica profila, opušteno![]()
Svaki ishod, tj osim onog da Kapetanova lista dobije bar 250% glasova?jer zna da ce da izgubi posto nece moci da pokradu
ceka vas robija i odgovornostSvaki ishod, tj osim onog da Kapetanova lista dobije bar 250% glasova?
Ugledaće se on na Tadića i tražiti treći (& ujedno i četvrti mandat).Parlamentarni izbori će biti zajedno sa predsedničkim 2027. Nema logike da Vučić podnese ostavku i raspiše vanredne predsedničke izbore, a nema logike ni da organizuje izbore jedne za drugim.
Ma ništa bre, stara članica , ne piše više ali je htela par reči da ostavi pa joj je Pjer dozvolilo.Kako bre pozajmica profila? Šta mutite?
Koji Čeda i Čanak. Za demokratiju gde je rok trajanja bilo kome 4 ili maks 8 godina. Sa ovim političarima koji su doživotno na funkcijama nema ni demokratije ni normalnog života. I zašto odmah samo napadaš i prozivaš tvoj ovaj ili onaj. Nije moj niko. Ja bi sve njih da posle mandata da ispratim u privatan sektor. Da idu ljudi da rade kada se maknu sa vlasti. A ukoliko su vršili krivicna dela odmah sa vlasti u zatvor. Sta je po tebi rešenje? Imati jedne te iste i vrteti ih u krug po 30 godina? Tamo gde se vlast ne menja nema života. Kad to ljudi shvate i kad krenu na 4 godine da menjaju vlast mozda nam i svane nekad.Za brzu & ekspeditivnu demokratiju? Bezizbornu, kao tvoji Čeda & Čanak?
Krađe glasova nije bilo, činjenica je da Đilasu više odgovaraju mantre o “izbornoj krađi” nego pitanja o njegovim “kadrovima” kao što je Ponoš od 17%, Marinika i da se ne pominje.Poenta je što niko nikada nije imao na umu reprizu 5.oktobra ,mislim na studentske proteste. Ovde nije počela pobuna krađom glasova već opštom situacijom u celoj zemlji. Mnogo je veći broj nezadovoljnih ljudi nega tada. Jer sada su krađe javne a i imamo i koruptivmo ubistvo.
Rok trajanja lopova na vlasti se neprekidno produžava agresivnim građanizmom, uz po koji penal koji AV-u namesti Đilas. Možda ljudi planiraju Đilasa za zajednickog kandidata 2027?Koji Čeda i Čanak. Za demokratiju gde je rok trajanja bilo kome 4 ili maks 8 godina. Sa ovim političarima koji su doživotno na funkcijama nema ni demokratije ni normalnog života. I zašto odmah samo napadaš i prozivaš tvoj ovaj ili onaj. Nije moj niko. Ja bi sve njih da posle mandata da ispratim u privatan sektor. Da idu ljudi da rade kada se maknu sa vlasti. A ukoliko su vršili krivicna dela odmah sa vlasti u zatvor. Sta je po tebi rešenje? Imati jedne te iste i vrteti ih u krug po 30 godina? Tamo gde se vlast ne menja nema života. Kad to ljudi shvate i kad krenu na 4 godine da menjaju vlast mozda nam i svane nekad.
Posle protesta jednostavno se mora zauzeti stav..ili ste ovi ograđeni i ograničeni ili ste ovi slobodni, izbor je vaš. Opaske tipa: ja nisam ni za koga al ne nasilju su smešne posle svih režiranih pokušaja da se narod koji se buni predstavi nasilnicima i rušiteljima.
Tj čiji bot?Cuj stav pa u pitanju je interes Ili si bot Ili nisi
…Poenta je što niko nikada nije imao na umu reprizu 5.oktobra ,mislim na studentske proteste. Ovde nije počela pobuna krađom glasova već opštom situacijom u celoj zemlji. Mnogo je veći broj nezadovoljnih ljudi nega tada. Jer sada su krađe javne a i imamo i koruptivmo ubistvo.
Iskreno, ne može, nismo švajcarska koja se ne dira da bi se tu čuvala lova.
Kult vođe je prosto način rukovođenja, npr niko ne pljuje republikance već trampa.
U francuskoj je recimo sistem "predsednik " čak su mu još više uvećali moć.
Po meni ali to je za sada nemoguće, vratiti monarhiju i tu se gubi taj tzv kult vođe. Englezi nisu glupi, treba se ugledati na njih za sistem
Sto se tiče Ustavotvorne skupstine, za to nema elementarnih uslova, time bi se samo baš svakome ko dođe na vlast dao izgovor da svoj privatno saziv Skupštine proglasi za “ustavotvorni”, onda oktroiše svoj privatni ustav i pa da nadalje vlada po milosti božjoj…Ne znamo da li je nemoguće. Izbori za Ustavotvornu Skupštinu pokazali bi procenat ljudi koji su za vraćanje monarhije kao državnog uređenje i koji je procenat protiv.
Ne znamo da li je nemoguće. Izbori za Ustavotvornu Skupštinu pokazali bi procenat ljudi koji su za vraćanje monarhije kao državnog uređenje i koji je procenat protiv.
Ali ja nisam za ovakav način i u tome se ne slažemo.
Vidiš kod Engleza, nemaš pojma ko je premijer a svi znaju ko je kralj. A kralj se ne pita za politiku. Samim tim se gubi kult a stranke bi vodile državu. I oni imaju dugu tradiciju u tome, podeljeni su u dva bloka ali spoljna politika u suštini je ista.
Mi to ne možemo pa makar i vratili monarhiju. To nam ostalo od Nemanjića da gledamo u jednog.
Moramo svest da menjamo, ovo je pogrešan put, skinuti jednu lopinu postaviti drugi i opet Jovo nanovo.
Nažalost pesimista sam po tom pitanju biće isto sranja i kad drugi dođu na vlast.
Kad sam bio mlađi verovao sam u te bajke "biće bolje samo ovog da sklonimo"
Posle protesta jednostavno se mora zauzeti stav..ili ste ovi ograđeni i ograničeni ili ste ovi slobodni, izbor je vaš. Opaske tipa: ja nisam ni za koga al ne nasilju su smešne posle svih režiranih pokušaja da se narod koji se buni predstavi nasilnicima i rušiteljima.
Samo dok imaju kredita sa zapada. Sad se zadužuju kod mikrokreditnih zapadnih banki po najnepovoljnijim kamatama....Vucic i njegova mafija su suvise jaki...
Ali stanje svesti grupe koja se zove zitelji Srbije je ocajna...vi to ne mozete ni da zamislite...jer se ne uocava, svakko se prikriva..Vreme da se razluči žito od kukolja.
Vreme da se ignorišu svi botovi (uglavnom državne jasle, na grbači naroda).
Pa nek se piskaraju po malijevom b52 i ostalim qririma.
Ne posvećujte im minut vremena.
То што ти радиш у комуникацији се зове подметање, извртање исл, да не употребљавам јаче ријечи, стварно немам жеље да се спупштам на тај ниво комуникације па ћу завршити овдје.Mene sve vreme ubeđuješ da ljudi odavde mrze sve iz RS, da ljudi odavde pogrešno pokušavaju da promene vlast, upoređuješ moje mišljenje sa mišljenjem neprijatelja Srba, nabacuješ mi da okrivljujem ''nekog drugog'' , možda Srbe iz RS, da su Srbi iz RS ovde uvek neprijateljski dočekivani ili sam ja sve to pogrešno shvatila? Ja zaista ne znam kako se to zove u komunikaciji...
И Павелићу генерале дали.Srbi iz Srbije su tradicionalno protiv vlasti.
Srbi prečani tradicionalno uz vlast.
Rekao bih da to najbolje funkcioniše kod nas, ono ljudi su već navikli na to.A zašto uopšte lider i čemu taj kult ''vođe''?
Ne vidim baš kako bi i to moglo da se pokaže kao efikasno/uspešno, najpre treba nenormalan period da se tako nešto organizuje, onda je tu i faktor ljudi koji bi tako nešto činili.Može li neki drugi oblik vladavine, parlament recimo?