Ili-ili

за њих постоје грађанисти и поданици

Грађанин је озбиљна јединица: основна политичка функција једног друштва.

Србија данас нема грађанина, већ грађанисте (циввилног друштва) и поданике (лојалне деспотији).

Борба 2 зла - треба их пустити да се истребе међусобно !!! остаје 40% традиционалних Срба

Рачунај око 2 милиона - мало, али право !!!
uveo bi prvu lekciju na fakultetima svim, od politicke ekonomije do knjizevnosti, predgovor mrtvih dusa.
o evropi, narodima i "gradjanima"
sve rekao fjodor.

Koje budalastine...sada svi koji zucnu nešto protiv blokadera su automatski botovi,poklonici vucica etc...
Daleko ćete stići sa takvim ponižavanja,vređanjem i targetiranje ljudi.
U stvari vec ste daleko stigli.od početka protesta uspeli ste da izazovete revolt većine građana.samo nastavite...

Плитак си за слојевиту дискусију. Искључив си и крезуб. Жао ми те твоје јадности, није за све !

https://iask.ai/q/Obrenovi-Yugoslavia-Croatia-Slovenia-1918-bjfq5s8

Да ли би династија Обреновић укључила Хрватску и Словенију у Југославију 1918. године?

Ево анализе да ли би династија Обреновић укључила Хрватску и Словенију у Југославију 1918. године, да су били на власти уместо Карађорђевића.

Историјски контекст и циљеви династије Обреновић
Да бисмо одговорили на ово питање, потребно је да узмемо у обзир неколико фактора: политичку климу тог времена, историјске циљеве династије Обреновић и кључне догађаје који су окруживали стварање Југославије.

Улога Србије и Карађорђевића у стварању Југославије
Династија Обреновић, која је владала Србијом од 1815. до 1903. године (са прекидима), имала је другачији скуп приоритета од Карађорђевића. Обреновићи су генерално били више усмерени на учвршћивање своје моћи унутар Србије и одржавање добрих односа са Аустро-Угарском, док су Карађорђевићи били више повезани са Русијом и имали су јачу пансловенску визију.[3]Владавину Обреновића обележио је извесни степен прагматизма и фокус на унутрашњу стабилност, понекад на рачун ширих националистичких амбиција. Њихов фокус био је на унутрашњем развоју Србије и одржавању равнотеже снага на Балкану, што је често значило прилагођавање утицају Аустроугарске.[3]

Династија Карађорђевић, која је дошла на власт 1903. године након убиства краља Александра Обреновића, била је ближе повезана са идејом јединствене јужнословенске државе. Српска влада, под Карађорђевићима, усвојила је југословенство као званични програм током Првог светског рата, сарађујући са прогнаним јужнословенским политичарима и интелектуалцима како би постигла овај циљ.[4]Нишка декларација из 1914. године, коју је издала српска влада, експлицитно је навела циљ ослобођења и уједињења свих Срба, Хрвата и Словенаца.[5]Ова посвећеност је била кључни фактор у формирању Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1918. године.

Догађаји из 1918. године и процес доношења одлука
Вероватноћа умешаности Обреновића
Стварање Југославије 1918. године био је сложен процес вођен неколико фактора, укључујући распад Аустроугарског царства, жељу за самоопредељењем међу јужнословенским народима и деловање различитих политичких актера. Држава Словенаца, Хрвата и Срба формирана је крајем октобра 1918. године и тежила је уједињењу са Србијом. Српска влада, под Карађорђевићима, одиграла је кључну улогу у овом процесу, а одлука о уједињењу донета је у Београду 1. децембра 1918. године.[6]Страх од италијанских претензија на хабзбуршке територије у Истри и Далмацији такође је играо улогу у одлуци о брзом уједињењу.[7]

Закључак
С обзиром на историјски фокус Обреновића на унутрашње послове Србије и њихов опрезнији приступ спољној политици, мало је вероватно да би они следили исту агресивну пансловенску агенду као Карађорђевићи. Обреновићи су били склонији одржавању добрих односа са Аустро-Угарском, што би их учинило неодлучним да подрже уједињење Јужних Словена на начин који би директно довео у питање интересе Аустро-Угарске. Могуће је да су Обреновићи можда фаворизовали ограниченију унију, можда усмерену искључиво на уједињење Срба, или су можда више волели лабавију конфедерацију која не би угрожавала територијални интегритет Аустро-Угарске.

На основу историјског контекста, династија Обреновић, да је била на власти 1918. године, вероватно не би обухватила Хрватску и Словенију на исти начин као што су то учинили Карађорђевићи. Њихови приоритети и политичке склоности значајно су се разликовали. Били су мање посвећени пансловенској визији, а више забринути за унутрашњу стабилност и односе Србије са Аустро-Угарском. Стога је вероватно да би Обреновићи следили другачији пут, потенцијално онај који би укључивао ограниченију унију или опрезнији приступ уједињењу.

Кад и са које стране су замољени ?

Нису ни пожељни ни тражени.
u svakoj politickoj igri, a sada je ovo politicka igra koju vode maheri-oni sa vlasti i diletanti, tzv studenti, kraj je vise nego izvestan.
i tu nije pitanje za koga si jer je to nebitno, posto svaki prevrat ili revolucija ili promena, uvek jede svoju decu.

zavrsena je studentska prica.
dali su zutima sve preferencijale da dalje vode a znamo koje su to dileje i sto vidimo na delu.
koliko ove sa vlasti zabole za malog coveka, zute zabole jos vise. samo da komsiji crkne krava.

danas je jedan mazgov u 26ici kod masinskog ostavio neki suzavac pre no sto je izasao. ljudi poceli da se guse, placu, mole da izadju.
takvome polomiti kosti je plezir.
Ko je šta dao žutim lopinama?
Da ovi odu da se bivši ne vrate.
Botina li si?
Ne čitam mnogo nego samo pitam zbog ignore liste!??

u svakoj politickoj igri, asada je ovo politicka igra koju vode maheri-oni sa vlasti i diletenti, tzv studenti kraj je vise nego izvestan.
i tu nije pitanje za koga si jer je to nebitno, posto svaki prevrat ili revolucija ili promena uvek jede svoju decu.

Лепо си питан .. Кад су звани ? Који су их звали ?

Ko je šta dao žutim lopinama?
Da ovi odu da se bivši ne vrate.
Botina li si?
jok srbin koji je danas video svasta. video debile sta rade.
srbin koji je od dunava do slavije pesacio po najgorem suncu jer su polulude klinke gurale kontejnere ispred gradskih buseva i onda bezale u ulaze. srbin koji je cekao u pola 7 bus a prolazila 4 gspova sa natpisom gradske sluzbe puna njihovih sluzbenika. i jedne i druge zabole q za narod. sta sam cuo dok sam bio na stanici od ljudi u najboljim godinama koji su im ebali sve po spisku, dovoljno mi je da shvatim ko pacerski sebi kopa raku.

Moj pokušaj da ukažem da Srbi odavde ne mrze nikoga već su samo besni jer nema podrške od ostalih Srba i da bez obzira na sve , uvek ste u Srbiji dolazili kad zagusti a ti na to kažeš da ne moramo da vas branimo? Pa ja ne znam je li ti misliš da sam priglupa da shvatim poentu?
О чему причаш, па зар у Бањалуци нису у студентском граду били скупови подршке студентима у Србији, као и код вас једни подржавају једну страну, други другу, а трећи гледају своја посла. Већина људи које познајем у Србију иде само туристички, како мислиш да су долазили кад загусти ако су цијело вријеме били овдје?

da ne pomenem opet onog mazgova sto je bacio neki suzavac u 26icu.
ako hoce da se igraju anarhije zavrsice kao mladi kinezu sto su.

ako hoces da budes anarhista dodji kod cike da ti objasni kako se to radi.
pa ceo zivot shebi za ideju i budi na crnoj listi svih policija.

a ne "hrabro" ebes sve oko sebe jer te iskreno za sve druge zabole.

https://iask.ai/q/Obrenovi-Yugoslavia-Croatia-Slovenia-1918-bjfq5s8

Да ли би династија Обреновић укључила Хрватску и Словенију у Југославију 1918. године?

Ево анализе да ли би династија Обреновић укључила Хрватску и Словенију у Југославију 1918. године, да су били на власти уместо Карађорђевића.

Историјски контекст и циљеви династије Обреновић
Да бисмо одговорили на ово питање, потребно је да узмемо у обзир неколико фактора: политичку климу тог времена, историјске циљеве династије Обреновић и кључне догађаје који су окруживали стварање Југославије.

Улога Србије и Карађорђевића у стварању Југославије
Династија Обреновић, која је владала Србијом од 1815. до 1903. године (са прекидима), имала је другачији скуп приоритета од Карађорђевића. Обреновићи су генерално били више усмерени на учвршћивање своје моћи унутар Србије и одржавање добрих односа са Аустро-Угарском, док су Карађорђевићи били више повезани са Русијом и имали су јачу пансловенску визију.[3]Владавину Обреновића обележио је извесни степен прагматизма и фокус на унутрашњу стабилност, понекад на рачун ширих националистичких амбиција. Њихов фокус био је на унутрашњем развоју Србије и одржавању равнотеже снага на Балкану, што је често значило прилагођавање утицају Аустроугарске.[3]

Династија Карађорђевић, која је дошла на власт 1903. године након убиства краља Александра Обреновића, била је ближе повезана са идејом јединствене јужнословенске државе. Српска влада, под Карађорђевићима, усвојила је југословенство као званични програм током Првог светског рата, сарађујући са прогнаним јужнословенским политичарима и интелектуалцима како би постигла овај циљ.[4]Нишка декларација из 1914. године, коју је издала српска влада, експлицитно је навела циљ ослобођења и уједињења свих Срба, Хрвата и Словенаца.[5]Ова посвећеност је била кључни фактор у формирању Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1918. године.

Догађаји из 1918. године и процес доношења одлука
Вероватноћа умешаности Обреновића
Стварање Југославије 1918. године био је сложен процес вођен неколико фактора, укључујући распад Аустроугарског царства, жељу за самоопредељењем међу јужнословенским народима и деловање различитих политичких актера. Држава Словенаца, Хрвата и Срба формирана је крајем октобра 1918. године и тежила је уједињењу са Србијом. Српска влада, под Карађорђевићима, одиграла је кључну улогу у овом процесу, а одлука о уједињењу донета је у Београду 1. децембра 1918. године.[6]Страх од италијанских претензија на хабзбуршке територије у Истри и Далмацији такође је играо улогу у одлуци о брзом уједињењу.[7]

Закључак
С обзиром на историјски фокус Обреновића на унутрашње послове Србије и њихов опрезнији приступ спољној политици, мало је вероватно да би они следили исту агресивну пансловенску агенду као Карађорђевићи. Обреновићи су били склонији одржавању добрих односа са Аустро-Угарском, што би их учинило неодлучним да подрже уједињење Јужних Словена на начин који би директно довео у питање интересе Аустро-Угарске. Могуће је да су Обреновићи можда фаворизовали ограниченију унију, можда усмерену искључиво на уједињење Срба, или су можда више волели лабавију конфедерацију која не би угрожавала територијални интегритет Аустро-Угарске.

На основу историјског контекста, династија Обреновић, да је била на власти 1918. године, вероватно не би обухватила Хрватску и Словенију на исти начин као што су то учинили Карађорђевићи. Њихови приоритети и политичке склоности значајно су се разликовали. Били су мање посвећени пансловенској визији, а више забринути за унутрашњу стабилност и односе Србије са Аустро-Угарском. Стога је вероватно да би Обреновићи следили другачији пут, потенцијално онај који би укључивао ограниченију унију или опрезнији приступ уједињењу.
Srbi se tu nisu mnogo pitali
Ni karađozi ni obrenovi
Jugoslavija je nametnuti projekat jačih sila

Шта њих брига када немају осећај традиције, жртве за модерну државу, парламентарну монархију, универзитете које је покретао усред боја Карађорђевић. није то њихов осећај. Не осећају они то потпуно својим. Ако може нешто да се добије од Србије, а да се не уложи у Србију ништа
Puna im usta srpstva a ni jedan predak u istoriji im nije ništa uradio za srpsku stvar. Zamisli Vučića dok glumi Srbendu a ni jedan predak mu nije bio pod barijakom 1912-1918. A kamoli pre toga. To je taj kompleks. Oni bi da budu Srbi samo kad se nešto deli ili kad se vlada. Šta su oni sa strane ikada učinili za ovu zemlju osim što se ovde glave u državno jasle? Ništa bre. Oni došli ovde kao komunisti a ne kao Srbi a Srbe glume od kad im je na kongresu partije to rekao Sloba. Ne vole oni Dunav, Moravu, Kolubaru, Timok. Oni bi da to prekopaju i uzmu korist jer nemaju oni familije koja obrađuje zemlju u Srbiji.

jok srbin koji je danas video svasta. video debile sta rade.
srbin koji je od dunava do slavije pesacio po najgorem suncu jer su polulude klinke gurale kontejnere ispred gradskih buseva i onda bezale u ulaze. srbin koji je cekao u pola 7 bus a prolazila 4 gspova sa natpisom gradske sluzbe puna njihovih sluzbenika. i jedne i druge zabole q za narod. sta sam cuo dok sam bio na stanici od ljudi u najboljim godinama koji su im ebali sve po spisku, dovoljno mi je da shvatim ko pacerski sebi kopa raku.
Tema je: "Ili Ili"
Sad se lomi i oslobađa Srbija od svih udbaških stranki.
Sad ili nestadosmo kao narod.
Munjare nas okupirale već 81godinu.
Treba malo i istrpiti za slobodu Srbije!
Živeo u zdravlju🤗
🍻

Tema je: "Ili Ili"
Sad se lomi i oslobađa Srbija od svih udbaških stranki.
Sad ili nestadosmo kao narod.
Munjare nas okupirale već 81godinu.
Treba malo i istrpiti za slobodu Srbije!
Živeo u zdravlju🤗
🍻
rekoh pameti nema.
trazis izbore, a potencijalne glasace pravis budalama. na tim izborima nes imati ni za kafu, znaci ko ceda jovanovic.
ova faza je mozda i rezirana sa vlascu u direktnom dogovoru, posto je gro opozicije njihov.

Nije mi jasna ta vasa potreba da se neko mrzi i da se drugi okuzuju za sve moguce probleme. S takvim razmisljanjima necete daleko stici.
Covek se zapita, kad bi se vas pitalo, ko bi ostao u Srbiji?
Resili bi se tzv dodjosa, precana, komunista, svakog ko se doselio posle 1912, LGBT, verovatno i Roma, drugih verskih ispovesti, takodje bi ostali ili pristalice SNS-a, ili ostali koji bi se zatim verovatno izdelili pa bi doslo do ciscenja... Srbija bi imala stanovnika kao Luksemburg.

Nije mi jasna ta vasa potreba da se neko mrzi i da se drugi okuzuju za sve moguce probleme. S takvim razmisljanjima necete daleko stici.
Resili bi se tzv dodjosa, precana, komunista, svakog ko se doselio posle 1912, LGBT, verovatno i Roma, drugih verskih ispovesti, takodje bi ostali ili pristalice SNS-a, ili ostali koji bi se zatim verovatno izdelili pa bi doslo do ciscenja... Srbija bi imala stanovnika kao Luksemburg.
Сам си себи дао одговор.

Карађорђевићескога покваренлука и префриганости ...

Није продукт срба
Срби није само позитивно него и негативно. Каракурчевићи су оно негативно итекако присутно код Срба. Ја имам право играти се са широм народном судбином!
Па народу како буде. Ја знам шта радим итд.

ЗНАШ К.!

Карађорђевићескога покваренлука и префриганости ...

Није продукт срба
Poslednji Srbin medju tom dinastijom je vožd. Ostali su više vremena proveli van Srbije nego u istoj. Kralj Aleksandar I Karadjordjević je dete Cetinja a ne Srbije. Otac mu Petar mucao srpski pa imao nadimak Pera Francuz. Izvrsili prevrat 1903 da se dokopaju vlasti i da se podkusuravaju sa Srbijom. Uzeli nam državnost posle rata i stopili u Šugoslaviju.

Kakvi smo..
"Znaaam ja naaas, ebo ti naaas"...
...kako reče jedan mudri i dobri poislamljeni
Svakako nam ne gine "za pod šljivu"
Ponekad sednem sa ekipom pod orah, ispred prodavnice i gledamo šljivu na 20metara od nâs..Republika Srpska lokacija..
Ja sam iz Srbije al slučajno nešto kupio u Srpskoj.
"Dobro je dok nas ima za orahovog hlada..kad se preselimo pod šljivu, onda smo završili"

Back