- Poruka
- 76.576
Не.oćeš da me podučiš šta piše tamo?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не.oćeš da me podučiš šta piše tamo?
pa šta hoćeš
Шта ти хоћеш, отворио си тему у којој си тражио одоговор. Добио си га. Али и даље није ти ништа јасно.pa šta hoćeš
da je zatvorim?Шта ти хоћеш, отворио си тему у којој си тражио одоговор. Добио си га. Али и даље није ти ништа јасно.
Ради шта год желиш,што се мене тиче, одговорено ти је на твоје питање.da je zatvorim?
Nisu ih znali.zar nisu znali toru i proroke ili su oni kontali da nazarećanin ne ispunjava uslove?
ja mislim da su oni verovali da ce raspecem da dokazzu da nije, a da su sumnjali da mozda i jesteПише у Јеванђељу. Да су веровали у Њега, не би тражили од Пилата да Га разапне.
Мало логике, ако већ не верујеш у Библију, али кад је већ цитираш, прати шта се описује у томе што цитираш.
pa zar Isus nije išao ka tome da se ispuni proročanstvo?ja mislim da su oni verovali da ce raspecem da dokazzu da nije, a da su sumnjali da mozda i jeste
pa, nije zurio bas, jer bi se predao prvi put kada su ga pojurili da ga uhvate, ali je znao da ce ga ispuniti, tj. da ce se predatipa zar Isus nije išao ka tome da se ispuni proročanstvo?
mislim da si pogubio konce mnogo razmišljajući o bibliji a forum je znatno doprineo tome.pa, nije zurio bas, jer bi se predao prvi put kada su ga pojurili da ga uhvate, ali je znao da ce ga ispuniti, tj. da ce se predati
znaci pisem ti na drugoj temi o porodici/naciji.rodu/plemenu - sta vam radim, evo predajem se, nema logike, nije normalno sta radite/radis,... i sta ja radim, nista, samo ispunjavam sto Hristos rece, omrznuce vas ni za sta, ili da ce meni sve da se zgadi i omrznem na sve, i na svoj zivot, dusu - jel sam ja to birao? nisam, eto zena ce nesto da izokrene u sekundi, a nesto tek posle decenije ili dve braka, nece da me vara sa drugoima, ali ce sve ostalo da prevrne i izopaci, kao ove sekte
shvati, ako resis da budes pravi hriscanin, tvoji ce da te raspnu ili ces da pobegnes, mozda kao @ИПХ ЗИЛОТ u 3 lepe ravnozemljaske; moras da zabudaletis, ili ce da te prave, tako da je to razlog zasto sam ja postao adam, kad sam bio sam bar sam znao na cemu sam, ljudi su prevrtljivi. i nepostojani, nikom zivom ne verovati
pa nama treba trazimo dfa razumemo. eto volimo bibliju, a zasto tebe uopste zanima, ako mislis da je kontradiktorna, plus nema u njoj nikakvog Perunamislim da si pogubio konce mnogo razmišljajući o bibliji a forum je znatno doprineo tome.
svi se ovde trude da nešto razumeju, a u novom zavetu jasno stoji da nije svakom dato.
aha, ti si zaparavo smislio da nama otvoris ocia da bi sledio Isusa moraš mrzeti ono što je bog sastavio, vidiš li kontradiktornost. Isus koji simbolizuje ljubav zahteva mržnju prema bližnjim i ujedno kaže nema veće ljubavi ko položi život svoj za bližnjeg.
verovatno je rekao na hebrejskom ; Eli, Eli (Elohim=Gospod) Lama azavt oti למה עזבת אותי27:46 А око деветог сата повика Исус иза гласа говорећи: Или! Или! Лама савахтани? Да се шалим: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?
https://citajbibliju.com/biblija/jevandjelje-po-mateju/?amp#27
pročitaj sam
pa ne, samo pokušaj sam sebi da objasniš kako da u isto vreme VOLIŠ bližnjeg svog kao samog sebe i u isto vreme da ih MRZIŠ.pa nama treba trazimo dfa razumemo. eto volimo bibliju, a zasto tebe uopste zanima, ako mislis da je kontradiktorna, plus nema u njoj nikakvog Peruna
aha, ti si zaparavo smislio da nama otvoris oci
Ништа ниси схватио, све си погрешно разумео.a da bi sledio Isusa moraš mrzeti ono što je bog sastavio, vidiš li kontradiktornost. Isus koji simbolizuje ljubav zahteva mržnju prema bližnjim i ujedno kaže nema veće ljubavi ko položi život svoj za bližnjeg.
uslo je neprijateljstvo unutar porodica i familija, a ne samo unutar nacija, plemena... shvati, ja sam uhvacen na dete, za zenu manipulatura sam bio prilika kojoj ce posle da se sveti ceo zivot, okrece decu nasuprot, ... ja je pitam, zeno, znas me vec 20 godina, jel sam ja bolji ili gori? kaze - BOLJI! e pa ti si gora, kazem ja njoj... posle kaze kada je podsetih da je mislila u smislu da radim, privredjujem, bla-bla, samo laze i manipulise, a ja se bar trudim posteno, i niko ne moze da kaze da sam ga zahebao... moja pok. majka rece: mene nisi slusao, sam si birao, sad cuti i trpi. I ja sta cu?pa ne, samo pokušaj sam sebi da objasniš kako da u isto vreme VOLIŠ bližnjeg svog kao samog sebe i u isto vreme da ih MRZIŠ.
ti kazes da imas srecan brak, nije Hristos mislio na tebe, nego na mene i jos neke manje-vise slicne zivote kao moj, i zato sam morao sve da kazem otvoreno u ovoj replici.Ништа ниси схватио, све си погрешно разумео.
ne znam šta da ti kažem, slab ti temelj.uslo je neprijateljstvo unutar porodica i familija, a ne samo unutar nacija, plemena... shvati, ja sam uhvacen na dete, za zenu manipulatura sam bio prilika kojoj ce posle da se sveti ceo zivot, okrece decu nasuprot, ... ja je pitam, zeno, znas me vec 20 godina, jel sam ja bolji ili gori? kaze - BOLJI! e pa ti si gora, kazem ja njoj... posle kaze kada je podsetih da je mislila u smislu da radim, privredjujem, bla-bla, samo laze i manipulise, a ja se bar trudim posteno, i niko ne moze da kaze da sam ga zahebao... moja pok. majka rece: mene nisi slusao, sam si birao, sad cuti i trpi. I ja sta cu?
imas porodica gde brat i sestra ne govore, otac i sin su zavadi, imas gde je otac i otac i majka, a zena se provodi, a imas i gde su pobegli glavom bez obzira... ja sam u pat poziciji, najmladja, moje trece dete rece da ne bira stranu, ne svrstava se, znaci najpostenija u mojoj porodici, i ja zbog nje samo ne rasturam porodicu, a inace bih se vec razveo, pa shvati... da li Hristos trazi od mene da ja mrzim svoju porodicu? ne, mene moji mrze, mama ih naucila da sam ja duzan da placam racune, a ona da im kupuje i potkupljuje ih, za vreme korone ja radim, a oni idu na more, idu u srbiju itd
mene boli noga, skoci mi pritisak, njima smesno, zenina prijateljica se nudi da me vodi u hitnu, i vise brine za mene nego moja porodica - pa ko koga mrzi ovde? Hristos je u pravu sve, samo si ti pogresno protumacio, ne trazi Hristos da ja mrzim svoje bliznje, nego mi kaze da moram da omrznem na svoju dusu, i svoj ovakav zivot muza i oca, i ja sam to i priznao svojoj porodicu: ajde porodico, recite mi kako ja vas vise da voilim od Hrosta, kada vidite sta mi radite, jel ovo sve posteno, zeno gde ce ti dusa? Deca ce otici, shvatoce sve kada porastu, ali ni mi se necemo gledati doveka... svetos mi se ceo zivot, i kaznjavas me, pretis, ... ucenjujes, manipulises, i sve to ucis deci, a ja samo gledam da se ne ponove kain i avelj, eto pa shvati. Za izfganstvo iz raja je krivica iskljucivo moja ADAMOVA, ali za zavadu KAJINA I AVELJA je krivica EVINA iskljucivo, to sam ja naucio, i ona i danmas zavadja da bi vladala, manipulisala itd
ti kazes da imas srecan brak, nije Hristos mislio na tebe, nego na mene i jos neke manje-vise slicne zivote kao moj, i zato sam morao sve da kazem otvoreno u ovoj replici.
pa, materijalni temelj, ali rekoh, eto dule kaze ima srecan brak, ali da li mi hocemo da buidemo kao on? koliki % je srecnih, temeljnih?ne znam šta da ti kažem, slab ti temelj.
u tom drugom izvestaju se ne pominje poimence, adamadam je prototip pada, mada realno nije po meni sagrešio za neposlušnost već prebacivanja svoje krivice na drugog. i sam si svestan da ima dva izveštaja o stvaranju ljudi.
brak je u pravoslavlju sveta tajna a ja se potpuno slažem sa tim. i glupo je pričati javno o tome (po meni).pa, materijalni temelj, ali rekoh, eto dule kaze ima srecan brak, ali da li mi hocemo da buidemo kao on? koliki % je srecnih, temeljnih?
u tom drugom izvestaju se ne pominje poimence, adam
pa zasto onda citiras Hrista i kazes ne valja sto kaze? pola razvoda, sta cemo sad da se pravimo tose? gledajmo onda statistickibrak je u pravoslavlju sveta tajna a ja se potpuno slažem sa tim. i glupo je pričati javno o tome (po meni).
...ne pominje zato što nisu smešteni u eden i ko zna koliko ih stvoreno.
nije forum ispovedaonica, zato postoji duhovnik ili šrink.pa zasto onda citiras Hrista i kazes ne valja sto kaze? pola razvoda, sta cemo sad da se pravimo tose? gledajmo onda statisticki
sta ti kazes, pravoslavlje je ispravno, a Hristos nije? si lud ti? jel me lozis? ne postoji perunovsko pravoslavlje, ludujes sale!
...
covece, napao si Hristovu izjavu, ja sam ti pojasnio da je meni to napisao, i sta sad kazes?nije forum ispovedaonica, zato postoji duhovnik ili šrink.
opet ta arogancija kod tipskog vernika, napadam jevanđelje.covece, napao si Hristovu izjavu, ja sam ti pojasnio da je meni to napisao, i sta sad kazes?
nemoj da napadas jevandjelje, pa ja necu da ti se ispovedam, ako ti ovo tako zoves, zadrzi ti svoje za sebe, pa cu i ja svoje, jel posteno?
to je meni licno porucio i ovakvima kao sto sam ja, a za tebe je nesto drugo porucio
rekao si da je kontradiktorno, a ja sam ti na licnom primeru pokazao kontekst, pa me saljes kod srinka, ili da se ispovedam drugdeopet ta arogancija kod tipskog vernika, napadam jevanđelje.
ja ne mislim da sam te napao, pitao si kako, kontradiktornost, i ja sam se potrudio da ti objasnim kako i da nije kontradiktornoevo ti napadaš mene a samim tim i boga. to bi bilo to u vašoj predstavi
da, upecatljivi su ti stihovi, samo kako dodjosmo od prsta do ramena, opet se ja hvatam za pojedine reci kao kod zaharije., ali mislim da su vazne?Исаија 53:
1. Ко је поверовао нашој проповедци, и коме је откривено раме Господње?