Igranje na kartu žrtve

Velika je mudrost ne baviti se dnevnom politikom, tudjim problemima, ne ići na usrani fejsbuk, tviter da se gleda šta radi ovaj ili onaj, ne družiti se sa onima koji ti stvaraju loš osećaj.
Ispade da sam veoma mudra, obzirom da ništa od toga ne radim godinama. Nikad nisam bila na fejsbuku, instagramu, tviteru (naopako bilo!), nemam tv u stanu, službene tv stanice ne gledam godinama, pink i slična s.ranja nisam gledala nikad... Par nedelja sam se bavila ovim što se dešava u Rusiji, čisto zato jer sam kontejner bespotrebnih informacija, ali mi je to brzo dosadilo. To je sve što znam o trenutnoj politici, da je rat u Ukrajini, i da je Srbija u onoj stvari. Ali ne treba ti tv ili internet da bi TO znao.

Ne znam koliko imaš godina, ali pretpostavljam da si svestan da ćeš u životu morati da pojedeš svakojaka g.ovna, prosto zato jer ćeš morati da radiš da bi živeo. Niko ne bira svoje kolege ili okolnosti na poslu, a to često zna da bude pakao. Sretan je onaj ko se bavi poslom koji voli, ili radi posao među podnošljivim ljudima. Međutim, čak i da to ne uspeš, svakako ne moraš trpeti ista s.ranja u svom privatnom životu. To je vrlo neobično shvatanje koje imaš a koje s tobom delim, u ovoj zemlji u kojoj se porodica i "prijatelji" smatraju svetinjom, ali je mudrije nego su ljudi svesni. Najposle, čak i ako nam nije želja da vasceli vek provedemo sami, nikome nećemo valjati ako smo mi sami besni i frustrirani zbog ljudi kojima smo okruženi. Čovek kao prvo mora osloboditi sebe, da bi valjao ma kome drugome. I, čak i da te drugi ne zanimaju u tom kontextu, sebi moraš biti najvažniji, zar ne? Jer, ako sebe pustiš niz vodu - ceo tvoj život ode istim putem...

Što reći o onima koji često igraju na kartu žrtve i pretjerano kukaju?

Ja imam jednog poznanika koji često pipe o tome kako mu je teško i onda čeka baš ženske komentare, i onda se te neke žene ulizuju njemu, a i on naravno njima

Zašto je sve popularnije igrati na kartu žrtve?
nisam mogao da muvam ribe na nesrecno detinjstvo (imao sam srecno detinjstvo)

što? ima bogatih riba da nahrane gladne i udome beskućnike!
kad se društvo i država već nisu toga sami dosetili da im pomognu da ne budu to što jesu
Nije ni bitno biti u vezi, ili ne biti u vezi. Najvažnije je biti čovjek.

Ja sam svjestan zašto nekako u novije doba nemam potrebe niti za ulizivanje, a niti ni za mržnju

Emocije su mi se povremeno istrošile zbog nekih neuspjeha, ali nisam klonuo jer puno proučavam stoicizam i slične ideje

Uostalom, što bih budućoj djeci mogao reći da sam hipotetski zaveo neku ženu na način igranja žrtve?

Npr. znate, vaš otac je s 25 ili 30 godina često pisao po forumima ili fejsovima da mu je teško, da pati, da ga ljudi ne zovu na kave, da se želi roknuti, pa je čekao poruke od žena koje bi rekle: vidi ga, dobrica je , trudi se, a jadan, a drag je.....

Čemu?

Mogu kukati par puta godišnje kad zaista zagusti, ali i to čemu?

Čemu razmišljanja o prošlosti? To je vrčenje u krug. Treba raditi na sebi, fokus na sadašnjost i budućnost, disciplina

Ljudi ponekad previše preuveličavaju svoje probleme.

Samoca je uvek teska, pogotovo kad zivot poodmakne.
Samo pozitivno i glavu gore. I onda kad se covek najmanje nada stvari se okrenu
I to je moguće.

Doduše, nije samoća uvijek teška

Ja na to gledam ovako:

Ako čudni likovi, manipulanti, prevaranti, ulizice, egotriperi i slični nađu žene koje žele biti s njima, to znači da takve žene i nisu za mene, ja imam slučaj od jedne poznanici koja je u nekoliko mjeseci nekih oko deset puta prekidala s jednim likom koji je nekad bio i moj frend, financijski on puno bolje stoji od mene, a iako ima manje od 50 godina, već je u mirovini na račun njegovih psiholoških problema koji i nisu baš toliko veliki za tako rani odlazak u mirovinu.

Ipak, ono što je zanimljivo, oni znaju biti po pet šest dana, i onda od nje čujem da prekinu, blokaju se, pa on njoj kasnije fali, nekad su u tri dana se znali po šest sedam puta blokirati se i vraćati

Ja sam imao i s njom biti šanse nešto više od frenda, viđamo se par puta mjesečno, kad nije u poluvezama, znamo se viđati i po tri puta tjedno, ali iz poštovanja prema njoj, ali i sebi, još nije došlo do spolnih odnosa, čak i iz nekog polupoštovanja prema bivšem frendu.

Uglavnom, da se ja vratim na raniju misao, ako čudni likovi s čudnim ponašanjem nađu one žene koje se isto pale na materijalno, i čak i da te žene hipotetski čine i 70 posto ili 80 posto u mom okruženju, a recimo da u novije doba, proteklih desetak godina, jedno vrijeme sam upoznvao i oko ajmo rec 7 do 10 žena koje su bile blizu da postanu mi djevojke u rasponu od 25 do oko 40 godina, a sviđala mi se i jedna 20 godina starija, no uglavnom, čak i da oko 70 ili 80 posto žena u mom okruženju budu fanovke materijalizms, neke logika kaze da onih oko 30 posto ili 20 posto, ili još još ispod su Itekako drugačije i da se valja potruditi, recimo ja imam s jednom frdndicom koja živi dosta daleko, ja imam jako dobar prijateljski odnos, znam ju tri godine, ali i a ima stabilnu vezu preko sedam godina i ja se ne miješam u to, vidimo se četiri pet puta godišnje, ali hoću reći da ima izuzetno kvalitetno ponašanje, i da - pogađate- zato i ima dečka- jer ko bi bio ,,lud" da tako zanimljivu damu ostavi ...čak ja ponekad i mislim da neke moje nevolje u životu u novijem razdoblju možda i dolaze zbog toga što ja ponekad razmišljam kako bi bilo lijepo da sam u vezi s njom ...tako da....možda jednostavno trebam još više raditi na sebi i smanjiti maštarenje o nečemu što trenutno nema smisla jer kao što ni ja ne bih volio da mene neka cura prevari, ili čak i da neka slobodna frendica ili poznanica koja mi se sviđa, da je npr. u vezi s nekim dečkima koje tek odmah upoznaju, tako da ne bilo fer ni prema dečku te simpatične prijateljice da ja idem zavoditi nju, i da ona ode sa mnom u krevet, nekakvog poluzavođenja zna biti, ali kad pogledam neke situacije, fakat možda i ima nešto u tome da mi se neki lošiji događaju su mi i prisutni zbog pivremeih želja za time da ljubim prijateljicu koja je zauzeta

Back