Susan Sto Helit
Poznat
- Poruka
- 8.713
Ispade da sam veoma mudra, obzirom da ništa od toga ne radim godinama. Nikad nisam bila na fejsbuku, instagramu, tviteru (naopako bilo!), nemam tv u stanu, službene tv stanice ne gledam godinama, pink i slična s.ranja nisam gledala nikad... Par nedelja sam se bavila ovim što se dešava u Rusiji, čisto zato jer sam kontejner bespotrebnih informacija, ali mi je to brzo dosadilo. To je sve što znam o trenutnoj politici, da je rat u Ukrajini, i da je Srbija u onoj stvari. Ali ne treba ti tv ili internet da bi TO znao.Velika je mudrost ne baviti se dnevnom politikom, tudjim problemima, ne ići na usrani fejsbuk, tviter da se gleda šta radi ovaj ili onaj, ne družiti se sa onima koji ti stvaraju loš osećaj.
Ne znam koliko imaš godina, ali pretpostavljam da si svestan da ćeš u životu morati da pojedeš svakojaka g.ovna, prosto zato jer ćeš morati da radiš da bi živeo. Niko ne bira svoje kolege ili okolnosti na poslu, a to često zna da bude pakao. Sretan je onaj ko se bavi poslom koji voli, ili radi posao među podnošljivim ljudima. Međutim, čak i da to ne uspeš, svakako ne moraš trpeti ista s.ranja u svom privatnom životu. To je vrlo neobično shvatanje koje imaš a koje s tobom delim, u ovoj zemlji u kojoj se porodica i "prijatelji" smatraju svetinjom, ali je mudrije nego su ljudi svesni. Najposle, čak i ako nam nije želja da vasceli vek provedemo sami, nikome nećemo valjati ako smo mi sami besni i frustrirani zbog ljudi kojima smo okruženi. Čovek kao prvo mora osloboditi sebe, da bi valjao ma kome drugome. I, čak i da te drugi ne zanimaju u tom kontextu, sebi moraš biti najvažniji, zar ne? Jer, ako sebe pustiš niz vodu - ceo tvoj život ode istim putem...