Igrajmo se :)

Спустио је палету - Шокре може причекати, уосталом, он је данас већ обавио инспекцију - и рукама се подигао на платформу.

Чистачи, Зоран Понграшић.

стр. 15

Последња два приступа често су нарочито корисна, пошто избегавају директан сукоб и стога напор своде на најмању меру.

Пуов Тао, Бенџамин Хоф

стр. 144

Херман Хесе познаје Нинон Долбин као читатељку која разуме његове књиге и као паметну, осећајну жену.
Вечна чаролија почетка, Алојз Принц

Стр. 289

Naravno, nijedna pristojna i poštena žena ne bi ušla na ovakvo mesto, ali počinjem da se pitam postoji li u ovoj zemlji još tako nešto kao što je pristojna i poštena žena.

U miso supi - Rju Murakami

...str. 18

Već je u svojoj glavi videla unutrašnjost kuće: dunje na kredencu, peć u kojoj pucketaju drva, ikonu na ispucalom zidu, drveni pod koji škripi pod koracima, klupko vune pored stolice za ljuljanje,

Đavolji tobogan - Milka Kneževič-Ivašković

Str.38

Као зачаран песмом, стајао је без икаквог покрета и гледао негде доле, вероватно у Јегорушкину црвену кошуљу.
Под заклетвом (Приче и изводи из писама), Антон Чехов

стр. 41

''На градилишту затекосмо посебно велики број тодораца, а међу њима и највеће страшило и главног бездушника - господара Хромог Дабу.''

Косингас: Бездањ
Александар Тешић

страна 183

Снег је мање падао, ако се човек не загледа пажљиво, помислио би да је већ стао.
Зашто нема музике (Избор из модерне кинеске кратке приче), прир. Chu Fujin и Jin Xiaolei

стр. 71

Бојим се да вас не заморим толиким бројем примјера, па се морам вратити филозофским опћенитостима.
Разноликости религиозног искуства, Вилијам Џејмс

Стр. 47

Zazmurih i kao iz promesanih karata, izvukoh jednu:

"I povikao, poput deteta:KLIJAM! Moje vlasi, moja reka i moj bol probise mu odozdo stopala, privezase ga korenjem drveca za zemlju, da bi proklijao, da bi u njegovim dlanovima poput lisca napupela deca.
I krik njegov obidje ceo svet...
--------
I potera kao drvo."

SMRCU SMRT UNISTIV (Jevgenije Sifers) str.265.

Back