Igrajmo se :)

"Bez unutrasnje pripreme, uzitak je povrsan a vanjska spremnost daje kulturnom dogadjaju kao sto je......dostojan i ponesto svecan okvir. Tu je prije svega odijelo, ponasanje, izvestan takt prema ljudima oko nas koji su dosli da uzivaju u umetnickom djelu a ne u sustanju vrecima s vasim bombonama..."

Ilustrirani BONTON - Branko Ivkovic

111.

Poslednja izmena:
"Kesi je vratila bicikl na najbliže postolje velib i polako koračala niz usku i tihu ulicu, prepunu galerija savremene umetnosti, prodavnica minimalističkog nameštaja i rokoko antikvarnih radnji."

"Nova šansa za ljubav", Karen Svon.

Str. 164.

"Odavno sam uvideo da protivreciti ne bi vredelo nista i ne bi vodilo nicemu, jer tako bi svaki razgovor izgubio svoj smisao i pretvorio se u teorijsku raspravu o istini.
Ali, negde duboko u meni zbrajaju se i slazu sve te razlike i sva ta odsutpanja kao suma dugovanja koju ovaj zivot i mi svi sa njim, imamo prema puno istini"...

Znakovi pored puta- Ivo Andric

Str. 93.

Бомбардовали су (Енглези) не само базу на врху острва, већ и луку, потапајући недужне рибарске бродиће. У том бомбардовању животе је изгубило више Грка него Немаца.
(Мураками: Спутник љубав)

Стр. 84

"Kad se sum groficinih koraka vise nije cuo, najednom se dignuo jedan mornar i pomogao lijepoj radnici da uskoci i smjesti se na klupi, a zatim je poceo veslati toliko snazno, da je camac poletio kao lastavica niz Seinu..."

Honore de Balzac- LJUDSKA KOMEDIJA

Str.77.

"Sujetan sam i nesiguran u ono što radim, ali čujem da su to neizbežni začini kad se kuva umetnost, ola-la, do kraja će se još indirektno ustanoviti da zaista imam neke dalje veze s umetnošću."

Dodir svile- Balašević

Str.36.

Спартанци су успели 382. год. пре н. е. (треба пре Христа) да на превару освоје тебанску тврђаву и да Теби наметну олигархијску власт, али је до побуне дошло већ 379. године, те је њихова власт збачена.
Владалац, Макијавели

Стр. 59

......................................................................................................................................................................
Срећан празник Св. Кирило и Методије

"A to sto je izgovorio te veceri, dicno je rekla Mina, bile su prve reci naseg velikog Otkrovenja"...

AMERICKI DERVIS - Ajad Aktar (dostojan naslednik Haleda Hoseinija, m.p.)

Str. 171.

Umbero Eko- MIris ruze
Je l' ovo lapsus ili je Eko napisao i takav roman? Priznajem da nisam do sada čula taj prevod.:think:

"A to sto je izgovorio te veceri, dicno je rekla Mina, bile su prve reci naseg velikog Otkrovenja"...

AMERICKI DERVIS - Ajad Aktar (dostojan naslednik Haleda Hoseinija, m.p.)

Str. 171.

"Hirurg je stigao iz sale kao sa male nužde, brišući ruke papirnim ubrusom, gotovo uvredljivo ravnodušan."

Jedan od onih života- Balašević

Str. 77.

О овоме се може рећи следеће: владалац који се боји више народа него странаца - треба да подиже тврђаве, док онај који се боји више странаца него народа - може да буде и без њих.
Макијавели, Владалац, 77

Стр. 32

"Markus je sitan i prištav, i sve crte lica zbijene su mu u sredini, iza pilotskih naočara
koje baš ne uspevaju da mu podare izgled nekoga ko ume da upravlja avionom."

"Početno pitanje", Dejvid Nikols.

Str. 119.

Back