Igrajmo se :)

''У пет часова изјутра. као и увек, зазвонили су устајање, чекићем о шину крај штапске бараке.''
Александар Солжењицин - Један дан Ивана Денисовича
(то је прва страна текста, у књизи је бр 5
а на првој је неко написао оловком:
''И говораху наши стари: Човек не треба да се огледа у води, него у другим људима'')
:lol:

стр 101

Kraljevi ne znaju ni za kakvu ironiju, pa čak ni za onu koja je neposredno i klasično sredstvo rečitosti, a kamoli za ironiju u nekom komplikovanijem smislu.

Čarobni breg Tomas Man (jedva nađoh kratku rečenicu :))

Str. 99

Godine 1936, kad Blum bude imao 70, a Stiven 54, njihova starost, u početku izražena odnosom 16 prema 0, stajaće u odnosu 17,5 prema 13,5 pošto se proporcija povećava a razlika smanjuje, u zavisnosti od toga kako se dodaju buduće godine, jer da je proporcija iz 1883. godine ostala nepromenjena, ako zamislimo da bi to bilo moguće, onda bi 1904, kada je Stivenu 22, Blum imao 374 godine, a 1920. godine kad Stiven bude imao 38, koliko sada ima Blum, ovaj bi imao 664, dok bi 1952. godine kad bi Stiven dosegao maksimalnu postiluvijalnu starost od 70 godina, Blum, pošto serodio 714. godine imao 1190 godina, čime bi za 221 godinu nadmašio maksimalnu prediluvijalnu starost, Metuzalemovu, od 969 godina, a ako bi Stiven ostao u životu dok ne navrši tu starost 3072. godine naše ere, Blum bi tada morao da poživi 83 300 godina, što bi značilo da je morao da bude rođen godine 81396. pre naše ere.

:D

Naravno, Džojsov Uliks

str. 22

O razmeni instrumenata o ratifikaciji sastavlja se protokol kojim se konstatuje da su instrumenti o ratifikaciji uredni. Ako ugovornice nisu drugacije dogovorile, ugvor stupa na snagu onog dana kada se obavi razmena instrumenata o ratifikaciji.

str. 3

Reko, i ovo je moja priča; videćemo kome će se prvo smučiti, tebi ili nama - zagadićemo te i osramotiti, i više nikada nećeš biti ni lepa, ni duga ni spasonosna.

Miodrag Bulatović Crveni petao leti prema nebu.

str.79

Reko, i ovo je moja priča; videćemo kome će se prvo smučiti, tebi ili nama - zagadićemo te i osramotiti, i više nikada nećeš biti ni lepa, ni duga ni spasonosna.

Miodrag Bulatović Crveni petao leti prema nebu.

str.79

Naći površinu i zapreminu valjka, ako je r=4cm a H=6cm.

Matematika 8
Ž. Ivanović, S. Ognjanović

Str. 333.

Prema stavu Evropskog suda, drzava se ne moze smatrati odgovornom za privremeni zastoj u resavanju slucajeva prouyrokovan opstom situacijom u zemlji ukoliko u relativno kratkom periodu preduzme efikasne mere kako bi se nastala situacija prevazisla.
Upravno pravo (P.S. Polozila sam ga danasz;))

Str. 33

Od dosadašnjeg pesništva stručnjaci i poznavaoci najviše cene dramu, i s pravom, jer ona pruža (ili bi mogla da pruži) najveće mogućnosti za prikazivanje spostvenog JA u svoj svojoj mnogostrukosti - kad tome ne bi protivrečio prividan izgled, po kome nam se svaka pojedinačna jedne drame nepobitno prikazuje u istom, jedinstvenom, odvodeći nas u zabludu baš ovom svojom jedinstvenošću.

H. Hese - Stepski Vuk

str. 113

Back