Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:poklon:Jos jedna nedelja je otisla svojim krivudavim tokom u nepovrat...Tisina nije narusena, lebdela je u vazduhu kao proslogodisnja paucina...Izgubljeni mir se tesko vraca...Spokoj okacen na bilbord kraj puta kaze: Mene je najteze naci!
Sve nase misli ruse isti....::poklon:

povratak,nemir,plač,strepnja,nikad

Svaki put kada dodje vreme rastanka, obuzmu me nemir i strepnja, da te vise nikad neću videti, da se tvoj naredni povratak neće ni dogoditi ,ali nikome neću dozvoliti da čuje plač niti da vidi ijednu suzu.

čokolada, Nova Godina, ulice, radost, ljubičasto

Da se samo ja pitam,
poklonio bih ti cokoladu za Novu Godinu i dugo te ljubio....

Da se samo ja pitam,
odveo bih te iz tvoje ulice za Novu Godinu i dugo te ljubio....

Da se samo ja pitam,
nase nebo bi uvek bilo plavo,
nase sunce bi uvek sijalo,
nase cvece bi bilo ljubicasto,
nasa radost bi trajala beskrajno,
a ja bih te uvek ljubio....

Poslednja izmena:
Neka čudna hladnoća mi se uvukla pod kožu burazeru, neki nemir i strepnja, hebem li ga šta li je. Nikad se tako nisam osećao. Nemam pojma šta mi je i šta se to dešava u meni i oko mene. Kažu iskusniji da je uvek tako pred povratak u realnost. Robija beše dugačka pa nije ni čudo što se čovek tako oseća, yebiga, devet godina sam proveo u ćuzi burazeru i bio okružen raznim budalama, ubicama... ma da ti ne pričam, nisi mali, znaš kakvi su žabarski zatvori. Doduše, naših koliko hoćeš, kao da si u Zabeli, ali yebiga, nije to isto burazeru ipak je ovo tudjina. Jeste da je naša Zabela plač majke božije burazeru i da su ovi žabarski zatvori do yaya komforni, kao da si u nekom hotelu, ali ko se jednom naždere zabelskog pasulja i upozna komandira Miću ma idi begaj bre, ništa ne može da se poredi sa tim burazeru, ništa! Ma uostalom znaš i sam, bio si u Zabeli. Nego, sve oću da te pitam nešto pa zaboravim, jesu li te prekomandovali iz Mitrovice ili si i dalje u toj rupi? E kakav je to smrdljivi tvorza burazeru, de bash tamo da te bace? Yebiga, nisi se uvlačio u bulju pa ti se osvetilo, a lepo sam ti reko da menjaš posao, nisi bre ti za pandura i komandira, ne leži to tebi. Nego bataljuj to pa ajde ovamo kod mene u Italiju da vidiš malo kako je sa druge strane zakona. E izgleda da će da se prekine veza, yebiga crkava mi baterija. Ništa burazeru, čujemo se za koji dan kad izadjem pa ćemo videti šta i kako dalje. Ajd uzdravlje...

Priča je napisana ranije... pa reko, greota da se baci... z:mrgreen:

Nosio je sivo-plave pantalone i magnetičnu kravatu malo zakrivljenu od zagrljaja. Govorio je o Suncu na Karibima, Jamajci, Palma de Majorci, Havajima... Govorio je o sebi. Reči su se mešale sa žamorom ljudi koji su se užurbano gurali na peronu. Žamor dece, majki, braće, prijatelja, ljubavnika... Mirisao je na slatko crno vino. Mislim da je plakao, ali nisam uspela da vidim od treptave sijalice lampiona. Bilo je hladno, sećam se, pahulje su prekrile moju kosu, on ih je netremice gledao svojim očima boje zaljubljenog Meseca. Onda me je poljubio. Kratko, nežno i pomalo tužno. Smešio se. Plakala sam. Sklonio je pramen moje kose i šapnuo: "Ti izgleda da ništa ne razumeš, Ognjenka". I sve sam razumela i ništa nisam razumela...

Voz
je kretao minut posle ponoći
. U novo. Zamišljano. Sanjano... Zagrlili smo se i onda je otišao. Gledajući ga dok odlazi shvatila sam: to nije bio čovek, već tek rođena Zvezda...

koren
bajka
iluzija
most
spajalica

Poslednja izmena:
Spajalica ,čvrsto stisnuta u desnom dlanu podećala ga je na ono što se mora uraditi.Most izmedju dva sveta, zvezdana kapija koja je spajala ovu dimenziju i astralnu dimenziju, otvarao se samo jedanput godišnje, i nekim čudom , ove godine je termin bio 23.12. u 23 : 59.
Dojčilo iščupa buniku iz korena i jednim sigurnim pokretom noža odvoji koren od ostatka stabljike.Pažljivo ,gotovo ritualno, otrese zemlju sa korena i opra ostatke zemlje pod mlazom hladne vode. Bunika , majka svih iluzija, biljka bez premca kada je magija u pitanju , konačno je ispunjavala svoju svrhu.
Srećna Nova godina , reče Dojčilo, stavi koren u usta i poče polako da ga žvaće.Bajka je mogla da počne.

Rundava lasica sa vevericom u zubima pobeze kroz rupu u zivoj ogradi. Nezadovoljni lovac je usao u mracnu kolibu negde Bogu iza nogu i, usput srusivsi zardjalu kasiku na pod, posegnuo je za nozem i njime isekao parizer. Nabacao je isecene komade na budjav 'lebac i sumorno poceo da jede. Dok je zvakao, razmisljao je o reci bukagije. Sta, za ime sveta, to znaci?! Kasnije te veceri je zaspao bez odgovora.

Pisaci sto
Novine
Decembar
Citirajte poruke u odgovoru
Oznake

Da ispravim nepravdu, ovaj exemplar11 mora da je bio cirke :):

Pisaci sto
Novine
Decembar
Citirajte poruke u odgovoru
Oznake

Citirajte poruke u odgovoru! Brabonjak pogleda šaltersku službenicu ,pogledom lako zbunjivog teleta , i izusti bojažljivo: Molim ? nisam vas razumeo.
Citirajte poruke u odgovoru ! viknu šalterska službenica podbulih očiju i masne brade , gurajući mu obrazac ispod rupe u staklu šaltera. Brabonjak stavi novine pod levu mišku ,uze obrazac i ne shvatajući šta treba da citira , poče da pretražuje oznake na papiru u nadi da će mu one razjasniti kako da popuni prokletinju.Kakva nekultura ! reče malo glasnije kako bi ga čula gospođa koja je stajala u redu pored njega .Ne samo što ne radi svoj posao nego i jede burek na radnom mestu! Novine će pisati o ovome ,ne zvao se ja Brabonjak( a i ne zove se tako:hahaha:)
Brabonjak izidje iz banke i otrča u svoju advokatsku kancelariju , u ulici preko puta , sede za pisaći sto i stade da piše pismo Kuriru:
"decembar 31. 2008. pismo redakciji Kurira Brabonjak Niković " ...

Poslednja izmena:
Laž je da čovjek osjeća leptiriće u stomaku kada se zaljubi. Ja osjećam "petarde" od kojih nijedna ne odustaje od eksplozije. Lucidnost tog stanja odražava se baš u činjenici da svako uživa u eksplozijama. Lažu i kada tvrde da se ne možemo više puta zaljubiti u jednu te istu osobu. Ja se u njega zaljubljujem i volim ga već godinama, a petarde su sve eskplozivnije. Pričali su da se ljubav gasi nakon par godina i nekoliko krupnijih problema. Naišli smo na probleme velike kao Grenland. Nisu odustajali. Rekli su: "Sačekajte da dođu djeca. Vidjećete kako će se ljubav pretvoriti u naviku." Dobili smo djecu, gledali ih kako rastu i uletjeli u strašnu fazu puberteta. Ljubav je, uprkos mračnjačkim prognozama, opstala kao drvo "oraha" koje istajava vijekovima. Odustali su od nas. Shvatili su da ne mogu dobiti tu bitku. Postoje različitosti koje su evidentne. On voli da gricka "keks" dok krstari netom. Ja volim da vozim "automobil". "Vrijeme" tu ne igra nikavu ulogu. Za osam dana slavićemo šesnaestu godišnjicu braka, a upravo sada one nestašne petarde igraju svoju igru po mom stomaku.
Pahuljice
Miris
Strah
Tapeta
Haljina

Pahuljica uze krpu i stade da briše dzem od kajsija sa tapeta. Eeeeh ,ote joj se dugi uzdah iz dubine duše,tek smo ih pre mesec dana zalepili a već sam ih upropastila.I haljina je dobila svoj deo dzema, kako li mi je samo uspelo, zapita se Pahuljica i stade da premotava film u glavi.
Testo , palačinke, nedovoljno ukuvani dzem, neizdrzljiva glad , prejak stisak, tapete.
Najedanput vrata u predsoblju kuće zaškripaše i začu se bat koraka.Znala je po zvuku, po težini koraka je znala da je to bio njen muž.Strah nalik talasu zime, prolete joj telom , šta li će joj samo reći kada bude video šta je uradila.
Ledoslav ulete u sobu i njušeći vazduh kao izgladneli kurjak reče sa blaženim smeškom na licu : fi faj fo fum! osećam miris palačinki i dzema od kajsija , Pahuljice ti si najbolja žena na svetu!

Mučio sam se burazeru oko te ribe skoro godinu dana. Da ne poveruješ! Mala, crna, a dobra ko' dobar dan. Baš onakva kakve volem. Mislio sam, ma biće moja dok rekneš ''keks'' ali šipak burazeru. Ništa od toga. Imala je tri Kineska Zida oko sebe a samo jedna vrata, i to blindirana! A na vratima obezbedjenje. Moš se hebeš ali do nje doći nećeš. Naopako tvrd orah burazeru, naopako! Mlogo vremena sam i truda potrošio, mučio se kao crv, i ništa! Ma milion puta sam teo da dignem ruke, da je oteram u ****, da se okrenem i odem u tri lepe materine, da je pljunem... i svaki put se predomislim, a de i neću, kad me pogleda onim svojim velikim i buljavim očima, kad zapilji u mene ko foka izgubljena u svemiru ja se sav isečem burazeru, nestane me pola bre! Istopim se ko sladoled i sve zaboravim, i muku, i trud, i vreme... ma sve! Muvali su se tu oko nje još neki pa i oni ostaše kratkih rukava kao i ja. Ma nema, led ledeni od ribe! I taman kad sam pomislio da sam prso ko petarda za Novu Godinu ona se jednog dana slatko nasmeja i pozva me na kafu! Malo je falilo da se šlogiram burazeru. Od iznenadjenja i uzbudjenja nisam mogao da dodjem sebi pa sam buljio u nju ko tele u šarena vrata, jezik se zavezo pa ni reč da progovorim a srce samo što nije izletelo iz grudi! Hebeš mi sve, teo sam da umrem. U glavi mi je brujalo ko u nekoj fabrici automobila! Keve mi moje Stanojke hteo sam da provrištim od sreće!

sat
dvorište
kuća
pas
ogledalo

gladan sam
ocigledno
gugutka
vunene carape
neoprani sudovi

Iz sudopere se sirio neprijatan miris. Ocigledno, smrdeli su neoprani sudovi koji su cekali svoj red za pranje jos od petka. Ponovo ocigledno, niko nije planirao da ih opere. Porodici patuljaka koji su ziveli u ovom brlogu nije ni najmanje smetao smrad, stavise, potpuno su oguglali, pa su prali sudove po potrebi, samo kada su gladni.
"Gladan sam!" vikalo je patuljce sa noksira. Tata patuljak, koji je do sada gledao mamu (uzasno nisku, cak i za patuljka) kako rucno i strucno plete par vunenih carapa, mrzovoljno ustade i pridje sudoperi da opere jedan tanjir, i kroz otvoren prozor slucajno ugleda jednu gugutku koja je, bezeci od smrada, udarila u drvo i srusila se na travu. Pomisli kako bi to bio lep obrok, pa izbaci svoj dugi, lepljivi jezik i, kao zaba muvu, dohvati nesrecnu gugutku sa zemlje, ubaci je u rernu najnovijeg modela elektricnog sporeta sa ravnim ringlama i, dok je ova izbezumljeno pokusavala da provali napolje, ukljuci sporet na 220 stepeni.

dnevnik
rimski forum
Neron
mumija
krava

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back