Neponovljiva Gracija
Domaćin
- Poruka
- 4.330
Zdenka je oduvek bila punačka, ali..sada je već, možemo to slobodno reći - zarobljena u salu.
Dan za danom, sat za satom, teško je disala ali i prokleto (možemo slobodno reći da je to bilo prokletstvo) - žudela za hranom. Trpala je u usta sve što bi našla, a da je jestivo. Jednom je u napadu depresije pojela slavski kolač od prošle godine i šećerne ukrase sa torte što je bila svadbena torta njene sestre na venčanju u opštini, pre 4 godine.
Ipak, Zdenka je sa ništa manje strasti jezdila internetom, učestvovala na diskusijama, skupljala bisere mudrosti isl. Volela je vatrene diskusije na razne teme jer je tada morala da koristi obe ruke na tastaturi, što bi je odvraćalo od jela. Nije bilo potrebno mnogo pa da zaključi da će što više bude bila za kompjuterom - manje jesti.
Kad, jednog dana, dođe komšinica sa šerpom sarmica uvijenih u lišće od vinove loze.
"ah..sarmice" reče Zdenka.."pred njima sam potpuno nemoćna"
To veče, Zdenka je jednom rukom gutala sarmice, drugom držala knjigu "Prežderavanje kajanje i opraštanje" dok je napolju vetar drmusao žaluzine..
Kocka
zanoktica
miš
jojoba
drhtanje
Kocka je bacena...razmisljam o tome dok sredjujem zanoktice,a ruke mi drhte od uzbudjenja...posezem za jojoba kremom i usput naravno rusim misa...i vreme je da se sklonim od ovok racunara...sta ce mi

sreca
srna
srebro
sunce
sneg