Vraćao sam se sa posla,umoran i prljav.Sve mi je već dosadilo,svaki dan mi je isti,kao da sam u jednom danu koji se ponavlja...ah taj Dan Mrmota...gde baš meni da se zalomi!!?
Ma tako mi i treba kad slušam druge!A lepo sam hteo da se preselimo u Čikago,mnogo naših...ma milina!Kao u starom kraju,kao kod kuće!A ova moja...hm,bivša 'moja'...navalila da ostanemo u Njujorku,a ja slab na ženske suze...poklekao.A mislio sam da je zbog karijere htela da ostanemo...kad ono...šipak...u stvari,kad malo bolje razmislim i bilo je zbog karijere.Sad je šefica u firmi a bivši šef a njen sadašnji muž je takođe avanzovao,postao je zamenik...tj. pomoćnik direktora.Ybg. karijeristi.A ti Mikajlo radi na građevini od jutra do sutra da bi uštedeo koji dolar i napokon se preselio u Čikago.
Gledam ovu stoku od Amera kako se guraju na ulazu u metro i odmah se setim GSB-a i Laste...rulja ko' rulja...i ovde i tamo!Ovo me podseti na jednog lika iz starog kraja...čekam bus kod Sajma a on pocepan sav i pijan...smrdi na kilometar...on u bus a narod napolje...hahahaaa...kao da je čudovište a ne čovek ušlo u autobus!Doduše,kako je izgledao nije ni čudo što su ljudi pomislili da je pobegao iz nekog horor filma...a što je smrdeo...za medalju!Eh,šta ti je sudbina.Ma tako mi i treba bre,nikad se nisam kockao,podjednako sam se plašio i dobitka i gubitka.A onaj bivši skot navalio ''popuni Mikajlo formulare''...i ja popunio...i od toliko naših što su jedva čekali da zbrišu iz Yuge oni izvuku baš mene...a nije da mi se išlo preko 'bare'...ma nije mi se išlo nigde!Yebala ih njihova lutrija i zelena karta!Gledam ove njihove ulice i bulevare...sve šljašti i odiše nekim čudnim sivilom.Pomalo je tužno,pomalo je jednostavno i prosto a ja navikao na stajanje u redu i svađu,navikao na nemaštinu i prazne rafove u prodavnicama...navikao na marke bre...yebo ih njihov dolar!Ništa bez Dojče marke kupljene na Zelenom Vencu...to je lova burazeru,to je valuta!Nostalgija!Ubi me bre nostalgija,misli mi lete ka starom kraju,ka Beogradu...gde je sve izopačeno a opet tako normalno i drago...gde je sve poznato...gde je sumrak pravi sumrak...ovde bre od ovog silnog svetla i nemaš pojma da li je dan ili je noć...nema sumraka bre...ma nema ni zore...jutra su im okupana sivilom,neke čudne nijanse sive boje...sve im je bre nenormalno...
Eh Mikajlo,Mikajlo yebo' te onaj ko' te ovde dovede...!
Violina
Tepih
Kusturica
Tekila
Sarma