Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alkohol je kriv za sve a ne kako voli da kaže:za sve je kriva Rusija.
Alkohol je govorio iz njega.Nepovezana priča.Od svega ponešto samo da se opravda.Zna da to nije više želja za dobrom kapljicom gustog a žutog vina punog mirisa i sunaca.Ovo je priča promašenog čoveka koji u srcu nosi Plavi grad,u kome se osećao čovekom.Ovaj zeleni grad i kada se učini da može da mu pruži veliki deo ,da popuni prazninu duše,desi se nešto neočekivano,pa se promašenost uzjoguni,a on zapeva:"Sunce neka se topi da razlije sećanje,kada nema nje"..Neko do njega odvrnuo je zvuk na televizoru,i pre no što mu je glava bučno udarila o sto,samo je čuo glas spikera :...globalizam,najzvučnija reč veka..

Narcis
surogat
špenadla
grafikon
uljez

Narcis je stajao dugo zagledan u sebe, nakon što je površina jezera postala mutna i poslednja čaplja je sa krikom napustila zatamnjenu vodu. "Ovo je samo surogat mog nekadašnjeg života", pomisli. Čak i ne osećam da živim, samo lebdim nad sobom. Špenadlu je prislonio uz nežnu laticu jagodice svoga prsta i polako je pritisnuo. Umesto krvi pojavio se grafikon svega onoga što je želeo, života koji nije preživeo, lepote koja je u njegovoj duši bila samo uljez...

pero
nakaza
grana
otmenost
mraz

Nepostojeća:
pero
nakaza
grana
otmenost
mraz

...Nemoj vise da mi pricas kako je otmenost deo zenstvenosti, prefinjena
odora svega uskladjenog u nama, i da je nema svako, ali kako svaka zena uz
malo truda moze savladati i izbaciti iz sebe sve ono sto joj skodi da bi mogla
da bude dama...
Hahaha... kako si me nasmejala grana na kojoj otmenost sedi je krhka ocas sklizne
u suprotnost, samo jedan pogresan korak i budes nakaza za sva vremena...
Ali reci mi, molim te, koga briga za sve to, nasu dusu bila ona opora, gorka, i prepuna
gorcine, ili mekana i nezna kao paperje oblaka ili tanusno pero koje se odnekuda
doneseno spustilo na tvoj dlan ili ti se uplelo u kosu, kad zaduvaju neki hladni vetrovi
mraz ce na isti nacin zamrznuti jer je zaboravila da dise, jer je izgubila ritam zivota,
iskoracala iz okvira bivstvovanja... stvar je ustvari ne u otmenosti, nego u dusi...
u tome da je najbolje biti ono sto jesi...
A jeste istina, otmenost je tanusni dodir svega sto zivot cini lepšim, ali otmenost ne
oplemenjuje, biti otmen po svaku cenu cini te oniim sto nisi, gubi onu tebe koja si volela
sebe bas zato sto , iako nisi bila otmena, bila si jedinstvena u svojoj posebnosti...
Ali znas sta, ne mogu vise da se prepirem sa takvima kao sto si ti, samo ti budi
otmena, kocoperi se onim sto svako nema, a ja cu biti ono sto jesam bezobraznica
koja voli po baricama da gaca bosa...
E da, procitala sam negde da postoje i oni otmeno rodjeni... hahahaha kazu da oni ne placu
ni kad se rode...ali to je vec druga prica...:)

Daljina,
plemeniti,
saučesnički,
omotale,
snega

Poslednja izmena:
Daljina,
plemeniti,
saučesnički,
omotale,
snega

Kad sam ih pitala gde živiš, pevale su: tamo iza mora i planina gde su Majke muze omotale ivice sveta ledenom maglom i uvaljale grumenje zemlje u najčistije beline snega.
Gde je to? upitam ih ponovo, a one odgovaraju: tamo gde daljina ne dopire.

Kad sam te napokon našla, sanjao si olovkom nad listom papira a nemir u linijama na tvom licu svedočio je da sam umalo zakasnila. Još uvek nisi osetio moje prisustvo.
Stala sam pored, saučesnički, i preko tvog ramena posmatrala oštre linije na papiru kojima si pleo smisao za nju u žudnji da je spasiš. Plemeniti su pisci. Rečima oživljavaju tuđe svetove i vraćaju dušu onima koji su je izgubili.
Prislanjam usne na tvoje i Izdišem. Sada sam samo Reč i dok ti moja toplina ravna linije na licu, ti olovkom ravnaš oštrine linija na papiru. Rađaju se nove reči, zaplićeš nove šare. Vreme se ponovo pokreće.

Odložio si olovku dok sam bledela u tebi.
Na dnu papira je stajalo:
,,Popni se sa mnom na planinu. Udahnućemo vazduh olakšan od kiseonika i postaćemo laki i lebdećemo. Lebdećemo nad snegovima i nećemo osetiti hladnoću niti ćemo videti belinu. Zatvorićemo oči i Disaćemo. I kao što je meni nešto šapnulo u snu, tako ću ja tebi reći: Živi!
Živi! vikaću pa poslednji mi dah bio. Hodi sa mnom. Popnimo se na planinu."

Parodija
Prag
Praznoverje
Sistem
Trotoar

Poslednja izmena:
Kiša tog dana je pokvasila trotoar, uglačala ga tako, da sam mogao
videti svoju siluetu na hrapavom asfaltu izgaženom užurbanim koracima prolaznika.
Neminovni sumrak večeri, ukazivao je na skorašnji mrak kada će nastupiti tišina,
i kada će praznoverje stupiti na snagu. Noć kao i svaka, nije se puno razlikovala od ostalih.
Sistem lunarng ciklusa je ostao isti, nepromenjen milenijumima, ostala je samo parodija
iz proteklih vremena u kojima se ne razlikuje realno od imaginarnog.

Vltava i dalje teče, Prag još uvek sija sa svojom zlatnom šubarom,
a ja se pitam i čudim, kako sam se obreo u ovom gradu !?

okolnost
vulkan
podsticaj
beli luk
nesanica

Konacno se ukazala prilika, okolnost zgodna da primamljivija ne moze biti. Njegovi su otisli na vikendicu, sestra na ekskurziju, a nama dosli neocekivani gosti iz daleka, pa sam mogla bez vecih objasnjenja da odem kod drugarice na pizama zurku. Naravno da im nisam rekla da je u pitanju drug koji obozava naturizam udvoje. I da je vec poceo da se dimi kao vulkan kome preti aktiviranje ukoliko se ne nacrtam tamo sto pre. Spakovala sam cetkicu za zube i samoispalila se put njegovog stana poput projektila u nakracem mogucem roku. Na ugovoreni znak od tri zvona kratko i jedno dugacko, stvorio se kraj ulaznih vrata, odeven u tesnu pripijenu majicu ispod koje su se ocrtavali njegovi nabudzeni misici. Dohvatio me svojim znojavim dlanovima i uvukao unutra. Otrgla sam se, jer sam htela da prvo odgledamo Pink zvezde, uz obecane slane palacinke i pivo, pa da onda razbijemo nesanicu razgovorom o Platonovom ucenju o erosu. Ali ne, njegov brizljivo pripremljeni plan u potpunosti je anulirao moju romanticnu, korak po korak isplaniranu ideju. Poput geparda u lovu na rucak, skocio je, oborio me na pod i cvrsto pripio svoje strastvene usne na moje. Ono sto nikada necu zaboraviti i sto je otvorilo bozanska vrata nase dozivotne veze bio je fenomenalni miris belog luka koji je zaposeo njegov vreli dah. Neprevazidjeni senzualni podsticaj. Palacinke i show smo preskocili. A Platonovu etoticku ideju smo kasnije detaljno razradili do kraja, sa licnim doprinosom tezi.

libero
strahovlada
lotos
Barbara Strejsend
mukotrpno

libero
strahovlada
lotos
Barbara Strejsend
mukotrpno
Mukotrpno bi mi i zauzdavajuće bilo da pišem kao pod strahovladom reči o lotosovom cvetu u kosi
Barbare Strejsend nego ih ispalim odmah pa sam libero da pišem slobodnjački...:mrgreen:

Znate one muške priče kad mi muški razmenjujemo seksualna iskustva i ogovaramo ženske?
E,o tom ću...Nas četvorica, taze razvedeni,rešili da prokljuvimo u čemu je problem s raspuštenicama!
I krenuli na posao...Jedan od nas radio u Matićnom uredu i imali sveže podatke o tek razvedenima...
I udri:jednu po jednu...Trajalo to tako,bogami skoro mesec dana...Jedan od nas se skoro opet
hteo da ženi...Čekaj ,polako,kažemo mu-da prvo vidimo šta je bilo...Koji je glavni problem!
Kad smo se skupili i izanalizirali,ispalo da je razlog to što se slabo krešu...Anemićno i nekako
skoro bez volje...
Auuu,ko bi to reko?
E,a delovale su kao da će skočiti na njega i izlomitgi ga i smrviti...Kad ono -ćorak! Puc!
Odustao i onaj što mislio da se ponovo ženi...
A ja se oženio ponovo,ali uz prasak teških haubica!
(Pa je li bolje ovako-libero?:hahaha:)
ali
ipak
kad
i
o

objasnjenje: libero - odbrambeni igrac

@Dragoljube, mogao si svoju vec napisanu pricu bar da nafilujes predlozenim recima kako bi ispostovao neka pravila...ovako :roll:.
Ono na pocetku i pored pokusaja ne vazi, jer toliki libertas u pisanju ipak ne podrazumeva i besmislice. Izvini, ali nece moci.

S obzirom da i ova igra ima svoje regulative, ponovo postavljam svoje reci:

libero
strahovlada
lotos
Barbara Strejsend
mukotrpno

Poslednja izmena:
Objašnjenje neuko,sory:liberum latinski-slobodan!
Mogao sam i da "nafilujem" kako kažeš,a ti ne izdrža da poput Vućka podvikneš "Tišina tamo!":hahaha::rotf:
Hajde reci ;šta imaš protiv slobode u umetnosti?
Ili smatraš da ovo nije umetnost?
Znaš,tehnički si ti u pravu i treba da brišeš taj tekst!(A i ovaj:mrgreen:)
Ama briši-nećemo duhom osiromašiti zbog malo raširenih krila slobode...:mrgreen::sad2:

Hodala je ulicama koje su ka njoj obrušavale svoje senke. Na zidu polusrušene kuće stajao je grafit, krvavocrveni trag kandži nekog noćnog besanika: LIBERO!. Nasmejala se u sebi: ko može biti libero kada u svima nama vlada strahovladaemocija, otvorenih lotosa prošlosti, učinjenih i neučinjenih dela... Iz nečijeg otvorenog prozora dopirali su zvuci muzike: Barbara Strejsend i njen moćni glas, koji nije čula još od smrti svoje majke i smrti njenog naizgled neuništivog gramofona... Dok je vukla noge sporim ulicama, znala je da će i naredni dan biti samo mukotrpno iščekivanje onoga što možda nikada neće doći..

kanal
forma
vihor
pedale
odlazak

@Dragoljub

Tisina more!
A sto se tice teme o slobodi i umetnosti, to mozemo da otvorimo na nekom drugom mestu. Medjutim, umetnost nehodanja drugima po zivcima je najveca od svih, tako da sam tehnicki ja uvek u pravu a neformalno jos malo pa sad cu. I necemo brisati, ne...da ne kazu posle kako necija literarna umeca stavljamo u bunker. Neka stoji. Ali bih zamolila da u narednom bacanju negde uguras ponudjene reci, kad vec inspiraciju crpes iz odavno iscrpljenog pisanja. Hvala!

Hodala je ulicama koje su ka njoj obrušavale svoje senke. Na zidu polusrušene kuće stajao je grafit, krvavocrveni trag kandži nekog noćnog besanika: LIBERO!. Nasmejala se u sebi: ko može biti libero kada u svima nama vlada strahovladaemocija, otvorenih lotosa prošlosti, učinjenih i neučinjenih dela... Iz nečijeg otvorenog prozora dopirali su zvuci muzike: Barbara Strejsend i njen moćni glas, koji nije čula još od smrti svoje majke i smrti njenog naizgled neuništivog gramofona... Dok je vukla noge sporim ulicama, znala je da će i naredni dan biti samo mukotrpno iščekivanje onoga što možda nikada neće doći..

kanal
forma
vihor
pedale
odlazak

Smatram da se ne mogu stvarati likovi do se jako dobro ne prouce ljudi, isto
kao sto jedan jezik moze govoriti samo ako se ozbiljno nauci.
Kako jos nisam u godinama kad se moze izmisljati, zadovoljit cu se
pripovijedanjem.
Pozivam, dakle, citatelja da veruje u istinitost ove price koje su sva lica,
osim glavne junakinje, još uvijek ziva.

Uostalom, u Kalkuti ima ljudi koji mogu potvrditi vecinu cinjenica koje navodim
ovde, ako moje svjedocanstvo nije dovoljno. Ipak, cudnim stjecajem okolnosti,
jedino sam ja poznavao sve pojedinosti bez kojih bi bilo nemoguce stvoriti
zanimljivu i potpunu pricu.

Kako sam saznao za nju?
14. aprila, davne 1745. godine, u ulici San Li Bua, procitah da se otvara izlozba modernog namestaja bez solfeja.
Moj "odlazak" to vece je urodilo plodom.

Rano pred zoru nisam ocekivao tako nesto, da ce biti tako rano posetitelja. Moderna "forma" romantizma se ogledala u preranom kubizmu, sve je bilo nekako preveliko da stane u jednu velicanstvenu rec kada sam je video, bila je to visoka fotelja sa naslonjacima bez drske u koju bi neko stavio par svezih novina danasnjih. Ona je bila crnka, sa prelepim grudima, sedela je u fotelji nalik na gotcski stil bez preklona.

Do kanala preko vihora sa pedalama. tako smo se moj verni citaoce i iskreni upoznali :D

likovna umetnost
pariz
Rim
fenomenalan osecaj
NJujork
gospodja Eva

kanal
forma
vihor
pedale
odlazak

Lopataš komšija, aa?
-Pun mi je ku, ku kanal đubra što vihor naćerao pred kapiju, bem ti život sve po seljaku!
Vidi onu kurvicu, šapnu, uf, koja forma, a čo'ek bi rekao istrošena od silnog noćnog jahanja, ha...
-Nemoj tako, to nam je komšinica, čujem, sprema se za odlazak, seli se.
Hvala Bogu da odlazi, dosta nam tog kupleraja, ej komšo! Ovo tvoje pedale!
-Da, ma klinci rasturili biciklo, mamicu im, hvala komšija.

đubre
prostitutka
analfabet
seljaci
tikve

kanal
forma
vihor
pedale
odlazak

Lopataš komšija, aa?
-Pun mi je ku, ku kanal đubra što vihor naćerao pred kapiju, bem ti život sve po seljaku!
Vidi onu kurvicu, šapnu, uf, koja forma, a čo'ek bi rekao istrošena od silnog noćnog jahanja, ha...
-Nemoj tako, to nam je komšinica, čujem, sprema se za odlazak, seli se.
Hvala Bogu da odlazi, dosta nam tog kupleraja, ej komšo! Ovo tvoje pedale!
-Da, ma klinci rasturili biciklo, mamicu im, hvala komšija.

đubre
prostitutka
analfabet
seljaci
tikve

mislim da si pogrio post... :)

likovna umetnost
pariz
Rim
fenomenalan osecaj
NJujork
gospodja Eva

Oh, ne dragi moji, nikada me nije zanimala likovna umetnost... Nikada nisam dospeo dalje od obične žvrljotine na listu bloka broj 5, nečega što je neodoljivo podsećalo na karikaturu Keopsove piramide, iako sam moje (ne)delo smelo nazvao "Pariz", a pomenuta "građevina je bila arhitektonski promašeni plan Ajfelove kule. Ipak, neobičnim sledom događaja, dospeh u svojim najvrlijim godinama na izložbu slika tada već poznatog slikara M. koji je flertovao sa okasnelim kubizmom i tu doživeh otkrovenje i taj fenomenalan osećaj manje uzrokovan začuđujuće nejasnim delima pomenutog, a više kanapeima od morskih plodova, koji su služeni uz ledeno belo vino... Praveći se da sam na svom terenu pridružih se grupi polupoznatih i prilično pripitih zvanica koji su iz samo sebi znanih razloga veličali i kudili Njujork, grad koji sam posetio samo na filmu... I dragi moji, ceo ovaj događaj bi možda ostao u tami mog zaborava, da ga nisu svojom svetlošću obasjale veličanstvene grudi gospođe Eve . Ali, o njoj u nekoj narednoj priči...

paučina
klupko
nerazjašnjeno
mulj
vodenica

@Dragoljub

Tisina more!
A sto se tice teme o slobodi i umetnosti, to mozemo da otvorimo na nekom drugom mestu. Medjutim, umetnost nehodanja drugima po zivcima je najveca od svih, tako da sam tehnicki ja uvek u pravu a neformalno jos malo pa sad cu. I necemo brisati, ne...da ne kazu posle kako necija literarna umeca stavljamo u bunker. Neka stoji. Ali bih zamolila da u narednom bacanju negde uguras ponudjene reci, kad vec inspiraciju crpes iz odavno iscrpljenog pisanja. Hvala!

:eek::(:rida:

paučina
klupko
nerazjašnjeno
mulj
vodenica

Onaj naš kum Pera iz Malog Mokrog Luga definitivno je mrtav čovek. Ili će barem biti kad ga se samo ja dočepam. Što? Dakle, prošle subote odveo je onu moju budalu i svog pašenoga Zokija šatro na pecanje u neko selo na kraj sveta, gde su se izgubili po tim seoskim putevima. Kad već nisu znali gde idu što nisu bacali kamenčiće ili razmotali neko klupko, pa se vratili po tom tragu? Telefoni su im bili nedostupni, džabe smo satima zvale i ja i kuma Cica i njena sestra. Precepile smo se načisto od brige.
Gde su na kraju bili ostalo je nerazjašnjeno, vratio je obojicu u pola noći potpuno obeznanjene od alkohola, sa gomilom paučine u kosi i odećom skroz natopljenom muljem i blatom. Jedini plen im je bio po tri kile belog kukuruznog brašna sa neke vodenice. Kao pokvario im se jugić kod te vodenice, u nekoj bestragiji, pa dok su opravili, vodeničar im se našao, posle ih ponudio nekom rakijom i ova dvojica se ubili načisto.
Sa ovim mojim sam raščistila, a tebe Pero samo čekam. Sledeći put idete bez nas nikad!

Zavod
Trgovina
Registar
Student
Svojstvo

Zavod
Trgovina
Registar
Student
Svojstvo

Registar privrednih subjekata još nije upotpunio stranicu na kojoj je student Malivuk,bezuspešno tražio firmu,to svojstvo preduzetnik ili koja već forma, o kojoj mu je pričao prijatelj,zbunjivala ga je...Ne to nije bila trgovina,to je bilo nešto savetodavno,što je funkcionisalo u svetu a putem pošte.
Zašto se nije opredelio za internet,pitao se?!.
Da li je ta ljubav prema mirisu hartije i kapljici koja se niže iz pera jedini razlog?Odmahnuo je glavom, i uputio se u Zavod za izdavanje udžbenika da pronadje knjigu jer upravo je podneo prijavu za oktobarski rok.

panj
blatnjav
žmirka
pas
otirač

Oni su stajali sami na kisi, vreme je prolazilo dok su se drzali za ruke.
Nista im nije bilo vazno u ovom trenutku, tako su stajali na kisi sami u sred nadolazece sve jace i jace kise koja se tu uvalu od livade gde su stajali sada vec i zacrvenila od sunca.
Imali su rok.
Od tri dana.
Stigla im je vest. Za hipoteku na kucu koja se nalazila gore u odnosu na kisu.
Drzali su se rukama.
Stigla im je nova vest sada vec, stara, da njihovo dete, proslo je sve, i obdukciju na kraju.
Zagrli su se.
Sunce i kisa, na livadi pored mora, pogled je dostizao cak do neba, kada su proklinjali dan njihove odluke, da dete treba da ode kod njenih, dok otplacuju za hipoteku.
Devojka je stajala zelenih ociju poput mora u suzama dubokim kada joj je sapnuo, da je voli vise lanca koji rastvara, krv u zilama.
Njihov pas.
Verni prijatelj deteta, zaurlao je.
Grlio je dok je tada vec (nisu znali) brala cvece, tada vec je i ta.
Da je dosla uzasna vest o smrti novorodjenca.
Kao porucena i kisa na sceni o dvoje kojima nije bila vazna ni to da se pretvorila u pljusak.
Sapnula mu je tada konacno,
da se drvo mlado ili staro meri po godovima ali da godine ne mogu da nikada zaborave posecen tek rodjen panj.

I kada otirac naidje igru zmirke postane blatnjav.

Klasicizam
Vrela Crnka
Preplanulo vodjenje ljubavi
arhitektura
peraja
zvono

Preplanulo vođenje ljubavi. A? Kakvo vođenje čega gde? namrgođenih obrva zapita Napast. Pre-pla-nu-lo poče da sriče slog po slog Veliki klimajući skoro neprimetno glavom gore dole na kraju svakog sloga. To ti je metafora bolan. Misliš kao ono "šuti bolan erotika" ? Zapita Napast i nasmeja se zamišljeno, prizivajući scene nekog davno odgledanog filma u svoj um.To! To! zaklima glavom Veliki i poče da obrazlaže svoju "metaforu". Preplanulo vođenje ljubavi ti je kao vrela crnka, arhitektura nesaznajne ljubavi, klasicizam nedosanjanog poljupca, zlatno zvono na zvoniku nesrećne ljubavi, peraja male sirene.... male seksi sirene da budem precizan.... Pedofilu! prekinu ga Napast u sred umetničkog zanosa. Uvek ubaciš malu sirenu u priču, malu sirenu i njena seksi peraja. Napast se isplazi :P

bljutavo
kakao
mulj
razbojnik
malokrvan

Poslednja izmena:
Malokrvan razbojnik je pijao kako, i ko da mu je iz usta mulj pljuvao bljutavo.

Ona je to vece bas sedela za sankom, u tamnoj senci prisao je gospodin zvani Dokli, i rakao joj je sta dama pije, ona ga je pljunula i rece, ti jebhena gnjido, varas me, zar?

Recitacija
Pobuna
Brod
Neznanje
seljak
prostak
livada
impresija

Recitacija
Pobuna
Brod
Neznanje
seljak
prostak
livada
impresija

Za početak godine Crvene Svinje, u selu Donji Blatnjikovac planiran je prigodan program, u kojem je seoski dečiji hor, koji se sastojao od dva čupava dečaka i tri zbunjene devojčice trebalo da otpeva himnu sela, da bi zatim ćerka seljonačelnika Milana Stevca izvela recitaciju koju je napisala njegova davnašnja ljubavnica, a zvanično sekretarica Milka, Seljonačelnikova ćerka, devojčica od nekih 9 godina, ne preterano ineteligentna, sa očiju kao kod tužnog šteneta uze papir i poče da čita: "Milane ti si seljak i prostak, na livadi gde si me ljubio u neznanju i gde smo se ljuljali ko ukleti brod, sad ljubiš Zdenku, Pere poštara ćerku". Zatečeni i pod impresijom, seljani,, nisu mogli drugačije da reaguju no da skandiraju i tapšu, Zdenka je jecala, Pera je psovao i seljonačelnika i Milku, seljonačelnik je psovao i Zdenku i Peru i MIlku i selo i zle jezike... Milka je jela čokoladu MIlka sa lešnicima i slatko se smejala.

mudrost
ljubav
uštavljena koža
parfem
želatin

Ako bi rekli da se radi o vama citaoce?
Ni ne poznate me pisce. Rekoh ste mi.
Ali razumem vas Citaoce.
Stvarno? Procitah ste.
Da. Napisah vam.
'

Vi samo pisete nikako da me poljubite gospodine! Jer pisac ocigledno da nije u pravu!

Zar trebam da vas ocaram, dovoljno bi bilo i da ste procitali, da ste se isuvise uzivili u osecaje, kada ste drugoga ljubili! Znam!
Jer pisac zna sve i uvek je u pravu!
Video sam vas juce u zagrljaju drugoga! Taman kada sam vam viknuo Citaoce! Draga, dosao sam.
I tu zavrsava sva ptica ja i vi vise nismo na ti! stoga vam i persiram!

O cemu vi to? hahahaha, pa ja vas ni ne poznajem! gospodine sto pisete.
Ali sam cula da ste sarmantni. hahah

To je ono sto vino cini da se bolje osecate, pogotovo ako je crno, jer ide u crnke!

hahaha bas ste zabavni dok vas ovako citam, bas mi je drago, imali ste i na kraju pravo, bas sam se uzivila hahaha

Dakle, priznajete da ste me prevarili?

Ne, a sto i bih?

Video sam vas.

Ah! da, da! sada se secam!
Prevarant ste pisceve price samo su na papiru!
Ne znam zbog cega ali kada god ste me ubedili, pristala sam na simpaticno druzenje, ali nisam ocekivala da ce tu biti i vina. Secam se da ste se pretvarali da ce te da me probate da iskoristite!

O, zar? Procitali ste citaoce.

DA!
Moj muz ne zna da ja ovo citam!
Mudrost je sakriti da ne vidi procitano!

Sada citate:
Vi ste ocigledno u zabludi, ili ste jos pijani!
Ja sam vas muz. hah. i ne treba mi ustavljena koza da bih vam to i dokazao!
Znam da ne volite zelatin kao i parfem sanel br 5.

Sada procitah od vas:
Na kraju krajeva,
pisac zna i uvek je u pravu.

Misterija
Jablan
Crvena
upaljac
Sibica

Poslednja izmena:
Misterija
Jablan
Crvena
upaljac
Sibica

Misterija je, ništa drugo do misterija zašto je nestao i poslednji Jablan sa ove nesrećne planete... Iako su ga decenijama čuvali u kapsuli sa vazduhom i orošavali poveremeno Q324IK vodom, za koju tvrde da je po sastavu bila jednaka H2O vodi, kakva se nekada pila na tadašnjoj planeti Zemlji u svetu koji više ne postoji, Jablan je kopneo i kopneo dok na kraju nije presahnulo njegovo umorno deblo, plačljivo klonuo i poslednji list i Jablan je prestao da postoji. Gde li je otišla duša Jablanova, pitala se Crvena, da li i njih kao i duše preminulih pohranjuju u kapsule i šalju dalje u vasionu minijaturnim letelicama da se tamo raspu i nasele nove svetove u jednoj od hiljada i hiljada formi... Nedostajaće joj Jablan, nedostajaće joj da mu mahne dok nza ua posao u gostiteljsko-lebdeći objekat, koji se po nekoj napravici koja je nekada postojala nazvana "Upaljač", a koju Crvena nikada nije videla, a koja je nastala nakon drugog, sličnog izuma koji se zvao šibica ( tako su učili u školi)... Čudno je to, mislila je Crvena, čudno je kako su ljudi nekada morali da se dovijaju zbog tako jednostavne stvari kakva je paljenje vatre, a zatim podiže prst i pogleda ga svojim narandžastim očima i plamenom koji pokulja iz njega zapali dugačku cigaretu i povuče dim..

Mastilo
Kategorija
Praznina
Džak
Vez

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back