- Poruka
- 13.394
Huuhh, ovo će biti pravi stimulans
prašina
cvet
kafa
prekor
znoj
Sa vrha iza tamo gde jos niko nije postojao, kazu da je naumio i rekao gradjanima da ce popeti se na Kajlas, svetu planine Indije. Gospodin jedan, da citaocu bude lakse, necu ga imenovati.
Tada sam prolazio kraj moje omiljene drvnare (tako su nekada nasi stari nazivali kafanu) gde je neko taman raspakovao sveze zrnenje od 'kafe'. Cuo sam zamor i odusevljenje i rulju, kako je medjusobno saputala dok se Gospodin uzvisio na govor, bas u tom trenutku, rece Goslodin koji se spremao na put do vrha planine, ljudima iz rulje: "...to je sto sam rekao, posebno treba i ne treba da se zaboravi da je veca sreca popeti se na vrh planine kroz istinsku jos vecu srecu nacina penjanja na vrh"
Ljudi su usklekcivali, i culo se od njih: "dajem 100 rubalja da nece uspeti"
"200 da ce uspeti".
Gospodin je u tom trenutku citaoca zainteresovao, sve se brzo desavalo tako da niste mogli ni videti gospodine citaoce kada je Gospodin otisao od rulje, i vec sledeceg dana nasao u planinskom podnozju...
Povodio je svog vernog mesanca Timija, Timi je znao da svojim lavezom i cesto mu je tako pomogao da nagovesti nepozvanog gosta (vuka, medveda, ili jos gore lovokradicu na dijamante)
Bas zato ga je i ovaj put poveo jer je znao da ako jedna zivotinja je daleko druga (kao da) tek da se priblizava.
"Idemo momce, kroz cvece kroz livadu, potpuno gubimo osecaj za ispravnost vremene, ovo je predivno, kao da je neko posuo neznost i arome ovoga 'cveta' pravo na prekrivenu rosom polivenu mesecinu od zada, peelepo je momce.
Koracali su dok su mogli jer posle Gospodine, zaista ne bih mogao da vas ubedim drugacije jer vam se vidi 'znoj' i moj 'prekor' na ocima.
Vaznost je da prave vrednosti uvek se vide ukoliko je posmatrac zna da oseca potrebu za napredovanjem.
Uspeli su.
I sada vide da ce biti srecni kada budu silazili dolje, sa planine.
Ugalj
Srebro
Pogled
Srusiti nekoga
Igra vetrova
Dan i noc
Zuta crta