Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesreca je zakucala na njegova vrata onog trenutka kada je ugledao nju. Ljubav koja se rasplinjala u njegovom srcu bila je neuzvracena. Znao je da vishe nikada nece osjetiti srecu. Potrazio je svog najboljeg prijatelja. Zatekao ga je sa njom. Izdaja mu se poput noza zarila u srce. Nikada mu nece oprostiti. Neka ne ochekuje pomirenje. Odluchio je da zaboravi svog prijatelja i ljubav koju je osjecao prema njoj.

apatija
krug
svjetlost
vjetar
mjesec
kula
ruze

Stojeci u krugu koji je prethodno opisao prstima u prasini apaticno se molio,osecao je miris ruza koji mu je donosio nocni vetar i posmatrao znakove koje je ispisivala meseceva svetlost na zidu njegove celije, zaboravljene u drevnoj i trosnoj kuli...

usna
dodir
ukus
znoj
hladnoca
kucanje srca

Zapalio je jos jednu cigaretu. Bacio je jos jedan pogled na prozor koji gleda pravo na sobu njegove ljubavi. Ispalo je da i ona pomno posmatra njega. Uzeo je parce papira na kome pise njen broj telefona i pozvao je. Cestitao joj je rodjendan i izveo na tortu.

Dah
Toplota
Soba
Tajna
Ideja

Uspeo je da udje u prepun autobus. Bila je zima, u prevozu je bilo toplo i zagusljivo. Jos je bio pod utiskom ideje rodjene u njihovoj sobi, ideje rodjene u njihovoj tajni. Nesvesno je sarao po staklu prozora i svojim dahom ih je opet prekrivao. Divna ideja!...

Obožavanje ili ljubav, hm. Nije ni sam znao. Pod prstima samo krhotine i miris mladosti. Gledao je u fotografiju, parčiće stakla, slomljeni ram. Drolja. Šta joj je sad ostalo ? Iskupljenje? Mučnina je već bila u glavi, u mislima o njoj. Kovit, šta je to?

- teško,
- tuga,
- prevara,
- naivno,
- san,
- sutra,
- ljubav

Jos jedno tesko budjenje najavljuje mu naivnu prevaru novog dana...prekinut san otpada sa poluslepih ociju, gubeci se u prljavom tepihu.Tog jutra prestao je da sanja .Pustio je da se tuga i ljubav pomesaju i sliju sa njegovog srca,poput kapi vode sa pera barske ptice...i srce se slilo sa njima,ali bar za trenutak ucinilo mu se da su mu grudi upravo zbog toga lakse...Bar do sutrasnjeg budjenja...
Zvono
Magla
Bara
Secivo
Ikona
Drhtaj
Ukus krvi

Stajala sam u uglu sobe pogleda prikovanog za ikonu. Nije se već dobro videla od mraka koji je nezvan, neprimetno ulazio u sobu, u moj život, u mene. Prikrivao je predmete u sobi samo ovu bednicu nije mogao.Za tren, sve je bilo kao u magli, kao i moji odbegli snovi. Drhtaj tela me je podsećao da sam još živa, a suze su ostavljale slane tragove po mojim molitvama. Bara od suza se uvećavala dok je ikonu sve više, i više prekrivao mrak. Od božje pomoći, ništa..Samo je sjaj sečiva noža drsko odolevao, skoro izazivački, dok sam ukus krvi osećala u ustima. Zvono je prekinulo sve.
- maj,
- plavo,
- nada,
- ljubav,
- miris,
- pas,
- vernost

Maj mi je ponovo, poput vernog psa doneo varljive odsjaje plavetnila,miris beskraja i laznu nadu ljubavi...Odlucih da jos jednom ispadnem ovca i potrcah za njim...
Lepota
Suze
Ulica
Vetar
Osmeh
Fotografija
Dodir

Vetar je nosio misli brzinom kojom je jedna fotografija sposobna da obuhati osmehe u daljini. Suza je bila dovoljna shvativši da ima snagu potoka u ulicama njegove mašte. Skrenuli smo levo. Lepota je kaskala za nama.

bumerang
telepatija
trešnja
greh
voz

Ni sama nisam obratila paznju kako sam se nasla medju drvecem u cvatu.Sela sam pod tresnju i gledajuci njene cvetove osetila sam neznost i tugu. Naravno, greh prema njima i osecaj krivice su se stalno vracali, kao bumerang. Jecajuci sam pomislila da ce se neka vrsta telepatije postarati da im opise sto blize moje stanje. Zato sam krenula u pravcu sina jer, znala sam da ce voz uskoro naici...

telo
reklame
ogledalo
ulica
dozivljaj

Posmatrao je svoje zilavo i oziljcima izrebareno telo u ogledalu, pokusavajuci da procita sa njega zbirku uspomena, dozivljaja bolova i zadovoljstava kao u decjem spomenaru...Ispod prozora ulica je pocinjala da vri zvucima letnje veceri a meko i nago zensko telo u beloj posteljini u uglu njegove sobe davalo je slagvort zvucima dok ga je u mraku obasjavao samo bledi neon prastare reklame...
Slika
Miris
Nedeljni rucak
Udarac
Tajna
Oziljci

Ožiljci na mom licu govore o vremenu koje sam potrošio na ovom svetu. Pametno ili ne, saznaće oni koji me nadžive.Nedeljni ručak i miris domaće, mamine supe vraća me u neke lepe, sigurne dane.Znam da me je neko voleo.Slika porodičnog ručka mog detinjstva u srcu su tajna, u koju zavirim kad god dobijem udarac[/U] od života.

- nada,
- prošlost,
- sutra,
- svetlo,
- vaza,
- noć

To su oni trenuci kad se iz noci prelazi u tzv. sutra, po nijansama svetla koje pada po mojoj sobi. Mahinalno gledajuci u vazu na stolu, pokusavam da izdvojim delice proslosti koji bi mogli da mi daju nadu za ovaj dan.
rif
instrument
bend
lirika
stolica

U mome je umu uspomena bezbroj,kao da citav bend na jedinstvenom instrumentu svira,i misli budi,jedan rif kao da klizi uoblicen mojim opazanjem sveta. Sve je tako savrseno novo,kao da tek se budi.....i sve kao cista lirika hartijom tece. Znajuci mene,i oblak je sigurniji , oslonac novom otkricu,mozda je samo stolica podamonom....
okrilje
lomljivo
stalak
livnica
svitanje
laz

Po pravilu svest mi je nacinila raskorak izmedju stvarnosti i halucinacije,tripa...Vracao sam se u budjavo oktobarsko vece na najgrublji moguci nacin a iz slatke izmaglice niz sapata mi je i dalje izmamljivao osmeh na licu.
Dop
igla
kap krvi
koza
zavoj
vena
bljesak

Svidelo se to nama ili ne svi mi imamo svoj dop i ocajnicki nam je porteban.Nevazno je da li je igla u veni ili u srcu ili gde god,sve dok nosi turobno svedocanstvo...jednu kap krvi koje smo toliko zedni...najnezniji dodir na vec mrtvoj kozi . Zavoj preko ociju koje sirom zatvorene ocekuju bljesak, a dobijaju laz..a mozda je sve isto...

mrtvilo
cvet
struja
milost
okrutnost
potreba

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back