Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kaa:
Gledao je ironicno u lica skupljena u buket oko njegove postelje...cekali su da ode,da nestane...cekao je i on... a onda je gorcina prosla,svi bolovi,hladnoce i gresi njegovog zivota izbledeli su...osetio je toplinu starog sporeta,meko krzno macke koja se svijala oko njegove noge ne bi li ukrala tracak toplote i milovanja...video je brasnom zamrljane ruke bake i osecao slatki miris svezih krofni...nestrpljenje dok se veze sal oko njegovog vrata a zatim su decak i starac jos jednom istrcali u bljestavilo sunca i snega zimskog podneva...osetio je srecu.
Zena
Mekoca
Sjaj oka
Krilo
Ukus suze
Ljubav

Svaka čast!

Kaa:
Gledao je ironicno u lica skupljena u buket oko njegove postelje...cekali su da ode,da nestane...cekao je i on... a onda je gorcina prosla,svi bolovi,hladnoce i gresi njegovog zivota izbledeli su...osetio je toplinu starog sporeta,meko krzno macke koja se svijala oko njegove noge ne bi li ukrala tracak toplote i milovanja...video je brasnom zamrljane ruke bake i osecao slatki miris svezih krofni...nestrpljenje dok se veze sal oko njegovog vrata a zatim su decak i starac jos jednom istrcali u bljestavilo sunca i snega zimskog podneva...osetio je srecu.
Zena
Mekoca
Sjaj oka
Krilo
Ukus suze
Ljubav

Prelepo..........

( Da, lepo.. ponekad je tako dobro biti bolestan)

Slano ili slatko, u poslednje vreme možda više neutralne. Eksplicitan doktor poludeo od rada, umoran od dosade nastavlja da vređa objašnjenjima. Siguran sam da je znao kakav je ukus suze vaše. Upravo mu govore da obrće reči kao da piše stihove u pripitom stanju. Kažu mi da je to zbog jedne žene. Trebalo je znati da je krilo ljubavi premalo za dvoje a preveliko za sjaj oka pregaženog vozom u kojem se pakuje njihova ljubav. Peron broj devet i preteća mekoća vetra. Previše prijatnosti u nepovoljnim situacijama goni na sumnju o zlim ljudima sa kanticama za pesak u ledenom prostranstvu.
~odlazi neko drag ka svojoj sreći~

plamen
kristalno
ljubičasto
letenje
šum

Sum slobodnih krila u letu....najdraza melodija,ostvareni san. Letenje ka odredistu koje ce samo na sebe ukazati.... ljubicasti obrisi posledjeg plamena sunca. U oku se javi kristalno svedocanstvo dugogodisnjeg izgaranja,teznje i nemira......

spasitelj
nevidljivo
lakrdija
uzletiste
lov

Kaa:
Zena
Mekoca
Sjaj oka
Krilo
Ukus suze
Ljubav

Zaista prelijepo napisano. Iskreno divljenje i pozdrav

Slusala je razuzdani smeh iz krcme koji se kao opojni miris hrane uvlacio u njenu sobu, da bi odmah potom pobjegao u svjezinu noci. Van u slobodu zeljela bi zakoraciti, ali je prijekorni pogled portreta zaustavio na vratima. Stropostala se na stolicu i zadovoljila svoje sanje pogledom na bastu po kojoj je misticna crna macka izvodila svoj elegantni tihi ples. Pogledi su im se sreli i zute sjajne oci su kao noz probile stakleni zid straha. Otvorila je vrata i zakoracila u tihu noc.

Razlog
Pokret
Dvolicnost
Shuma
Grijeh

Cini mi se da sam postala deo sume, nesposobna za pokret, bilo kakav. Razmisljam da li je neki moj greh razlog ovog stanja. Odbacujem dvolicnost. Najverovatnije je u pitanju moja slabost u ocajanju.

broj
ruka
macka
san
kalendar

Kalendar mi je bio u oku, a misli upetljane u jedan broj. Još koji minut i taj broj će otići u prošlost noseći sa sobom i ovu godinu. Nije to ni godina zmaja, ni konja, to ističe vreme još jedne godine mog života. Šta znače pokloni, cveće, najlepše želje, kad život odlazi ? Nije to san, ja i dalje, kao ova mačka na mojoj ruci, tražim samo malo ljubavi i topline.
- januar,
- želje,
- sunce,
- čokolada,
- led,
- sunce.

Ponekad se pitao: "Koliko hladan moze biti januar?".Secao se svih koji su protekli,i srce mu je okivao led. Samo je jedan imao boju sunca, ukus tople cokolade sa necijih usana,samo je jedan nosio muziku tog toplog glasa,koji je svake noci snovima saputao :"Ovo je nase sunce, i ceo ovaj svet nasa je zelja, do kraja ispunjena....". Da, bio je.....
pokrivac
lala
maj
senka
prostor
ravan

Skinuh pokrivač s očiju. Gledam na sat: 20 sati i 28 minuta, jedanesti maj. A dvaes petog je smak sveta. Nema veze, imaću još nekoliko dana lepog provoda na Govnarici. Na stolu pored kompjuktora je vaza sa uvelim lalama. Šteta, više ni ne mirišu, makar da prikriju moj ustajali miris; nisam se kupao još od onog radničkog praznika. Na Govnarici senka gluposti, kao i uvek. Gledam temu ''Igra sastavi priču'' i shvatam da je ta nebuloza uzela maha i proširila se na čak 14 (četrnaest) strana. Virtuelni prostor u kome spas nalaze budale, nešto poput virtuelne ravni koju čini bezbroj tačaka. Gle, pa ja verujem u matematički aksiom.

- kraj

sscharfschuetze:
Skinuh pokrivač s očiju. Gledam na sat: 20 sati i 28 minuta, jedanesti maj. A dvaes petog je smak sveta. Nema veze, imaću još nekoliko dana lepog provoda na Govnarici. Na stolu pored kompjuktora je vaza sa uvelim lalama. Šteta, više ni ne mirišu, makar da prikriju moj ustajali miris; nisam se kupao još od onog radničkog praznika. Na Govnarici senka gluposti, kao i uvek. Gledam temu ''Igra sastavi priču'' i shvatam da je ta nebuloza uzela maha i proširila se na čak 14 (četrnaest) strana.

Virtuelni prostor u kome spas nalaze budale, nešto poput virtuelne ravni koju čini bezbroj tačaka. Gle, pa ja verujem u matematički aksiom.

- kraj

...Pa, to ti kažem ! ;)

Nije kraj ! Za one koji žele dalje:
- suncokret,
- sunce,
- ptice,
- leto,
- ljubav,
- čamac,
- istina.
Pozz virtuelnim piscima :p

" Voli me, ne voli me, voli me, ne voli me...Ma...", baca ostatak suncokreta na travu. Okrece glavu ka suncu ali umesto sunca vidi kako ptica ispusta svoj sluzavi izmet na glavu... Mrzi danasnji dan i ovo leto i miris pokosene trave. U daljini je poziva zvuk vode. Okrece se i vidi dvoje kako vode ljubav u camcu. Muka joj je. Odustaje. Nikada nece spoznati istinu...

Mrak koji mu je kao detetu bio izvor strepnje i beskraj slepila sada mu je bio prijatelj...Fosfor na skazaljkama jeftinog sata je bilo sve sto je video i njihov odsjaj u njenim ocima,tri sata po ponoci i macji odsjaj bili su mu putokaz...Pratio je trag mirisa ljubicice do mesta gde je otkucavalo srce ispod meke koze...Vise nije plasio mraka.
Sunce
led
ruka
poljubac
zena
usna

Sunce u njenim na prvi pogled mracnim ocima topilo je dugogodisnji led oko njegovog srca. Ruka koja je glatko klizila pozivala je da procita tajnu samo za njega ispisanu na telu..a on sa izrazom neopisive srece, neverice i pogledom vezenim drhtajem, kao tek oziveo,pio je kao da je njena usna sam izvor zivota. U trenu pomisli: "Kada se to desilo?". Ona je vec zena, a on je dugo provodio dane u grcu da sacuva svoje decastvo,a osecao je kao da ga tek pronasao.
-skitnica
-slabost
-zelja
-vera
-poniznost
-masna

Opet je zatekao malu skitnicu,zgrcenu u praznom kupeu - kako spava dok joj masna kosa prekriva decije lice.Nezno ju je podigao u narucje i osetio po ko zna koji put snaznu zelju da je sledeceg jutra povede sa sobom,da joj ne okrene ledja dok odlazi sa stanice...Ipak znao je da ce slabost prevladati i zato dok ju je usnulu spustao na stanicni krevet,pokrivao prljavim cebetom osetio je greh i kako mu vera klizi iz duse...Izasao je u hladni mrak pustajuci da mu se suze lede u male kristale poniznosti pred beskrajem noci...
Kosa
Miris
Marihuana
Poljubac
Bol
Zadah

kosa mu dosta opada u poslednje vreme. Mozda zbog kise. U nozdrvama oseca miris budji. Pali ****** i marihuana ga otvara. Seca se nje. Ne, seca se samo poljupca a od nje ostala samo silueta.
Sada bol postaje ostriji. Pada , gubeci osecaj za zve sto je njegovo telo. Zadah svega ustajalog ostaje za njim. Na ovom svetu..

Prozor
Lakoca
Zvono
Lula
Rec
stepenice

Sasvim ocekivano, zvono se oglasilo. Tacno na vreme - pomislila je. ..Silazeci niz stepenice osetila je neobjasnjivu lakocu kojom se kretala . Krisom je pogledala kroz prozor i spazila lulu koju mu je poklonila..Na trenutak se nasmesila.

Kada je konacno otvorila vrata...nije mogla da izusti ni jednu jedinu rec ...cutala je..
--miris
--udah
--dno
--rec
--usne
--reka

Udahnuo je njen miris jos jednom...svaka celija njegovog tela vristala je za njom,ali reci nije bilo - usne se nisu pomicale i nastupila je tisina poput one na dnu mrtvog rukavca reke...
Sjaj
Novogodisnji ukras
Razglednica
Pauk
Ogledalo
Zelja
Stomak

sscharfschuetze:
Skinuh pokrivač s očiju. Gledam na sat: 20 sati i 28 minuta, jedanesti maj. A dvaes petog je smak sveta. Nema veze, imaću još nekoliko dana lepog provoda na Govnarici. Na stolu pored kompjuktora je vaza sa uvelim lalama. Šteta, više ni ne mirišu, makar da prikriju moj ustajali miris; nisam se kupao još od onog radničkog praznika. Na Govnarici senka gluposti, kao i uvek. Gledam temu ''Igra sastavi priču'' i shvatam da je ta nebuloza uzela maha i proširila se na čak 14 (četrnaest) strana. Virtuelni prostor u kome spas nalaze budale, nešto poput virtuelne ravni koju čini bezbroj tačaka. Gle, pa ja verujem u matematički aksiom.

- kraj
:lol: :lol: :lol: a s` druge strane zao mi te je nesrecnice....

Očekivala je razglednicu uprljanu željama sa ograničenim rokom trajanja. Pauk Spajki je sve to odlično razumeo, ispredajući svaku novu nit svoje paučinaste sudbine sa novim pogledom na izlomljeno ogledalo sjajnih provokacija i izvitoperene karikature u želji za prokletom promenom. Čitava atmosfera je mirisala na novogodišnje ukrase i ako je prošla zajedno sa stomačnim virusima. Lezi i umri, haha .. izvinite ..

katanac
uspomena
beg
čudo
tuga
strast

...Udaranje glavom je konacno uspelo,katanac izliven od uspomena je konacno popustio...nasavsi se napolju poceo je da bezi,dok je imao daha ...zatim je stao i pogledom zastakljenim od strasti posmatrao cudo sveta oko njega,ispletenog od tuge i lepote...
Zena
Toplota
Pulsiranje
Zenica
Krik
Mir

Žena je stajala ispred njega. Nije hteo progovoriti kako bi trenutak ove lepote sačuvao za sebe,za večnost.Pulsiranje vlastitog srca skoro ga je gušilo. Krv se uzburkala u njegovom mladom telu i on je iznenada osetio kako toplota ljubavi navire. Njegova zenica se pred ovom iznenadnom lepotom čas širila, čas skupljala. Hteo je da ispusti krik kako bi oslobodio emocije koje su ga pritiskale. Ona je gledala negde pored njega, nije ga ni primetila. Okrenula se i otišla dalje od njega, a on je osetio samo blaženi B]mir.[/B]
- noć,
- strah,
- san,
- beznadje,
- jutro,
- život

Gledam u ogledalo. Noc je, svetlo je ugaseno a u ogledalu vidim samo gole siluete . Da l to uopste , dodjavola, postoji? Njegova glava je medju mojim nogama. Vise osecam strah. Koje sranje! Iz mene izlazi nesto nalik na krik. Sluzavi krik. Ovo nije san. Mozda beznadje ali san nikako.
Opet ce se ponoviti kao i svaki put kad se vidimo. I bice jutro kao i svaki put kada se rastanemo. Dokle tako? I kakve veze sa nama ima zivot?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back