Balkanizacija
Vernost
nevina
iskrena
pobozna
Zvala me je ortakinja sinoc da se prosetamo po kraju - kaze ima nesto vazno da mi isprica. Vau! Nista, 'ajde da vidim sta je sad izmislila; napucam se, nadjemo se i sednemo na pice u jednom "fensi" kaficu. Kako je upoznala jednog tipa u gradu i nevidjeno joj se dopao?! Kaze mi "bicu iskrena, ali nemoj nikome da kazes".Hm, pomislih "Ima decka vec godinama i oduvek se hvalila kako uziva sa njim i da mu je verna". "Ali" nastavila je "plasim se da raskinem svoju dugu vezu, sta ako mi ovo ne uspe ili me ostavi, kako cu posle sama - ovako sam sigurna...znas, ja sam tako nevina i naivna, ali mnogo mi se dopao ovaj tip, onog mog ne mogu vise da podnesem, a opet sa njim sam godinama znam da me voli, ne znam da li ce me ovaj voleti! Izasla sam sa njim nekoliko puta, znas on je iz Amerike - totalno se amerikanizovao sto mi se dopalo, sav je tako moderan i "kul", ide u pravoslavnu crkvu, tamo se nasi okuplaju a ja sam tako pobozna pa mi se to bas svidja...a ne ko ovaj ovde - mislim tako je tipicno Balkanski... potpuno se ponosi svojom balkanizacijom..." Vec me je zabolela glava, ali kad je upitah "Sta podrazumevas pod Balkanizacijom?" odgovorila je "pa znas, takvi su ljudi sa Balkana..."
Ne znam kako da joj pomognem, osim sto sam je saslusala. Javila mi je da samo da moramo opet da se vidimo jer se nesto desavalo danas...
Daleko
Guster
Prevrtljivo
Bele Rade
Poziv