Quantcast

Igra - sastavi priču

Sousuke Aizen

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.309
bijo jednom jedan musav čovek po imenu siniša marković i imoe zelene oči i tako dalje i jednom naleti na optiku mirjanu koja mu reče ej šta misliš o feudalizmu a on kaže ništa i ona se naljuti zbog tako oskudnog odgovora i baci anatemu nanjega


kifla
kuršlus
konjina
prosveta
ološ
 

Danjuška

Početnik
Poruka
49
kifla
kuršlus
konjina
prosveta
ološDanjuška se ponovo ulogovala na forum Krstarice, što nije baš pohvalno budući da posao čeka na nju. Ali, neka, nije ništa hitno... njene kampanjske navike očigledno i dalje rade svoje, a ona to ne obuzdava (?). Ma, staće ona tome na put. Odmah. Prvo posao, posle sve ostalo.

***

Juče, dok je jela integralnu kiflu, poželela je da učestvuje u "Igra - sastavi priču", ali nije znala kako bi upotrebila reči "konjina" i "ološ". One joj bude negativna osećanja i ne bi volela da ih koristi ni u jednom obliku, ni u jednom kontekstu... ali, šta je, tu je. Danas je rešila da ostvari svoju želju i napiše pričicu. Možda malo nepovezanu, možda malo narcisoidnu, ali ipak pričicu.

Kuršlus... šta to uopšte znači? Danjuškini roditelji ponekad upotrebe tu reč i ona smatra da to označava nekakav veliki nered, haos, neprijatnost ("Nastao je kuršlus!"). Izvori sa interneta kažu da je to reč nemačkog porekla (Kurzschluß) i da se odnosi na kratak spoj. Izgleda da se pravilno piše "kurcšlus". Hmm. Nemački jezik joj nikada nije bio privlačan, nasuprot mekanom русском языку. Imala je sreću da od trećeg razreda osnovne škole pohađa časove ruskog. Prosveta ponekad zaista prosvetljuje i prosvećuje, kad se zadesi ta slučajnost da deca uče ono što iskreno vole i što ih zanima.

Pričicu, sa sve prethodnim i narednim rečima je zapisala u programu Notepad, a onda zalepila (paste) u kutiju za tekst (textbox) na Krstarici ispod prethodne priče. Naravno, uradiće ponovno učitavanje strane pre nego što objavi odgovor, da osigura da neće duplirati odgovor sa nekim. Primetila je da se javlja buba (bug) pri formatiranju teksta – kad hoće da podvuče ili zakrivi reči, to se desi ne samo sa odabranom reči, nego i sa nizom drugih reči. Ako je nešto suvišno podvučeno ili zakrivljeno u ovom tekstu, to je verovatno zbog bubice*.

Mnogo, mnogo je oklevala pre nego što je kliknula dugme "Objavite odgovor". Iščitavala, gledala da li nema greškaa... Napast će joj održati lekciju o perfekcioniznu i gordosti. Možda je ohrabri da počne da pravim greške po forumu.

* Informacija za programere: Danjuška koristi pregledač Mozilla Firefox (Quantum) 68.0.2 (64-bit)snaga
radost
ljubav
orah
zaplesati
 

Napast

Aktivan član
Poruka
1.578
Danjuška! Značajno će Napast. Perfekcionizam je kao orah. Ne slomi ga al' zube polomi.
Zaplesati u taktu pogrešno napismanih reči, radost je svojevrsne prirode. JEr vidiš mi smo nesavršeni,
Zašto se onda pretvarati da mo nešto što nismo. Snaga je u prihvatanju sebe,ljubav prema sebi i drugima takvim kakvi su trenutno je ono što se od nas očekuje.
Ali to ne znači da ne trebamo da se trudimo. Dodade Napas i završi lekciju.

šebet
ljuta papričica
drvce drvnce
kiša kišica
priprema
Bolivud
 

Danjuška

Početnik
Poruka
49
šebet
ljuta papričica
drvce drvnce
kiša kišica
priprema
Bolivud– Napasti! – zakukah – Zar ne misliš da si preterao... Ipak nije u redu pracviti greške u rečlima koje zadaješ,.,, Hajde sve, ostaviću i "pracviti" i "rečlima" i zareze gde im nije mesto, umesto takčaka, uvažiću i primedbu da treba pisati u prvcom licu (šta mi je? da li sam se ugojila preko noći tj. da li su mi odebljali prsti toliko...)... U redu mi je i da pišem koješta, da uopptšte ne koristim backspace, da zabnoravim na njega... ALI, kad dođe do reči koje zadajem, ipak smatram da tu treba obratiti pažwu, pardon, oažnju, pažnju, ... tako da ću te ispraviti, nije "šebet" nego "šerbet", nije "drvce drvnce" nego "drvce drvence".

Duboko sam uzahnula. Uzdahnula. Da li su ovo suze radosnice? Ili nešto tdurogo, drgo, drugo, ili treće... Bože...

Izgleda da je bag popravljen. Dosta mi je više da sve toliko uzimam za ozbiljno... Da mi je sad jedne ljuta papričica, da se dobro oljutim i zaboravim na sve.

Kiša kišica je padala tad kad si ovo pisao, a sada... oh! Prognoza (jedna od njih) kaže danas 30 stepeni, a sutra svega 16 i mestimični pljuskovi. Uživajmo u današnjem danu... trebaće mi psihjička priprema za sutrašnjicu.

Posao zov!e! Moj život nije Holivud niti Bolivud , ali ~meni je vredan~. (sad počinjem da pevam pesmu)

Nadam se da se ovas tema neće pretvoriti u prepisku Danjuške iu Napasti, u moj dnevnik, terapiju (oporavak od perfekcionizma)... jesam egocentrična, ali volim da se svi ističu...porodica
druženje
optimista
monitor
odlučnost
poljubiti
 
Top